Şimdi Ara

Asus COMMANDO Kullananlar Buraya! (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
6 Misafir - 6 Masaüstü
5 sn
229
Cevap
0
Favori
10.446
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Beyler bendede pc prob ddr2 gerilimlerinde sürekli alarm veriyor.Voltajın biri 2.10 biri de 1.6 ve 1.4 arasında oynuyor ve sürekli alrmda.Sebebini yada çağresini bilen varmı?
  • quote:

Orjinalden alıntı: Wngwie

Ses kartı driverını yğklemeye çalıştığımda "The HDA Audio bus driver is required and not found" uyarısı alıyorum!
    Nedir bi bilen var mı?

service pack 2 olmayınca bende de hata veriyordu, service pack 2 yükledim geçti
  • quote:

Orjinalden alıntı: SkYNeT-06

sistemimi 1 aydır default kullanıyorum.... XP pro sp2
    açılış boot çubuğu 1.5 bazen tam 2 çizgide açılıyor buna ne buyurursunuz? 320 gb HDD %65 dolu

yahu seni temin ederim defaultta da 3 ghz de de 13-14 çubuk arasında açılıyor benim sistem delirtcek beni

e6600 + commando + 2*1 geil + 320 gb sata hdd(20 gb dolu)
  • ya o kadar baktım bir kişi bile yakınmamış bende sistem e6600 @ 3ghz iken anakart 55 derecede çalışıyor boşta. deli gibi sıcak sizinkiler nasıl
    bir de 13 çubuk ile windows boot rekoruna koşuyorum.
  • Commando da chasis fan ların rpm lerini düşürebilirmiyiz tam devir çok gürültü yapıyor.
  • Ben de sistem yeniledim.
    asus commando anakartın yanına e 6600 işlemci,
    2*1gb geil ultra ddr 2,
    80gbx2 samsung sata2 raid 0 + 200gb seagate sata 2 hd ve
    leadtek 8600gt aldım..
    psu enermax 485 watt..
    cpu soğutucu için zalman 7000 ac-u kullanıyorum..

ben elimdeki işlemciyle max. stabil cpu frequency: 411
    822 mhz ddr 2 gördüm.
    voltaj olarak pci express frequency 110, cpu vcore voltage 1.6000, fsb termination voltage 1.400, NB vcore 1.550, memory voltage 2.350 ve diğer değerleri auto ayarda denedim.. bundan daha yüksek bir ayara nasıl çıkmalıyım.. iş ramlerle mi ilgili? ramleri de 4-4-4-15 te tutuyorum, daha üstünü yemiyor.. bu arada işlemci normalde thermal analysis tool ile 50 derece civarında ve mesela nero recode ile dvd shrink ettiğimde bu değer ilk başlarda 80 dereceyi geçiyordu.. bu sıcaklık bence anormal sizce nasıl? bir de anakart cd siyle gelen AI suite yazılımı başta sorunsuz çalışırken şimdi hata veriyor ve kapanıyor.. buna çözüm yok mu?

açılış için kesinlikle herşey bittikten sonra disk birleştirme + tekrar sp2 kurulumu ve bootvis öneriyorum, bende max. 3 çubuk tur var ve masaüstü hemen görüntüleniyor ancak açılıştaki bios oldukça yavaş geçiyor..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Wolverine -- 25 Mayıs 2007; 5:00:04 >

• quote:

Orjinalden alıntı: Wolverine

Ben de sistem yeniledim.
    2*1gb geil ultra ddr 2,
    leadtek 8600gt aldım..
    psu enermax 485 watt..

