Şimdi Ara

XMP Sonrası Ekrana Görüntü Gelmiyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
290
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar, 3-4 gün önce yeni bir sistem aldım ve bu sistemi sıkıntısız kullanmaktaydım ancak bugün BIOS'ta RAM'lerin hızının 2666 MHz olduğunu fark ettim. RAM'ler normalde 3000 MHz olduğu için o ayara alıp kaydettim ve çıktım. Bilgisayarı tekrar açmaya kalktığımda kendine birkaç kere reset attı. En son ekranda hardware failure gibi bir yazı gördüm galiba ve ondan sonra yine reset attı. Bunun üzerine ekran kartını, RAM'leri, BIOS pilini, klavyeyi, fareyi söktüm ve taktım. RAM'lerin yerlerini değiştirdim, RAM'leri tek tek denedim, ekran kartı olmadan anakart üzerinden görüntü almayı denedim, TV'ye bağladım, BIOS pili olmadan çalıştırdım, clear CMOS olayını yaptım ama bir türlü görüntü alamadım. Bilgisayarı açtığımda fanlar, kasanın LED'leri, işlemci soğutucusu, klavye, fare ve ekran kartı fanları çalışıyor ama monitörüm simsiyah kalıyor. Bu problemi nasıl düzeltebilirim?

Ryzen 1600 AF

GALAX GTX 1660 Super

Asrock B450M-HDV R4.0

Adata 2x8 GB DDR4 3000 MHz

Adata SU630 480 GB SSD

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• Sorunu çöze bildin mi aynı sorun bende de var

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bunların hiç birini yapmana gerek yoktu. Sadece Cmos ile sıfırlasan yada pilini takıp çıkarsan yeterliydi. Neyi nasıl çıkardın nasıl taktın acaba ?... Dediklerine göre aklıma ilk gelen ram arızası olabilir. Ram leri tek tek her slota takıp çalıştırmayı dene. Ram lerden biri arızalıysa yada slotlardan birinde arıza varsa sistemi çalıştırdığında görüntü gelmeyecektir.

Bunun haricinde elinden ve bizim elimizden başka bir şey gelmiyor. Bilgisayarcıya götür.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.