Şimdi Ara

Asus DSL-AC68U (30. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4.656
Cevap
53
Favori
241.881
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2829303132
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • @A fine day to die Kaynak ip yi biliyorsaniz yazabilirsiniz. BF4 hangi ipleri kullandigini bilmediginiz icin yazmasanizda calismasi lazim. Bos birkatiginizda modem bir uyari mesaji vermiyosa sikinti yok yazen. Yazmadiginiz durumda herhangi bir dis ip den o porta erisim sagliycaktir. Diger kullandigim bazi routerlardada kaynak ip siniz gordum ya bos birakabiliyorsunuz yada 0.0.0.0 yazabiliyordunuz. Bende olmamasi ilginc. Hangi firmware kullaniyorsunuz?
    Bu arada o actigniz portlarin calisip calismadiginiz test icin Port Acma Test eddebilirsiniz. Port yazan yere port no yazin. Success yaziyorsa bir sikinti yok demektir.

@motomurat aicloud uzerinden telefonla ulasabiliyonuz ev agina baglanmadan o zaman problem firmwarede gibi gozukuyor. Ayarlari yaptim diyorsunuz ben 2049da ne aicloud uzerinden ev agi disinda ne browserdan dm ulasmakta bir sikinti cekiyorum. Hepsi calisiyor yani. Sizde hangi firmware var?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi osmanates86 -- 7 Eylül 2014; 11:56:00 >

• Asus bu modemi neden yapmış çok merak ediyorum.Kaç gün oldu kaç yazılım geldi her dakka net kopar mı arkadaş ya yazıklar olsun.10 tl'lik modem kadar icratın yok .....Dünyanın en çok bağlantısı kopan en pahalı modemi bu olsa gerek gelen yazılımlarda türkiye için yapılan birşeyler var mı merak ediyorum.....Oyunlar için port açma profillerinin olamamsıda baska bir ceza sanırım....
  • @osmanates86 firmware 2049 evet ayarları yaptım ama acaba yanlismi yapıyorum ayarları.sizden ricam sırayla anlatabilir misiniz?zira bu durum canımi cok sıkmakta.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: nirvanha

Asus bu modemi neden yapmış çok merak ediyorum.Kaç gün oldu kaç yazılım geldi her dakka net kopar mı arkadaş ya yazıklar olsun.10 tl'lik modem kadar icratın yok .....Dünyanın en çok bağlantısı kopan en pahalı modemi bu olsa gerek gelen yazılımlarda türkiye için yapılan birşeyler var mı merak ediyorum.....Oyunlar için port açma profillerinin olamamsıda baska bir ceza sanırım....

Çok hızlı dalmışın :))) İlk yazdıgını cevaplayım net kopması diye bir şey yok modem günlerdir açık tek bir kere düştügümü hatırlamıyorum. Oyunlara gelelim bu işin içindeyim ps4 de oyun oynarım fifa 15 çıkacak yada çıkanlardan bir btf 4 hangi bir modemde port profili var söylermisin? belki bilmiyorsun bütün oyuncular oyun portlarını bu alttaki linkten alıp modemlerine girer.
    Kısaca senin durmadan kopan net baglantını Asus yüklemiş dünyanın en çok baglantısı kopan modemi yapmışın :) belliki Asus a gıcık kapmışın yada sana pahalı geldigi için burda kötülüyorsun, ben bir kullanıcısı olarak modemi almaya düşünenlerin senin yazdıklarını ciddiye almamasını öneriyorum. Benim açımdan on numara modem verdigim her kuruş helal olsun.

http://portforward.com/english/applications/port_forwarding/PS4/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Easy Ice -- 7 Eylül 2014; 14:08:58 >

• quote:

Orijinalden alıntı: motomurat

@osmanates86 firmware 2049 evet ayarları yaptım ama acaba yanlismi yapıyorum ayarları.sizden ricam sırayla anlatabilir misiniz?zira bu durum canımi cok sıkmakta.

+1 Osman bey benimde işime yarar boş vaktinizde bilgilendirirseniz sevinirim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Jokeradam

quote:

Asus bu modemi neden yapmış çok merak ediyorum.Kaç gün oldu kaç yazılım geldi her dakka net kopar mı arkadaş ya yazıklar olsun.10 tl'lik modem kadar icratın yok .....Dünyanın en çok bağlantısı kopan en pahalı modemi bu olsa gerek gelen yazılımlarda türkiye için yapılan birşeyler var mı merak ediyorum.....Oyunlar için port açma profillerinin olamamsıda baska bir ceza sanırım....

