Şimdi Ara

Asus cm6870 format sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
13
Cevap
0
Favori
1.135
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

sırkete bır adet asus cm6870 i7 işlemcili pc aldık normalde ıhaz uzerınde win 8 geldı ama bızım bır cok sıstemımız win 7 uyumlu olduğu ıcın mecburen format atıp win 7 yukleyelım dedık ve sonucta format asamasında makına coktu asus ıle gorustuğumuzde makınanın servıse gelmesını ıstedıler ama sırketımızın webmasterı arkadas uzun uğraslar sonucu linux yukleyerek cıhazı win 7 ye formatladı sorunsuz kullanmaya basladık ama serıal lazım olunca loader yukledım ve makınanın ön bellek sistemi silindi
    makına suan win 8-win7-atmaya kalkınca usttekı hatayı verıyor ve format sona erıyor sadece xp atabıldım ama ondada ekran drıver bulunmuyor guncelleme yapmıyor mecburen win 7 yada win 8 yuklemememız gerekıyor formata uyumsuzluk ekran kartı yapabılır dıye ekran kartını cıkarttık olmadı ramlar cıkarttık olmadı hdd değiştırdık olmadı sonucta format atamıyoruz konuya vakıf abılerımızden onerı beklıyorum makına suan atıl durumda

asus cm6870
    i7 işlemcili
    8gb ram
    3.40 intel işlemci
    1 tb hdd
    http://www.asus.com/Desktops/CM6870/
    https://store.donanimhaber.com/97/20/7b/97207b6113e30192c3203209cbf98059.jpg
     Asus cm6870 format sorunu

• dostum boşuna başka parçaları söküp takma sorunun HDD kaynaklı.. büyük ihtimalle şu meşhur Sata-Raid sürücü belasından kaynaklanıyor..
    kuruluma geç yine bu hatayı alınca BİOSa gir ve Raid / Sata / IDE / AHCI modları vardır bunları sırayla seçip dene ve her seferinde F10 ile kaydetmeyi unutma.. bunlardan birinde kuruluma devam edecektir.. etmezse tekrar yaz buraya başka çözüm ararız..
  • lovelesss kullanıcısına yanıt
    Wİndows 7 SP1 kurulumu kullanın sorun çözülür.

Not: Eğer SP1'li kurulum bulamıyorsanız, T.HAWK arkadaşımızın dediği gibi BIOS'tan AHCI veya RAID modundan IDE moduna çevirmeniz gerekiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zebza -- 29 Ağustos 2013; 21:50:29 >
  • dun win8 indirip kuruluma gectım kurulumu yaptı sorunsuz :) ama baska sorunlar var sımdı

1.acılısda bıos ekranında ıken non-raid-sata yazısı cıkıyor sureklı

2.win8 kurduğum halde bılgısayarım ıcınde c:program files var d:kendı dosyalarım e:sıstem dosyaları
    dıye sıralanıyor yanı c yerıne e ıcıne attı sıstem dosyalarını

3.sureklı acılıstan sonra ısletım sıstemı secmemı ıstıyor win 8 win 7 win 7 dıye 3 adet ısletım sıstemı uyarısı verıyor makına

win 7 lerı secınce makına sıyah ekranda kalıyor hata olustu dıyor

win8 secınce normal acılıyor
  • 1. büyük ihtimalle biostan sata raid modunda ayarlı olduğu için ve sata raid sürücüleriniz yüklü olmadığından bu uyarıyı veriyor. açılışta F6 ya basıp anakartınızın bu sürücülerini bir floppy ile yüklemeniz gerekiyor.. yada biosta SATA CONTROLLER bölümünü DİSABLE yapıp İDE DİSK seçeneğini seçerekte sata diskinizi ide disk olarak görmesini sağlar..
    asında bu sürücülerin çoğu windows 7 service pack 1 ve win8 cd si içine entegre edilmiştir kurulumda direkt görmesi gerekir.. ama içeriğiyle oynanmış bir cd ise nadirde olsa belki görmeyebilir..

2. win8 sistem dosyalarını E ye atmak zorunda çünkü pc nizde aynı anda birden çok işletim sistemi kurmuşsunuz..
    win8 den girip C program files ta gördüğünüz dosyalar büyük ihtimalle windows 7 programlarınızın klasörüdür..
    aynı şekilde windows 7 ile açarsanız bu seferde E klasöründe Win8 in sistem ve program dosyalarını görürüsünüz.. D yi de zaten depolama birimi olarak kullanıyorsunuz.

3.Bunun nedeni win8 kurarken diskinizi SİLMEMİŞSİNİZ yani format atmadan var olan windows 7 üzerine kurulum yaptınız.C yi win7 E yi win8 kullanıyor..
    bu nedenle açılışta sorar hangi o.s ile açayım diye.. win7 ile açılmıyorsa win7 master boot record(mbr) dosyalarınız CORRUPT olmuştur yani bozulmuştur.. bu durumda başlangıç onarma işlemi yapmanız gerekiyor..

