|
Asus anakartlarındaki mekanizma ekran kartlarına zarar veriyor
-
-
Asus'ta son dönemlerde bir kalite kontrol eksikliği var. Rog Ally'ın sd kart okuyucusunun ısıdan bozulması gibi bu da bir fiyasko bence. Bir ara da AMD gpu'lu bazı kartlarında soğutucu chiplere tam temas etmiyodu.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CWaRRioR -- 26 Ocak 2025; 12:57:33 >
-
Benim anakart ASUS x870-a Gaming aynı mekanizma bende de var şimdi çıkarırken kalıcı hasar mı verecek? Valla dava açarım bir kartı almak için canımız çıkıyor, bunlar yüzünden karttan olamam
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Bi türlü ısınamadım şu asusa. Msi dan şaşmamakla iyi yaptım sanırım.
-
ASUS'u şişirenler, ROG serisini uçuranlar biziz biz. Bizim yüzümüzden firma vasatlığı aşırı pahalı fiyattan kazık gibi sokuyor bize. Biz de memnunuz, almaya devam ediyoruz. Biz aldıkça pahalılaştırıp kaliteyi düşürüyor, biz daha çok alıyoruz.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
😁😉👍
Gigabyte ve msi'a devam o zaman şimdilik.
Fazla yazma asusçular linç eder.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
asus AMD ye karşı bilerek yapıyor , 2025 model dizüstü bilgisayarlarda , kısık özellikler ile piyasaya sürecek ( wifi 7 yok , ekran güncel değil , soğutma güncel değil , display port güncel değil vs vs )
-
En ağır asusçu benim. Anakartım asus rog üstelik bu konuda bahsedilen mekanizmaya sahibim. Kim ne hakla linç edecek? Zaten olan olmuş.
Slotun sağındaki kilit sisteminin açılması için, önce ekran kartının sol tarafını kaldırmak gerekiyor. Bu sırada da kartın üzerindeki güç ve data bölümünü ayıran çentik slot üzerindeki ayırıcı bölüme sürtüyor.
Bu sırada slot üzerindeki ekstra dayanıklılık sağlayan metal kalkan karta sürtüyor ve aşınmaya sebep oluyor.
Olay bu şekilde meydana geliyor.
Bahsettiğim hareketi videoda görebilirsiniz..
Normalde kartı çıkarırken kilidi açtıktan sonra kartı dümdüz yukarı çekeriz. Burada önce kartın sol tarafını slottan kurtarma için yapılan manevra karta zarar veriyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ipli jeton -- 26 Ocak 2025; 22:26:21 >
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
-
Bkz: asus tuf 5700 xt
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Zaten uzun zamandır Asus almıyorum, bozdu kendini kabul ettim ben artık, fanatik olmamak lazım. Laptop , anakart ve ekran kartlarını çok severdim zamanında ama geçti artık!
Test veya ticari amaçlı onlarca anakart alıp bazen günde bir kaç sefer ekran kartını söküp takması gereken tüketiciye asus un tavsiyesi.
fazla sokup çıkarmayın..
apple ın siz telefon tutmasını bilmiyorsunuz saçmalığından daha beter açıklama..
-
Kimse bilerek markasını lekelemez.
-
Forumda çok göriyoruz her konuda çok bilenleri şu onun için yazdım en iyi marka sorun çıkartmayan markadır ona kalırsa bende msi kulanıyorum ama bana göre giga daha güven veriyor.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Daha geçen yıl gigabyte aorus full modüler gold sertifikalı psu arızalandı. Garantisi bittiği için global e danıştım. Türkiye'ye yönlendirdi. Türkiye'deki yetkililere ulaştım. Garantisi bittiği için ücretli tamir için gönderin dediler. Bende ikinci elden sattım isteyen alıp tamir ettirsin diye.
amd laptoplarda daha önce hava boşluğu olması gereken yerleri kapalı yapan firmanın adıda ASUS , işlemciler cayır cayır ısınıyordu... AMD ye karşı bi tavır var firmada
-
Asus şaşırtmadı
-
Asusda her zaman kalite sorunları var, Özellikle Laptoplarda ve Laptop Anakartlarında. Normal Anakartlarında da sorun var
Ekran Kartlarında çok sorun görmedim ama ondanda şikayetçi olanlar var.
