Şimdi Ara

Astsubay meslek yüksek okulu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
22.860
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Kara astsubay meslek yüksek okulunu bitiren bir insan en fazla hangi rütbeye çıkabiliyor ??(meslek lisesi çıkışlı.)

Ast. Kd. Kad. Bş. Çvş > En fazla bu rütbeyemi sahip oluruz

Subaylar en fazla Albay olabiliyorlarmış , peki astsubay lar en fazla hangi askeri rütbeyi alabilir

• Valla eğer hala astsubay okuluna girmediysen kesinlikle girmeni önermiyorum; yol yakınken vazgeç. Sorunun cevabı ise evet, en fazla astsubay kıdemli başçavuş olunabilir. Subaylar da kurmay değillerse en fazla albay rütbesini alabilirler.
  • kardeş peki niye tavsiye etmiyorsun, ? üniversiteyi kazanamam %80 ihtimal.., 4 senelik düzgün iş olanağı geniş , para kazandıracak bir programa yerleşmem (inşaat,pc,yazılım,makina,elektrik müh. v.s), astsubay okulunu kazanmakdan daha zor ,en azından ygs de 300 320 arası bi puan ile bu okullara kabul edilebilirsin... 600-1000 bin tl ye fabrikalarda işçi olup ağır işler yapmak yerine, 1300-1500 tl ye orduda calısmak daha mantıklı değilmi ? üstelik bir sürü temel ihtiyaçların ordudan lojmanlar v.s. yıllık ikramiyede var (astsubaylara varmı bilmiyorum gerçi varmı ??)

Türk Silahlı Kuvvetlerinin ihtiyacı göz önüne alınarak her sene tespit edilecek kontenjan nispetinde emsali arasında temayüz etmiş en az dört yıl süreli fakülte veya yüksek okulları bitiren astsubaylar; bağlı olduğu kuvvet komutanlığının, Jandarma Genel Komutanlığının veya Sahil Güvenlik Komutanlığının teklifi üzerine kendi sınıflarında veya askeri hakim sınıfı hariç olmak üzere öğrenimlerinin ilgilendirdiği ihtiyaç duyulan sınıflarda teğmen nasbedilirler. 2003 yılında Astsubaylardan Subay olanlar Kıdemli Yüzbaşı rütbesine kadar yükselebilme kıstası yeniden düzenlenmiş ve şu anki hali ile 4 yıllık üniversite mezunu astsubaylar subay rütbesine haiz olduklarında albay rütbesine kadar yükselebilmektedirler.

wikipedia'da okudum JAMYO da 4 senelik fakülde menzunu olupda subay oalbilirmişsin galiba , yanik açıkdan üni bitirip subay olma ihtimalim varmı ? jampo bitirdikden sonra

• Düşüncelerin mantıklı zira aşağıda belirttiğin şartlarda astsubaylıktan subaylığa geçme işinin o kadar kolay olacağını zannetmiyorum. Eğer öyle olsaydı pek çok astsubay fakülte bitirip subay olurdu. Dikkat edersen alıntı yaptığın kısımda 'ihtiyaç duyulan sınıflarda' ibaresi var. Bu ihtiyaç duyulan kısmın açık öğretim işletme olduğunu mu düşünüyorsun? Mühendis, tıp doktoru gibi bölümlerden mezun olduğun takdirde alacak seni. İhtiyaç duyup duymayacağı ya da ne kadar ihtiyaç duyacağı da belli değil. Bence iyice bir araştır ve araştırmaya tanıdığın bildiğin bir astsubaydan başla. Astsubaylıktan subaylığa geçme ile ilgili araştırma yap internetten.

Askerlikte astsubaylık teknikerlik gibidir. Bir tekniker fakülte bitirir mühendis olur ancak astsubay için işler o kadar kolay değildir. Zordur kısacası. Nereden mi biliyorum? Babam 12 yıl yaptıktan sonra istifa etti. He deyince de ayrılamazsın. İyice araştırmanı tavsiye ederim.

