Şimdi Ara

ASUS DSL-N17U modem ve Linksys wag200g router olarak kullanmak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
959
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Başlıkta belirtmeye çalıştığım gibi ASUS DSL-N17U modemi ana modem olarak kullanmak ve linksys wag200g modemi de access point olarak kullanmak istiyorum. İnternette yapılabildiği yazıyor fakat kimse detaylı bir şekilde anlatmamış veya ben teknik bilgi eksikliğinden ötürü anlayamadım. İstediğim şey ASUS modemi bilgisayarın yanında ethernet bağlantısıyla bağlı tutmak ve Linksys modemi de wireless bi şekilde hat bağlantısı olmaksızın sadece wireless olarak dağıtıcı gibi kullanabilmek. Böyle birşey iki modem arasında kablo bağlantısı kurmaksızın yapılabilir mi ? Yapılabilirse birisi bana nasıl yapılabileceğini detaylı bir şekilde anlatırsa çok sevinirim.

İyi forumlar.

• Linksysde wds varmi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Wds nedir bilmiyorum nasıl ve nerden bakarım onu da bilmiyorum ama internetten biraz bakındım yabancı bi forumda var olduğunu söylemiş birisi eğer bakabileceğim bi bölümü varsa bildiğiniz bakmaya çalışayım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Asortik -- 7 Temmuz 2015; 12:59:18 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Asortik

Wds nedir bilmiyorum nasıl ve nerden bakarım onu da bilmiyorum ama internetten biraz bakındım yabancı bi forumda var olduğunu söylemiş birisi eğer bakabileceğim bi bölümü varsa bildiğiniz bakmaya çalışayım.

Linksysde cihazın kablosuz menü altına bi bakın

• Asus modemde var ama linksys'e baya bi baktım öyle bişey göremedim yok yani wds

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Asortik -- 7 Temmuz 2015; 13:25:36 >
  • quote:

Asus modemde var ama linksys'e baya bi baktım öyle bişey göremedim yok yani wds

Tek taraflı olmaz
    Ya linksys cihaza asusdan kablo cekeceksiniz yada üniversal repeater yapan bir cihaz alacaksiniz

• Tamam kablo çekerek nasıl yapabilirim peki? Asus un wag girişi ve linksys in ethernet girişi arasında ethernet kablosuyla bi bağlantı mı yapmam gerekiyo ? Yoksa direk ethernet to ethernet mi olacak ayarları nasıl yapılacak ne yapmam gerekiyo? İki modem arasında kablo bağlantısı ile mümkün ise o şekilde de yapabilirim ama arayüz ayarları vs. bilmiyorum ekstra bi senkronizasyon gerekiyor mu?
  • quote:

Tamam kablo çekerek nasıl yapabilirim peki? Asus un wag girişi ve linksys in ethernet girişi arasında ethernet kablosuyla bi bağlantı mı yapmam gerekiyo ? Yoksa direk ethernet to ethernet mi olacak ayarları nasıl yapılacak ne yapmam gerekiyo? İki modem arasında kablo bağlantısı ile mümkün ise o şekilde de yapabilirim ama arayüz ayarları vs. bilmiyorum ekstra bi senkronizasyon gerekiyor mu?

Asusla işiniz yok
    Linksysin ip yı 192.168.1.250 yapın
    Dhpc firewall ve nat kapalı olsun
    Varsayılan ağ geçidi ve birinci dns yı 192.168.1.1 yapın
    Wifi ismi ve şifreyi belirleyip asusdan linksys modeme ethernet kablosu çekip deneme yapın

• Hocam kusura bakmayın cevap yazamadım çıkmam gerekti ama söylediğiniz şeyleri yapmaya çalıştım

-linksys ip sini değiştirdim 192.168.1.250 yaptım
    -dhcp firewall ve nat kapattım
    -varsayılan ağ geçidi ve birinci dns dediğiniz şeyleri bulamadım onları değiştiremedim
    -bide wifi ismi ve şifresi aynı mı olmalı asus ile onu anlamadım tam olarak

Bunları yaptıktan sonra ayriyetten bir wifi gibi mi görünecek yoksa sadece asus mu görünecek acaba?
    Ayrıca modemde pppoe vs olan kısımda bridge mode only diye bişey var acaba onu da değiştirmeli miyim?
  • quote:

Hocam kusura bakmayın cevap yazamadım çıkmam gerekti ama söylediğiniz şeyleri yapmaya çalıştım

-linksys ip sini değiştirdim 192.168.1.250 yaptım
    -dhcp firewall ve nat kapattım
    -varsayılan ağ geçidi ve birinci dns dediğiniz şeyleri bulamadım onları değiştiremedim
    -bide wifi ismi ve şifresi aynı mı olmalı asus ile onu anlamadım tam olarak

Bunları yaptıktan sonra ayriyetten bir wifi gibi mi görünecek yoksa sadece asus mu görünecek acaba?
    Ayrıca modemde pppoe vs olan kısımda bridge mode only diye bişey var acaba onu da değiştirmeli miyim?

Ppoe bridge vs işiniz yok
    Linksysde wifi ismi ve şifre asusdan bağımsız olacak
    İki adet wifi olacak biri asus diğeri linksys

• Yaptım ama linksys in arayüzü bozulmuş bu yüzden baya uğraşmak zorunda kaldım.

-Bridge mode only seçtim
    -Local ip adress 192.168.1.250 yaptım
    -wireless network mode disabled kaldı security kısmına wpa2 mixed yapıp şifreledim
    -Asus modeme ethernet kablosuyla ethernet girişine bağladım ve başka bir ayara dokunmadım

şu anda isimlendirdiğim şekilde ayrı bir wireless olarak gözüküyor ve kendi şifresiyle giriş yapabiliyorum.

@yücel52 Teşekkür ederim.
  • quote:

Yaptım ama linksys in arayüzü bozulmuş bu yüzden baya uğraşmak zorunda kaldım.

-Bridge mode only seçtim
    -Local ip adress 192.168.1.250 yaptım
    -wireless network mode disabled kaldı security kısmına wpa2 mixed yapıp şifreledim
    -Asus modeme ethernet kablosuyla ethernet girişine bağladım ve başka bir ayara dokunmadım

şu anda isimlendirdiğim şekilde ayrı bir wireless olarak gözüküyor ve kendi şifresiyle giriş yapabiliyorum.

@yücel52 Teşekkür ederim.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.