Şimdi Ara

Asus DSL-AC68U (26. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4.656
Cevap
53
Favori
241.881
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2425262728
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: neos11

http://www.vipmerkezi.net/vip-uyelere-ozel-yardim-bolumu/

buradan adminlere danışsana. Onlar ne diyecekler.

Alıntıları Göster
    asus müşteri hizmetleri bizim işimiz değil demesi uğraşmak istememeleri.

Kötü bilgisiz ve sadece önlerindeki ekranda BÜLTENLERİ OKUYAN KİŞİLERDİR.

Buradan yanlışmı olur bilmiyorum benim gerçekten takdir ettiğim kişilerden ve paylaşımdan kaçmayan technopat forumdan recep baltaş var. o foruma igr üye ol ve admin recep baltaşa pm at bakalım o ne diyecek.

• quote:

asus müşteri hizmetleri bizim işimiz değil demesi uğraşmak istememeleri.

Kötü bilgisiz ve sadece önlerindeki ekranda BÜLTENLERİ OKUYAN KİŞİLERDİR.

Buradan yanlışmı olur bilmiyorum benim gerçekten takdir ettiğim kişilerden ve paylaşımdan kaçmayan technopat forumdan recep baltaş var. o foruma igr üye ol ve admin recep baltaşa pm at bakalım o ne diyecek.

Alıntıları Göster
    oraya üyeyim bir sorarım inşallah admin direk teamdan bağlandı yapmadı o asusu aramamı söyledi Usenet gibi şifre gireceğim ftp ekrani olmasını istiyorum diye asusa söyle dedi

• Birazda ben aglanayim saka bi yana bende mobil yada başka ağdan modem arayüzüne ulaşma isine taktim.olmuyor arkadas aicloud android uygulama ile paylaşım yapilan PC ilere ve modeme takılı diske ulasabiliyorum.https://xxxxxxxx.asuscomm.com adresi ile aicloud 2.0 dosyalara ulasabiliyorum.ftp://xxxxxxx.asuscomm.com ile yine ulasabiliyorum ama bir türlü modem arayüzüne ve download master a ulasamiyorum dosya ekleyemiyorum.atladigim bir ayar mi var acaba?yok mu uzaktan torrent ekleyen?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: HGT

Uzun bir süredir foruma girmiyordum... msjlar çoşmuş yine !

Beyler, merlin 376.44'e geçtiğimden beri çok memnunum,

- 25 gündür bir kere bile hata vermeyen traktör gibi BT, ed.2k download eden,
    - Throughput'ta (wifi data aktarım hızı ve genişliği) aklımı alan performanlara çıkan,
    - Gerçekten inanılmaz stabil bir wifi network kurabilen, bir RT-AC68U sahibi olarak bazı şeyleri açığa kavuşturmak gerek.

Çünkü gördüğüm kadarı ile feci bir kavram karmaşası yaşanıyor!

Öncelikle bağlantı olaylarına değinelim.

Bağlantınız ADSL / VDSL ise TELEFON KABLOSU ile sağlanıyorsa DSL-AC68U modem alacaksınız.
    Bağlantınız ADSL / VDSL harici Fiber vb. yani Cat6 Ethernet kablolu ise modem'e ihtiyacınız yok ! Doğal olarak tercihiniz RT-AC68U router olmalı.
    Evet, tabiki DSL-AC68U modem alıp bunu fiber bağlantılarda kullanabilirsiniz ama aynı parayı verip neden düşük işlemci kapasiteli cihazı alacaksınız ki, aslını alın !
    Zaten DSL-AC68U'yu ADSL/VDSL harici çalıştırdığınızda modem özelliğini asla kullanmıyor olacaksınız. O yüzden ADSL / VDSL harici yüksek hızlı bağlantılarda ROUTER kullanın.

Kullandığınız DSL-AC68U modem aslen RT-AC68U'nun klonudur. Aradaki farklar ise;
    - DSL-AC68U modemde, Router tarafında tek işlemci vardır. Ancak RT-AC68U routerda 2 işlemci bulunur. Bu donanım ile DSL-AC68U modem, RT-66U'ya daha fazla benzer.
    - Yazılım tabanı RT-AC68U routerdan adapte edilir. Yani DSL-AC68U için modem tarafı haricinde özel, farklı yazılım yoktur.
    - Modem eklentisi mevcuttur, bu sebeple ADSL/VDSL bağlantılarda çalışır.

