Şimdi Ara

ASUS A8JN nsldır? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
0
Favori
2.632
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Asus A8 ci arkadaşlar bana yardımcı olun linkteki topic e lütfen göz atıcn

Topic
  • Slm Arkadaşlar 4 gün öce bende A8JN cilerden biri oldum uzunca bir araştırmadan sonra. Uzunca bir araştırma diyorum çünkü doğru yolu bulana kadar son 30 gün içerisinde 1 tane HP Pavilion DV 6097ea 2 tane de dv6196ea bilgisayar değiştirdim HP nin kronik sorunu olan (en azından benim aldıgım 3 bilgisayardada aynı sorun vardı) LCD ekrandan ve notebookun bir türlü tanımlayamadığım bir yerinden gelen bir cızzz tarzı ses yüzünden. En son bu bilgisayarları aldığım yere geri iade edip paramı geri aldım :) Daha öncede Asus M3000N serisinden bir bilgisayar kullandığım için (yaklaşık olarak 3 yıl) yine benim için doğru kararın bu oldugunu düşünerek tekrar Asus a döndüm. Ve gördüm ki şimdiki izlenimlerime göre en doğru kararı vermişim.:)

A8JN hakkındaki ilk izlenimlerim:

1. Çok zarif ve tatlı bir görüntüye sahip
    2. Performans testlerinde F3JC ile hemen hemen aynı. Hatta bazılarında aynı donanıma sahip olmalarına rağmen daha iyi
    3. Pil süresi ortalam kullanımda 3 saat civarı (HP lerde asla 1 saat.50 dk nın üzerine cıkmadı
    4. Her ne kadar asus un kendi sitesinde ve bazı sitelerde webcam hakkında 0.35 Mpixel dese de bu makinada ki 1.3 MegaPixel dir. Buyrun kanıtı:http://www.vimicro.com/english/product/pcmult.htm (Vimicro USB PC Camera (VC0321))
    5. LCD Ekran ile ilgili sorusu olan arkadaşım için ekran tek kelime ile bana göre mükemmel. Daha öncede bu konuyu araştırdığım için daha fazla bilgi alabileceğin link i de buraya koyuyorum için rahat olsun: A8JN de kullanılan LCD Ekran modeli: AU Optronics B141EW02

http://www.screentekinc.com/AU_Optronics-B141EW02.shtml
    ve
    http://www.screentekinc.com/glossary/glossary-surface.shtml#Anti-reflective

6. Tuşlar çok yumuşak güzel bir özellik ama sanırım fazla uzun dayanmayacak dayanıksız görüyorum (Daha önceki tecrübelerime dayanarak)

7 Normal şartlar altında işlemci ısısı 42 derece civarında. Önce ki Asus bilgisayarımda Asus Probe denen bir program vardı İşlemci sıcaklığını kontrol eden ve aşırı ısınmalarda sizi uyaran bir program. Yazılım cd since ve üreticinin sitesinde bu programı bulamadım. Yoğun bir araştırma sonunda Asus NB Probe programını nihayat buldum bi yerlerden. Tüm Asus kullanıcısı arkadaşlarıma tavsiye edeceğim bu programı. Site adresini alamadığımdan dolayı sizler için özür dileyerek Rapid share upload yapıyorum ve mutlaka makinanıza kurun diyorum.

Asus NoteBook Probe Programı :

rapidshare.com/files/12012591/ASUS_NB_Probe_XP_050727.rar.html (rapid link)
    8. Notebook speakerları daha kaliteli olabilirdi diye düşünüyorum.. HP kullandıktan sonra Asus bu konuda zevk vermiyor:)

9. 1299 Dolar a alınabilecek en iyi konfigurasyona sahip performansı yüksek bir seçim diyorum kısaca.

10. Notebook masa üzerinde LigtScribe iconunu görüpte benim gibi bir an sevinen arkadaşlar içinde üzücü haber bu bilgisayarda ki Panasonic firmasının üzettiği Matshita DVD-RAM UJ-850S isimli sürücüsü maalesef bu özelliği desteklemiyor. Yine araştırmalarım devam ediyor bu konuda çünkü bazı yurt dışı A8JN modellerinde bu özellik mevcut.

Şimdilik benim sizlerle paylaşmak istediklerim bu kadar. Sevgiyle kalın notebook unuzu güle güle kullanın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yacikgoz -- 16 Ocak 2007; 22:45:37 >

• Ölü bu forum yaa. Böyle bir laptop için çok az mesaj var.
  • quote:

Orjinalden alıntı: _Antimason_

Ölü bu forum yaa. Böyle bir laptop için çok az mesaj var.

a8jn bu ve başka bir kaç başlıkta konuşuluyo.. siz öğrenmek istediğinizi sorun, yardımcı olmaya çalışan biri çıkacaktır..
  • 1.Sorum
    Isınma problemi yaşayan oldu mu. Yarın Msi in M675 modeli 1750 YTL ye(6 taksit) satılacak ama sırf ısınma problemi olduğundan dolayı onu eledim gibi

2.Sorum
    Ekranda farklı açılardan görüntü bozulması var mı?

3.Sorum
    Aynı hızdaki Amd Turion X2 işlemciyi kullanan varsa karşılaştırma yapabilir mi? Herkes Core 2 duo şöyle güzel, böyle iyi diyor. Ama Turion x2 de Core 2 den + olarak dahili bellek kontrolcüsü var. Bu da fazla bellek isteyen uygulamalarda Amd yi öne çıkartıyor biliyorum. Super pi de Amd nin çok vasat olması tamamen önbellekle ilgili olduğu içindir zannediyorum. Çünkü direk işlem yapmaya yönelik bir program bu. Kısacası sorum şu ben pc de

Borland Delphi 8
    Visual Basic 2005.net
    Auto Cad 2004
    Adobe Premier & PhotoShop
    Macromedia Seti
    Kaspersky 6 gibi onlarca programla çalışacağım.

Performans kaybı yaşarmıyım?

• Ben de Acer 5634 wlmi,
    ASUS A8JN ve Dell'in benzer özelliklerdeki bir modeli arasında tercih yapma aşamasındayım.
    Şu an için burada okudum pozitif yorumlarla ASUS bir iki adım öne geçti.
    Makineyi alan arkadaşlar,görüşlerini yazmaya devam ederlerse sevinirim...
    Hayırlı olsun bu arada...
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.