Şimdi Ara

||| Asus A42JA-VX095V Kullanıcıları Kulübü ||| 14' / i7 740Q / HD 5730 (72. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.817
Cevap
5
Favori
125.457
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7071727374
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • XP hiç kurmak istemedim. bazı yaptığım uygulamalarda sürekli hata verirdi. Win7 de bu sorun hiç olmadı bende yeni PC me eski birşey yüklememk istemedim :)

Win 7 tekrar kurduğumda yaklaşık 2 GB update bulmuştu.
  • arkadaslar herkese selamlar ben bataryayı evde kullanmıyorum cıkartıyorum tamamen elektırıkten kullanıyorum hep masa ustunde oldugu ıcın :)

sızce bır sorun sıkıntı olurmu nerdeyse kullanmadım bataryayı dıyebılırım sıfırladım tamamen cıkardım posettınde duruyor :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: snake1907

arkadaslar herkese selamlar ben bataryayı evde kullanmıyorum cıkartıyorum tamamen elektırıkten kullanıyorum hep masa ustunde oldugu ıcın :)

sızce bır sorun sıkıntı olurmu nerdeyse kullanmadım bataryayı dıyebılırım sıfırladım tamamen cıkardım posettınde duruyor :)

Okumanı öneririm > Notebook'larda Batarya Nasıl Kullanılmalı ?

" * Bilgisayarı kullanmadığımda şebeke elektriği ile bağlantısını kesmeli miyim?

Nasıl istiyorsanız öyle yapın bunun bir önemi yoktur. Pil tam olarak şarj olduğunda, pile giden akım dahili bir koruyucu devre (şarj kontrol) tarafından kesilir. Koruyucu devre pilin güvenli limitleri aşacak kadar şarj olmasını veya boşalmasını engeller. "

" * Peki pili hiç kullanmıyorsam? Benim Notebook'um sürekli elektriğe bağlı ve pil ile hiç kullanmıyorum?..

İşte burası çoğu kullanıcının kafasının karıştığı nokta. Burada ayrıntılı bir açıklama yapmam gerekiyor:

Teknik olarak Li-ion pillerin en uzun "raf" ömrüne sahip olaması için neler gerektiğini yukarıda detaylı bir şekilde anlattım. (Bknz. Depolama) Evet eğer pili bilgisayardan çıkarıp yukarıda anlatılan şartlarda depolarsanız daha uzun bir ömrü olacaktır! Ama bunu kesinlikle yapmayın. Çünkü korumanız gereken pil değil Notebook'tur! Pil bilgisayarınızın sahip olduğu en ucuz ve en kolay değiştirilebilir bileşendir. 100 liralık bir pilin ömrünü % 20 arttırmak için (O da kullanmayarak!!!) bilgisayarınızı pilsiz kullanmak, 50 liraya kıyamadığınız için arabanızın motorunun yağını değiştirmemekle aynı şeydir. İleride acısı kat kat çıkar.

Notebook'lar pile sahip oldukları için adaptörleri bilgisayarı enerji kesintilerine karşı çok iyi koruyamayacak şekilde üretilmişlerdir. Bu da pilsiz kullandığınız bir Notebook'un enerji kesilmesine karşı savunmasız olduğu anlamına gelir. Sonuçta siz bir satıcı değilsiniz ve pili depolamak için almadınız. Bu mantıkla düşündüğünüzde yeni aldığınız arabanızı da eskimemesi için garajda bırakmanız gerekir! "

- Alıntı Nonpasaran -

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oricalcus -- 11 Ocak 2012; 13:58:29 >

• bataryamı uzun süredir kullanmıyordum şimdi kullanmaya başladım. kayıp oran 9 lardan 7,6 ya düşmüştü . şimdi baktım 8.46 olmuş . anlamadım giiti
  • arkadaşlar bu laptop bendede var bir üst model almak için satıyorum ederi nedir kaça gider bu cihaz yada takasa filan alan olurmu
  • bilgisayar bu aralar biraz daha ses çıkartıyor gibi :) bi arkadaş elektrik süpürgesiyle hava alma ve verme yerinden tozları çek diye tavsiyede bulundu..

böyle yapan arkadaşlar var mı acaba?
  • Bununla ilgili bircok yazi var bu baslikta. Biraz basligi takip ediyor olsaniz fazlasiyla bilgi sahibi olaiblirsiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Fatihlik

bilgisayar bu aralar biraz daha ses çıkartıyor gibi :) bi arkadaş elektrik süpürgesiyle hava alma ve verme yerinden tozları çek diye tavsiyede bulundu..

böyle yapan arkadaşlar var mı acaba?

