Samsung vs TCL QLed tavsiye ricası
|
5v 600mA yerine 1A kullanılır mı
Cihaz girişi 5v 600mA
adaptör bulamazsam 1A 5v kullansam sorun olur mu?
teşekkürler.
Cihazların İP 'si sürekli değişiyor
Selamlar
tplink archer vr300 vdsl modem aldıktan sonra tüm cihazlar sürekli (sanırım her resette) ip değiştirmeye başladı. önceki dsl modemde bu sorun yoktu.
TPLİNK gigabit switch kullanıyorum tüm cihazlar bu switche bağlı, modeme değil.
Bu sorunu nasıl çözebilirim ?
edit: konuyu BTK yönetim kurulu üyelerine e posta gönderdim, bu da kanıtı ..
Selam arkadaşlar
Bazı ISS lerin UPLOAD Kurnazlığına karşı BTK ve siz kullanıcılar neden sessiz ?
Örneğin GIBIRNET ve COMNET (diğerleri varsa henüz bilmiyorum)
Web sitelerinde 12-15mbps'e kadar upload veriyormuş gibi tarife satıyorlar fakat TT 'nin kademeli upload geçişinden bu tarife tablolarında bilgilendirici yazılı metinleri yok.
BTK'ya bu konuyla ilgili cimerden gönderdiğim yazıyı aşağıda paylaşıyorum.
Alıntı
metni:Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumuna Konu: İSS firmaların upload hızı konusunda tüketiciyi yanlış ve yanıltıcı bilgilendirir tarifeleri. Özet: İSS şirketlerine verdiğiniz onlarca taviz sebebiyle müşteriler mağdur olmaktadır, BTK nın bu tür konularda pasif olduğu görülmektedir. Konu; Bazı ISS firmaları özellikle GIBIRNET, COMNET : müşterileri yanıltır derecesinde tarife paketlerine mevcutta olmayan upload hızını varmış gibi göstermektediler. GIBIRNET tarife sayfasında 100 Mbps'e kadar indirme, 15 Mbps'e kadar yükleme yazmaktadır. COMNET tarife sayfasında aynı şekilde 100 Mbps Download 15 Mbps Upload yazmaktadır. Fakat abone olduktan sonra Türk telekomun 30 haziran 2023 tarihine kadar açıkladığı kademeli upload artış hızından bahsetmektedir. Bu haliyle bu işletmelerin olmayan upload hızını varmış gibi göstermeleri tüketiciyi aldatmaktan başka bir şey değildir. Somut örneği XXX firmasına geçiş ile yaşadım. Web sitelerinin tarifelerim kısmında Türk Telekom'un 30.06.2023 tarihine kadar kademeli upload geçiş sürecinden bahsetmeksizin 15 mbps upload hızı verdiklerini zannederek abone oldum ki abone olmadan da upload hızını sordum ve gelen cevap ekran görüntüsü olarak ekte olmak üzere; "Web sitemize giriş yaparak alt yapı sorgula butnundan adres bilgilerinizi girerek alt yapınızın desteklemiş olduğu değeri görüntüleyebilirsiniz, Web sitemizden paketlerimizi ve paketlere tanımlı hızları görüntüleyebilirsiniz Alt yapınızın desteklediği hıza kadar hizmet alabilirsiniz" cevabını aldım. Bunun üzerine GIBIRNET firmasından geçiş yaptıktan sonra upload hızımın 6mbps olması üzerine COMNET firmasına tekrar yazdığımda ise "Türk Telekomdan verilen bilgi doğrultusunda altyapınızın desteklemesi halinde 30.06.2023 tarihine kadar kontrollü şekilde uploud yükseltme işlemleri altyapı sağlayıcısı tarafından yapılacaktır." yanıtı geldi. Fakat ne tarife tablosunda ne de abonelik geçiş öncesi sormama rağmen bu bilgiyi paylaşmamışlardı. Müşterileri aldattıklarını somut bir şekilde ekte delilleriyle birlikte paylaştım. Sizin kurumunuz neden hiç bir işe yaramaz ve bu firmalara yaptırım uygulamaz anlayabilmiş değiliz. Bu konuda daha yapıcı ve sert önlemler almanızı ve kamu kurumu olduğunuzu, kamuya hizmet ettiğinizi hatırlamanızı bekliyoruz!..
VDSL - tplink bağlantı kesildi hatası
selamlar
TT VDSL altyapısı kullanıyorum.
