Çok karıştı 😀 Router olarak kullanmak istediğin cihaz 192.168.2.1 ve dsl devre dışı tek wan. Wan port lan 1 olarak ayarlı diyorsun. Ağ eşleme sekmesinde İnternet durumu alanında ne yazıyor. Bağlantı yok, bağlı değil, ağ kablosu takılı değil. Bunlardan hangisi yazıyor < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi atabey444 -- 1 Şubat 2021; 23:31:57 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Asus DSL-AC68U (222. sayfa)
-
-
Hocam hiç ayar değiştirmedim dün çalışmamıştı şimdi taktım ve çalıştı. şuan 192.168.1.1 den Ax82U paneline girebiliyorum. 192.168.2.1 den Ac68U'ya giremiyorum.
- İşaretlediğim 2 cihazı Ac68U'ya bağladım Ax82U panelinde Ethernet kablosu ile bağlanmış olarak görünüyor.
- Ac68U Ethernet ışığı yanmıyor.
- Bu durum normal mi ? Her hangi bir çakışmaya sebep olabilir mi ?
Hocam çift wan açıkmış kapattım. Şimdi cihaza internet gelmiyor.
Çift WAN kapatmadan önceki yedeği almıştım geri yüklüyorum.
Çift WAN Kapalıyken de Birilcil WAN AĞ Kablosu bağlı değil diyordu.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TulparHAN -- 2 Şubat 2021; 0:2:57 >
-
3-4 aydır çözemediğim problem @atabey444'ün yardımı sayesin de 2-3 saatlik uğraş sonucu çözüldü Teşekkür ederim.
-
Rica ederim güzel günlerde kullanın hocam
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Huzura erdin sonunda :) -
Gerçekten huzura erdim, Keşke Ac68U ve Ax82U DSL modelleri bir biriyle AİMESH olsaydı o zaman çok daha güzel olurdu
-
Katılıyorum, benimde işime yarardı aimesh olayı. -
quote:
Orijinalden alıntı: TulparHANGerçekten huzura erdim, Keşke Ac68U ve Ax82U DSL modelleri bir biriyle AİMESH olsaydı o zaman çok daha güzel olurdu
Neden olmasın? Ben AC68 ve AX55 'i aimesh yaptım kullanıyorum.
-
Sizini iki cihaz da DSL Değil sanırım.
Ben deki iki cihaz da DSL sürümü.2 DSL sürümü Aİ Mesh olmuyor.
-
quote:
Orijinalden alıntı: TulparHANSizini iki cihaz da DSL Değil sanırım.
Ben deki iki cihaz da DSL sürümü.2 DSL sürümü Aİ Mesh olmuyor.
AX55 sadece Router doğrudur.
Aşağıdaki konuya isterseniz bir göz atın, DSL-AC68U yu da Aimesh node olarak bağlayacak firmware sürümleri uzun uzadıya konuşulmuş.
https://uktechhub.com/forums/topic/dsl-ac68u-support-setup-as-aimesh-re-node-child-beta//
*DSL-AC68U node olarak ethernet backhaul desteklemiyormuş. Sanırım bu yüzden yapamıyorsunuz. Kusura bakmayın, bu detayı ben de bilmiyorrdum.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gurkans -- 3 Şubat 2021; 23:43:20 >
-
Yarın sakin kafayla inceleyim eve 10 Metre kablo çekmek zorunda kaldım
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Turknet ile kullandığım DSL - AC68U cihazımda birden bire hiç bir sebep yokken dsl ışığı söndü her ne yaptıysam geri çeviremedim bunun yazılımdan kaynaklandığını düşünüyorum modem arayüzüne vs giriş yapabiliyor ve yazılım yükleyebiliyorum bir çok yazılım yükledim hala aynı nedenini anlayamadım asus firması bilerek planlı eskitme yaptığını düşünüyorum bu sorunu aşan arkadaşlar varsa bana bir yol gösterebilir mi?
Şuanda merlin son yazılımı yüklü hala hat taktığımda dsl yanmıyor nedense
-
Bu aşılabilecek bir sorun değil :(
Asus Ac55U gibi bir cihaz alacaksınız. DSL Ac68U'yu da Router olarak kullanacaksınız.
-
Deme yaa. güzelim modemi çöpe mi atacağız asus'un yaptığı rezillik nedeniyle yukarıda bir arkadaş yapmış ve nasıl yaptığını anlatmış fakat ben kurtarma modunda'da yazılım atamadım bütün izin günüm mahfoldu.