822 mhz ddr 2 gördüm.
    voltaj olarak pci express frequency 110, cpu vcore voltage 1.6000, fsb termination voltage 1.400, NB vcore 1.550, memory voltage 2.350 ve diğer değerleri auto ayarda denedim.. bundan daha yüksek bir ayara nasıl çıkmalıyım.. iş ramlerle mi ilgili? ramleri de 4-4-4-15 te tutuyorum, daha üstünü yemiyor.. bu arada işlemci normalde thermal analysis tool ile 50 derece civarında ve mesela nero recode ile dvd shrink ettiğimde bu değer ilk başlarda 80 dereceyi geçiyordu.. bu sıcaklık bence anormal sizce nasıl? bir de anakart cd siyle gelen AI suite yazılımı başta sorunsuz çalışırken şimdi hata veriyor ve kapanıyor.. buna çözüm yok mu?

açılış için kesinlikle herşey bittikten sonra disk birleştirme + tekrar sp2 kurulumu ve bootvis öneriyorum, bende max. 3 çubuk tur var ve masaüstü hemen görüntüleniyor ancak açılıştaki bios oldukça yavaş geçiyor..

BENDEKİ SİSTEMDE SENİNKİYLE AYNI SAYILIR ama ben 350 yaptığımda sistem acılmadı bende tırsdım deafult yaptım remlere güvenemedim remler kingston ddr2 800 üzerinde soğutucu yok işlemci stok fan 2700 mhz de stabil calıstı ama yetmez tabii windows acılıs için dediğini bir ara yaparım ama pc yi iş için kullandığım için o/c için pek zaman bulamıyorum birazda korkuyorum bişeyleri yakmaktan

• Arkadaşlar en sonunda anakartımı almış bulunuyorum.Daha doğrusu sistemi komple.
    Bende Commandoyum artık
  • Burada 411 FSb cıktığında CPu carpanın kac ?(7-8-9-10)Daha fazla cıkamaman bu carpanın yüksek olmasından kaynaklanabilir.(YaniTahminim 9 gibi)Veya ayrıca daha fazla FSb cıkarken rem değerlerinin gecikme süresinden emin değilsen onları ilk baslarda auto ya al(veya 5-5-5-15 sbtle)Daha sonra kullancağın FSb bulduğundan bu değerleri 4-4... gibi sürelere ayarlabilirsin.Tabii remlerin o değerlerde calısırsa...

425FSB icin E6400 cpu ile Wenigma arkadasımızın verdiği voltaj değerleri var(Sayfa 1de) birde bu ayarlarda deneyebilirsin.
    Sıcaklık konusunda ise eğer oc li kullanacaksan kaliteli bir fan almanı öneririm.Ben hic default fan ile kullanmadım.Bu yuzden sıcaklık icin bir diyemeyeceğim.
    Fakat ben Scythe NINJA PLUS kullanıyorum ve sıcaklık default fansız bosta 35Derece OC li iken ise 45 dereceyi gecmiyor

quote:

Ben de sistem yeniledim.
    2*1gb geil ultra ddr 2,
    leadtek 8600gt aldım..
    psu enermax 485 watt..

822 mhz ddr 2 gördüm.

• kart gerçekten güzel ama şu sata bağlantılarını koydukları yere hasta oldum.

hdd bağlarken şekilden şekile giriyor insan.
  • quote:

Ben de sistem yeniledim.
    2*1gb geil ultra ddr 2,
    leadtek 8600gt aldım..
    psu enermax 485 watt..

822 mhz ddr 2 gördüm.

değerlerin oldukça yüksek .bu arada ramlerinin soğutucuları turuncu(koyu bakır yani) mu gri mi?
    yükte iken kaç gösteriyor cpu sıcaklığı?
    anakartta CPU conf. da PECI enabled mı?

• Değerli arkadaşlar uzun uğraşlar sonucunda bende sistemi topladım sonunda, Jandarma Dağ Komando birliğine teslim oldum. Benimde anakartım Asus Commando,
    Tecrübelisini aylardır Commadnosunuz size danışmayayımda kime danışayım. Geleyim sorularıma,yorumlarıma, kaygılarıma,

Öncelikle belirteyim C2Duo 6600, Geil in 2x1gb 800Mhz lik Cas4 Ramlari ve 320 Seagateim var.

1- XP SP2 yükledim, ve boot sisteme göre biraz yavaş mı ne 8-9 çizgide geliyor hoşgeldiniz yazım. Normal mi? Kasmaya gerek var mı bu konuda?

