Bildirim
Asus DSL-AC68U (28. sayfa)
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
Giriş
-
quote:
Orijinalden alıntı: osmanates86
@Jokeradam aslinda dmz ye hic gerek yok. Ps4 routerden ve ps4 uzerinden sabit ip ayarlari verdikten sonra asagidaki portlari acmak router ve ps4 un verimli sekilde calismasi icin yeterli.
TCP: 443, 465, 983, 1935, 5223, 10071-10080
UDP: 88, 3658-3659
BOTH: 53, 80, 3074, 3478-3480, 10070
Simdilik bu portlar yeterli bazi spesifik oyunlar ozel port gerektirebilir.
Diyebilirsiniz ki bu kadar portu tek tek tek acmak yerine ben sadece dmz den acarim oda olur ama kucuk bir ihtimal bazi sorunlar cikabilir. Ilerde ps4 te bir acik cikarsa ps4 ataklara karsi savunmasiz kalabilir. Ayrica 2 cesit dmz var ve ikisi birbirinden bazi ozellikleriyle ayriliyor ve yine sorun olusturma ihtimali var kucukde olsa.
NOt: Ben burada biraz ektreme ihtimallerden bahsettim. Olma ihtimali dusuk. Bununla birlikte butun portlar acildiktan sonra yinede baglanti problemleri veya voip problemi yasiyorsaniz o durumda dmz acmak mantikli. Bu durumda teorik olarak port acmayada gerek kalmayacaktir.
osman bey aynı ayarlar ps3 için geçerlimidir.
yada varsa paylaşırmısınız.
@osmanates86
@Jokeradam
-
İskender tp link siparişini verdim belki yarın kargoya verirler. -
hangi siteden -
quote:
Orijinalden alıntı: iskender86
hangi siteden
Senin verdigin site webdenal ilk kez burdan alışveriş yapıyorum umarım güvenilirdir. İnsan hangi kargo ile gönderecegini yazar yazmadılar bakalım kargoya verince ögreniriz.
http://www.webdenal.com/tp-link-tl-sg1008d_175987.html?ref=akakce&ref2=113&v=1.37.1 -
daha fazla çekim gücü isteyenler için beta firmware
DSL-AC68U_3.0.0.4_376_2050a_DSL_1.0.1.6.trx
https://www.asuswebstorage.com/navigate/s/5C4F3FCE49A74C7E81DF0A3F7EB8DF9E4
Advanced Settings -> Wireless -> Professional
1. modify “Tx power adjustment” -> apply
2. set back to 100% -> apply -
@Jokeradam gec cevap icin kusura bakmayin arkadaslar biraz yogundum. Orda ftp ve bittorrent icin actigim portlar routerin dm ozelligi icin degil pc icin. Bilgisayara disaridam ftp uzerinden erisiyorum ondan dolayi. Router dm icin gerekli port yinlendirmeleri kendi yapiyor zatn. Ben torrent daha cok pc uzerinden kullaniyorum. Benim pc is geregi server oldugundan 7/24 acik ve o resimde benim tum ayarlar yok zaten modemi rsetlediktn sonra cektigim bi foto o.
@iskender86 ps3 icin asagidaki portlarin acik olmasi yeterli.
TCP 80
TCP 443
TCP 5223
UDP 3478
UDP 3479
UDP 3658
Ama bu portlar psn networkun duzgun calismasini saglar. Onun disinda call of duty gibi bazi oyunlar baska portlarda isteyebiliyor. Bununla birlikte cogu durumda bi siknti olucagini sanmiyorum modem upnp uzerinden gerekli ayarlari yapiyor. -
@Jokeradam ben pcye sabit ip verdim uzaktan direk erisim sagladigim icin. Sizin icin gerekli oldugunu dusunmuyorum.
Ayrica webdenal guvenli bi site siknti cikacagini dusunmuyorum.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi osmanates86 -- 5 Eylül 2014; 12:42:18 > -
quote:
@Jokeradam ben pcye sabit ip verdim uzaktan direk erisim sagladigim icin. Sizin icin gerekli oldugunu dusunmuyorum.