Ekran kartı konusunda Msi'dan daha iyiler, Ventus gibi seriler her zaman tamir avcısı seri olduklarından da olabilir.
Gelelim Anakart konusuna, Asusun Laptop Anakartları ve özellikle eski Laptop Anakartları bildiğin çöp, Koruma sigortası "Yeniye geçtik" diye berbat edilmiş, Tamiri zor. Her konuda arıza çıkarıyor ve Regülatörleri arza veriyor.
Eğer asus bir anakart bozulduysa birdaha açmak zor 🤣
Ayrıca Tasarım sorunları var, Bir Sıvı kaçırdığında direkt anakarta inen 50 tane model var.
Bazı modeller var, Anakarta direkt hiç bir koruma yapmamışlar ve Bildiğin birtane Plastikle kapatmışlar ama köşeler duruyor 😂
Özellikle bu modeller fazla sattığından tamire en çok gelen bunlar, Adam bir Laptop getiriyor Oksitlenme sanki bu kart icat etmiş...
Korozyon bakımında da tavan yapmış.
insan Anakarta biraz önem gösterir, Zaten üsten hava ve su akışına bildiğin delik açmışsın.
Sonra neden laptop tuştan açılmıyor, Neden laptopun fan dönmüyor gibi gibi salak salak sorunlarla laptoplar çöpe atılıyor.
Laptop Yazılımı ve Donanım konusuna değinmeye pekte gerek yoktu aslında, Tek link ne olduklarını açıklamaya yeter:
*** Gibi nootebook.Onur BABACANyoutubeYarak Gibi Notebookhttps://www.youtube.com/watch?si=1Ae7gVXGOJVwzQ6X&v=EUpc56tUPSY&feature=youtu.be
Asus'ta son dönemlerde bir kalite kontrol eksikliği var. Rog Ally'ın sd kart okuyucusunun ısıdan bozulması gibi bu da bir fiyasko bence. Bir ara da AMD gpu'lu bazı kartlarında soğutucu chiplere tam temas etmiyodu.
|
Benim anakart ASUS x870-a Gaming aynı mekanizma bende de var şimdi çıkarırken kalıcı hasar mı verecek? Valla dava açarım bir kartı almak için canımız çıkıyor, bunlar yüzünden karttan olamam
|
ASUS'u şişirenler, ROG serisini uçuranlar biziz biz. Bizim yüzümüzden firma vasatlığı aşırı pahalı fiyattan kazık gibi sokuyor bize. Biz de memnunuz, almaya devam ediyoruz. Biz aldıkça pahalılaştırıp kaliteyi düşürüyor, biz daha çok alıyoruz.
|
Slotun sağındaki kilit sisteminin açılması için, önce ekran kartının sol tarafını kaldırmak gerekiyor. Bu sırada da kartın üzerindeki güç ve data bölümünü ayıran çentik slot üzerindeki ayırıcı bölüme sürtüyor.
Bu sırada slot üzerindeki ekstra dayanıklılık sağlayan metal kalkan karta sürtüyor ve aşınmaya sebep oluyor. Olay bu şekilde meydana geliyor. Bahsettiğim hareketi videoda görebilirsiniz.. Normalde kartı çıkarırken kilidi açtıktan sonra kartı dümdüz yukarı çekeriz. Burada önce kartın sol tarafını slottan kurtarma için yapılan manevra karta zarar veriyor. |
asus AMD ye karşı bilerek yapıyor , 2025 model dizüstü bilgisayarlarda , kısık özellikler ile piyasaya sürecek ( wifi 7 yok , ekran güncel değil , soğutma güncel değil , display port güncel değil vs vs )
|
Test veya ticari amaçlı onlarca anakart alıp bazen günde bir kaç sefer ekran kartını söküp takması gereken tüketiciye asus un tavsiyesi. fazla sokup çıkarmayın.. apple ın siz telefon tutmasını bilmiyorsunuz saçmalığından daha beter açıklama.. |
Fazla yazma asusçular linç eder. |
Benzer içerikler
- final cut pro fiyat
- ? anlamı
- whatsapp sohbet balonu rengi değiştirme iphone
- whatsapp web nedir
- squid game subay
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X