Tüm AC serisi altyapı olarak aynı yazılım tabanını kullanır.
    Mesela şu andaki güncel yazılım tabanı 376 olup, versiyonlara göre özelliklere göre çeşitlendirilmektedir.

Beta testleri yapılan AC87U vb. üst düzey cihazlara ise hiç sulanmayın, maalesef TR'ye uygun değiller.
    Türkiye'de Ferrari alıp, şehir içindeki facia yollarda binmeye çalışmak gibi bişey olur, o yüzden hiç heveslenmeyin.
    Hem alıcı cihazlarınızın bu AC 5GHz bandından yüksek hızı destekleyenen az 2 veya 3 katlı alıcı desteği olması lazım ki; söz konusu cihazın 5Ghz AC bandındaki 1800MBps teorik hızına ulaşın.

Henüz cebinizdeki üst düzey telefon bile AC 5 GHz bandında tek kat anten desteği (433Mbps max.) ile gelirken bu cihazı standart 2.4GHz PS4, laptop vb. cihazlara bağlayıp acaip hızlı olacağını düşünmek aptallıktır.
    Zira AC87U'da diğer tüm AC modeller gibi 2.4Ghz bandında azami 600Mbps hıza çıkar. (2.4Ghz bandın fiziki limiti bu zaten !)

AC87U ASUS için hız denemesi yaptığı ve rakiplerine göz dağı verdiği bir üründür.
    Mevcuttaki alıcı cihazlarınız desteklemediği sürece bu cihazı almak tamamen boşa para harcamaktır!
    Yurt dışında bile bu teknolojinin kısa sürede yayılmasına şüphe ile bakılıyor zaten.
    Ayrıca tasarımı da bizim cihazlardan geridedir. USB girişi ön kısımda sıkını yaratmaya aday. Dahası cihaz yatay konumlandığı için kablo giriş-çıkış ve anten portları eski tip!

Ancak, AC87U'dan faydalandığımız kesin. Yazılımından faydalanıyoruz. 376 yazılım itibariyle yeni kodlamalar AC87U'dan alınıyor.
    Yani bir nevi, yarış pistinde deneniyor, günlük teknoloji olarak bize adapte ediliyor.

Fakat tam olarak aynı yazılımı kullanmak mümkün değil çünkü AC87U'nun anten bazlı alım-gönderim düzeneği farklı 4x4 quadro teknolojiyi kullanıyor... bizimkiler ise 3x3 !

Bunları anlatmamın sebebi AC87U ile fantezi yapan arkadaşları kısmen uyarmak... AC68U tepe noktanızdır, ötesi henüz fantezi bile değil..!
    AC68U'dan max. yararlanmak için elimdeki cihazların WiFi alıcı kartlarını Dual AC yongalılar ile değiştirdim ki; şu anda gördüğüm en yüksek hız bile 866Mbps !
    Intel AC7260 yonga bile şu anda 2 kat anten desteği veriyor (2x 433Mbps), yani evinizdeki cihazları modlamadığınız sürece AC hızında 5Ghz'te 1300Mbps ulaşmanız imkansız.

Bu cihazlar standart modem/router değildir. Linux tabanlı bir bilgisayar bunlar.
    Doğal olarak yazılım yükleme, yükseltmelerde dikkat etmeniz gereken bazı noktalar var.

- Asla eski ayarlarınızı geri yüklemeyin. Yükseltme sonunda manuel ayar yapın.
    - Yeni yazılım yüklemesinden sonra yapacağınız ilk iş fabrika yaralarına dönüp,cihazı resetlemek olmalı. Bundan sonra ayarlarınızı yapın.

Son olarak DM sıkıntılarına gelelim.
    Son DM sürümü 3.1.0.93 gerçekten harika. Stabilitesi mükemmel. tabi geliştirilecek yanı çok, zamanla olağanüstü bir hale geleceğine de eminim.

Ancak bu sürümü de tam randımanlı kullanmak için yapacağınız bazı şeyler var.