Ayrica webdenal guvenli bi site siknti cikacagini dusunmuyorum.
Bilgiler için tşkler webdenal yurtiçi kargoya vermiş yarin elimde olur.
Yeni yazilimi yukleyen bilgide verirse güzel olur çekim gücünün disinda stabilmi.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
@Jokeradam ben muhtemeln deneyebilirim. @hey zaten 2050 firmwaredeki adsl sorunu icin log dosyalarini asusa gondermemi rica etti. 2050a beta firmware ayrica test edip wireless performans icin geri donus yapabilirim. -
Arkadaşlar şifreli ftp sorunum vardı acaba download masterden ftp link indiren deniyen oldumu asusa da bildirdim sorunun üzerinde çalışıyorlarmış -
beta firmware bence yüklemeyin CPU ve ram durduk yerde tavan yaptı -
En ucuz nerde bulurum bu modemi
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Virus bulasmis anti malware ile sistemini temizle ,
Cpu tavan yapmissa bitcoin icin sistemin kiralanmis.
< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: neos11
Virus bulasmis anti malware ile sistemini temizle ,
Cpu tavan yapmissa bitcoin icin sistemin kiralanmis.
Üstat modeme virüsdemi giriyor? bu bahsettigin prog la nasıl temizleriz yakalanırsak? -
@Jokeradam @neos11 pcden bahsediyor sanirim arkadasin modemin cpu ve ram kullanimindan bahsettigini anlamamis. Modeme virus girmesi diye bisey olmaz. Zaten firmware kapali kaynak kodlu bir aciginin bulunmasi lazim once. Tek olabilicek sey birisinin kendi ozel firmware gelistirmesi ve icine kendi isine yarayacak kotu kodlar yerlestirmesi o durumda bile kullanicinin o firmware kendi istegi ile yuklemesi lazim. Baska turlu olmaz. Router lar icin ozel firware gelistiren dd-wrt yada tomato gibi gruplar modem-router islevini beraber goren cihazlara firmware gelistirmiyorlar. Oda modem islevini goren chipin kodlarinin kapali olmasi siradan bir insanin erisiminin olmamasi. Kisacasi cok spesifik durumlar disinda boyle bir ihtimal yok. Bizimki zaten modem-router oldugu icin zaten gonlunuz rahat olsun endiselenmeye gerek yok -
güzel haber en sonunda deneme şansım oldu :) usb çoklayıcı ile 2 usb adaptor ve bir 2.5" harici disk taktım sıkıntı yok, usb çoklayıcının güç kaynağı olmadığından daha fazla harici disk takmadım malum güç çekeceğinden sıkıntı yaratabilirir. Performans derseniz, aynı anda 2 farklı usb den bilgisayarıma kopyalama yaptım kablosuz olarak canavar gibi :)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hey -- 5 Eylül 2014; 21:18:50 >
-
@hey guzel bir haber calisiacagini umuyordum bende ama elimde maalesef usb 3.0 hub yok 2.0 var. Kullandiginiz hub'in marka modeli nedir? -
Bu güzel haber seviyorum bu modemi :)
@osmanates86
Osman bey diger arkadaşlar gibi iyiki konuda varsınız sayenizde kafamıza takılanlara anında yardımcı oluyorsunuz tşkler. -
quote:
@hey guzel bir haber calisiacagini umuyordum bende ama elimde maalesef usb 3.0 hub yok 2.0 var. Kullandiginiz hub'in marka modeli nedir?
platoon pn-6791 diye bir cihaz bugün arkadaşımdan ödünç aldım denemek için, bu usb3.0 yazıyor ama ne kadar gerçek bilemiyorum şuan elimde usb3.0 disk olmadığından gerçek performansını deneyemedim, 2 cihazdan aynı anda kopyaladığımda 30MB yaptı. usb3.0 çok şart değil bana 30-35mb kopyalama yeter diyenler piyasada 15TL ye usb2.0 çoklayıcılar var gördüğüm kadarıyla.
not olarak uzun test etmedim o yüzden ne kadar kullanışlı vs bişi diyemiyorum, gördüğüm çalışıyor olması
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X