Çok hızlı dalmışın :))) İlk yazdıgını cevaplayım net kopması diye bir şey yok modem günlerdir açık tek bir kere düştügümü hatırlamıyorum. Oyunlara gelelim bu işin içindeyim ps4 de oyun oynarım fifa 15 çıkacak yada çıkanlardan bir btf 4 hangi bir modemde port profili var söylermisin? belki bilmiyorsun bütün oyuncular oyun portlarını bu alttaki linkten alıp modemlerine girer.
    Kısaca senin durmadan kopan net baglantını Asus yüklemiş dünyanın en çok baglantısı kopan modemi yapmışın :) belliki Asus a gıcık kapmışın yada sana pahalı geldigi için burda kötülüyorsun, ben bir kullanıcısı olarak modemi almaya düşünenlerin senin yazdıklarını ciddiye almamasını öneriyorum. Benim açımdan on numara modem verdigim her kuruş helal olsun.

http://portforward.com/english/applications/port_forwarding/PS4/

Yaşını ,kaç yıldır bu işin içinde olduğunu ,kaç oyun oynadığını hangi donanımlara sahip olduğunu bilmiyorum ama !

99 'dan beri bu işin içinde olduğumu , modemi ilk teslim alanlardan biri olduğumu ,tüm firmware'leri denediğimi zoraki ilk firmware ye döndüğümü (onda daha az kopma oluyor)orta üst seviye pc ,ps3 donanımlarına sahip olduğumu biliyorum.Özet ben ne dediğimi biliyorum ..Kaç yıllık RT-211 modemim de aynı hat üzerinde yıllarca tek bir kez bile hiç kapanmaksızın kopma olmadı.Az sayıdada olsa Rt-211 modemde oyun portları hazır sunulur.Bilgilerine....

Not:Kullandığım ISS TTNET 16 MB ULTRANET ADSL..

• osmanates86 O kullanıcısına yanıt
    @osmanates86
    Hocam port checker programı ve sizin verdiğiniz site de dahil olmak üzere bir kaç siteden kontrol ettim ama hiçbir port ayarı uygulanmış görülmüyor. Ayrıca modem her yeniden başlatmam da fabrika ayarlarına geri dönüyor ve kayıtlı olan ayarlarımı da geri yüklemiyor. Geçen gün çıkan yeni firmware yazılımını kurdum galiba sorun burada olabilir.Önceki yada ondan bir önceki firmware sürümüne geri dönmeyi düşünüyorum.
  • HGT H kullanıcısına yanıt
    Hocam hız konusunda biraz bilgi eksikliği sözkonusu,çok uzman gibi konuşmuşsun,yurtdışında da bu son gelişmelere şüphe ile bakıldığından felan bahsetmişsin.Ben de yurtdışı forumları ve siteleri takip ediyorum.(google translate ile değil tabi)Böyle bir bilgiye rastlamadım,AC teknolojisine çok olumlu bakılıyorki,bu konuda pro ürünler satanlar tarafından özel tanıtımlara demolara davet ediliyoruz,acaba sen nerden böyle bir bilgi veya izlenim edindin.Diğer bir konuda ac teknolojisinde bahsedilen rakamlara yaklaşman için karşı alıcında broadcom chiplsetli olmalı bu çok önemli detayı atlaşmışsın.Artık teorik felanda kalmadı,alıcısı ve vericisi ac olan herkes forumda transfer hızlarını paylaşıyor,yoruma açık bir durum yok yani.
  • nirvanha kullanıcısına yanıt
    Uzunca cvp yazmadan geriye tek birsey kaliyor. Modemin arizali dostum. Bende bu sorunlar olmayip sende oluyorsa servise yolluyacaksin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Modemin arızalı olduğuna nasıl karar verdin ?Senin ve benim deney ortamlarımız aynı mı acaba ?Her şeye bilimsel olmayan ,deneyimlemediğin cevaplar veriyorsun ,Modem arızalı değil ? modemin stabilite sorunu var , yani yazılım sorunu var.Buradaki kişiler kimi fiber kimi hipernet kimi adsl kullanıyor ve habire modemde şu olsun bu olsun diye istek yolluyor , adamlarda saçma sapan firmware çıkarıyorlar.ortak payda etrafında toplanmakta ve stabil firmware çıkana kadar da yeni firmware çıkarmamakta fayda olduğu kanısındayım.
  • quote:

Merhaba ,

Veryansin etmissin cogunda da haklisin. Bu modemi alan kulllanan biriyim. Baglantim hic kopmadi. Sorun yasamiyorum sadece kablosuz hiz degerlerini yuksek alamadim. Ftp sitelerden ekleme sayfa yapilamiyor .

