Şimdi Ara

Asus AI Suite 3 (KB4056892 güncellemesi kaynaklı) başlangıçta ve sonrasında çalışmama sorunu çözümü.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
2
Favori
2.593
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Intel işlemcilerdeki gündemimizde bir hayli yer işgal eden ve önem arz eden açıklarla ilgili Microsoft tarafından acil olarak yayınlanan ilk yamanın bazı sistemlerde spesifik sorunlar yarattıklarını duymuş ya da bizzat deneyimleyerek görmüşsünüzdür.

İşte Asus anakart sahipleri de bu spesifik sorunlardan biri olarak bir çok önemli ve hatta hayati (fan devir hızlarının sensörlerden alınan sıcaklık değerlerine göre otomatik kontrolü vs gibi) fonksiyondan sorumlu Asus AI Suite yazılımında bir sorunla karşılaştılar ve hemen hemen chipset serisi fark etmeksizin (z77'den tutun da z370'e ve hatta x299'a varana değin) hepsinde sistem başlangıcında ve sonraki denemelerde yazılım ve eklentilerinin çalışmadıkları gözlendi.

https://rog.asus.com/forum/showthread.php?98763 (nedenini anlayamadığım bir şekilde link üzerine tıklanınca düzgün yönlendirme yapmıyor, tüm linki kopyalayıp adres satırına yapıştırıp enter tuşuna basarak Asus RoG forumlarındaki ilgili başlığa erişim sağlayabiliyorsunuz.)

Çözüm olarak Asus forum yöneticilerinden biri AI Suite 3'ün üçüncü versiyon beta sürümlerinden birini yükleyip kullanmayı tavsiye ederek Asus Web Storage üzerinden buna dair linki paylaştı, ancak ne ilginçtir ki bu link üzerinden gidilen bağlantı indirilme sınırını aştığı için 6 saatlik bir bekleme süresi gerektiği uyarısı veriyordu.

Sağolsun Asus RoG forum üyelerinden biri üçüncü parti bir yükleme mecrasına söz konusu beta sürümü upload ederek linkini paylaşmış, ben de indirip kurulumunu yaptım ve sorunun gerçekten de çözüme ulaştığını gördüm. ancak bir defa daha uyarmalı ve belirtmeliyim ki bunun sizin anakartınızla mutlak bir uyum içinde çalışıp çalışmayacağı belirsiz, üstelik tam sürüm değil test sürecinin parçası olan bir yazılım. Dolayısı ile bir takım sorunlar yaşamanız, hatta donanımınızın zarar dahi görmesi olasıdır, bu nedenle bu riskleri göze alamıyorsanız indirip kurmanızı tavsiye etmiyorum.

https://expirebox.com/download/da6e8dbc0f00990512571026e9a86779.html

Son bir defa daha uyarıyorum, bu geçici/idareten bir çözümdür ve donanımınızın zarar görmesine dahi neden olabilecek riskler içermektedir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi UnicornKnight -- 5 Ocak 2018; 15:27:25 >

• paylaşım için teşekkürler.
  • Anlatım ve paylaşım teşekkürler
  • Merhaba,

Önce ASUS AI Suite programını kaldırıp sonra Windows Update mı yaptınız? Güncelleme bittikten sonra mı beta versiyonu kurdunuz?
  • HaybridX kullanıcısına yanıt
    Cozum windows updateden KBKB4056892 i kaldirmak, programida da kaldirip yeniden kurmak ama ben hicbirini yapmadim.. bende de ai suite II (eski versiyon anakartlar icin olani) calismiyor. stabil sürümünü bekliycem. Kasa icin serin nasil olsa..

yukaridaki arkadasin linki ölmüs, arayanlar icin link tazeleyelim:https://drive.google.com/uc?id=1EBUU6Vsut08WUeY81IPZC_qciiUvN6HR&export=download yine arkadasin söyledigi gibi risk icerir beta sürümüdür, dogacak sorunlardan biz sorumlu degiliz.
  • Mukarnas kullanıcısına yanıt
    Ben zaten Update'i yapmamıştım, yapmadan önce programı silmek daha mantıklı geliyor bana. Update'i yaptıktan sonra beta versiyonu yüklemek lazım sanki. Programı kullanıp da bilgisayarı zarar gören kullanıcıya rastlamadım henüz. Sadece birkaç fonksiyonun çalışmadığını belirtmişler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HaybridX -- 10 Ocak 2018; 11:50:32 >
  • HaybridX kullanıcısına yanıt
    mantikli

