Şimdi Ara

Asus DSL-AC68U (27. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
4.656
Cevap
53
Favori
241.881
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2526272829
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Osman açıkladı ben hem dmz hemde port açtım osman ve sen ps4 modeme kablo ilemi bagladınız wifi ilemi?
  • ben kabloyla baglanti sagliyorum her ne kadar dsl-ac68u 1900 mbps teorik hiz sunsada ps4 802.11ac desteklemiyor ve 802.11n dede destekledigi maksimum hiz 450mbps. 802.11ac olsaydi isler degisirdi neden 802.11ac destegi koymadiklarinida anlamiyorum zaten. Ayrica usb den calisan harici wifi ac adaptor destegide yok bildigim kadariyla. Isin ozeti saglam hizli stabil bir baglanti istiyorsak hala kabloya mecburuz ama wifi de bir cok kullaniciyi memnun edicektir tahminimce.
    @Jokeradam

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi osmanates86 -- 3 Eylül 2014; 23:47:05 >
  • osmanates86 O kullanıcısına yanıt
    Bende kabloyla baglayım dmz ve port harici ps4 için başka ayar varmı?
  • @Jokeradam aslinda dmz ye hic gerek yok. Ps4 routerden ve ps4 uzerinden sabit ip ayarlari verdikten sonra asagidaki portlari acmak router ve ps4 un verimli sekilde calismasi icin yeterli.
    TCP: 443, 465, 983, 1935, 5223, 10071-10080
    UDP: 88, 3658-3659
    BOTH: 53, 80, 3074, 3478-3480, 10070
    Simdilik bu portlar yeterli bazi spesifik oyunlar ozel port gerektirebilir.
    Diyebilirsiniz ki bu kadar portu tek tek tek acmak yerine ben sadece dmz den acarim oda olur ama kucuk bir ihtimal bazi sorunlar cikabilir. Ilerde ps4 te bir acik cikarsa ps4 ataklara karsi savunmasiz kalabilir. Ayrica 2 cesit dmz var ve ikisi birbirinden bazi ozellikleriyle ayriliyor ve yine sorun olusturma ihtimali var kucukde olsa.

NOt: Ben burada biraz ektreme ihtimallerden bahsettim. Olma ihtimali dusuk. Bununla birlikte butun portlar acildiktan sonra yinede baglanti problemleri veya voip problemi yasiyorsaniz o durumda dmz acmak mantikli. Bu durumda teorik olarak port acmayada gerek kalmayacaktir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi osmanates86 -- 4 Eylül 2014; 0:33:08 >

Osman bey verdigin port ları aşagıdaki gibi yazdım bir kontrol edermisin dogru yazmışmıyım. Birde bu portları girdim dmz de ps4 ip ile açık dmz kapatayımmı?
    Asus DSL-AC68U
  • @Jokeradam bir iki kucuk sey disinda dogru. O port listesinde birlikte yazdikalrim 10071-10080 gibi ayri ayri degilde tek kutuya yazilicsk. 10071 ve 10080 olarak ayri ayri degilde 10071-10080 olarak aynen listedeki gibi. Router boylece o araliktaki tum portlari acicak. Bu diger birlesik yadiklarim icinde gecerli.
    Evet DMZ yi kapatabilirsiniz gerek yok. Bir test etmeniz iyi olur herhangi bir sorun varmi baglantida oyunlarda filan. DMZ teorik olarak bazi spesifik uygulamalr disinda en son care.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi osmanates86 -- 4 Eylül 2014; 1:12:49 >
    Her satira yazicagim iki li haneleri bana liste olarak yazarsan sevinirim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • @Jokeradam Sizin icin ornek olarak resimli bir sekilde ekledim nasil olacagi ile ilgili buradan bakabilirsiniz. BUrdaki ip adresi yerine ps4 verdiginiz ipyi yazmayi unutmayin.

Asus DSL-AC68U
    Çok tşk ederim. resim koymanız harika oldu akşama halledicem.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Jokeradam

Osman açıkladı ben hem dmz hemde port açtım osman ve sen ps4 modeme kablo ilemi bagladınız wifi ilemi?

wifi ile bağladım ama kabloylada bağlayabilirim bu nedenle;
    ps3 için 192.168.0.103 kablo, 192.168.0.203 wifi
    ps4 için 192.168.0.104 kablo, 192.168.0.204 wifi
    ip vererek osman arkadaşımızın dediği gibi port açacağım
  • Port acmakda fayda var. online oyunlarda fark olur zaten yastan dolayi reflekslerimiz zayifladi birde lagdan cekmeyelim.

• bu arada beyler haliyle modemin 4 ethernet çıkışı var
    1-masaüstü bilgisayara
    2-tivibu
    3-ps4
    4-100mps switch

yani geriye gigabit port kalmadı.
    4 üncü port için gigabit switch almayı düşünüyorum. bu ürünü düşünüyorum.
    http://www.webdenal.com/tp-link-tl-sg1008d_175987.html?ref=akakce&ref2=113&v=1.37.1

aslında cisco x3000 gibi bir modemim de boşa çıktı ama onuda switch gibi kullanmak istemiyorum.
  • Ben 6 ay once Mediamatkt dan 30 tl almistim markasini bile hatirlamiyorum aksam eve gittigimde bakayim. Bunlardada hiz farki olurmu yoksa hepsi standartmi hizli olan varsa degistireyim.

