Şimdi Ara

Asus B450m-k Anakart Bios Güncellemesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
564
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Normalde S2H almayı planlıyordum ama yakın fiyata başka bir sistem almaya karar verdim.
    Anakartı ise asus b450m-k
    www.vatanbilgisayar.com
    Asus prime b450m-k anakart fiyatı, teknik özellikleri, modelleri. Asus prime b450m-k anakart kampanyalar ve uygun fiyat seçenekleri ile sadece Vatan Bilgisayar'da. Satın Al.
    https://www.vatanbilgisayar.com/asus-prime-b450m-k-amd-b450-soket-am4-ddr4-4400-dvi-vga-m2-usb3-1-matx.html

Bios güncellemesi yapmam için hangi adımları izlemem gerekiyor ? Amd sitesinden B450 kartlar için en son chipseti indirip ardından anakartın sitesindeki son bios sürümünü indirip ez flash ile mi güncellemeliyim ?

Yoksa direk son bios sürümünü yüklersem sorun ile karşılaşabilir miyim ? Yardımcı olursanız sevinirim. 3600 işlemci ile kullanacağım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RundeLL -- 26 Haziran 2020; 17:33:12 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• o anakarta ryzen 3600 takmayın basınız fazla yanar besleyemiyor o kart 3600 ve üstünü s2h alın
  • asko56 kullanıcısına yanıt
    Sorun çıkacağını sanmıyorum. 3700x filan gibi daha güçlü bir işlemci olsa hak verirdim ama bu anakartlar zaten bu işlemciler için tasarlanmadı mı sonuçta

Bu hazır sistemi alacağım için değiştirme şansım yok. Yoksa belki b450m a pro max alabilirdim.

www.vatanbilgisayar.com
    AMD R5 3600-DUAL RTX2060 EVO 6GB-PRIME B450M-K-OCZ 500GB NVME-CRUCIAL 16GB RAM - Vatan Bilgisayar
    https://www.vatanbilgisayar.com/amd-r5-3600-dual-rtx2060-evo6gb-prime-b450m-k-toshiba-500gb-m-2-ssd-crucial-16gb.html

• RundeLL kullanıcısına yanıt
    bu sistemi alan 6 kisye yardım ettim anakart sıkıntı yapıyor besleyemiyor 3600 ü almayın

https://forum.donanimhaber.com/yanik-kokusu--144196345#144196866

https://forum.donanimhaber.com/ryzen-3600-isinma-problemi-ve-sogutucu-tavsiyesi--143226348

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asko56 -- 26 Haziran 2020; 17:58:23 >
    Hocam haklı olabilirsiniz ama bu konularda kimse biostan PBO ve CPB ayarlarının kapalı olması gerektiğini söylememiş. Yanlış bilmiyorsam bu ayarlar genelde otomatik açık gelip işlemciye overclock yapıyor ve fazla ısınmasını sağlıyor. Bu konudaki arkadaşlar bu yüzden sorun yaşamış olabilir diye düşünüyorum.

Malesef bıçak kemiğe dayandığı için artık bir sistem almak zorundayım. 2 yıl garantisi var sistemin yani bir sorun yaşayacaksam mutlaka garanti bitmeden yaşarım zaten.
    Aslında 1660 super + 2600 + b450m S2H alacaktım ama ryzen 2600 stoklarda kalmadığı için bu sisteme yönelmek zorunda kaldım. Umarım dediğiniz gibi sorun yaşamam hocam uyardığınız için ayrıca teşekkür ederim.

Bios konusunda bir fikriniz var mı ?

sistemi satın aldınız mı?

asko hocamı yabana atmayın kendisi anakart konusunda epey bilgili. sistemi almadıysanız hemen aklınızdan çıkarın o anakarti. zira bütün anakart sınıflandırma kriterlerinde "garbo tier"(çöp) olarak adlandirilmis kendisi. islemciyi yalnızca tdp değerine göre değerlendirmeyin, 1600af ile 3600 aynı tdp değerine sahip ama. pratikte apayrı davranışlar sergiliyorlar her manada.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: xGlorfindel

sistemi satın aldınız mı?

asko hocamı yabana atmayın kendisi anakart konusunda epey bilgili. sistemi almadıysanız hemen aklınızdan çıkarın o anakarti. zira bütün anakart sınıflandırma kriterlerinde "garbo tier"(çöp) olarak adlandirilmis kendisi. islemciyi yalnızca tdp değerine göre değerlendirmeyin, 1600af ile 3600 aynı tdp değerine sahip ama. pratikte apayrı davranışlar sergiliyorlar her manada.
    Yok hocam kimseyi yabana attığım yok sistemi de almadım henüz, pazartesi almayı düşünüyorum. Hazır sistem olduğu için ve herkesin tavsiye ettiği bir sistem olduğu için kafama yatmıştı ama şimdi kafamı karıştırdınız valla

Kendim 6300tl civarına 2600 + 1660 superli bir sistem toplayacaktım ama 200tl fazla verip 3600 ve 2060'lı bir sistem almak çok daha mantıklı geldi. Hem fps olarak da kendi sistemime çok daha üstün parçalar. 3800tl asus 2060'ı 2100tl'ye eklemişler sisteme.

