Forumdan dün itibari ile büyük umutlarla Bir Asus Formula IV aldım,
Sistem Elemanları;
İşlemci AMD Phenom II x4 955 3.2 GHz. + Sunbeam C.C.F (Isınmayla ilgili bir problem olmaz sanırım) Ram: OCZ Reaper 1600 Mhz. CL-7-7-7 E.kartı: HD5850 HDD: 1 TB Samsung (Sistem Kurulu) + 1 TB Seagate + 1,5 TB WD Greean Caviar + 2 TB WD Green Caviar Power: 600W
(Çalışan) Kendi parçalarımı söküp karta taktım. ilk çalıştırdıgımda 1 uzun + 2 kısa bip sesi veriyordu,
Ekran Kartını çıkartıp güzelce temizledikten sonra slota taktım tekrar. sonuç olarak bip sesi kesildi.
Resetleyip tekrar başlattıgımda anakart normal bir şekilde çalışıyor gibi gözüküyor fakat ekrana görüntü gelmiyor,
*Farklı bir ekran kartı ile denediğimdede aynı şekilde görüntü alamama gibi bir durum söz konusu.
*Ramlerin arızalı olmadıgından emindim fakat Ramleride değiştirdim yine bir sonuca ulaşamadık.
*Son çare farklı bir AM3 işlemci takıp denedik yine görüntü gelmedi.
Bıos'la ilgili bir problem olabilir mi ya da bu problem neden kaynaklanabilir? Anakart üzerinde Onboard ekran kartı olmadıgı için Ekran kartını çıkarttıp ordan görüntü almak gibi bi lüksümüzde yok yani.
< Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
biosu sıfırla ama cmos clear yap jumperla...sonrafişi çek powerdan 5sn sonra tekrar tak olmazsa başka ram dene kingston vs ile cpu pınlerinede bak kırık varmı
arka tarafta clear cmos tuşu var onu dene ramlerin orda powere bastığında sırayla yanan kırmızı ledler var yanlarında cpu vga falan yazar bak bakalım birinde takılıp kalıyor mu kalmıyorsa başka ramlerle dene.. ramlerin arızalı olmayabilir ama bazen anakartlar ram seçebiliyorlar..
O anakartın ram slot larının yanında ok ledleri var hangisinde sorun varsa CPU MEM HD VGA orada yanık kalıyor buradan bakabilirsiniz.
Tahminim ramde OCZ lerin bazı serilerinde CH ler sorunlu lowvoltage modüller yüksek akım biniyor ramler start alamıyor. Ancak cmos clear ile açması gerekir yinede biraz uzun sürebilir kart birkaç kez kendisini restart edebilir biraz beklemelisiniz.
Komik gelebilir ama GPU ya PCIe power taktığınız kabloyu kontrol edin eğer molexten çevirici kullanıyorsanız o kablolar bazen sorun çıkartabiliyor. Binlerce sistem toplamışlar dahi bazen GPUya güç bağlantısını unutabilyor bazen. Örnek ben :P
Kolay gelsin.
Cmos sıfırlayınca problm halloldu tesekkurler (: panık ettıgımız şeye bak ya o gece uyuyamamıştım
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme