Şimdi Ara

Asus M5A97 Anakart PCI EXP 2.0 Ekran kartı tavsiyesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
2.140
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar selamlar elimde Asus M5A97 anakart var. PCI Express 2.0 olması lazım. Bu ana karta GTX 760 ekran kartı almıştım. Şimdi ekran kartını değiştirmek istiyorum GTX 1070 alsam uyar mı ? Çünkü PCI Express 3.0 diyor. Kasam da Cooler Master. Yada sizin tavsiye edeceğiniz başka bir ekran kartı var mı ? Elimde 2500 tl ye yakın para var. İşlemci Amd FX 8120 8 Çekirdek. Ram de 8GB Ram. Cevap yazan arkadaşlara teşekkür ederim.

• Pcie 2.0 a 3.0 takabilirsin çok küçük performans kaybı olur sadece

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İstediğin kartı alıp kullanabilirsin merak etme herhangi bir uyumsuzluk ve hissedeceğin bir performans farkıda olmaz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: mehmetalpertr

Arkadaşlar selamlar elimde Asus M5A97 anakart var. PCI Express 2.0 olması lazım. Bu ana karta GTX 760 ekran kartı almıştım. Şimdi ekran kartını değiştirmek istiyorum GTX 1070 alsam uyar mı ? Çünkü PCI Express 3.0 diyor. Kasam da Cooler Master. Yada sizin tavsiye edeceğiniz başka bir ekran kartı var mı ? Elimde 2500 tl ye yakın para var. İşlemci Amd FX 8120 8 Çekirdek. Ram de 8GB Ram. Cevap yazan arkadaşlara teşekkür ederim.

bende m5a97 r2.0 var r9390 kullanıyorum.
  • 8120 islemciye 1070 olmaz.bence degistirme kartini uyumlu cunku su anda ama 1070 alirsan sistemi degistirmek durumunda kalirsin.madem 2500 var once sistemi degistir.
  • katılıyorum bende 8320 var ve besleyemecegini bildigim için sizin dediginiz gibi komple sistem yenileyecegim :) konu sahibinin arkadaşı dinlemesi akıllıca olur :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Wilson Fisk

8120 islemciye 1070 olmaz.bence degistirme kartini uyumlu cunku su anda ama 1070 alirsan sistemi degistirmek durumunda kalirsin.madem 2500 var once sistemi degistir.

tamam arkadaşlar Peki ne yapmam gerekiyor. Anakart ve işlemci mi değiştireceğim ? Ne almalıyım sizce ? Yada GTX 1060 alın diyorlar yada AMD RX 470 alın diyende var. Bunları alsam da işlemciye şimdilik dokunmasam olmaz mı ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mehmetalpertr -- 5 Ağustos 2016; 22:19:48 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • sistemi bir sure daha degistirmeyeyim bir kart takayim gittigi kadar gitsin diyorsan 1070 almak yerine 470 almak tabii ki olabilir ama 1060 olmaz bence.saglam oc yapman lazim iyi anakart sogutucu ister.1060'a 1300 lira gibi bir para verme 750 liraya kapat mevzuyu 470 alarak.bir kac sene daha seni goturur sonra sistemi bastan yenilersin.gtx760 kotu bir kart degil yalniz onu da soyleyeyim.2gb kart diyorsan biktim diyorsan 470 iyi olur 8gb'si biraz pahali ama o da sana kalmis.
  • quote:

sistemi bir sure daha degistirmeyeyim bir kart takayim gittigi kadar gitsin diyorsan 1070 almak yerine 470 almak tabii ki olabilir ama 1060 olmaz bence.saglam oc yapman lazim iyi anakart sogutucu ister.1060'a 1300 lira gibi bir para verme 750 liraya kapat mevzuyu 470 alarak.bir kac sene daha seni goturur sonra sistemi bastan yenilersin.gtx760 kotu bir kart degil yalniz onu da soyleyeyim.2gb kart diyorsan biktim diyorsan 470 iyi olur 8gb'si biraz pahali ama o da sana kalmis.