Simdi senin sorunun baglanti kopmasi genelde senin hattinin ve santralinin hatta evinin yakinindakimkutudaki sorunlardan kaynaklaniyor. Ust seviye cihazlar bu tarz durumlardan daha cok etkileniyor. Santralin alcatel olusu dahi sorun yaratiyor. BURADA ASİL SORUN ASUS TURKİYE URUN MUDURUNUN Turkiye altyapisinin teknik detayini iyice arastirip bunu rapor halinde genel merkeze iletse ulkemizin diger ulkelere verilen deger verilse sorunlar olusmaz.

Airties ulkemiz markasi ve basarili. Bizim muhendisler tasarliyor ve cinde imalat yapiliyor. Son zamanlarda eski basarisi yok cunku arge yavasladi. Yeni jenerasyonu iyi degil. Bircok modem sunup samsungun telefonlari gibi model fazlaligi yapip reyonlarda birbirinin aynisinhatta ust modellerin fiyatlari ile ayni alt modeller musterilerin kafalarini karistiriyor. Satis duruyor. Saha satis ekibi reyonlari ne kadar satmisisiz diye dolasirken DİGER MARKALAR NASİL URUNLER CİKARMİS diye inceleme yapsa daha iyi noktalara gelecekler.

Son ust modeli cok kotu plastikten tasarim kotu bilesenler kaliteli degil siyah renk degil. Bu nedenle satisi fazla yok.

Gelelim bizim asus modemimize, gereken arge yapilmamis konusunda uzman kisiler test etmemis. Yazilim oturmadan cikartilmis bir urun. Urun kalieli malzeme ve bilesenlerden olusuyor fakat firmware cok cok eksik.

Yuksek fiyatla satilan bu urunde tarz sorunlar olmamali. Asus Turkiye burada bizim ulkemiz insanina global insan hizmet kalitesinin verilmesi icin daha cok calismasi gerekiyor.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: pecetos

jokeradam biz buraya milletle dalga gecmek icin yazmıyoruz sorunlarımızı dile getiriyoruz buna ister katılır ister katılmazsın ama benim yasım 63 sen gitde babanla dalga gec soytarı Haaaa birsey daha sakın yardım etmeye kalkma cünkü sen cok bildigini zanneden bir insansın ayın 18 inde aldıgım modemi aradan17 gün gecmesine ragmen 1 gün bile kullanamadım ve hala alet asus ta cözüm bekliyor birdaha benim sikayetime cevap verme

Senin bu korkakça mesajına istinaden korkakça diyorum kendi hesabınla girip bunları yazıcak cesaretin yok 3-5 mesajlı hesaplarla yazarsınız anca, arkadaşa yazdıgım mesajı bir kez daha okudum bu mesajda ne bir dalga geçme nede hakaret var.
    Sezin gibi insanlar ben yada başka birine anca bu ortamda soytarı diyebilirsiniz reelde bu cesareti asla göstermezsiniz. Benim profilim açık ismim soyismim herşey yazıyor Ya sizinki?
    Öte yandan şu konuda en bilgisiz kişi benim sayfalara bakarsan herkesden yardım istemişimdir. Hatta modemi sorunlu olan sanırım ist eyüpden bir arkadaşı evime davet edip bende denemesini bile önermişim neden? yardımlaşalım elimizdeki modemi daha güzel verimli kullanalım amaç bu, bilgisizde olsam insanlara yardım etmeyi severim.
    Sen terbiyesiz ve ezik bir adamsın istersen şikayet et ceza alayım hiç farketmez. sadece senin gibi bir adamdan bile rica ediyorum sorunun yada hakaret istegin varsa pm den ulaş emin ol konuşma ortamı saglarım güzel kardeşim. Konuyu daha fazla rayından çıkarmayalım.