Anakart konusunda ise inşallah abartıyorsunuzdur çünkü kasa ve psu'yu göz ardı edip tam da sistemi almaya karar vermiştim.

Bu ikisi hakkında ne düşünüyorsunuz ? Bundaki ram şu meşhur oc performanslı crucial olsaydı şüphesiz bu sistemi alırdım ama ram kafama yatmıyor. Rx 5k serilerindeki arızalardan da çok çekiniyorum.
    www.vatanbilgisayar.com
    AMD R5 3600-MSI RX 5600 XT MECH OC-B450M-A PRO MAX-KINGSTON 500GB NVME-16GB RAM - Vatan Bilgisayar
    https://www.vatanbilgisayar.com/amd-r5-3600-msi-rx-5600-xt-mech-oc-b450m-a-pro-max-kingston-500gb-nvme-16gb-ram.html

Bir de bu:
    Bu sistemin intel olması, ram hızının düşük olması ve anakart kalitesini bilmemem sıkıntı. Ama ekran kartı çok iyi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RundeLL -- 26 Haziran 2020; 21:13:34 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
    9400f bu saatten sonra evlerden ırak onu direkt eleyin.

vatandan attığınız bilgisayarın da anakartı önceki bahsettiğimizden farklı değil. aynı şeyin laciverti yani :D

6500tl bütçeniz var anladığım kadarıyla. mutlaka hazır sistem veya montajlanmış halde mi istiyorsunuz yoksa parçaları ayrı ayrı alıp kendiniz toplayabilir misiniz? ona göre sistem önerebilirim.

bu paraları vermişken ben olsam da amd ekran kartı almam ayrıca.
  • xGlorfindel kullanıcısına yanıt
    Hangisi aynı şeyin laciverti ? Intel olan sistem mi yoksa b450m a pro max olan mı ?

Sadece vatandan alabiliyorum 6500 civarı bir bütçem var. İlla hazır sistem olması gerekmiyor ama hazır sistemlerde parçalar daha indirimli olduğu için ucuza geliyor. Tavsiyeniz varsa alabilirim.
    b450m a pro maxı asusun b450m-a olarak okumuşum şimdi farkettim.

yok o anakart o kadar kötü değil sanırım. ama çok da bilmiyorum kötü de olabilir.. vatanda sistemlerde kullanılan anakartların neredeyse hepsi böyle yav.

vatan zorunlu olmasa güzel bi şeyler vardı aklımda ama bir de vatandan bakayım madem
    bir bakayım dedim vatanda fiyatlar cidden acayip...
    www.vatanbilgisayar.com
    AMD 3600- SAPPHIRE RX5600XT PULSE-GIGABYTE B450M S2H-CRUCIAL 480GB-CORSAIR 16GB - Vatan Bilgisayar
    https://www.vatanbilgisayar.com/amd-3600-sapphire-rx5600xt-pulse-gigabyte-b450m-s2h-crucial-480gb-corsair-16gb.html

en eli ayağı düzgün sistem bu gibi geldi. ama psuyu satıp yerine kaliteli bir şey almanız gerek. ayrıca ramin single channel olması da performansı kısıtlar...

ayrıca ekran kartı amd ama el mahkum..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xGlorfindel -- 26 Haziran 2020; 21:25:20 >

Hocam ne gibi sorunlar oluyor ben nisan sonunda pekte araştırmadan almış bulundum sistemi. Bir sorun yaşamadım henüz ama merak ettim ileride değişmek için filan kampanya denk gelirse değiştirebilirim.
    Ryzen 5 3600
    Gskill 3600mhz cl18 8x2gb RAM
    Asus b450m k anakart
    Sapphire rx 5600 xt
    Zalman s4 plus kasa
    Corsair vs650 psu
    Snowman m t6 rainbow CPU soğutucu var.
    Ek iki tane fan taktım ucuz olanlardan kasaya.
    Cpb ve pbo otomatikte oyunlarda 60-65 derecelerde geziyor sıcaklık.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • dezenfekte39 kullanıcısına yanıt
    sogutucusuz düz halde kullanıldıgında 80 85 dereceyi görüyor vrm sogutucu olmadıgı için hız düşürüyor

2.olarak çok söylenen voltaj ı dengesiz veriyor 3600 e 1.4 v 1.42 gibi
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.