Şimdi Ara

ASUS anakart BIOS Ayarı!!!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
4.573
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Selam arkadaşlar ASUS anakart aldım ama sorunları bi türlü bitmiyor.
    Sistem kapanıp duruyor mavi ekran ardından bip bip bip ve siyah ekran ''CPU Tempeture Error'' yazıyor.
    ZALMAN CNPS10X Extreme takılı, low'da çalışıyor ve fan arkaya bakıyor (kasaya sığmadığı için)
    BIOS!a giriyorum sıcaklık 55 civarı (i7 2600).
    Anakrtın bi ayarı mı ne varmış disable veya max. sıcaklığı belirlemek için bi türlü bulamadım.
    Nerden ayarlanıyor bilen var mı? Resim koyarsanız çok makbule geçer...

• Bir çok arkadaş Bios Update yaparak çözdü hocam sizde deneyiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: zhee

Bir çok arkadaş Bios Update yaparak çözdü hocam sizde deneyiniz.

Onu yapmayıda bilmiyorum ki,
    benim tek derdim şu sıcaklık değerini ayarlamak veya kapatmak...
  • system health status diye bir başlık var orda olması lazım.
  • Asus anakartlar son zamanlarda çok bozdu kendini arkadaşlar. P8H67 kullanıyodum bios sorunu verdi güncelleme vs. ne yaptıysak 4 ayda kart gitti . Bi gün açma tuşuna bastım ve ne bip sesi ne bişey kaldı öyle. Sonra P8Z77 V-LE aldım . Şimdide işlemcinin windows puanı düştü . Adam gibi kullanamıyor işlemciyi . Asus u severdim ama bu 2 karttan sonra soğudum resmen .
  • anakartın bios ayarlarını sıfırlamayı denedinizmi
  • quote:

Orijinalden alıntı: Infernall

quote:

Orijinalden alıntı: ahmetsan01

Selam arkadaşlar ASUS anakart aldım ama sorunları bi türlü bitmiyor.
    Sistem kapanıp duruyor mavi ekran ardından bip bip bip ve siyah ekran ''CPU Tempeture Error'' yazıyor.
    ZALMAN CNPS10X Extreme takılı, low'da çalışıyor ve fan arkaya bakıyor (kasaya sığmadığı için)
    Anakrtın bi ayarı mı ne varmış disable veya max. sıcaklığı belirlemek için bi türlü bulamadım.

kardeş anakart tam olarak nedir.Umarım p67 degildir cünkü daha çok uğraşırsın.zalman tam oturmamış diyorsun ondan olabilir dikkat et yakarsın işlemciyi o söyledigin ayarları defaulta al biosa gir load defaults yap autoya alır fanları otomatik olarak

Anakart ASUS P8Z68 Deluxe

Zalman tam oturmamış demedim hocam, zaten vidalı, köküne kadar sıktım... Sadece eksoz fana doğru bakıyor fanı, öne bakmıyor...
    BIOS'un pilini çıkarıp taktım zaten sıfırlanmamışdır.... bi de load default deneyim ama BIOS normal mavi ekranlar gibi değil ki bi sürü ıvır zıvır var, nerden ASUS aldık yaa...
    Hocam bi de işlemci yanma gibi bi durum yok ki ilki zaten internete girmekten başka bişey yapılmıyor, ikincisi BIOS'da öyle uç değerler yok işlemci 55 derece görünüyor... İlk BIOS ekranında ''CPU Tempeture ERROR'' yazdıktan sonra 65 görünüyor 1-2 sn içinde 55'e düşüyor....
    Benim OC ile falan işim yok ama bu kart kendi kendine OC'mi yapıyor anlamadım
    C-State diye bişey varmış onu aktif yapınca ısı düşüyormuş eve gidince onu bulmaya çalışıcam...

