|
İkinci Ekrana Görüntü Gelmiyor: Sorun Giderme Kılavuzu
Çift monitörünüzde görüntü sorunu mu yaşıyorsunuz? İkinci ekranınız boş mu? Endişelenmeyin, bu yaygın bir sorundur ve genellikle kolayca çözülebilir. İşte ikinci ekrana görüntü gelmeme sorununu gidermek için adım adım bir kılavuz:
-
Kabloları kontrol edin: İkinci monitörünüze giden güç ve video kablolarının sağlam bir şekilde takılıp takılmadığını kontrol edin. HDMI, DisplayPort veya DVI kabloları kullanıyorsanız, farklı bir kablo deneyin.
-
Giriş kaynağını doğrulayın: Hem masaüstü bilgisayarınızda hem de monitörünüzde doğru giriş kaynağının seçili olduğundan emin olun. Çoğu durumda, bu kaynaklar "HDMI 1", "DisplayPort 1" veya "DVI 1" gibi etiketlenmiştir.
-
Grafik kartı sürücülerini güncelleyin: Eski veya bozuk grafik kartı sürücüleri görüntü sorunlarına neden olabilir. Grafik kartınızın üreticisinin web sitesine gidin ve en yeni sürücüleri indirin.
-
Monitörün güç düğmesine basın: Bazı monitörlerde, görüntü gelmemesine neden olabilecek bir güç tasarrufu modu vardır. Monitörün güç düğmesine basarak bu modu devre dışı bırakmayı deneyin.
-
Farklı bir monitör deneyin: Sorunun monitörünüzde mi yoksa bilgisayarınızda mı olduğunu belirlemek için başka bir monitör bağlamayı deneyin. Farklı bir monitörde görüntü geliyorsa, sorun monitörünüzde olabilir.
-
HDMI ikinci ekrana görüntü gelmiyor sorunu: HDMI kablosunda bir sorun olabilir. Farklı bir HDMI kablosu deneyin veya HDMI bağlantı noktasını temizleyin.
-
İkinci ekran görüntü gelmiyor: Görüntü gelmeyen ikinci ekranın kablolarını kontrol edin ve grafik kartı sürücülerini güncelleyin. Ayrıca, monitörün güç tasarrufu modunu devre dışı bırakmayı deneyin.
Bu adımları uyguladıktan sonra bile ikinci ekranınıza görüntü gelmiyorsa, daha ciddi bir sorun olabilir. Bir bilgisayar teknisyeninden profesyonel yardım almanızı öneririz.