Şimdi Ara

Asus anakartlarındaki mekanizma ekran kartlarına zarar veriyor (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: lightning70 Daha Az
1 Kayıtlı Üye ve 1 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
35
Cevap
1
Favori
919
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
    Asus bunu bilerek yapıyor, Hıyarlar şunu bi ortasını tuturamadı.
    Bir aralar yani eski Laptoplarında bu boşluğu çok koyduklarından tüm parçalar oksitlenmeye ve korozyon geçirmeye başlayınca sonradan tüm Hava boşluklarını kapatmaya başladılar.

Ayrıca çapraz, Düz ve zemin oğutma boşluğunu kast ediyorsan, bunu her seride yapıyorlar. Elimde tarihi eser laptop modelleri var, Içinde Gt 920, 600 falan var, Işlemcileri Intel. Tahmin et ne oluyor, Anakartı lasanın içinden çalıştırınca sıcaklık 63 derece ki tamam, Dışından çalıştırınca 30 derece 🫠

Bu dönem soğutmaları çok kötü olduğundan da yapılmış olabilir ama Genellikle hiç bir zaman başka bir şirket veya seçim ile alakası olmadı.

• Ayrıca en ufak kısa devrede sorun yaşatacak anakartlar.
    + Olarak Çip entegrelerinde bir sorun var,
    450 Tl'ye hepsi içinde dönüştürücler gibi (Type C to Ethernet, Hdmi, Usb C x4, + Power) bir hali var bazı anakartların, Yüksek hızlı internette bazen kesilmeler oluyor ki bunun sebebi Laptop, Wifide bir sorun yok.

Hdmi ile bağlantı yaptığımda Ethernet iyice kötü oluyor.
    Laptop Anakart konusunda gerçekten.....
    Onur'un dediği gibi, "****** gibi notebook"

• furkangunes04 kullanıcısına yanıt

Kötü olmuş şans işi birazda psu işinde ben açıkçası msi asus giga olsun pek güvenmem adamlar bakıyor para var bu işte hemen üretim yaptırıyorlar.

Aorus monitorunu aldık bakalım umarım bir arıza vermez.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Otistikavcisi O kullanıcısına yanıt

Laptoplar çoğu ayni msi gf76 var arıza çıkarmadı ama aşırı ısınıyor işlemci i7 12700h adam akılı bir soğutma çözümü yok desktop için kulanılan hava soğutma bile baktım ama yok bildiğin ayak ısıtıcısı niyetine kulanılır yani.

Yıl olmuş 2025 cart curt hallen plastik kasaya sıkıştır bütün parçaları sür piyasaya neymiş yeni model birdaha laptop almam.

• enja kullanıcısına yanıt

işlemciye sınırlama getir , gereksiz yere güç çekiyor ve ısınıyor (çoğu)

sınırlama getirince sıcaklık 10 derece vs düşer , fps kaybı aman aman düşmez

• heyysanadiyom kullanıcısına yanıt

Varsa bir tekniği denerim sadwce knightonline oynatasın diye almıştım zaten fps önemli değil.

Ekran kartını bile kulanmıyor tam olarak.

Yeni Nesil dediğim işlemcilerde ısınma normal Benim hakkında konuştuğum Nesiller (5-9. Nesiller) o Nesil Asus laptopların içini açıp incelersen ne demek istediğimi anlarsın.
    12. 13. 14. Nesilin ısınması çok normal bir şey.

Eski Nesil işlemcilerde 80-90 Dereceye ulaşan bir şirketten bahesdiyorum, Işlemcilerde öyle 9900 falan değil, 9200, 9002, 6700, 5400,5200,5002. Bu işlemcilerde 80-90 dereceler çıkmak inanılamaz bir başarı.

Sen o 12700H'ı masa dışarısına çıkartsanda yine 80-100 derece olacak ama bunlar kasa dışına çıktığında 30-20 derece birden düşüyor.

Hocam çönürlüğü artır, Grafik kalitesini artır Dene öyle bir şeyler, Gpuya yük bindir Cpuyu rahatlat.
    Ardından Cpu'nun Clock Speedini düşür, En basiti Windows Güç planından verimlilik.

Diyorsan ki az uğraşırım, intel XTU indir, Undervolt yap veya Clock speed'i düşür.

• Zamanında asus tuf gaming laptop almıştım sıfır laptop ekranda öyle böyle değil ışık patlamaları var siyah ekranda heryerde beyazlıklar var dedim ki sıkıntı var herhalde arkadaşta aldı aynı makineden ondada aynısı ikimizde lanet ettik o gün asus'tan elden çıkardık 3-5 altına verip bir daha asus mu asla.

• Otistikavcisi O kullanıcısına yanıt

Denerim ama bir süre sonra sonuç alamayınca insan salıyor laptop aldığıma pişmanım yani açıkçası önceden bilmiyormuydum biliyordum.

Ben bunu yurt dışında çalışırken almıştım dedim hadi en dandirik oyun knight onu çalıştırsa yeter dedim ama sonuç husran.

cpu turbo boost kapatma olarak aratın , çok işe yarar

• furkangunes04 kullanıcısına yanıt

Biz fanatik asuscu değiliz  Yalnız bende de c6h rog var lanet kilitleme mandalı 580 karta resmen yapışıyordu kopartarak çıkardım 2 defa  tabi çıkınca mandalı geri taktım da neden yapışıyor çözemedim artı çok pis yerde ne el giriyor nede başka bir şey hele ki kart büyükse görmek çok zor yeniler daha iyi derken bu konu şaşırttı  ama eski tiplerde bendeki gibi olursa oda kart artı sokete zarar verecek daha beter 

• mito1172 kullanıcısına yanıt

Kullanıcı hatası seninki, normalde kartı levyeyle kanırtarak yerinden çıkarman lazım. Gigobayt anakart alaydın kartı kendi söker, temizler, macunlarını yeniler sana öyle teslim ederdi  .

• Master_Sergeant kullanıcısına yanıt

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.