Bildirim
Ram i arttırınca monitöre görüntü gelmiyor
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü, 1 Mobil
Giriş
-
Elinizde Ryzen sistem varsa muhtemelen xmp sorun oluyor. Her ramin 4lü düzeni stabil olmayabiliyor, daha düşük hızda çalıştırmak gerekebiliyor.
Xmp'yi kapatıp manuel olarak farklı hızları denersiniz. Stabil olduğu yerde bırakırsınız.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Dediğiniz doğru xmp yi kapatınca çalıştı PC . Tekrar açtım aynı hatayı aldım. Yeni aldığım ramler mi arızalı acaba. İade mi edeyim ne dersiniz.
Ramler arızalı olsa xmp kapatsanız da görüntü vermezdi. Dediğim gibi 4 tane ram, 4000 mhzde çalışamıyor demek ki. Manuel olarak daha düşük hızları deneyeceksiniz. Stabiliteyi yakaladığınız yerde bırakacaksınız, memtest ile kontrol edersiniz. Yalnız memtest 1-2 saat sürebilir.
Ya da elinizdeki ramleri bir şekilde elden çıkarıp 2x16 gb kit bakacaksınız.
Bios resetleyeceksin önce :)
-
Woltaj yükseltmeden elle 3200 MHz ye çektim sıkıntı yok çalışıyor. Dediğiniz gibi
Anakartınızın markası ve tam modeli nedir ?
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X