• pecetos P kullanıcısına yanıt
    Yaptığın çok ayıp. Soytarı vs. nasıl bir yaklaşımdır. Sen nasıl sorununu dile getiriyorsan jokeradam da sorun yaşamadığını genel anlamda dile getiriyor.

Modemde donanımsal olarak hata yok . yazılım sorunu var. Kararlı bir yazılım çıkar yakında. Benim yaşadığım sorunlar var fakat modem iyi dediğim gibi sorun ürün müdürünün biz Türk kullanıcılarının sorununu dile getirmemesi.

jokeradam benim bu forumda gördüğüm en yardımsever emekçi dürüst kişilik.

Lütfen mesajını sil ve özür dile.
  • @motomurat Gozumden kacmis yukarida yazdiginiz bir sey. Modemin ftp serverina baglanmak icin xxx.asuscomm.com:2021 port adresini kullanicaksiniz egere kullanici adi sifre istersede usb uygulamalari altindaki yaptiginiz ayarlara gore sifreyi girdikten sonra baglanmaniz lazim. 8081 portu dm icin onada ya browser uzerinden xxx.asuscomm.com:8081 yada telefonda aicloud uygulamasi uzerinden ddns ve 8081 porta ayarini yaptiktan sonra erisebilirsiniz. Bunlari ev agina bagli olamadn bir denersenz calisip calismadiginiz gorebiliriz mesea telefonda 3g uzerindeyken. Ona gore diger alternatifleri degerlendiririz
    Not: Modem arayuzunde Usb uygulamasi/Download MAster altinda Genel Ayarlardan Wan portunu ON yaptinmi. Sanirim bu download master ag disindan ulasmak icin gerekli. Test etmedim ama belki sorunun bu olabilir.

@A fine day to die Dediginiz dogru olabilir firmware kaynakli bir sorun olabilir. BIr onceki firmware test edip donus yaparsaniz daha saglikli bir bilgi edinebiliriz.

@nirvanha Bende modemi adsl baglantida kullaniyorum. 2050 firmware adsl baglantisi yapamadim onun disinda 2049 firmware de kopma dahil herhangi bir sorun yasamadim. @neos11 belirttigi gibi adsl hatla ilgili bir sorun olabilir. Modemin arizali olabilir gercekten bu ihtimalide goz ardi etmemek lazim. Yada modem bulundugunuz bolgedeki dslam ile uyum problemi yasiyor olabilir. Birden fazla ihtimal var. Yani hemen modeme suc atmak dogru degil. Yazilim konusunda sikintilar var dogru ama onun disinda modem donanim olarak cok kaliteli guzel bir modem.

@neos11 wifi 802.11ac den 1300 mbps hiz alabilmek icin 3x3 MIMO anteni olan bir wifi 802.11ac wifi adaptorune ihityac var. Bu linkteki gibi. Mesela ben ASus x79 Deluxe anakartimla gelen 2x2 MIMO antenli wifi adaptoru kullaniyorum ve 866 mbps hiz alabiliyorum. Ayrica wifi 802.11n modunda 600mbps hiz alabilmek icinde Broadcom TurboQam destekli bir aliciya ihtiyac var.

Bu arada @Jokeradam hangi mesajinda nerde dalga gecmis. Kendisi herkese yardimci olmaya calisan bir arkadas. Kullanilan ifadeler cok cirkin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi osmanates86 -- 8 Eylül 2014; 0:18:38 >

• osmanates86, bilgiler için teşekkürler. PCE-AC68 kartım var onu kullanıyorum. Anakartın güzel dahili wireles ile güzel sonuç almışsın. Sabertooth x79 kullanıyorum. linksys ae6000 kullanıyordum bu modemi alınca bir kaç gün önce pce-ac68 aldım hızı farketti. fakat üst değerleri yine görmedim.

Senin yaptığın ayarlar nasıl. Menzilin ne kadar . Merak ettim.?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi neos11 -- 8 Eylül 2014; 10:59:41 >
  • quote:

Hocam sorun yaşayan arkadaşlar olduğunu okudum, ufak bir form hazırladım. Problem yaşayan arkadaşların bilgilerini sınıflandırabiliriz ve ASUS'a topluca mail atıp dikkatlerini çekeriz 5. maddedeki cihaz ayarları dosyasını foruma gönderemediğimiz için biraz zahmetli olacak ama cevapları yesilyurt@sabanciuniv.edu adresine mail göndermenizi rica ediyorum. Yine burada da paylaşalım ve ASUS'a siz de direkt mail atabilirsiniz.