ama yerinizde olsam herşeyi silerim. önce D deki verilerinizi yedekleyin boş cd lere..
    ardından hangi o.s kuracaksanız (diyelimki win7 ) cd nizi takın ve biostan ilk açılışı cd seçip yeni işletim sistemi yükler gibi işlem yapın.. ileri ileri dedikten sonra DİSKLERİNİZ (c-d-e) gözüktüğü menüde bu diskleri sırasıyla seçip SİL deyin ve tek bir ham disk oluşur sonra bunun bir bölümünü C (işletim sisteminin kurulacağı disk) boyutunu ayarlayın diskin boyutuna göre değişir ama 100-150 GB yeterli olacaktır.. geri kalan alanıda D diski olarak kendisi oluşturur ama oluşan D diskini o esnada BİÇİMLENDİRMEYİ unutmayın yoksa pc açıldığında D diskini ham disk(Raw) da olsa görmeyebilir ..
    sonra imleci tekrar C üzerine getirip kuruluma devam edip tamamlayın böylece sistem sadece windows7(veya kuracaksanız 8) üzerinden açılır. D diski depolama olarak kullanılır ve E diskiniz iptal olmuş olur(c ve d ye paylaştırdık)

That's all :p

• usta detaylı anlatımın ıcın ınan cok tesekkur ederım bu anlatımı cocuga yapsanız yapması gerekır eger ben gene yapamazsam bende hata vardır :) asusda win 8 den win 7 ye gecıs olabılırmı sorunsuz kurarmı ?

bırde ben dun win 8 kurarken bana sıl bıcımlendır dıye bır bolum cıkmadı usb flash bellekle kurdum ben bu win 8
  • lovelesss kullanıcısına yanıt
    Burda yazdıklarımı OKU Bios ayarlarını yap
    Windows 7 kurarsın
    Özellikle GPT disk hatasını oku HDD yi tek parça yap..

Windows 8 Yüklü PC üzerine Windows 7 Kurulması..
    Windows 8 Yüklü Bios üzerinde UEFI Boot ve HDD Üzerindeki GPT korumasının kaldırılması.....

http://forum.donanimhaber.com/m_69006170/tm.htm
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    asus x553m driver sorunu
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • sımdı win 7 usb attım aksama deneyecegım usta senın yazıkların oncekı win 8 den win 7 ye gecerken hatayı almıstık bulamadık ama care donanım habermıs :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: lovelesss

usta detaylı anlatımın ıcın ınan cok tesekkur ederım bu anlatımı cocuga yapsanız yapması gerekır eger ben gene yapamazsam bende hata vardır :) asusda win 8 den win 7 ye gecıs olabılırmı sorunsuz kurarmı ?

bırde ben dun win 8 kurarken bana sıl bıcımlendır dıye bır bolum cıkmadı usb flash bellekle kurdum ben bu win 8

işletim sistemleri arasında istediğin gibi geçiş yapabilirsin,istersen üst üste 100 kere win7 den win8 e, istersen win8 den win 7 ye geçiş yap sorun değil..
    win8 de kursan win7 de kursan sil biçimlendir bölümü gelir belki gözünden kaçmıştır..
    lisans şartlarını kabul ettikten sonra
    -YÜKSELT:DOSYALARI,AYARLARI VE UYGULAMALARI KORU
    -ÖZEL:YALNIZCA WİNDOWSU YÜKLE(GELİŞMİŞ)

penceresi çıkar.. burada ÖZEL:YALNIZCA WİNDOWSU YÜKLE(GELİŞMİŞ) tıklıyorsun ve windowsu kurmak istediğin diskler görünür.. ilgili diskleri sırasıyla fare ile işaretlediğinde yani fareyi C diskini tıkladığında hemen altt a YENİLE - SİL - BİÇİMLENDİR - SÜRÜCÜ YÜKLE - GENİŞLET vs seçenekler belirir..
    SİL de ve diğer diski işaretle onada sil de ve diğerinide sil ve Sürücü Bölüm diye tek disk olur(hemen üzerinde yer alan ''sistem ayrıldı'' diye yazan bir kaç mb lık sistem için ayrılan diski silemezsin onu boşver öyle kalsın) ondan sonra ana ham diskimizi fare ile seçip YENİ yi tıkla ve istediğin GB ı C diskine ayır tamam de diğeride otomatikman D diski olur sonra bu iki diski burada biçimlendirdikten sonra tekrar C diski yani ilk ayırdığımız diski işaretleyip ileri dediğinde kurulum C diskinde başlayacaktır ve D diskide depolama alanı olarak kullanılacaktır kolay gelsin..

• aksama deneyecem usta tsk ederım yardımlarınız ıcın
  • usta sorun cozuldu ama asus aradım bıos pılını cıkarın 20 sanıye bekleyıp tekrar takın dedı bende dedıklerı gıbı yaptım sorunsuz kurdu win 7 ama sımdıde serıal sorunum var loader yapınca win 7 cokuyor onerınız ne olur ustadım
  • orjinal msdn service pack 1 windows 7 kurulum cd si ile yükleme yapın..
    içeriğiyle oynanmış ise loader sorun çıkarabilir..
    normalde win7 loader ile sorunsuz aktivasyon yapması gerekir.. çünkü en sorunsuz aktivasyon aracıdır..
    forumda paylaşımı yasak googledan aratabilirsiniz.. son güncel versiyonu 2.2.1 dir. bu versiyon ile yüklemeyi deneyin.. çözüm olmazsa başka bir aktivasyon aracı denersiniz(remowat 2.2.7) gibi..
  • tesekkur ederım usta dun removat 2.2.6 yukledım pc kapanıp acıldı aktıve etmedı :) neyse bundan sonrası kolay yardımların ıcın tekrar tesekkur ederım
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.