• quote:

Orijinalden alıntı: Jokeradam

Ben 6 ay once Mediamatkt dan 30 tl almistim markasini bile hatirlamiyorum aksam eve gittigimde bakayim. Bunlardada hiz farki olurmu yoksa hepsi standartmi hizli olan varsa degistireyim.

aldığın büyük ihtimal gigabit (1000mps) değildir. 10/100mps dir kesin.
    yinede kontrol etsen iyi edersin.
  • @Jokeradam rica ederim. Switchlerdede kalite ve performans farki olabiliyor. Ust seviye kurumsal kullanima yonelik switchler var. Ayar yapmak icin arayuzu olan, layer 3 destekleyen filan. Sizinkinn marka model ozelliklerini bilmiyorum bende kullanma ihtiyaci duymuyorum acikcasi ama ev kullanimi icin orta halli bir gigabit switch rahatlikla is gorecektir.
    @iskender86 her ne kadar tp-link fiyat-performans orani yuksek urunler sunsada gecmiste kullandigim bir kac router ve modeminden istedigim performansi alamadim. Evde nasil bir kurulum yaptiniz kac cihaz baglaniyor bilmiyorum ama muhtemeln isinizi gorecek bir switch oldugunu dusunuyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: osmanates86

@Jokeradam rica ederim. Switchlerdede kalite ve performans farki olabiliyor. Ust seviye kurumsal kullanima yonelik switchler var. Ayar yapmak icin arayuzu olan, layer 3 destekleyen filan. Sizinkinn marka model ozelliklerini bilmiyorum bende kullanma ihtiyaci duymuyorum acikcasi ama ev kullanimi icin orta halli bir gigabit switch rahatlikla is gorecektir.
    @iskender86 her ne kadar tp-link fiyat-performans orani yuksek urunler sunsada gecmiste kullandigim bir kac router ve modeminden istedigim performansi alamadim. Evde nasil bir kurulum yaptiniz kac cihaz baglaniyor bilmiyorum ama muhtemeln isinizi gorecek bir switch oldugunu dusunuyorum.

ev kendime ait ve elektrikçi olduğum için tüm odalara modüler mutlusan kanal döşedim, ve belirli yerlere cat6e ethernet prizi taktım, modemin bulunduğu yerdeki mevcut switche bağlı tüm kablolar. bu sayede kablo kirliği ortadan kalktı, örneğin tivibu kablosuz çalışmıyor. dreambox ta öyle. tv ninde kablosuz özelliği fullhd filmler için yetersiz donma yapıyor. en iyisi herzaman kablodur. yani bu ürün bana yetecektir.

• Yok mu bi haber uzaktan bağlantıdan.lütfen birileri bir denesin ben mi yanlış yapıyorum.bugün modemi resetledim fakat yine ayni.yanlız ddns eski kullanıcı adini hatirliyor .bunu nasıl sifirlayacagiz acaba?

• quote:

Orijinalden alıntı: osmanates86

@Jokeradam rica ederim. Switchlerdede kalite ve performans farki olabiliyor. Ust seviye kurumsal kullanima yonelik switchler var. Ayar yapmak icin arayuzu olan, layer 3 destekleyen filan. Sizinkinn marka model ozelliklerini bilmiyorum bende kullanma ihtiyaci duymuyorum acikcasi ama ev kullanimi icin orta halli bir gigabit switch rahatlikla is gorecektir.

Eve gelince baktım tp-link TL-SF 10050 diye bir model 4 portlu S-Port 10/100 Mbps diyor üstünde, bunu mecbur kullanmak zorundayım. kendi odamda wifi olmayan uydu, digitürk ve pioneer avr var birde ps4 baglıyoruz modemden odaya 4 kablo çekicegime bu şekilde halletmek istedim.
    Ps4 de online oyun da hız benim için çok öenmli 16 mbt adsl kullanıyorum malum bildiginiz üzere kotayı aşınca 3 mbt düşüyor bu hızlarda net için 10/100 Mbps yeterlimidir.

@iskender86 arkadaşın linkde verdigi tp-link 10/10/1000 mbt diyor ve enerji tasaruflu yazmış bunlar çokmu elektrik yakar fiyatı 60 tl gayet uygun mevcut net hızımla bu linkdeki üründen daha hız alabileceksem bende alayım. bu konuda bilgim yok yardım ederseniz sevinirim.

Benim kullandıgım bu alttaki

http://www.webdenal.com/tp-link-tl-sf1005d_196327.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Easy Ice -- 4 Eylül 2014; 17:29:35 >

• Ben alcam sende al sonucta 500liralik cihazin yaninda 60tl komik rakam ps4 gigabit ethernete sahip. Ilerde nas ozelligi gelince fullhd iceriklerde rahat edersin.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: iskender86

Ben alcam sende al sonucta 500liralik cihazin yaninda 60tl komik rakam ps4 gigabit ethernete sahip. Ilerde nas ozelligi gelince fullhd iceriklerde rahat edersin.

Tamam bende vereyim siparişi tşk ederim.
  • 
Sayfa: önceki 2526272829
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.