Şimdi Ara

ASUS DSL-N16 Modem & TürkNet Kopma Sorununa Çözüm. (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
80
Cevap
5
Favori
27.290
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Margini 11 yaptım hızım 46 mbit düşürüdüm konuyu açtığımdan beri bağlantım kopmadı crc hataları azaldı teşekkürler ilgilenen herkese ve size

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • aynı sorunları bende airties 5453 modem ile yaşıyorum her akşam 21:00 ile 22:00 arası internetimde kopma oluyor sorunu birtürlü çözemedik...
  • tema59 T kullanıcısına yanıt
    Hocam SnR Margin ayarı varsa modeminde snr marginine göre ayar yap .Benim snr 9.8 di 11 yaptım sorun kalmadı. SS aşağıdaki gibidir.

ASUS DSL-N16 Modem & TürkNet Kopma Sorununa Çözüm.ASUS DSL-N16 Modem & TürkNet Kopma Sorununa Çözüm.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Saiph -- 29 Ağustos 2017; 22:16:48 >

• Hocam benim modem airties 5453 ve internetimde adsl2 kullanıyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: tema59

Hocam benim modem airties 5453 ve internetimde adsl2 kullanıyorum

Hocam fark etmez SNR margin ayarı varmı bir bak bakalım.
  • Hocam bende snr margin ayarı 8 gözüküyor ama buna müdahele edilmiyor sabit n16 gibi yükseltip düşüremiyoruz sizce 8 çokmu düşük sebebi nedir acaba

Stabilse çok oynak değilse sıkıntı olmaz 8db bu arada olan snryi yükseltmek mantıklı değil hızınız düşecektir.
    O zaman yapacağın bir şey yok ADSL de fazla CRC hatası alacağını zannetmiyorum. Hattına göre normal değerde. Müşteri hizmetleri arayarak ben gibi kavga etmeni tavsiye ederim. Çözüm bulamazlarsa modemin yazılım değiştirmeni adsl kablo ekleri varsa kontrol etmeni ve düzgün bağlandığında modemi hiç kapatmamanı tavsiye ediyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Saiph -- 30 Ağustos 2017; 20:36:53 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: interyasin

Stabilse çok oynak değilse sıkıntı olmaz 8db bu arada olan snryi yükseltmek mantıklı değil hızınız düşecektir.

İnternet hızım 12mb veriyor zaten dahada düşmez galiba dün asus n 17 aldım modemin kurulumu yaptım ama cihaz ıp almıyodu türknet müşteri hizmetlerini aradım sorunun modemde olduğunu söyledi hatta tekrar beraber kurulum yaptık olmadı

Asus desteği aradım sağolsun çok yardımcı oldular cihaz ıp almıyor türkneti arayın ıp versinler dedi tekrar türneti aradım hala modemde sorun var diyorlar formda bir kaç konu okudum meğerse türknet ıp vermek istemiyormuş n.17 geri vermiş oldum nerden geçtim bu türknete hep yalan dolan alevere dalavere

• quote:

Orijinalden alıntı: Yunus YLcnk

O zaman yapacağın bir şey yok ADSL de fazla CRC hatası alacağını zannetmiyorum. Hattına göre normal değerde. Müşteri hizmetleri arayarak ben gibi kavga etmeni tavsiye ederim. Çözüm bulamazlarsa modemin yazılım değiştirmeni adsl kablo ekleri varsa kontrol etmeni ve düzgün bağlandığında modemi hiç kapatmamanı tavsiye ediyorum.

Yarın bende tekrar asus n 16 veya airties 5760 alıcam inşallah sorunlarım çözülür ağız tadıyla kullanırım

• quote:

Orijinalden alıntı: tema59

quote:

Orijinalden alıntı: Yunus YLcnk

Yarın bende tekrar asus n 16 veya airties 5760 alıcam inşallah sorunlarım çözülür ağız tadıyla kullanırım

Hocam kopma sorunların kablolu bağlantıda oluyor mu ?
  • Evet hocam oluyor hatta şu anda bile internetim yok belirli aralıklarla gidip geliyor sabahtan beri kopma olmuyordu son bir saattir yine başladı kullandığım modemin wifisi sorunlu onu biliyorum ama kopma sorunu kabloluda yapıyorsa suç modemde değildir diye düşünüyorum

• Hocam her koptuğunda sonrasında bağlandığında modem arayüzündeki ip adresine bakar mısın değişiyor mu? Değişmiyorsa kritik türk net sorunu yoğun olunca dns kaynaklı koparıyor

• aynen beni tarif etmişsiniz, aylardır aynı sorunla boğuşuyorum, asus n14u kullanıyorum, modemi kapatıp açınca en az 5 dakika ip bekliyoruz...
    bunun dışında sıkıntı yok..
  • deneme1 D kullanıcısına yanıt
    aynı sorun bende de var zyxel wmg 3312 b10b modem ile mi alakalı yoksa hat ile mi? bilen varsa aydınlatırsa sevinirim
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ronaldinho26

aynı sorun bende de var zyxel wmg 3312 b10b modem ile mi alakalı yoksa hat ile mi? bilen varsa aydınlatırsa sevinirim

Tamamen santral alakalı ne yaptıysak çözümler patlak verdi. Sürekli arıza kaydı oluşturun.
  • Hort olacak ama, aynı modemi almayı düşünüyorum ve Türknet kurulumu yaptıracağım. Yani başvuruyu oluşturdum sadece vdsl modem alıp kurulumu bekleyeceğim.

Şimdi korktum açıkçası biraz. Piyasadaki en alınabilir modem olarak görünüyor fiyat açısından. Sorun hala devam etmekte mi ? Çözüm yok mu ?

Yada aynı fiyat bandında problem yaşamadığınız başka modem önerileriniz var mı ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Drakeshark

Hort olacak ama, aynı modemi almayı düşünüyorum ve Türknet kurulumu yaptıracağım. Yani başvuruyu oluşturdum sadece vdsl modem alıp kurulumu bekleyeceğim.

Şimdi korktum açıkçası biraz. Piyasadaki en alınabilir modem olarak görünüyor fiyat açısından. Sorun hala devam etmekte mi ? Çözüm yok mu ?

Yada aynı fiyat bandında problem yaşamadığınız başka modem önerileriniz var mı ?

Hocam modemin güncel yazılımında sorun yoktur. Türknet kaynaklı sorun giderildi. Hiç bağlantı kopmadan 19 gün kullandığımı biliyorum. Hayırlı olsun.
  • Ben Türknet aboneliğimi kapattım hattımdaki snr düşüşünden sonra 6mbit bağlantıya esir olduk geçen hafta 1 gün içinde 1250000 crc aldım ne yaptıysam ilgilenmediler telefonumda gelen aramalar duyulmuyor durmadan arızanız giderildi mesajları gönderiyorlar illallah ettirdiler ttnet 35 mbps 200gb

Tarifesine geçiş taptım modemin ttnet ile stabilitesini ölçüp burda paylaşırım iyi forumlar

• quote:

Orijinalden alıntı: Drakeshark

Hort olacak ama, aynı modemi almayı düşünüyorum ve Türknet kurulumu yaptıracağım. Yani başvuruyu oluşturdum sadece vdsl modem alıp kurulumu bekleyeceğim.

Modem 10 numara kullanmaya başlıyınca anlayacaksın sorun Türknet ile ilgili airties modemim vardı 16 mbit türknetin taifesindeyken oda aynı şekilde saçmalıyordu

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.