Merhaba arkadaşlar, sorunum uzun zamandır devam ediyor. BIOS güncellemesini indiriyorum. Sonra isim değiştirme uygulaması ile ismini de değiştiriyorum. Ardından hem ExFAT hemde FAT32 olarak biçimlendirdiğim iki adet flash belleğe atıyorum. Ardından BIOS un UEFI arayüzüne girip oradan flash bellek üzerinden güncelleme dosyasına tıklayıp yükle yapınca hemen bi bilgisayarı kapatıp tekrar açıyor (Bu normal) fakat açılan bilgisayarda ekrana hiçbir görüntü gelmiyor. Saatlerce bekledim bilgisayar çalışmaya devam ediyor ve ekrana gelen görüntü yok. Sonra bilgisayarı kapatmaya zorlayıp kapattıktan sonra tekrar açıyorsunuz bir bakıyorsunuz güncelleme yapmamış. Dedim ki BIOS Flashback yöntemi ile güncelleme yapayım. Onda da flashı taktıktan sonra tuşa basınca 4-5 sn ışık yanıp sönüyor sonra sabit şekilde yanmaya başlıyor. Bunun anlamı da bir sorun olduğu için İşlem devam edemiyor demekmiş. En son 0821 versiyon biosu kurabilmiştim. Onun üzerine 4 adet yeni güncelleme geldi fakat yaşadığım bu sıkıntıdan dolayı güncelleme yapamadım. Bu işten anlayan birileri varsa lütfen yardımcı olsun. |
Asus B650E-F Anakart BIOS Güncelleme Sorunlarını Çözme
Asus B650E-F anakartın BIOS'unu güncellerken sorunlarla karşılaşabilirsin. Bu sorunlar, güncelleme işleminin başarıyla tamamlanmasını engelleyebilir ve sisteminin dengesiz çalışmasına neden olabilir.
BIOS güncelleme sorunları çeşitli faktörlerden kaynaklanabilir. Bu faktörlerden bazıları şunlardır:
- Bozuk BIOS dosyası
- Yanlış kurulum
- Güç kesintileri
- Donanım uyumsuzlukları
Bu sorunları çözmek için birkaç adım izleyebilirsin:
- BIOS güncelleme dosyasını tekrar indir: Bozuk bir BIOS dosyası güncelleme sorunlarına neden olabilir. Asus'un resmi web sitesinden en son BIOS dosyasını indirerek tekrar dene.
- Kurulum adımlarını dikkatlice takip et: BIOS güncelleme işlemi karmaşık olabilir. Asus'un sağladığı kurulum talimatlarını dikkatlice takip etmek, sorunları önlemeye yardımcı olacaktır.
- Güncelleme sırasında güç kesintilerinden kaçın: BIOS güncellemesi sırasında ani güç kesintileri ciddi hasarlara neden olabilir. Güncellemeyi sabit ve kesintisiz bir güç kaynağıyla yapmayı sağla.
- Donanım uyumluluğunu kontrol et: Bazı donanım bileşenleri en son BIOS sürümüyle uyumlu olmayabilir. Asus'un uyumluluk listesini kontrol ederek bileşenlerinin uyumlu olduğundan emin ol.
Bu adımları izleyerek Asus B650E-F anakartının BIOS'unu başarıyla güncelleyebilir ve sisteminin sorunsuz çalışmasını sağlayabilirsin.