1. Yaşanılan sorun ? (Örnek : Internet bağlanmıyor, kablosuz kopuyor, download master çalışmıyor vs )

2. Bağlantı hızı ve türü ? (Örnek : ADSL 8Mbit, VDSL 100Mbit.. vs)

3. Sorun yaşanan firmware kodu ( 693,2048,2049,2050 ?)

4. Sorun yaşanan cihazın sorun oluştuğu aynın kaydedilmiş log u.

5. Sorun yaşanan cihazın ayarları (Yönetim-Ayarları geri yükle-Kaydet)

6. Sorun yaşanan cihazın DSL değerlerinin olduğu sayfanın ekran görüntüsü. (Sistem günlüğü-DSL günlüğü)

• quote:

Orijinalden alıntı: iyaan

quote:

Hocam sorun yaşayan arkadaşlar olduğunu okudum, ufak bir form hazırladım. Problem yaşayan arkadaşların bilgilerini sınıflandırabiliriz ve ASUS'a topluca mail atıp dikkatlerini çekeriz 5. maddedeki cihaz ayarları dosyasını foruma gönderemediğimiz için biraz zahmetli olacak ama cevapları yesilyurt@sabanciuniv.edu adresine mail göndermenizi rica ediyorum. Yine burada da paylaşalım ve ASUS'a siz de direkt mail atabilirsiniz.

1. Yaşanılan sorun ? (Örnek : Internet bağlanmıyor, kablosuz kopuyor, download master çalışmıyor vs )

6. Sorun yaşanan cihazın DSL değerlerinin olduğu sayfanın ekran görüntüsü. (Sistem günlüğü-DSL günlüğü)

bu şekilde dönüş yapılırsa çok güzel olacak çünkü ben de bazı arkadaşların problemini yazdım ama elde data olmayınca böyle birşey var diyoruz ama ürünü geliştiren adam kabaca söylenenlere göre birşey düzeltmeye çalışıyorlar.

Bu arada Download Master ile Ağ dışından erişim problemi yaşayanlar acaba WAN network seçeneğini aktif halde mi ?

Asus DSL-AC68U

• quote:

Orijinalden alıntı: hey

quote:

quote:

bu şekilde dönüş yapılırsa çok güzel olacak çünkü ben de bazı arkadaşların problemini yazdım ama elde data olmayınca böyle birşey var diyoruz ama ürünü geliştiren adam kabaca söylenenlere göre birşey düzeltmeye çalışıyorlar.

Bu arada Download Master ile Ağ dışından erişim problemi yaşayanlar acaba WAN network seçeneğini aktif halde mi ?

Asus DSL-AC68U

Bu adımları biri resimlerle anlatırsa iyi olur log nasıl alınır vs adım adım.

Bu cihaz kapatıp-açınca , sıfırdan sizde sistem kaç dakikada internete girebiliyor.Bende min 3 dakika , normal mi bu?

Gece işten geldim modemi atasım geldi o kadar yani.Sistem 10 sn de açılıyor , bekle babam bekle bizim modemin keyfi gelsinde nete çıkalım.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: hey

quote:

quote:

Asus DSL-AC68U

Bu adımları biri resimlerle anlatırsa iyi olur log nasıl alınır vs adım adım.

Bu cihaz kapatıp-açınca , sıfırdan sizde sistem kaç dakikada internete girebiliyor.Bende min 3 dakika , normal mi bu?

Gece işten geldim modemi atasım geldi o kadar yani.Sistem 10 sn de açılıyor , bekle babam bekle bizim modemin keyfi gelsinde nete çıkalım.

modemi neden açıp kapatıyorsunuz ? Elektrik sarfiyatı için mi ? Yoksa Kablosuz açık kalmasın diye mi ? Her ikisi için de ya üzerindeki butondan kablosuzu açıp kapayıp ya da arayüzünden şu şu saatlerde açılsın şu şu saatlerde kapansın diyebilirsiniz mesela

• hey kullanıcısına yanıt
    Elektrik tasarrufu ön planda.
  • 
Sayfa: önceki 2829303132
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.