Ben ayda bir kez elk. süp. ile gerekli delik kısımlarından emiş yaptırıyorum.
  • BOŞ RAM SLOTU BENDE 2 TANE. YENİ RAM ALDIM AMA TAKAMIYORUM. ACİL YARDIMINIZA İHTİYACIM VAR ARKADAŞLAR. DDR YAZAN YERİN DIŞINDA NEREYİ AÇMAM LAZIM LAPTOBUN ARKASINDA? ORDA 2 SLOT VAR VE İKİSİ DE DOLU
  • 2 TANE DE BOŞ SLOT VAR DENİYORDU AMA BENDE YOK. YARDIMINIZI BEKLİYORUM
  • quote:

Orijinalden alıntı: okyanus41

2 TANE DE BOŞ SLOT VAR DENİYORDU AMA BENDE YOK. YARDIMINIZI BEKLİYORUM

hayır slot yok programın birinde var gözüküyordu sonradan açıp baktım ve yoktu keşke almadan sorsaydın buraya en son ; kaç gb almıştın
  • :( 4 gb aldım, ram 6 gb oldu ama 2 gb boşa çıktı. 8 gb yapma hayaliyle almıştım :(
  • Merhaba arkadaşlar,

Son yorumları okuduğumda aygıtın sıcaklık değerleri ile ilgili yorumlar gözüme çarptı ve fanı elektrik süpürgesi ile temizlenmesi hakkındaki tavsiyeleri okuyup denemeye karar verdim.

öncelikle temizlik öncesi mevcut durum hakkında bilgi verelim.

1) Açılış sıcaklığı yaklaşık 50 dereceler, yani ısınma ile ilgili pek problemim yok
    2) Logitech plastik tabanlı N100 soğutucu kullanarak oynadığım Skyrim maximum 90 dereceyi gördüm, yüklemede de pek sıkıntım yok aslında.
    3) bugün yaptığım AIDA64 ile yükleme testinde (System Stability Test) ise 16 dakikalık yüklemenin ardından max 88 dereceyi gördüm.

evdeki Dyson dc19 marka süpürge ile (ki bilenler bilir sağlam makinadır :)) 3 dakika kadar fan çıkışını ve fan girişini (uyku konumunda yaptım ki ters çalışma sebebiyle sıkıntı çıkmasın) iyice çektim. ufak toz partikülleri çıktı ve makina 2010 Kasım ayında alınmıştır.

1 ve 2 nolu maddeleri henüz denemedim 3 nolu madde de şu sonucu gördüm,

3) ilk 2 dakika sıcaklık 70 i geçmedi 10 dakikayı geçtiğinde 77 derecelerde geziniyordu 16 dakika sonunda ise 83 dereceye kısa bir çıkış yaptı ve o konumda seyretti.

bu değerlendirmeye göre bu tür bir temizlik operasyonu neticesinde 5 derecelik bir fark görülebiliyor. tabi bunun ne kadar uzun süreli ve kalıcı olacağını pek bilmiyorum ama elbette bir şeyleri değiştiriyor :)

• RAM iki adet üzerinde takılı :)

neden yazıyorum bende fuji vardı onda klavye altında bir RAM yeri vardı. Acaba bu AVATAR da gizli bir yerde boş RAM yuvası çıkar mı :)

Söken oldumu hiç....
  • Ne var ne yok ATI yeni update yayınlamıştı :) kurulum esnasında reklam oyunları geçerken DEUS EX HUMAN ... gördüm. güzel oyun tavsiye ederim. black ops WM3 kadar başarılı değil ama biraz daha sakin ama aksiyonlu kafa yorucu bir oyun gibi geldi bana :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi idil_ka -- 23 Ocak 2012; 16:48:44 >
  • up 1
  • neredeyse bir yıl oldu. sıcaklık değerleri ve çalışan hizmetlerle birlikte ilk 4 dakikadaki sıcaklık değerlerim aşağıda gibidir. normal oda sıcaklığı var ama altlık olarak zalman kullanıyorum

• Arkadaşlar merhaba benim danışmak istediğim şey şu. ben yaklaşık bir yıldır bu modeli kullanıyorum ama hoparlöründen hiç memnun değilim. şöyleki ses gerçekten az geliyor ve ses gerçekten bu fiyata göre kalitesiz. öyle ki nerdeyse cips yerken dizi izleyemediğim oluyor yediğim cipsin sesi diziyi bastırıyor :D acaba tek sorun bende mi yoksa bu bilgisayarın genel olarak hoparlörü böyle mi merak ettim? bu konuda beni aydınlatırsanız gerçekten inanılmaz memnun kalırım
  • quote:

Orijinalden alıntı: ahmetnbr

Arkadaşlar merhaba benim danışmak istediğim şey şu. ben yaklaşık bir yıldır bu modeli kullanıyorum ama hoparlöründen hiç memnun değilim. şöyleki ses gerçekten az geliyor ve ses gerçekten bu fiyata göre kalitesiz. öyle ki nerdeyse cips yerken dizi izleyemediğim oluyor yediğim cipsin sesi diziyi bastırıyor :D acaba tek sorun bende mi yoksa bu bilgisayarın genel olarak hoparlörü böyle mi merak ettim? bu konuda beni aydınlatırsanız gerçekten inanılmaz memnun kalırım

Az az ses az ^_^

Hopörlör vasat,genel bir durum.
  • İyi eyw bildiğin servise göndermeye düşünüyodum :D Sormuşken şunu da soruyim. Başlıkalrı inceledim buna benzer sorular okudum ama tam anlayamadım. Ya benim bilgisayarda böyle hafif çınlama gibi bi ses var. "ciiiiiiii" diye böyle ince kısık bi ses ama genellikle var. nedendir bu?
  • 
Sayfa: önceki 7071727374
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.