Şimdi Ara

ASUS Anakart Q code 55 ram problemi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
1
Favori
916
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • p8z77 V anakartımda 4x4 gb vengeance ram takılı, fakat anakartda Q-code 55 hatası alıyorum.. sadece B1 ve B2 slotlarda takılı olduğu zaman çalışıyor sorun yok, ama nedense A1 A2 slotlarda sıkıntı çıkıyor, sizce sorun nedir ?

* işlemcinin macununu değiştirmiştim sonra pc açıldı ve dondu, sonra sorun başladı.

• quote:

Orijinalden alıntı: hlttmz

p8z77 V anakartımda 4x4 gb vengeance ram takılı, fakat anakartda Q-code 55 hatası alıyorum.. sadece B1 ve B2 slotlarda takılı olduğu zaman çalışıyor sorun yok, ama nedense A1 A2 slotlarda sıkıntı çıkıyor, sizce sorun nedir ?

* işlemcinin macununu değiştirmiştim sonra pc açıldı ve dondu, sonra sorun başladı.

İyi akşamlar. Cpu pinlerini kontrol edin. Yamulmuş sa veya kırıksa böyle sorunlar ortaya çıkabiliyor.
  • citadel kullanıcısına yanıt
    teşekkür ederim cevap için, yabancı forumlarda da bent pin olarak okudum... yarın kontrol edim,

cpu üzerine ter damlamıştı acaba ondan olabilir mi ?
  • Olabilir sonuçta ter tuzlu iyonizer elektriği geçirebilir fakat çok problem olacağını zannetmiyorum.

Eğer sorunu bulamazsanız hemen garantiye yollayın. en iyisi budur.
  • ve eğer cpu pinlerinde yamukluk varsa basit düzeltilebilir bir şeyse uğraşın aksi takdirde kesinlikle elinizi vurmayın ve eğer kırık pin varsa da kesinlikle uğraşmayın doğru garantiye Asus un servisine onlar pinleri çok güzel değiştirip düzeltiyorlar.

Geçmiş olsun iyi çalışmalar.
    tşk ederim hocam yarın bilgi verim size
    hocam iyice kontrol etmeme rağmen görünürde bir sorun bulamadım.. şu anda sadece 2 ram ile pc çalışıyor.

Yine bir sorun olduğu belli çünkü tam yükte işlemci derecesi 97 yi buluyor, H100i + noctua nt-h1 kullanmama ragmen..

edit:https://major.io/2014/08/22/asus-maximus-vi-gene-error-55/

burdakini okuduktan sonra işlemci ayaklarının engel olduğu yazıyor tekrar kontrol ettim şu anda sadece A1 slotu çalışmıyor işlemciye en yakın olan.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi armax -- 22 Mayıs 2015; 10:17:32 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    z87-a Anakart için ram sorunu
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Hocam h100i ile o sıcaklık imkansız 50 dereceye bile gelmemesi lazım.

acaba soğutucu bloğu takarken anakartı biraz zorladınız mı?

Ram slotlarını tek tek denesiniz mi?

Acaba anakartla uğraşırken topraklama bilekliği kullanmış mıydınız?

işlemci ayakları engel olmaması lazım en azından sıfıra sıfır oturuyor. Yinede anakartınızın bir fotoğrafını alabilirseniz iyi olur.

Son olarak işlemcinizin pinlere oturduğu kısmı iyice silin. ram slotlarını tek tek deneyin. bunları yaparken bios pilini çıkartın kendinizi ve anakartı topraklayın nötürleyin.

Geri dönüş yapın bakalım. Eğer sorunlar devam ediyorsa Doğru Garantiye böyle şeyleri fazla kurcalamamak lazım.
    merhaba hocam,

çok hassas davrandım, hiç zorlamadım
    ram slotları tek tek denedim şu anda a1 hariç 3 ü çalışıyor (ilk başta sadece b1-b2 çalışıyordu)
    topraklama bileği olmadığı kullanmadım

son dediklerinizi akşam bakacağım, garanti bitmiş olabilir 2012 temmuzda alındı
  • H100i meselesine gelecek olursak programını yükleyin ve fazn hızlarını biraz arttırın. kolay bir program ve kaydedip çıkın. o sıcaklık iyi değil.

FAN1 ve FAN 2 Balance moduna alın üzerine tıklayın sağında mode var oradan ayarlanabilir. 1500rpm yeterlidir bu havada.

H100i Pump ise mode rpm divider TWO olarak ayarlayın bu da 2200 oluyor. Bu ısınızı kontrol altında fazlası ile tutar. (Bilgisayarınızda virüs veya zararlı program varsa bunlarıda göz önüne alın.)

Corsair Link programının bir sıkıntısı var o yüzden her programa girip çıktığınızda birşey yapmasanız bile çıkışta sorulan kaydededimmi (SAVE) sorusuna kaydet olarak cevap verin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi citadel -- 22 Mayıs 2015; 15:06:44 >
  • Hocam istemeden de olsa bios ayarlarını değiştirmeniz mümkün mü özellikle overclock olan kısımları?

Birde biosunuz güncel değil mi?
    merhaba hocam, ram ile ilgii bios güncel, bios reset yaptım düzelmedi,

macun değiştirmeden önce asus ai suiteden turbo evoyu fast yapmıştım, (şimdi pasif durumda)

h100i muhtemelen işlemci ile tam tamas etmiyor, fan ve pompalar çalışıyor, radyatör derecesi 32 lerde.
  • Hocam sıcaklıktan dolayı anakarta zarar vermiş olabilirsiniz. Kaliteli bir termal macun ile tavsiyem" NOCTUA NT-H1 " güzelce h100i ni cpu üzerine dikkatlice oturt.
    Geçmiş olsun.
    yeni satın aldığım macun nt-h1 zaten hocam, valla benim halen umudum var neden derseniz ilk başta a1-a2 slotu çalışmuyordu, sonra a2 düzeldi..
  • quote:

Orijinalden alıntı: hlttmz

yeni satın aldığım macun nt-h1 zaten hocam, valla benim halen umudum var neden derseniz ilk başta a1-a2 slotu çalışmuyordu, sonra a2 düzeldi..

Yok demek istediğim sadece OLABİLİR yani kesin değil. Size tavsiyem güzel bir şekilde anakartı sökün iyice temizleyin ram yataklarını filan sonra güzel bir şekilde geri takın belki biryerine pislik kaçmıştır belli mi olur.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.