denedikten sonraki tecrübelerini yazarsan birilerine yardimci olacaktir
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • ben bu sorunun kaynagının bu güncelleme oldugunu bilmiyordum ve sırf bu yüzden 2 kere windowsu yeniden kurmak zorunda kaldım sonra güncellemeleri geri alınca çalıştığını gördüm ve hizmetlerden güncellemeleri komple kapattım ve sizin dediğiniz linkte problem vardı yani ben beta değilde tam sürüm çıkınca güncellemeleri açıp sonra tam sürümü kurmayı planlıyorum .
  • Asus anakartımın driver sayfasında 2018 yeni sürüm ai suit 3 gözüküyo indirip, windows güncellemeleri açıp deniycem umarım yine format atmak zorunda kalmam.
    Edit: ai suit 3 2018 sürümü çalışıyo bi sorun yok memomix'in verdiği "KB4073290" güncellemesi bende yüklü değildi onuda manuel olarak yükledim sorunsuz çalışıyor.
    Edit 2: anakartın driver sayfasındaki 2018 sürümü kaldırmışlar sanırım beta sürümdü

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dribblingmaster -- 30 Ocak 2018; 14:45:5 >
  • Merhaba,

KB4056892 kodlu güncellemeyi yükleyince bende de herkes gibi AI Suite çalışmadı. Bunun üzerine Rog.asus.com'da bir sürü konu açılmış durumda. Gelişmeleri aktif takip etmek isteyenler için link bırakıyorum.
    https://rog.asus.com/forum/forumdisplay.php?205-ASUS-Software

Beta sürümlerde önce AI Suite 3 Beta Version 3.00.10 çıktı ve problemsiz çalıştı. Sonrasında AI Suite 3 Beta Version 3.00.13 geldi, bu nispeten daha iyi, tavsiye ederim. Yalnız beta olması sebebiyle çok da kararlı diyemem. İlgili güncelleme adına Asus'un verdiği bilgi şu şekilde;

"Sürüm 3.00.13
    2018/01/16146.47 MBytes
    ASUS AI Suite 3
    Fix compatibility issue between the latest Windows 10 update KB4056892.

- AI Suite 3 v3.00.13
    - Dual Intelligent Processors 5 v1.05.13"

Güncellemeyi kaldırmak da bir çözümdür ama Microsoft tarafı güncellemenin çok önemli olduğunu belirtiyor. Karar kullanıcının.

Not: @UnicomKnight İlk mesaj adına; bu yazıyı teknoseyir'de okumuştum, kaynak belirtseydiniz keşke diyecektim ama baktım ki orada yazan da aynı kişi.

edit: edit

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Janti -- 18 Ocak 2018; 1:18:31 >

• Benim AI Suite II için çözüm yolum var ve güncellemelerden sonra sorunsuz çalışıyor, büyük ihtimalle AI Suite III için de geçerli olacaktır,yabancı forumlarda paylaşmıştım deneyin:

AI Suite II Güncelleme sonrası çalışması için Çözüm Yolu ;

1- AI Suite II programının bilgisayarınızda yüklü olup olmadığını kontrol edin.
    2- Windows Update otomatik olarak update "KB4056892" yükleyemiyorsa o zaman bu linkten manuel olarak Update yapın :http://www.catalog.update.microsoft.com/Search.aspx?q=KB4056892 (Katalogta en altta yer alan Windows 10 linkini seçin)
    3- Update "KB4056892" bilgisayarınıza yüklendikten sonra bilgisayarınızı yeniden başlatmayın. "Daha Sonra Yeniden Başlat" veya "Kapat" seçeneğini seçin.
    4- Update "KB4073290" güncellemesini linkten indirip manuel olarak bilgisayarınıza yükleyin. :https://www.catalog.update.microsoft.com/Search.aspx?q=KB4073290 (Katalogta en altta yer alan Windows 10 linkini seçin)
    5- Update "KB4073290" güncellemesini de yükledikten sonra "Şimdi Yeniden Başlat" seçeneğini tıklayarak Bilgisayarınızı yeniden başlatın ve AI Suite II programının çalışıp çalışmadığını kontrol edin.
    Herkese Kolay Gelsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi memomix -- 23 Ocak 2018; 0:19:33 >

• memomix kullanıcısına yanıt
    bari türkçeye çevirseydin millet tam faydalansın alıntıdan

İşte AI Suite II için çözümüm;

1- Bilgisayarınıza AI Suite II yüklenmişse emin olun.
    2- Windows Update'iniz otomatik olarak "KB4056892" güncellemesini yükleyemezse el ile indirip yükleyin: http: //www.catalog.update.microsoft.com/Search.aspx?q= KB4056892 (katalogda aşağıdaki Windows 10 son bağlantısını seçin) )
    3- Güncelleme "KB4056892" yüklendikten sonra bilgisayarı yeniden başlatmaya izin vermeyin. "Kapat" ı veya "Ardından yeniden başlarım" ı seçin.
    4- Bu güncelleştirmeyi "KB4073290" karşıdan yükleyip kurun:https://www.catalog.update.microsoft.com/Search.aspx? Q = KB4073290 (katalogda Windows 10 son bağlantısını seçin)
    5- "KB4073290" güncellemesini yükledikten sonra "Yeniden Başlat" a tıklayın ve sonucu görebilirsiniz.
    İyi şanslar.