Modem ip alıyor fakat internete bağlanmıyor, sebebi hat mı yoksa servis sağlayıcı mı.
görselden IP Adresini ben sildim.
*THH başvurusu yapıldı
Bunlarda hiç ahlak kalmamış.
https://forum.donanimhaber.com/servispoint-rezaleti-9500-tl-servis-ucreti-asus-strix-2060--154005937
Buradaki konuyu hatırlarsınız.
Ekrana görüntü gelmemesi, ve görüntü geldiğinde de 1-2 dk sonra görüntünün gitmesi sebebiyle tekrar servise gönderdim.
Gelen maildeki ürün görseli EYLÜL 2022 'DE GELEN ÜRÜN GÖRSELİYLE BİREBİR AYNI.
Aynı maili tekrar atıyorlar "Ekran kartının GPU değişim ücreti 9250 TL, işçilik ücreti 250 TL olarak belirlenmiştir."
Bu videodaki arkadaşa hususi teşekkürlerimi iletiyorum:
Corsair 1000W PSU tavsiyesi
Mevcut CORSAIR PSU stokta olmadığı için Rma ile farklı bir model değişecek,
Sizce aşağıdaki hangi model ile değişim yapayım??
https://www.corsair.com/eu/en/Categories/Products/Power-Supply-Units/HXi-Series-Fully-Modular-ATX-Power-Supplies/p/CP-9020214-EU
https://www.corsair.com/eu/en/Categories/Products/Power-Supply-Units/RMx-SHIFT-Series-Fully-Modular-Power-Supplies/p/CP-9020253-EU#tab-overview
Biri yeni çıkan SHIFT modeli bağlantıları yan tarafta (GOLD), pcie5 ve atx3 destekli.
Diğeri PLATINUM iCUE ile kontrol edilebiliniyor, bağlantılar aynı yerinde. pcie5 ve atx3 desteği yok.
--
Depremde hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, ailelerine ve tüm milletimize başsağlığı, yaralılara acil şifalar diliyorum.
Bose Companion 50 - açılıştaki SW tık sesi
Merhabalar
Bose Companion 50 ürüne sahibim yaklaşık 7. yılında.
İlk açılışta (her kapatıp açmada) Subwoofer’dan tık sesi mevcut ve oldukça rahatsız ediyor
Ürünü kendi servisine gönderdim ama onarım yapılamadı.
Bu konuda önerisi olan?
Anakart üzerindeki hangi component den kaynaklıdır,
Anakartı değiştirmek sorunu çözer mi (gerçi anakartı servis dışı ekonomik yoldan/haricen temin etmek oldukça zor)
-+Birde hoparlörlerden dip ses-cızırtı mevcut
Selamlar
Gigabyte Vision 3060 Tİ termal macun ve padleri değiştirdim. Fakat durum iyice karma karışık oldu.
Memory üzerindeki termal padleri arctic 1mm ile değiştirdim
Termal macun önce sıvı termal kullandım sonra aşağıdaki nedenden ötürü tekrar macuna döndüm.
Sıvı termaldeyken gpu 55-60 derece - hotspot 105-110 dereceye ulaştı
Normal macunda gpu 70-80 derece - hotspot 105-110 dereceye ulaştı.
eski değerleri gpu 65 hotspot 85.
hotspot yüksek olduğundan fanlar %100 de çalışıyor, voltaj düşürüyor ve düşük performansta çalışıyor haliyle çok normal değerler değil.
kartı en az 15-20 kez açıp padleri kontrol edip düzeltmişimdir (titizlikle) her hangi bir componente zarar gelmediğinden eminim. tahminim padler bir tık kalın geliyor ve gpu-soğutucu arasında mikro mmlik boşluk kalıyor.
ayrıca hotspotun sadece gpu çekirdeğindeki sıcaklık olduğunu düşünüyorum kartı açtığımda memorylerde ciddi sıcaklık yok.
pişman oldum ama iş işten geçti,
tavsiyeleriniz... ne yapmalıyım?
ilgili konu linki:
https://forum.donanimhaber.com/3060-ti-termal-pad-degisim-sonrasi-sicakliktaki-dengesizlik-yardim-tavsiye-rica--155037369
Meslek: Software developer
winter is coming |
Son Giriş: 3 gün önce
Son Mesaj Zamanı: geçen ay
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 3.282
İkinci El Bölümü Mesajları: 99
Konularının görüntülenme sayısı: 96.546 (Bu ay: 1.197)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 1.370 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Donanım / Hardware