• saol kardeş araştıracağım ,
  • - En fazla kıdemli kademeli başçavuş olursunuz.
    - (Açıköğretim de olur) 4 yıllık üni. bitirirseniz subaylık sınavlarına girebilirsiniz ki bunlar zor sınavlardır. Ben askerde zehir gibi akıllı ve sporu mükemmel bir üstçavuş tanımıştım, geçememişti. Ayrıca geçince harp okulu mezunu teğmenler gencecikken sizin teğmenliğiniz 30 yaş civarında olacak, bunu kafaya takmamanız lazım. Astsubaylıktan geçme subaylar da tanıdım, onlar da mükemmele yakın askerdiler.
    - İşini iyi bilen bir kıdemli başçavuşun bir albay kadar forsu vardır askeriyede.
    - Askerlik zor meslektir, sadece hayatım kurtulsun diye girilecek iş değildir.

Aslında bir astsubayla konuşsanız daha iyi olur bunları.
  • astsubaylık kolay iş değil. geniş olmak lazım. şanslı olmak lazım.

kültür bilim bölümünde astsubaylık ile ilgili bir konu açmıştım. gayet iyi bilgiler var. bir arama yapabilirsin istersen.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ölüm Yıldızı

kardeş peki niye tavsiye etmiyorsun, ? üniversiteyi kazanamam %80 ihtimal.., 4 senelik düzgün iş olanağı geniş , para kazandıracak bir programa yerleşmem (inşaat,pc,yazılım,makina,elektrik müh. v.s), astsubay okulunu kazanmakdan daha zor ,en azından ygs de 300 320 arası bi puan ile bu okullara kabul edilebilirsin... 600-1000 bin tl ye fabrikalarda işçi olup ağır işler yapmak yerine, 1300-1500 tl ye orduda calısmak daha mantıklı değilmi ? üstelik bir sürü temel ihtiyaçların ordudan lojmanlar v.s. yıllık ikramiyede var (astsubaylara varmı bilmiyorum gerçi varmı ??)

Türk Silahlı Kuvvetlerinin ihtiyacı göz önüne alınarak her sene tespit edilecek kontenjan nispetinde emsali arasında temayüz etmiş en az dört yıl süreli fakülte veya yüksek okulları bitiren astsubaylar; bağlı olduğu kuvvet komutanlığının, Jandarma Genel Komutanlığının veya Sahil Güvenlik Komutanlığının teklifi üzerine kendi sınıflarında veya askeri hakim sınıfı hariç olmak üzere öğrenimlerinin ilgilendirdiği ihtiyaç duyulan sınıflarda teğmen nasbedilirler. 2003 yılında Astsubaylardan Subay olanlar Kıdemli Yüzbaşı rütbesine kadar yükselebilme kıstası yeniden düzenlenmiş ve şu anki hali ile 4 yıllık üniversite mezunu astsubaylar subay rütbesine haiz olduklarında albay rütbesine kadar yükselebilmektedirler.

wikipedia'da okudum JAMYO da 4 senelik fakülde menzunu olupda subay oalbilirmişsin galiba , yanik açıkdan üni bitirip subay olma ihtimalim varmı ? jampo bitirdikden sonra

*oncelikle astsubay olmadan subay olmayı dusunuyorsun bu yanlıs. aklından cıkar bence.
    *sırf parası iyi diye yapılacak meslek degildir kendinden ailenden bircokseyden fedakarlık etmek zorundasın.karacı olursan 300 jandarma olursan sanırım 500 civarından daha fazla alırsın bahsettigin rakamlardan.
    *temel ihtiyaçlarını ordu karsılamaz.er olsaydın karsılardı
    *evlenmeden lojmana giremessin.evli olsan bile giremessin bazende.rutbeli askerler 24 saat uzerinden calısır ikramiye fazla mesai vs olmaz kesinlikle.
    *astsubayların cogu 4 yıl mezunu artık.lisans bitirdin diye subay olacaksın diye birşey yok.işinde super olabilirsin ama ytereli kontenjan olmadıktan sonra subay olamassın

• Astsubay meslek okullarına başvuru başladı mı ?
    JAMYO'nun bitti diye biliyorum. Eğer başvuru başlamadı ise ne zaman başlayacağını söyler misin bende başvurmak istiyorum da.
  • kardeş başvurular bitti

astsubaylar sabah 8'den aksam 5 e kadar calısıyormus galiba doğrumu ? cumartesi pazar izin varmış ?? doğrumu acaba ??

birde hizmet yapacağımız yeri bizmi seçiyoruz askeriye mi belirliyor.??

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ölüm Yıldızı -- 9 Haziran 2010; 11:24:03 >
  • Arkadaşlar astsubay myo mezun olduktan sonra ne tür görevler alıyoruz neler yapıyoruzbilgi verebilirmisiniz?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.