Şimdi Ara

Asus DSL-AC68U (224. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4.650
Cevap
53
Favori
241.645
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 222223224225226
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: TulparHAN

DSL probleminiz var mıydı ?

DSL probleminiz varsa düzeldi mi ?

Keşke 2 DSL AC68U veya DSL AC68U + DSL AX82U AİMESH yapma özelliği de getirseler.

DSL-AC68U + DSL AX82U konfigürasyonunu aimesh yapabileceğinizi düşünüyorum, ama master AC68U olmalı bu durumda. AX82 nin AC68 den farkı dedike bir wan portuna sahip olması, AC68deki en büyük sorun buydu. Sonradan onu da yazılımla lan portunun birine atadılar ama yine de sağlıklı olmadı. Bu yüzden master AC68U slave AX82U şeklinde çalışacaktır. Tabi AC68 in DSL fonksiyonu hala işlevsel ise dediklerim geçerli :)

• gurkans G kullanıcısına yanıt

AC68DSL aktif değil.

Hocam hiç bir şekilde Aİ MESH'de bir birlerini görmüyor.

Cihazlardan 1 tanesi router olmak zorundaymış

• quote:

DSL bozulan arkadaşlar denerse sevinirim.

Ben şimdi ev ağını boşuna bozmayım

Siz sahipsiniz, tabi uzaktan ahkam kesmek istemem.

Ancak AX82 çok yeni, ben çözümünün bulunacağını düşünüyorum. Birinin router olması gerekliliği wan giriş portunun routerlarda olmasından ileri geliyor bence. DSL-AX82 ile ilgili internette çok az kaynak var. Merlin firmwareı bile yeni çıktı , Şubat başında anons edilmiş.

Ama karakteristiklerine baktığımda aimesh node: yes olarak görünüyor birkaç kaynakta. Aimesh kurulumu oldukça meşakatli benim 4-5 saatimi almıştı stabil şekilde çalıştırmak. Geldiğinde alabilirim, o zaman dener daha net bilgi veririm.

Model Name

DSL-AX82U

Network Standard

IEEE 802.11a

IEEE 802.11b

IEEE 802.11g

IEEE 802.11n

IEEE 802.11ac

IEEE 802.3

IEEE 802.3u

IEEE 802.11i

IEEE 802.11e

IPv4

IPv6

Wi-Fi Data Rate

802.11a : up to 54 Mbps

802.11b : up to 11 Mbps

802.11g : up to 54 Mbps

802.11n (256QAM) : up to 400 Mbps

802.11ac : up to 1733 Mbps

802.11ax (2.4GHz) : up to 574 Mbps

802.11ax (5GHz) : up to 4808 Mbps

xDSL Data Rate

G.994 Handshake;

G.992.1 (G.dmt) Annex A;

G.992.2 (G.lite) Annex A;

ANSI T1.413;

G.992.3 (ADSL2), Annexes A, L, and M;

G.992.5 (ADSL2+), Annexes A and M;

G.993.2 (VDSL2), supporting up to 35b [350Mbps/65Mbps];

G.993.2 Amd 7;

G.993.5 (G.vector);

G.998.4 (G.INP)

Antenna

External antenna x 4

Operating Frequency

2.4 GHz / 5 GHz

Ports

RJ45 for 10/100/1000 BaseT for WAN x 1, RJ45 for 10/100/1000 BaseT for LAN x 4

USB 3.2 Gen 1 x 1

RJ11 for xDSL x 1

Button

Reset Button, Power Switch, WPS/LED Combo button

LED Indicator

Power x 1

Wi-Fi x 1

LAN x 1

xDSL/WAN x 1

Package content

DSL-AX82U WiFi modem router, RJ-45 cable, RJ-11 cable, Splitters, Power adapter, Quick Start Guide, Warranty card

Product Weight (g)

0.572

AiMesh

AiMesh:Yes

Primary AiMesh router:Yes

AiMesh node:Yes

• gurkans G kullanıcısına yanıt

Asus'a sordum bana iki cihazı bağlayıp ai mesh düğüm arayın dediler.

Arıyorum bir şey değişmiyor.

İkisi de düğüm bulamıyor.

• quote:

Asus'a sordum bana iki cihazı bağlayıp ai mesh düğüm arayın dediler.

Arıyorum bir şey değişmiyor.