• mito1172 kullanıcısına yanıt
    Çevirdim,umarım herkes için faydalı olur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: memomix

Benim AI Suite II için çözüm yolum var ve güncellemelerden sonra sorunsuz çalışıyor, büyük ihtimalle AI Suite III için de geçerli olacaktır,yabancı forumlarda paylaşmıştım deneyin:

AI Suite II Güncelleme sonrası çalışması için Çözüm Yolu ;

1- AI Suite II programının bilgisayarınızda yüklü olup olmadığını kontrol edin.
    2- Windows Update otomatik olarak update "KB4056892" yükleyemiyorsa o zaman bu linkten manuel olarak Update yapın :http://www.catalog.update.microsoft.com/Search.aspx?q=KB4056892 (Katalogta en altta yer alan Windows 10 linkini seçin)
    3- Update "KB4056892" bilgisayarınıza yüklendikten sonra bilgisayarınızı yeniden başlatmayın. "Daha Sonra Yeniden Başlat" veya "Kapat" seçeneğini seçin.
    4- Update "KB4073290" güncellemesini linkten indirip manuel olarak bilgisayarınıza yükleyin. :https://www.catalog.update.microsoft.com/Search.aspx?q=KB4073290 (Katalogta en altta yer alan Windows 10 linkini seçin)
    5- Update "KB4073290" güncellemesini de yükledikten sonra "Şimdi Yeniden Başlat" seçeneğini tıklayarak Bilgisayarınızı yeniden başlatın ve AI Suite II programının çalışıp çalışmadığını kontrol edin.
    Herkese Kolay Gelsin.

Beta sürümden memnun kalamadığım için, KB4056892 güncellemesini silip Windows Update kapatmıştım. Tüm bios ve AI ayarlarımı riske atarak denedim ve çalıştı. Teşekkür ederim paylaşım için.

• Slm beta ile eski sürüm ile uğraşmayın asus windows 10 güncelleme ile çıkan sorun için yeni ai suite 3 versiyonunu yayınladı anakartınızın destek bölümünden indirebilirsiniz

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Butterflies

Slm beta ile eski sürüm ile uğraşmayın asus windows 10 güncelleme ile çıkan sorun için yeni ai suite 3 versiyonunu yayınladı anakartınızın destek bölümünden indirebilirsiniz

Merhaba,

Bahsettiğiniz versiyon, yukarıda bahsettiğim 3.00.10 ve son çıkan 3.00.13 BETA versiyonlardır. Henüz final sürüm yayınlanmadı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Janti

quote:

Orijinalden alıntı: Butterflies

Slm beta ile eski sürüm ile uğraşmayın asus windows 10 güncelleme ile çıkan sorun için yeni ai suite 3 versiyonunu yayınladı anakartınızın destek bölümünden indirebilirsiniz

Merhaba,

Bahsettiğiniz versiyon, yukarıda bahsettiğim 3.00.10 ve son çıkan 3.00.13 BETA versiyonlardır. Henüz final sürüm yayınlanmadı.

imzamdaki anakarta yayınlandı final

Sürüm 3.00.13
    2018/01/161 ASUS AI Suite 3

AI Suite 3 v3.00.13
    Dual Intelligent Processors 5 v1.05.13

TÜRKÇESİ

En son Windows 10 güncelleştirmesi KB4056892 arasındaki uyumluluk sorununu düzeltin.
    AI Suite 3 v3.00.13
    Çift Akıllı İşlemci 5 v1.05.13

Asus AI Suite 3 (KB4056892 güncellemesi kaynaklı) başlangıçta ve sonrasında çalışmama sorunu çözümü.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mito1172 -- 25 Ocak 2018; 4:41:0 >

• Janti kullanıcısına yanıt
    Asus z170 pro gaming anakartim içinde yayınlandı final sürüm

Sürüm 3.00.13
    2018/01/16146.47 MBytes
    ASUS AI Suite 3

- AI Suite 3 v3.00.13
    - Dual Intelligent Processors 5 v1.05.13

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bilgisayar Teknisyeni -- 25 Ocak 2018; 6:38:32 >
  • Ai suite II icin kasmaya gerek yok arkadaslar, önce onu yükle yeniden baslatma sonra öbürünü yükle gibi.. ben ai II kaldirmistim zaten, sonra KB4073290 yükledim, ilk güncellestirme zaten yüklüydü kac gündür. KB4073290 den sonra yine ai II yi kurdum calisti.

-> yani ai II yi kaldir, KB4073290 yi yükle, sonra yine ai II yi kur, calisir

paylasan arkadasimiza tesekkürler
  • Mukarnas kullanıcısına yanıt
    Bu şekilde ugrasmaya ne gerek varki full surum asus anakartlar icin yayinlandi

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.