Peki arkadaşlar bu anakartın desteklediği en yüksek işlemci nedir ? Yada işlemci ve ekran kartını değiştirsem ne dersiniz. ? Ana kartı ellemesem . Yada Anakart Ekran kartı ve işlemci değiştirsem bu para yeter mi ? Bir de arkadaşlar şunu belirteyim. Ben 2003 yılında ruhsal bir rahatsızlık geçirdim. 2006 yılından beri çalışamıyorum. Evde öyle PS4 ve PC ile vakit geçirmeye çalışıyorum. XB1 ve Wii U vardı onları sattım. Böyle elime para geçti. Yani başka türlü elime bu kadar miktarda bir para biraz zor geçer. Ne dersiniz Ram i de yükseltebilirim mesela. Yardımcı olan arkadaşlara çok teşekkür ederim. Bu elimdeki makineyi de buradaki forumdan arkadaşların verdiği tavsiyeyle toplamıştım. 43 yaşındayım ama maalesef bu donanım işlerine pek kafam basmıyor. :(

Kasa Coolermaser HAF 912P-KKN1 Kasa Siyah 750W
    İşlemci AMD FX-Series X8120 ( 3.1 GHZ ) 16 MB 125 W AM3
    asus M5A97 AMD 970/SB950 AM3+ DDR3 2133MHz (O.C.) USB 3.0 SATA 3.0 Anakart
    Asus ML 229H 22" HDMI Monitör

Sistem bu arkadaşlar nasıl bunu yükseltebiliriz ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mehmetalpertr -- 6 Ağustos 2016; 0:26:17 >

• son biosu guncellersen o anakarta 8350 takabilirsin elindekinden biraz iyi ama farkli bir islemci degil iste 4 ghz geliyor biraz ittirir 9370 hizina cikarabilirsin 4.4 ghz ama fx yani sonucta sonra bana aldim ne farki oldu deme ama anakarti degistirmeden en iyi secenek bu.bu secenek sana en az 450 liraya patlar:

https://forum.donanimhaber.com/m_119266763/tm.htm

sifir alirsan 619 lira

inventus
    AMD FX 8350 X8 FD8350FRHKBOX, 4.0GHz, 16MB, 125W, AM3+ İşlemci - inventus
    http://inventus.com.tr/mi_products/Product.aspx?PID=5492

16gb ram kullaniyorum bekara kari bosamak gibi olmasin ama bence 8gb ile bir sure daha idare edebilirsin ben oyunlarda 8gb'yi gectigini pek gormuyorum.

simdi anakarti degistirme dedik ram kalsin dedik islemciyi degistir yanina bir de 470 takarsan bu is olur fazla para harcamazsin.intel olsun derlerse arkadaslar ikinci el 1150 platformunda islemci anakart bulunabilir yanina yine 470 alabilirsin.

• quote:

son biosu guncellersen o anakarta 8350 takabilirsin elindekinden biraz iyi ama farkli bir islemci degil iste 4 ghz geliyor biraz ittirir 9370 hizina cikarabilirsin 4.4 ghz ama fx yani sonucta sonra bana aldim ne farki oldu deme ama anakarti degistirmeden en iyi secenek bu.bu secenek sana en az 450 liraya patlar:

donanımhaber forum
    [SATILIK]FX 8350 » Sayfa 1 - 1
    https://forum.donanimhaber.com/m_119266763/tm.htm

sifir alirsan 619 lira

inventus
    AMD FX 8350 X8 FD8350FRHKBOX, 4.0GHz, 16MB, 125W, AM3+ İşlemci - inventus
    http://inventus.com.tr/mi_products/Product.aspx?PID=5492

16gb ram kullaniyorum bekara kari bosamak gibi olmasin ama bence 8gb ile bir sure daha idare edebilirsin ben oyunlarda 8gb'yi gectigini pek gormuyorum.

simdi anakarti degistirme dedik ram kalsin dedik islemciyi degistir yanina bir de 470 takarsan bu is olur fazla para harcamazsin.intel olsun derlerse arkadaslar ikinci el 1150 platformunda islemci anakart bulunabilir yanina yine 470 alabilirsin.

Çok sağolun teşekkür ederim cevabınız için :) Allah razı olsun.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.