- HHD'nizin firmware'ini güncelleyin!
    Evet, maalesef çoğunuzun haberi bile olmadığı bir konu bu. WD, Seagate vs. HDD üreticileri external veya internal HDD'lerin yazılımlarını belli periodlarda güncellerler.
    Siteden kontrol edin, HDD'nizin yazılımı kontrol edip güncelleyen küçük programlar yayınlıyorlar. Bu sayede HDD de güncel FW kullanırsınız.
    Bir çok olası acaip hata vb. sorun bir anda çözülür!

- HDD'nizin temiz hatasız çalıştığından emin olun, gerekirse üretici ara yüzü ve kodlarını HDD'ten silin. Partition Magic vb. HDD düzenleme programları ile HDD'nizin üretici tarafından önceden yazılıp, içine konan ve formatlama ile silinemeyen tanım-kod vb. scriptleri silin. Mesela WD HDD'ler windows'ta kendini hemen tanıtır ve firma logosu ile görünür.
    İşte bahsettiğim programlar ile sileceğiniz kısım bu. Aynı şey FlashDiskler içinde geçerli. Bir çoğunda saçma-sapan ara programlar, kodlar bulunuyor. Bunları temizleyin.
    Yurtdışı forumlarda da gördüğüm bir çok HDD hatasının sebebi bu üretici programcıkları, scriptleri...

ASUS RT-AC68U şu ana kadar gördüğüm, kullandığım en kusursuz, gerçekten muazzam bir router. Piyasada henüz rakibi bile yok!
    Zaman içinde yazılım tarafında yapılacak özenli geliştirmeler ile piyasa da referans seviyesine ulaşacağına şüphe yok.
    Yeter ki; ASUS yazılım desteğini ve yazılım geliştirmeyi sürdürsün.

2 yıl boyunca yaşattığı DM faciasını tekrarlamasın !

Şimdilik bu kadar.

Klavyene sağlık. Aydınlattın resmen

• quote:

Orijinalden alıntı: motomurat

Birazda ben aglanayim saka bi yana bende mobil yada başka ağdan modem arayüzüne ulaşma isine taktim.olmuyor arkadas aicloud android uygulama ile paylaşım yapilan PC ilere ve modeme takılı diske ulasabiliyorum.https://xxxxxxxx.asuscomm.com adresi ile aicloud 2.0 dosyalara ulasabiliyorum.ftp://xxxxxxx.asuscomm.com ile yine ulasabiliyorum ama bir türlü modem arayüzüne ve download master a ulasamiyorum dosya ekleyemiyorum.atladigim bir ayar mi var acaba?yok mu uzaktan torrent ekleyen?

Dediklerini bende yapamıyorum modem ilk geldiginde yüklenen 3.0.0.4.376_693 yazılımı ile download master android uygulamasından torrent ekleyebiliyordum sonraki yazılımlarda eklenmemeye başladı tek iyi yanı evde oldugumda pc açmadan telefonumdan torrent inmesini takip edebiliyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: Jokeradam

quote:

Birazda ben aglanayim saka bi yana bende mobil yada başka ağdan modem arayüzüne ulaşma isine taktim.olmuyor arkadas aicloud android uygulama ile paylaşım yapilan PC ilere ve modeme takılı diske ulasabiliyorum.https://xxxxxxxx.asuscomm.com adresi ile aicloud 2.0 dosyalara ulasabiliyorum.ftp://xxxxxxx.asuscomm.com ile yine ulasabiliyorum ama bir türlü modem arayüzüne ve download master a ulasamiyorum dosya ekleyemiyorum.atladigim bir ayar mi var acaba?yok mu uzaktan torrent ekleyen?

