Şimdi Ara

Asus Crosshair V Formula Anakart Ram Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
756
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Benim sorunum şöyle anakart çalışıyor ama Crosshair V formula'yı biliyorsanız DRAM_Led ışığı sürekli yanıyor.Bilgisayar açılmıyor.Teknik servisi arayıp sorduğumda RAMle ilgili bir sorun olabilir dedi.RAM'lerde sorun yok başka bir pcde denedim ama ne yaptıysam çözüm bulamadım.

Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi efepks -- 19 Nisan 2013; 22:37:27 >

• elinde farklı ram varsa onla dene uzay olarak çalıştırmayı dene olmuyorsa eğer servise gönder
  • quote:

Orijinalden alıntı: BelRosso

elinde farklı ram varsa onla dene uzay olarak çalıştırmayı dene olmuyorsa eğer servise gönder

Uzay montaj olarak çalıştırıyorum zaten.Servise göndermiştim geldi(bios arızalı sanıyordum ama değilmiş kasada elektrik kaçağından dolayı hata veriyordu.).Bi şekilde çalıştırdım bazı kabloları takmamamıştım onlarıda takim dedim pc yi kapattım.Takdım bir dahada açılmadı pc.Crosshair V Formula anakartları biliyorsanız güç kaynağından gelen 24 pinli güç kablosunu takılan yerde ledleri vardır.Sistemi kontrol eder.Vga,Boot,Dram,Cpu olarak 4 led var.Dram ledi sürekli yanıyor.Servisi aradım ramlerle ilgili bir sorun olabilir dediler ama diğer bilgisayarımda ramleri denedim herhangi bir sorunla karşılaşmadım.diğer pcdeki rami takdım ama yinede bir tepki vermedi bilgisayar.İşlemci fanı ekran kartı filan herşey çalışıyor ama ekrana görüntü gelmiyor.Ekran kartınıda denedim başka pcde ondada sorun yok.

• klasik croshair board sorunu bu serinin eski bi boardu yuzunden 400 tl kacmıstı hikayesi uzun tabi boardda kısa devre var bi katmanında güç geliyor ama sistem açmaz hiç ugrasma bi an once aldıgın yere ver yenisini iste.ama yardımcı olmak adına güç kaynağı nedir yeterlimidir sence sisteme?
  • quote:

Orijinalden alıntı: hardboy35

klasik croshair board sorunu bu serinin eski bi boardu yuzunden 400 tl kacmıstı hikayesi uzun tabi boardda kısa devre var bi katmanında güç geliyor ama sistem açmaz hiç ugrasma bi an once aldıgın yere ver yenisini iste.ama yardımcı olmak adına güç kaynağı nedir yeterlimidir sence sisteme?

Ocz 750W 80 plus güç kaynağı var.Yeterli benim sistem için.15 martdan beri servise gönderiyorum.Onlar uzay montaj yaptıkları için bir sorunla karşılaşmıyolar bende hiç uzay montaj yapmamıştım kasa takıyorum çalışmıyor diye geri gönderiyordum bir deniyeyim dedim kasa dışında topladım çalıştı.Bir arkadaşın tavsiyesi üzerine bu prinç vidalar var anakartı monte ettiğimiz onları değiştirdim.Kasada da çalıştı.Diğer kabloları da takayım dedim keşke takmasaydım, şimdi hiç açılmıyor tüm donanımlar çalışıyor ama ekrana görüntü gelmiyor ve işlemci fanı çok yavaş dönüyor.Artık yapacak bir şey yok servis yolu gözüktü yine değişim isteyeceğim inşallah kabul edilir.

• kısa devre olduğunda boyle yapıyordu fan yavaş dönüyor evet hatırlıyorum tavsiyem montajı aldırdığın yerde yaptır hiç uğraşma arkadaşım kendileri yapsınlar.senden kaynaklı birşey yok değiştirmek zorundalar ama işte bekleme süreci oluyor o sıkıyor biraz.kendim yapcam diyorsan eğer anakarttan köpükümsü bi materyal çıkıyor onu altına koyup ole vidalayabilirsin bu tip promlemden bir kez böyle kurtulmuştum ben.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hardboy35 -- 23 Nisan 2013; 1:25:59 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.