-
quote:
Orijinalden alıntı: memet0864yeni modem aldım :) şaka bi yana
1- Rescue_DSL_AC68U_300438481981 bu sürümü kurtarma modunda flaşlıyorum sonra 2.kez tekrar kurtarma modunda aynı sürümü flaşlıyorum
2-cihaz açılınca hiç bi ayara dokunmadan FW_DSL_AC68U_300438481981 bu sürümü arayüzden flaşlıyorum cihazı yeniden başlatıyosun
3-sonra FW_DSL_AC68U_300438639648 bu sürüme yükseltiyosun yani son sürüme cihaz yeniden başlatıyosun dsl yanıyo kurulumu yapıyosun ama bu sürümde bırakırsan elektirkten kesersen dsl gidiyo
4-dsl in tekrar gitmemesi için son sürüm öncesi olan FW_DSL_AC68U_300438638832 bunu arayüzden yüklersen ne dsl gidiyo ne de bir sorun oluyor gayet stabil çalışıyor..
5-modem kendisi son sürüme yükseltiyor otomatik arka planda bazen bunu da önlemek için ben kendimce şöyle bir önlem aldım DSL-AC68U_386.00_0-gnuton0_alpha8_DSL_1.0.5.1 bunu yükledim merlin firmvare
https://github.com/gnuton/asuswrt-merlin.ng/releases/tag/384.17_0-gnuton1 ister bunu yükle bu stable sürüm
istersende
https://github.com/gnuton/asuswrt-merlin.ng/releases/tag/386.00_0-gnuton0_alpha8
busürümü yükleyebilirsin asus güncellemelerinden kurtulursun...
Bir diğer yöntemde ilk 2 işlemi yapıyosun sonra usb modem moda geçiyosun telefon internetini kullanıyosun yada usb dongle modem takıyosun net bağlantısı yapıyosun modemde daha sonra net bağlantısı olduğu için dsl firmvare i arka planda yüklüyor bunuda sistem günlüğünde görürsün zaten daha sonra modemi yeniden başlattığında dsl ışığının geldiğini görürsünüz...daha sonra 4-5 numaralı işlemleri yapabilirsiniz...
ben bu yöntemle 3 kez deneme yaptım 3 ündede başarılı oldum umarım işinize yarar kolay gelsin...
Alıntıları GösterHocam bana bir yol gösterirmisiniz
-
Ben çözememiştim
1 kere mayıs da güncelleme geldi cihaz çalıştı 44 gün kullandım.
Elektirik gitti geldi DSL yine gitti.
Siz düzeltseniz bile stabil olmayabilir yedek bir modem bulundurup Ac68U'yu Router olarak kullanabilirsiniz. Performansından bir şey kaybetmiyor.
-
Merhabalar. Bu modemin kopmalarından, dsl sinyal alamasından, firmware geldi uçtum ben demesinden vs bıktım. Bir daha sorun çıkarırsa kendisini artık router olarak kullanmak istiyorum. Bu durum için TR'den alınabilecek düzgün, stabil, cok ısındım çalışmıyorum demeyecek, yapacağı tek iş olan sinyali alıp asus'a sorunsuzca iletecek bir modem öneriniz var mı? Evde TT'nin verdiği 2 yıldır kullanmadığım wd 9970 var ama kendisi hakkında da cok iyi konuşmuyorlar.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi macabrex -- 17 Şubat 2021; 15:33:29 > -
Ac55U ile stabil çalişiyor.
Asus yakında Ac68U için bir kampanya yapacak siz ucuz bir şey alın idare edin 2-3 ay sonra güzel bir kampanya olacak
-
quote:
Orijinalden alıntı: TulparHANAc55U ile stabil çalişiyor.
Asus yakında Ac68U için bir kampanya yapacak siz ucuz bir şey alın idare edin 2-3 ay sonra güzel bir kampanya olacak
Eskiyi getir yeniyi götür gibi bir kampanya iyi gider. Elektrik kesilip cihazlar çökmesin diye kendisinden pahalı UPS e bağladık :) Mesh kurulumları çok hassas, en ufak sorunda çökebiliyor, dsl fonksiyonunu kaybetme riski de her zaman var.
-
Ac68U malesef mesh olmuyor.
Bende 2 tane aimesh destekleyen Ac68U ve Ac82U var bir tanesi router olmadığı için aimesh olmuyor saçma bende ethernet kablosu ile Ac68U'yu router yaptım
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X