Dediklerini bende yapamıyorum modem ilk geldiginde yüklenen 3.0.0.4.376_693 yazılımı ile download master android uygulamasından torrent ekleyebiliyordum sonraki yazılımlarda eklenmemeye başladı tek iyi yanı evde oldugumda pc açmadan telefonumdan torrent inmesini takip edebiliyorum.

sorunu belirten bir mail attım dönüş olunca buraya yazarım

• quote:

Orijinalden alıntı: hey

quote:

quote:

sorunu belirten bir mail attım dönüş olunca buraya yazarım

Alıntıları Göster
    acaba tam fabrika ayarlarına yani reset nasıl olur

• quote:

Orijinalden alıntı: tufanoo

abi ben fiber kullanıyorum tek bir kopma internet le ilgili tek bir sorun olmadı hocam ben böyle modem görmedim şu ftp işide hal olsa süper olurdu

Alıntıları Göster
    @hey 2050 firmware ile adsl2+ 8mbps limitsiz baglanti yapamadim. Tivibu icin verdiginiz firmware calisti onu kullaniyorum. Belki 2050 altindaki daha yeni diger firmwarelarda calisabilir denemedim. Adsl baglanti sorunu yasayan arkadaslarin haberi olsun. Ayrica modem arayuzu uzerinden bildirim yaptim sorun icin
  • quote:

Orijinalden alıntı: osmanates86

@hey 2050 firmware ile adsl2+ 8mbps limitsiz baglanti yapamadim. Tivibu icin verdiginiz firmware calisti onu kullaniyorum. Belki 2050 altindaki daha yeni diger firmwarelarda calisabilir denemedim. Adsl baglanti sorunu yasayan arkadaslarin haberi olsun. Ayrica modem arayuzu uzerinden bildirim yaptim sorun icin

2050 de sorun cok ben 2049 da kaldim.

• osmanates86 O kullanıcısına yanıt
    Yukarıdaki mesajima bakarsan TİVİBU İCİN COZUMU ANLATTİM.

Tivibu için ayrı firmware yuklemeye gerek yok 2050 yukleyin onda da çalışıyor .

Genelde anlatımlar asus sistemindeki 66u ya göre anlatılmış.

68U göre olanı tam olarak ANLATTİM

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi neos11 -- 2 Eylül 2014; 16:27:23 >
  • quote:

Yukarıdaki mesajima bakarsan TİVİBU İCİN COZUMU ANLATTİM.

Tivibu için ayrı firmware yuklemeye gerek yok 2050 yukleyin onda da çalışıyor .

Genelde anlatımlar asus sistemindeki 66u ya göre anlatılmış.

68U göre olanı tam olarak ANLATTİM
    lütfen bir yardım edin dns hatası verip bağlanmıyor nasıl düzelir
  • quote:

Orijinalden alıntı: memici

lütfen bir yardım edin dns hatası verip bağlanmıyor nasıl düzelir

Alıntıları Göster
    @neos11 Tivibu kullanmiyorum. Zaten baglantimda Adsl2+. Bulundugum bolgede maalesef vdsl veya fiber yok tek alabildigim Adsl. Hat 11 mbps destekliyor bana en fazla verdikleride 8mbps.
    @Jokeradam 2049 firmware kurup deniycem adsl calisirsa geri donuz yaparim buraya
  • quote:

@neos11 Tivibu kullanmiyorum. Zaten baglantimda Adsl2+. Bulundugum bolgede maalesef vdsl veya fiber yok tek alabildigim Adsl. Hat 11 mbps destekliyor bana en fazla verdikleride 8mbps.
    @Jokeradam 2049 firmware kurup deniycem adsl calisirsa geri donuz yaparim buraya

Alıntıları Göster
    2049 firmware ile adsl baglantisinda bir sorun yok. Demekki @Jokeradam dedigi gibi 2050 firmware sorunlu
  • quote:

2049 firmware ile adsl baglantisinda bir sorun yok. Demekki @Jokeradam dedigi gibi 2050 firmware sorunlu

2049 da adsl sorunsuz 2050 de fiber sorunsuz torrent sorunlu tam anlamiyla test etmeden yazilim sürüyorlar yada bizim ülkenin baglantilari sorunlu simdiki aklim olsa asus rt ac68u alirdim merlinin yazilimi ile Paşa paşa kullanirdim benim onceligim torrent oldugu icin.

• quote:

Orijinalden alıntı: Easy Ice

quote:

2049 da adsl sorunsuz 2050 de fiber sorunsuz torrent sorunlu tam anlamiyla test etmeden yazilim sürüyorlar yada bizim ülkenin baglantilari sorunlu simdiki aklim olsa asus rt ac68u alirdim merlinin yazilimi ile Paşa paşa kullanirdim benim onceligim torrent oldugu icin.