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    BIOS'ta SATA ayarları
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

quote:

quote:

quote:

Selam arkadaşlar ASUS anakart aldım ama sorunları bi türlü bitmiyor.

kardeş anakart tam olarak nedir.Umarım p67 degildir cünkü daha çok uğraşırsın.zalman tam oturmamış diyorsun ondan olabilir dikkat et yakarsın işlemciyi o söyledigin ayarları defaulta al biosa gir load defaults yap autoya alır fanları otomatik olarak

Anakart ASUS P8Z68 Deluxe

Zalman tam oturmamış demedim hocam, zaten vidalı, köküne kadar sıktım... Sadece eksoz fana doğru bakıyor fanı, öne bakmıyor...
    BIOS'un pilini çıkarıp taktım zaten sıfırlanmamışdır.... bi de load default deneyim ama BIOS normal mavi ekranlar gibi değil ki bi sürü ıvır zıvır var, nerden ASUS aldık yaa...
    Hocam bi de işlemci yanma gibi bi durum yok ki ilki zaten internete girmekten başka bişey yapılmıyor, ikincisi BIOS'da öyle uç değerler yok işlemci 55 derece görünüyor... İlk BIOS ekranında ''CPU Tempeture ERROR'' yazdıktan sonra 65 görünüyor 1-2 sn içinde 55'e düşüyor....
    Benim OC ile falan işim yok ama bu kart kendi kendine OC'mi yapıyor anlamadım
    C-State diye bişey varmış onu aktif yapınca ısı düşüyormuş eve gidince onu bulmaya çalışıcam...

anakartın guzelmiş yav bendede z68 v pro var p67 kullandım illet ettirdi ama ona geçince kafam rahatladı.Yanar dememin sebebi zorlarsa anakart tüm parçalara zarar verebiliyor.bios efi biosdur yani yeni tip grafikli ve gayet guzel defaulta alırsan olur diye dusunuyorum .Mavi ekran genelde ramlerden oluyor ramleri sök 1 tanesini tak sadece

Hocam benim bildiğim voltajdan zarar görür bi tek diğer parçalar ya da PSU'dan.
    Aşırı yükte ve sıcak kullanmak işlemciye zarar verir biliyorum en kötü de işlemci pelt olur uzun süre kullanımda, ki zaten işlemci aşırı ısınırsa pc hiç bi şekilde açılmıyor...(Fansız çok işlemci kullandım ordan biliyorum. Valla kullandığım en baba işlemci Q8300'dü. Fansız kullanıyodum yine de buz gibiydi. Bu gidişle eski parçaları takıcam zaten)
    Ama diğer parçalara zarar gelmez, vardır bi koruması falan herhalde bi dünya para verdik parçaları yaksın diye mi

• aynıları 2.el aldığım asus anakarttada oldu.çok iğrenç bir durum adam gibi iş yapılmıyor.donma reset atma mavi ekran sıcaklık sorunları felan adamı delirtiyor . hemen geri verip para iadesi aldım.işin zor dostum ben herşeyi denedim çözemedim bios update ettim ram leri denedim yok olmamıştı.. garantisi varsa yolla hemen. yoksa inş çözersin..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MühendisMurat -- 25 Haziran 2012; 17:09:02 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: bjk__murat

aynıları 2.el aldığım asus anakarttada oldu.çok iğrenç bir durum adam gibi iş yapılmıyor.donma reset atma mavi ekran sıcaklık sorunları felan adamı delirtiyor . hemen geri verip para iadesi aldım.işin zor dostum ben herşeyi denedim çözemedim bios update ettim ram leri denedim yok olmamıştı.. garantisi varsa yolla hemen. yoksa inş çözersin..

Donma bende de var ASUS logosunda donup kalıyor bazen, reset atınca açılıyor. Ona artık alıştığım için sorun etmiyorum.
    Sadece şu sıcaklık sorunu önemli BIOS pilini çıkarıp takınca oldu galiba bilmiyorum, kuryalayıp yapıcaz ayarlardan bi şekilde, başka çare yok...Garantisi var ama garantilik bi durum yok gibi, ayarlarda sorun var, olmasa bile garanti ne yapacak ki, sökmeye değmez valla 2 saat, yeni kart alırım daha iyi...
    Nete baktım baya aynı sıcaklık sorununu yaşanların hepsi ASUS anakart kullanıyor.
    600 TL'de para verdik bi daha hayatta ASUS anakart almam zaten....

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.