2- Ses takıntım vardır ve 70 dolar audigye vermedim nasıl olsa 24bitlik güzel bir kartı var dedim, pci-x ten takılacak kartı sorunsuz olacağını ummuştum ama acayip bir uğultu var, sesi açar açmaz sürekli bi cızrtıvari bi uğultu, ses berbat driver update falan var mı? Bi sorun mu var yoksa kartta, Ses sistemim sağlam neler oluyor anlayamadım. Ayrıca ses kartının yazılımı dünyanın en tırt yazılımıdır herhalde.Ne yapmalıyım sizce?

3-Bunun dışında müthiş havalı ve sağlam bir duruşu va gurur duydum kendisiyle, ledleri işçiliği kusursuz gözüküyor.

OC için ilerleyen günlerde sizi rahatsız edeceğim tecrübesiz ve bilgisizim OC hakkında. Bana sistemi zorlamadan ömrünü kısaltmadan gerçekten performasnı arttıracak bir iki tüyo isteyeceğim. Ama şimdilik sadece sorduğum 1 ve 2. soruya yanıt ve yorum alabilirsem sevineceğim.

Teşekkür ediyorum şimdiden.

• ben yükledim herhangi bir sorun çıkmadı update ten sonra yeniden başlama bölmü haricinde tabiondada reset tuşuna bastım açıldı sorunsuz ama bi fark göremedim 0803 ve 1001 arasında
  • quote:

Orjinalden alıntı: river24

Değerli arkadaşlar uzun uğraşlar sonucunda bende sistemi topladım sonunda, Jandarma Dağ Komando birliğine teslim oldum. Benimde anakartım Asus Commando,
    Tecrübelisini aylardır Commadnosunuz size danışmayayımda kime danışayım. Geleyim sorularıma,yorumlarıma, kaygılarıma,

Öncelikle belirteyim C2Duo 6600, Geil in 2x1gb 800Mhz lik Cas4 Ramlari ve 320 Seagateim var.

1- XP SP2 yükledim, ve boot sisteme göre biraz yavaş mı ne 8-9 çizgide geliyor hoşgeldiniz yazım. Normal mi? Kasmaya gerek var mı bu konuda?

2- Ses takıntım vardır ve 70 dolar audigye vermedim nasıl olsa 24bitlik güzel bir kartı var dedim, pci-x ten takılacak kartı sorunsuz olacağını ummuştum ama acayip bir uğultu var, sesi açar açmaz sürekli bi cızrtıvari bi uğultu, ses berbat driver update falan var mı? Bi sorun mu var yoksa kartta, Ses sistemim sağlam neler oluyor anlayamadım. Ayrıca ses kartının yazılımı dünyanın en tırt yazılımıdır herhalde.Ne yapmalıyım sizce?

3-Bunun dışında müthiş havalı ve sağlam bir duruşu va gurur duydum kendisiyle, ledleri işçiliği kusursuz gözüküyor.

OC için ilerleyen günlerde sizi rahatsız edeceğim tecrübesiz ve bilgisizim OC hakkında. Bana sistemi zorlamadan ömrünü kısaltmadan gerçekten performasnı arttıracak bir iki tüyo isteyeceğim. Ama şimdilik sadece sorduğum 1 ve 2. soruya yanıt ve yorum alabilirsem sevineceğim.

Hadi arkadaşlarım..Forumda kirlenme olmasın diye buraya açtım dertlerimi ama ilgi çekmedi zannımca, Commando kullanıyorsunuz biliyorum, ne çıkar zaman ayırsanız yorumlasanız şunları. Engin terübelerinizden faydalanmak istiyoruz. Gerçekten acelem var. Teşekkürler.

• merhaba Arkadaşlar,

Yeni Ram alacağım aşağıdaki geil rami board destekliyor mu acaba?

