arkadaşlar benim bir sorunum var yardımcı olabilirseniz sevinirim... bundan 10 gün önce bir bilgisayar aldım daha doğrusu topladım az çok bilgisayar bilgimle ...
önceki bilgisayarımdan kalan 250 GB + 60 GB IDE HARD DİSC (Tabi bunun sorun çıkartacağını zannetmiyorum)
Neyse ; Assasin's Creed oyununda takılıp oyundan atmakla başladı sorun , daha sonra da crysis de monitörün sol üst köşesinden alt kısma kadar , sağ alttan da sol alt köşeye kadar yemyeşil bir ekran ve çok parlak bozuk bir görüntü sonra da mavi , windows'un malum hata ekranı açıklama da atidsl mi ne öle bir hata ve reset ... Bilgisayarı gold'dan aldım ekran kartını aynısıyla değiştirdiler yeni ekran kartı da aynı sorunları yapıyor ! ! ! Bilgisayar çok ciddi bir hatadan kurtarıldı en az 4-5 kere üst üste hata veriyor (neyden kurtarıyor bilgisayarı o da meçhul yaaaa)
Acaba yukarda yazdığım sistem özellikleriyle ilgili bir uyuşmazlık mı olabilir ya da ekran kartı mı arızalıdır ? üst üste gelen 2 ekran kartınında arıza çıkma ihtimali ne kadardır ki bu parçalarda gold ve anlaşmalı olduğu kurumlardan geliyor... ekran kartıysa sorun her türlü değiştirilir ama acaba genel sistemsel donanımsal bir sorun olabilir mi ??
yardım edebilirseniz sevinirim şimdiden teşekkür ederim...
birde yeni ekran kartı öneriniz ne olur ?? 8800gt almayı düşünüyorum ama onlarda ddr3 ! ati tabanlı ekran kartları ise ddr4 bu çok etki eder mi ? ne fark var zaten bechmark testlerde 8800gt , 3870 den çok az daha performanslı syg ...
Su anda ATI 8.5 catalyst surucusu cıktıwww.ati.com a bakmanı onerırım...Zaten 3870 ler crysis ve assasin oyunlarında sıkıntı yaratabılıyor...Bu arada ati catalyst control centerda A.I ayarını standarta getır
başka bir bilgisayar firmasına sordum dediğiniz gibi ati 8,5 sürümünü yüklememi , çıkan hatanın driver'dan kaynaklandığını söyledi ... bakalım nolcak ! ! ! yardımın için tşk ...
Problem devam ederse Catalist i kaldır, sadece driver kur.