Alıntıları Göster
    ASUS DSL-AC68U Firmware version 3.0.0.4.376_2050 (This product supports both Annex A and Annex B)
    1. DSL firmware updated - v1.0.1.5.
    2. DSL driver updated - v5.5.1.124.
    3. Fixed VDSL/ADSL Line Attenuation related issues.
    4. Fixed ADSL Annex B data rate issue with certain DSLAM.
    5. Fixed Annex mode "Annex B/J/M" with DSL modulation "G.Dmt" setting, failed to sync issue.

Burada asus bu firmwarede dsl ve vdsl de giriş , hız vs ayarlamalara, düzeltmelere gittiğini söylemiş fakat demek ki 2051 gerekiyor.

• Bütün herseyin stabil olucagi bir yazılım lazim. Biri iyi olup oteki taraf bozulunca bir ise yaramiyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: Easy Ice

Bütün herseyin stabil olucagi bir yazılım lazim. Biri iyi olup oteki taraf bozulunca bir ise yaramiyor.
    beyler dmz de ps3 için port açtım aynı zamanda ps4 içinde açmak istiyorum birden fazla eklemenin yolu yokmu
  • quote:

Orijinalden alıntı: iskender86

beyler dmz de ps3 için port açtım aynı zamanda ps4 içinde açmak istiyorum birden fazla eklemenin yolu yokmu

Ben ps3 elden çıkardıgım için sadece ps4 var onun için tek dmz açtım mutlaka bilen biri cevaplar. Ps4 için dmz nin yanında port ta açman lazım bilmiyorum belkide yaptın yapmadıgını varsayarak bizim modeme uygun ps4 portları bu sitede, üstteki boş satıra ps4 verdigin sabit ip yazınca alttaki tablolarda girecegin degerler yazıyor. Ben faydasını çok gördüm. Birde ps4 kablo ilemi bagladın modeme wifi ilemi eski modemimde kablo ile baglamıştım Asusu güçlü diye wifi ile baglıyım acaba kablo ile baglasak dahamı saglıklı olur.

http://portforward.com/english/routers/port_forwarding/Asus/RT-AC68U/PS4.htm

• quote:

quote:

Ben ps3 elden çıkardıgım için sadece ps4 var onun için tek dmz açtım mutlaka bilen biri cevaplar. Ps4 için dmz nin yanında port ta açman lazım bilmiyorum belkide yaptın yapmadıgını varsayarak bizim modeme uygun ps4 portları bu sitede, üstteki boş satıra ps4 verdigin sabit ip yazınca alttaki tablolarda girecegin degerler yazıyor. Ben faydasını çok gördüm. Birde ps4 kablo ilemi bagladın modeme wifi ilemi eski modemimde kablo ile baglamıştım Asusu güçlü diye wifi ile baglıyım acaba kablo ile baglasak dahamı saglıklı olur.

hocam port açmadım onu nasıl nereden yapıyoruz

• quote:

quote:

quote:

hocam port açmadım onu nasıl nereden yapıyoruz

Alıntıları Göster
    @neos11 bende farkettim 2050 de adsl ve vdsl icin bazi degisiklikler yapilmis. Muhtemelen ondan kaynakalaniyordur 2050deki sorun.
    @Jokeradam katilmamk elde degil bisey duzeliyor bisey bozuluyor. Umarim en kisa zamanda her seyin stabil calistigi bir yazilim yayinlanir.
    @iskender86 dmz de bir bilgisayara veya cihazi eklediginiz zaman ayrica port acmaniza gerek kalmaz zaten dmz nin mantigi bilgisayar veya cihazi savunmasiz sekilde internete acmak demektir butun gelen paketler modem o cihazi tamamen internete actigi icin ilgili portlara yonlendirilir. Bir bilgisayar olsaydi bu durum sikinti dogurabilirdi ama ps4 icin kucuk bir ihtimal. Ayrica ilgili portalri yonlendirmek yerine neden dmz kullandin tam anlamadim acikcasi. Port acma dedigin olay Gelismis Ayarlar/WAN/Port YOnlendirme altindan yapiliyor. Daha fazla yardima ihtiyac duyarsanda yardim edebilirim.

• 
Sayfa: önceki 2425262728
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.