2GB (2er Kit) GEIL GEIL PLUS (GX22GB6400PDC)
    CL3.0 -(3-3-3-8) DDR2-SDRAM 800Mhz (PC2-6400)

teşekkürler
  • 1-Ben hic xp kullanmadım.Commando ile vista kullanıyorum.Bendede 6-7 acılıyor.Ama forumu incelersen herkes bu sorundan bahsediyor ,yani Commando kullanların hepsi gec acılıyor diyor.Bence bu pek önemli değil.Hatta sen forumda arastırarak xp icin regedit ayarlarından bu acılış süresını kısaltabilirsin aslında ,xp icin zamanında yapmıstım ve gercekten süreyi 3-4 indirmiştim.
    2-Ses kartın uğultusu bende olmuyor.Bence bu senin hoparlörlerle ilgili olabilir.Veya hopörlerin girisini yanlıs takmışta olabilirsin ,özelikle mıcrofon girisine taktıysan uğultu gelebilir.Bende suan baska bir makinada logitech S200 var ve bundada inanılmaz uğultu var.2 hafta önce bir adet x-fi taktım yine uğultu vardı.Yani sorunun hopörlörlerden olabilir.Fakat yinede asus un sitesinden güncel driver ile tekrar deneyebilirsin.
    quote:

quote:

Değerli arkadaşlar uzun uğraşlar sonucunda bende sistemi topladım sonunda, Jandarma Dağ Komando birliğine teslim oldum. Benimde anakartım Asus Commando,

Hadi arkadaşlarım..Forumda kirlenme olmasın diye buraya açtım dertlerimi ama ilgi çekmedi zannımca, Commando kullanıyorsunuz biliyorum, ne çıkar zaman ayırsanız yorumlasanız şunları. Engin terübelerinizden faydalanmak istiyoruz. Gerçekten acelem var. Teşekkürler.

• açarkenki berbat cızırtı bende de var

quote:

• Hem sizden gem commandodan özür dileyerek yazıya gireyim arkadaşlar sorun bendeymiş..

- Birazcık daha ittirdim jackları şak diye oturdu yerine , çok hassas davranıyordum tam oturtmamışım meğer ses sisteminin girişlerini. O yüzden uğultu yapıyormuş..
    Ancak, ön paneldeki 7 pinli ses kablosunu ses kartına takınca sistem ses vermiyor hoparlöre onu çıkartınca seste en ufak bir kusur yok ancak çıkarttığım için kasanın önündeki mikrofon ve kulaklık girişleirni kullanamaz durumdayım. onları takabileceğim baaşka mantıklı bir yer mi var anakartta yada bios tan bir ayar ı mı açıyorum çözemedim.. Hem kasa önündeki girişleri kullanıp hemde sorunsuz ses almak istiyorum ne yapmalıyım?

- Boot konusuna gelince gereksiz kuruntu yapıyorum board un stabilitesi önemlidir 2 geçiş daha kısa sürede açsa ne değişecek.Diye kendimi avuttum takıntının alemi yok. 6-7 çizgide geliyor karşılama ekranı.

Teşekkürler

• Merhaba

Yaklaşık 15 gün önce bende commando board aldım tabi forumdaki olumlu yorumlar doğrultusunda ilk olarak raid 0 ile bir sistem kurdum hiç bir bileşeni overclock etmeden dün akşamada kadar kullandım ve akşam biraz overclock denemeleri yapmaya karar verdim ama bişeyi fark ettim bios giremiyorum evet ilk günler girebildiğim biosa bir türlü giremedim olmaz ya belki usb klavyedendir diye ps/2 klavye ile denedim ama sonuç aynı biosa bir türlü giremiyorum bide son olarak aldığım günden beri bios update yapamıyorum program hata veriyor şimdiden teşekkürler

Asus COMMANDO Kullananlar Buraya!

• Merhaba arkadaşlar

Bu anakartı bu sabah aldım. bir sorun var yardımcı olabilrseniz sevinirim

Sata harddisk kullanıcam windows kuruluyor cd den sonra tekrar başlarken bir hata veriyor
    "STOP C0000221 Unknown Hard Error
    \systemRoot\system32\ntdll.dll"

bu sorunu nasıl halledebilirim.

ayrıca eski hdd ideydi onuda okumuyo
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.