İkisi de düğüm bulamıyor.

Merhaba;

Elinizdeki cihazlardan bağımsız olarak yazıyorum, sizde çalışır çalışmaz iddiam yok sadece size anlatınlan kurulum yanlış , eğer bağlayın aratın bulur demişlerse.

Öncelikle slave cihaza ayrıca bağlanıp (Bir bilgisayar ile kablolu ya da kablosuz şekilde), resetlemeniz lazım. Burada node olabilmesi için bulunabilir hale getiriyorsunuz. Bulunabilir moda getirmezseniz , master arasa da bulamaz ki bazen o moddayken bile bulamıyor defalarca denemek gerekiyor ilk bağlantı için. Sonrasında o cihazdan bağlantınızı kesip, yine kablolu ya da kablosuz olarak mastera bağlanıyorsunuz ve node aramasını gerçekleştiriyorsunuz. Burada dediğim gibi ilk seferde bulamayabiliyor, bazen birkaç kez nodeu resetlemek bile gerekiyor, iki cihaz ile ayrı ayrı bağlanırsanız daha az uğraşırsınız. Master aimesh sekmesinde nodeu gördüğünde bağlantıyı yapması için komutu veriyorsunuz ve bağlanıyor.

Bu arada bu işlemi ilk etapta kablolu olarak değil, 1-2 metre uzaklıktayken wireless olarak yapmanız gerekiyor.İlk Aimesh kurulum aşamasında cihazları birbirine kablo ile bağlamayın. Daha sonra, ana cihaz lan çıkışını slave wan girişine bağlaığınızda , "Backhaul Connection Priority" autodaysa ethernet bağlantısına kendi geçecektir. Bunu sabit olarak sadece kablolu da yapabilirsiniz sonradan, ama ilk bağlantı kablosuz yapılıyor.

Umarım AC68 in sorununu çözebilirsiniz.

Kolaylıklar.

• Merhabalar Geçenlerde Asus DSL-AC68U modem aldım bu cihazı alırken almamdaki asıl amac cihaza takcağım sdd sayesinde Ortak ağ (samba) oluşturup bilgisayardan ve cep telefonundan ortak ağa balanmaktı bu yüzden usb 3.0 bir modem arayışındaydım yalnız modeme taktığım SanDisk Extreme 1TB Taşınabilir SSD ye dosya aktarım hızı cat6 kablo ve Gigabit ethernet port olduğu halde ortalama 25 MB/sn (cat6 kablonun uzunluğu 7 metre ) açıkçası benim beklentim ortalama 90 MB/sn idi şuan düşünüyorumda Asus ac56u alsaydım usb 2.0 da bu oranları verirdi diye tahmin ediyorum, birde 5ghz wifi performansı evimde hali hazırda bulunan Airties 4920 router göre bariz oranda daha düşük, hem sinyal gücü hemde veri iletimi bakımından,misal modemden uzakta bulunan mutfakta telefonun wifisini açtığımda airtes 4920 ye bağlanıp belli bir hızla internette girebiliyorken Asus ac68u bağlansa dahil internete giremiyor ve ardından bağlantı kesiliyor. sizde durumlar nedir modeme bağladınız harici depolama birimlerine kaç MB/Sn ile aktarım yapabiliyorsunuz,birde google playde (frıtz app wlan basic) adlı uygulama var bu uygulama telefonun modemden alabilceği lan bağlantı hızını test ediyor aynı modemi kullanan arkadaşlar kendi 5ghz hızlarının ekran görüntelerini atabilirmi uygulama linki https://play.google.com/store/apps/details?id=de.avm.android.wlanapp.basic&hl=tr&gl=US

• quote:

