elamlar İlginç bi sorun yaşıyorum Z390-F, 9600k sistemde RTX 2060 ekran kartı var. bios pilini değiştirdikten sonra ekrana görüntü gelmemeye başladı, bu sorunu daha öncede yaşamıştım şöyle ki, Windows açılış sesi geliyor yani pc açılıyor. monitörü, HDMI kablosunu değiştirdim görüntü yok; z390f Anakarta başka ekran kartı taktım görüntü geldi 2060 ekran kartımı başka PC'e taktım görüntü geldi, bios sıfırladım görüntü yok Bu deli saçması sorunu tetikleyen unsurlar ne olabilir? < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi armax -- 15 Şubat 2025; 15:14:19 > |
Ekrana görüntü gelmiyor RTX 2060 (İLGİNÇ)
![](/static/forum/img/downicon.png)
![](/static/forum/img/upicon.png)
![](/static/forum/img/close.png)
-
-
9600k da onboard gpu var ekran kartını çıkar onboarddan biosa gir biosu defaulta çek sonra pcyi kapat ekran kartını tak ve pcye sadece güç kablosu tak başka hiç bir şey takma pcyi aç biraz bekle 30sn ye kadar sonra görüntü kablosunu tak bakalım görüntü alabilecek misin görüntü kablosunu ilk gpuya tak görüntü alabilirsen sorun kalmaz alamazsan onboard anakarta tak yine görüntü alamazsan psuda sorun olma ihtimali var.bu deli saçması sorunu tetikleyen şey anakartın boot sırasında sorun oluca oluyor gelişmiş bi anakartın var sağ üstteki boot ışıklarına bir baksana sırayla yanıp sönüyorlar mı
-
bu dediklerinizden sadece bios sıfırlama yapmıştım.
Bu arada Önemli bir hususu eklemeyi unutmuşum.
2060 'da ekrana evet görüntü gelmiyor ama hoparlorden windows açılış sesini duyuyorum. (Bu noktada farklı monitör ve farklı hdmi kablosunda da sonuç olumsuzdu)
Onboard görüntü sadece bios sıfırlama sonrası geliyor (önceki monitör ve hdmi kabloda görüntü yok, monitör ve hdmi kablo değiştirince görüntü var)
Buda ayrı bir trajedi :)
edit: bu sabah anakart biosunu 2024 mart da çıkan bios sürümü ile güncelledim tekrar deneyeceğim.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi armax -- 15 Şubat 2025; 15:15:41 >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X