Şimdi Ara

Asus ANAKART 8 ÇİPLİ REM SORUNU

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
204
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Başlıkta da belirttiğim gibi M4A785TD-V EVO model anakartım 16 çipli kingston d3 1333 rami rahatlıkla açarken 8 çipli kingston d3 1333 rami açmıyor. Bildiğiniz üzere piyasada 16 çipli rem bulmak çok zor ve benim bilgisayarımı güçlendirmem gerekli. anakartı amd 200 serisi ile de denedim aynı problem amd phennom ile de denedim aynı problem yaşandı.Ben bu durumun işlemci ile alakalı olduğunu düşünmüyorum. Aklıma takılan 2 soru var ama ;

1. Bıos ayarı veya bıos güncellemesi ile ilgili olabilir mi? (biosu update etmedim)

2.Bu model anakart piyasada 1066 bulamayacağım için soruyorum 800 mhz ramlerle çalışır mı?(çünkü kendi sayfasında "4 x DIMM, 16 GB, DDR3 1600*/1800(O.C.)*/1333/1066/800 ECC,Non-ECC,Un-buffered Bellek" ibaresi var.

Bugün foruma açtığım ikinci konu umarım çözümü bulabiliriz. Herkese iyi forumlar.

• SÖYLEMEYİ UNUTTUM GEREKSİZ BASİT CEVAPLAR YAZMAYIN DENENDİ.ÇÖZÜMLEYİCİ CEVAPLAR BEKLİYORUM
  • biosunu güncelle bu birinci cevap
    bide sayfada şu ibare var baktınmı ona
    AMD AM3 100 and 200 series CPU support up to DDR3 1066MHz
    senin işlemciyle en fazla 1066 mhz de ram çalıştırabilir diyor
    senin sorunun çiple değil mhz ile olduğunu düşünüyorum
    sekiz çipli ramlerin frekansını biostan 1066 ya çekmeyi dene
  • amd 100 200 serieste bende farkındayım 1066 diyor ama işin garip tarafı phenomdada öyle diyor.çok garip değil mi 16 1333 açsın 8li 1333 açmasın.frekans çekmek aklıma gelmemişti deneyip yine yazarım. teşekkürler
  • bıos güncellemesiyle sorun çözülmüştür
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    z87-a Anakart için ram sorunu
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.