Orijinalden alıntı: -Berke-

Merhabalar Geçenlerde Asus DSL-AC68U modem aldım bu cihazı alırken almamdaki asıl amac cihaza takcağım sdd sayesinde Ortak ağ (samba) oluşturup bilgisayardan ve cep telefonundan ortak ağa balanmaktı bu yüzden usb 3.0 bir modem arayışındaydım yalnız modeme taktığım SanDisk Extreme 1TB Taşınabilir SSD ye dosya aktarım hızı cat6 kablo ve Gigabit ethernet port olduğu halde ortalama 25 MB/sn (cat6 kablonun uzunluğu 7 metre ) açıkçası benim beklentim ortalama 90 MB/sn idi şuan düşünüyorumda Asus ac56u alsaydım usb 2.0 da bu oranları verirdi diye tahmin ediyorum, birde 5ghz wifi performansı evimde hali hazırda bulunan Airties 4920 router göre bariz oranda daha düşük, hem sinyal gücü hemde veri iletimi bakımından,misal modemden uzakta bulunan mutfakta telefonun wifisini açtığımda airtes 4920 ye bağlanıp belli bir hızla internette girebiliyorken Asus ac68u bağlansa dahil internete giremiyor ve ardından bağlantı kesiliyor. sizde durumlar nedir modeme bağladınız harici depolama birimlerine kaç MB/Sn ile aktarım yapabiliyorsunuz,birde google playde (frıtz app wlan basic) adlı uygulama var bu uygulama telefonun modemden alabilceği lan bağlantı hızını test ediyor aynı modemi kullanan arkadaşlar kendi 5ghz hızlarının ekran görüntelerini atabilirmi uygulama linki https://play.google.com/store/apps/details?id=de.avm.android.wlanapp.basic&hl=tr&gl=US

Merhaba;

Kurulu düzenden dolayı doğrudan modeme ext bir disk bağlama şansım yok ama şu konfigürasyonda denediğimde 48MB/sn görüyorum. Aramızda 1 duvar var. Modeme bağlı yedisi wifi , toplam 14 cihaz var şu anda.

6TB 3,5 WD external -USB-> Qnap T230 Nas Server --Cat6-> Asus AC68 --5ghz WIFI-> Laptop

Aynı konumda uygulama raporu aşağıdaki gibi, yanına gidersem, ortalama 220 lere çıkıyor 1dk lık test sürecinde.

• Yeni firmware geldi arkadaşlar. Modemlerinizi kontrol edebilirsiniz.

3.0.0.4.386_41995-g272eb13

• Donanım Yazılımı Sürümü:3.0.0.4.386_41995 sürümüne güncelledim cihaz da sorunlar oluşmaya başladı Mobil telefonlardan internet olmasına rağmen bağlantı sorunu yaşıyorum sayfalar donuyor kalıyor 1 tane cihazdan denemedim bir çok cihazda ayni sorun cihaza yeniden başlat diyorum 10 dk düzeliyor tekrar ayni çözemedim gibbi ayni sorunla karşılaşan varmıdır?

ürümü:3.0.0.4.386_41995:3.0.0.4.386_41995

• -Berke- - kullanıcısına yanıt
    Biz zamanında arkadaşla bu modemin usb chip modelini araştırmıştık, verebileceği maximum hız sizin söylediğiniz değerler. Yani usb den 80-90 mb hızlar için ümitlenmeyin.
  • Router Olarak modemi kullanan varmı. Sorunlar yaşıyorum telefonla bağlantı yaptığımda çoğu sayfa açılmıyor yada yavaş geliyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • !!-Origin-!! kullanıcısına yanıt

Ben kullanıyorum.

Ax82U Ana Modem, Ac68U Router olarak ethernet kablosu ile bağladım.

• TulparHAN kullanıcısına yanıt
    Güncellemeden sonra bi tuhaflık var ac68u yu kullanıyorum Router olarak bilgisayardan girdiğimde hiçbir sorun yok ama telefonlardan girdiğimde sayfalar açılmıyor. Modeme resetmi atsam ne yapsam bilemedim

Cihazı 2-3 kere hard reset atın tekrar router olarak kullanmayı deneyin.

Kurmadan arka arkayamı atim? Yazılım üzerindeyim yoksa modem üzerindenmı mantıklı

Modem üzerinden formatlama tuşlarla format atılıyordu google'den bak

arka arkaya 2-3 kere format at yedek yüklemeden direk Router ayarlarını yap..

Anladım reset tuşu var iğne giren delik 15 20 sn basın diyor o şekilde atim o zaman
  • 3 kere sıfırkama yaptım direk Wan olarak kurdum bağlantı sağlıyorum ama bir süre sonra tekrar gidiyor bağlantı çözemedim gitti. Modeme internet geliyor ışıkları hep yanmakta. Resimleride ekledim

@TulparHAN

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi !!-Origin-!! -- 23 Mart 2021; 0:49:47 >

• DSL-AX82U Değişim kampanyası için beklemede olun derim 

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 222223224225226
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.