Şimdi Ara

Asus Eah3650 Performans Alamıyorum...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
2.940
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

-AMD 6000+ x2 /CPU
    -GIGABYTE GA-M61PME-S2 /Anakart
    -Asus Eah3650 Silent Magic (Fansız) 512mb/1 gb ddr2 /Ekran Kartı
    -Samsun Sata 250gb /HDD
    -300w Standart PSU (Yetersiz kaldığını düşünüyorum)
    -1 GB 800 Mhz Kont2008 ddr2 Ram
    -20x LG Dvd combo

Oyunlarda çok iyi performans alamıyorum. PSU nun yetersiz olduğundan ya da ekran kartının fansız olmasın kaynaklanan performans düşüklüğü diye şüpheleniyorum. Yine de daha tecrübeli arkadaşlardan tavsiye bekliyorum.

• dostum psun yetersiz büyük olasılıkla bide o ekran kartı zaten performans için değil giriş düzeyinde bi kart.3850 alsaydın 256 mb o senin işini görürdü. bide ekran kartı çok ısınıyor olabilir istersen basit bir fan bul daya bakırlara soğutsun daha çok.tavsiyem o ekran kartını sat 3850 vede 450 watt gerçek psu al.forumda uygun satan arkadaşlar var.

birde sen hangi oyundan performans alamıyorsun hangi ayarlarda.o daha çok açıklayıcı olur.crysisi unut zaten low da anca açar o kart.birde ddr2 bellekli ekran kartı o çok daha kötü günümüz oyunları için ddr2 hızları yetersiz bi ekran kartı için.
  • crysis zaten yüklemedim ama mesela godfather felan olsun star wars: knight of old republic II olsun herhangi bir duman / sis v.b gibi efektlerle karşılaştığım zaman hemen kasıyor makine. Psu yu değiştirmeyi düşünüyorum ama 450 değil de almışken 1 kere almak istiyom bi 550w felan alırım çünkü işlemcinin fanı çok güçlü aşırı güç yediğini düşünüyorum.

Dediğin gibi 1-2 ay içinde elime para geçince ekran kartımı değiştirmeyi düşünebilirim. Peki tavsiye ettiğin 100-180 ytl arası bi kart var aklında ??
  • ve bi de şöyle birşey var arkadaşımda amd 4400 var aynı şekilde 1 gb 667 ram ati x1550 ekran kartı var performans olarak benim makinemden daha iyi ayrıca onun psu 200w :S yani o makineyle kıyaslayınca kafayı yiyecek gibi oluyorum. Ati nin sitesinden en son driver ı indirip kurdum yine pek bi değişme yok. Bunun sebebi nedir sence ??
  • dedemin bir taktiği var her soruna format atar :=) sende denedinmi.. Şaka bir yana arkadaşın aynı oyunlarda senden daha fazla performans alıyorsa işletim sisteminde düzgün gitmeyen ve arka planda çalışan programlar olabilir sürekli etkin virüs programları gibi.yada bilmediğin trojanlar. en iyisi formatladıktan sonra dene eğer aynı sorunlar varsa psu ve ekran kartının değişimiyle çözülür.

bak bide senin psu eğer yetersiz geliyorsa mavi ekran sorunu olur yada reset atar yada durur kilitlenir.ama sen diyorsun ki oyunlarda efektlerde kasıyor sadece ozaman ekran kartı yetersiz demek birde senin ekran kartı turbo cache gibi bişey ramdan yiyip ekran kartını arttırıyor. bu çok daha kötü sistem performansını etkiler.Ekran kartını orjinal hafızasında çalıştır.ati ayarlarından performansa al özellikleri azalt. birde öyle dene bakalım.

Almışken ramde al 1 gb daha hem dual yaparsın ram arabirim hızı 128 bite çıkar(tekte 64 bit) aynı marka modelden ram olsun.

ekran kartı o fiyat aralığında sana oyun oynattıracak kartlar 3850 9600gt dir fiyat farkı var biraz ama çok fark yok oyunlarda. bence kaliteli 3850 al oc ile 3870 yaparsın.palit ve gecube ler fazla oc olmuyor diğerlerini tercih et.

Psu olarakta sanahttp://www.karfoshop.com/asp/show_stock.asp?product=GP-PS550BP öneriyim ucuza kaliteli arkadaşlarım 8800gts çalıştırıyor rahat bunla.

• öneriler için çok teşekkür ederim. seni de yordum biraz. kal sağlıcakla ^^
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Asus n53sn Ekran kartı Sorunu
    11 yıl önce açıldı
    Ekran Kartı Sorunu (Asus K55Vj)
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.