Bildirim
Asus a2500h laptop format atılmıyor
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
Giriş
-
quote:
Orijinalden alıntı: guvenlik06
Böyle bir laptop var arkadaşlar format atmam lazım usb cdrom görmüyor fotolar eklenecek
USB/CD-Rom görmemesinin 2 sebebi vardır.
1. sebeb BİOS menüsünden bunlar kapalı veya normalde açık ancak siz USB/CD-ROM üzerinden boot etmeye çalışırken BİOS sistemi ilk boot edilebilir yeri Harddsik görüyordur. Bu sebebten format atamıyorsunuz.
2. Sebeb CD_ROM arızalı ve USB cipseti arızalıdır.
Peki bu duruma göre yinede bu bilgisayar formatlanmaz mı?
Formatlanabilir tabiki de...
Bilgisayarınızın Harddiskini başka bir bilgisayara takınız. Harddiski 2 ye bölünüz. Ancak ayırt etmek için bölümün birini 5gb küçük yapın. Örneğin Harddisk 80gb. Bir bölümü 35gb, diğer bölümü 45gb yapın.
Kurmak istediğiniz işletim sisteminin dosyalarını büyük olan bölüme kopyalayın. Bazı bilgisayarlar setup.exe direk görürken bazıları görmeyebiliyor. Bu durumda büyük bölüme MBR Boot dosyası oluşturulmalı.
Şimdi Bilgisayara HDD geri takın. Açılışda HDD büyük bölümünde boot dosyasını görecektir. Kurulumu küçük bölüme yapınız.
Kurulum bitip, işletim sistemi masaüstüne ulaştığınız anda Büyük bölüme kopyaladığınız İşletim sistemi kurulum dosyalarını siliniz.
Aksi halde bilgisayarı kapatınca işlemi başa sarmanız gerekebilir...
Sayfa:
1
Benzer içerikler
- sql dosyası açma
- akıllı tahta açılmıyor ışık yanıp sönüyor
- windows fotoğraf görüntüleyicisi bu dosya biçimini desteklemediğinden veya en yeni
- modem tamiri
- eventsetinformation advapi32.dll hatası
- video boyutu küçültme
- telefon şarj olmuyor
- zyxel modem kurulumu
- silinen dosyaları geri getirme
- laptop menteşe tamiri
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X