Arkadaslar herkes cok takilmis bu gps olayina internet acikken super hizli asus transfrmr, acaba bana interneti kapaliyken cok hizli dogru sonuc veren bir tablet soylermisiniz hep trnsfrmer prime suclaniyorda ben sony xperia neo telefonu denedim o da calismiyor net kapaliyken
Çok güzel makina. Biraz ucuzlarsa ben de alabilirim. Veya kampanya bekleyeceğiz artık...
en uygun fiyat hafta sonları vatan'da oluyor, ama orda da stokta olmuyor. böyle bi keşmekeş.....
az önce transformer prime almak için antalya lara şubesine gittim internette sadecekayseride stok görünmesine rağmen antepten de çıktı ama dock ünitesi yokmuş almaktan vazgeçtim bende
iyi günler arkadaslar bende prime almayı dusunuyorum bir iki sorum var 64gb türkiyeye gelmiyormus dogrumu? ikincisi 3gli modeli varmı? benim vınım var turkcell acaba 3gsiz modelini alsam vını calıstırabilirmiyim tablette?
slm arkadaslar asus tf201+dock 1400 tl adiniza fatura isteyen olursa yardimci olurum
fırsatları takip etmek gerekiyo özellikle vatan bilgisayarınkini ben docklu 1193 tl ye aldım 2 gün önce
quote:
Orijinalden alıntı: cglr08
Arkadaslar herkes cok takilmis bu gps olayina internet acikken super hizli asus transfrmr, acaba bana interneti kapaliyken cok hizli dogru sonuc veren bir tablet soylermisiniz hep trnsfrmer prime suclaniyorda ben sony xperia neo telefonu denedim o da calismiyor net kapaliyken
+1
quote:
Orijinalden alıntı: muaz1
iyi günler arkadaslar bende prime almayı dusunuyorum bir iki sorum var 64gb türkiyeye gelmiyormus dogrumu? ikincisi 3gli modeli varmı? benim vınım var turkcell acaba 3gsiz modelini alsam vını calıstırabilirmiyim tablette?
ildiğim kadarıyla 3gli model türkiyeye gelmiyecek ben denemedim vınn calıstırıyomu amasimkartı bir aparata takıp kablosuz ag olusturup internete ağlanailiniyo diyen irkaç arkadaş vardı
Ewet ben avea data hattini sony xperia neoya taktim wifi hotspot ozelligi ile asus tabletime,pc ve ps3e ondan baglaniyorum,wifi hotspot ozelligi olan telefon olmasi yeter
quote:
Orijinalden alıntı: imhotep_35
fırsatları takip etmek gerekiyo özellikle vatan bilgisayarınkini ben docklu 1193 tl ye aldım 2 gün önce
Kaçırdık desenize...
Fiyat çok iyiymiş, dolar düşüyor, fiyatlar da gerilerse, bu aralar pad+dock alacağım. Ama 1200 TL den fazla olmazsa...
Kampayalar olunca haber verirseniz sevinirim...
ben cts günü teknosa turuncu indirimden aldım 1115tl ye docksuz. ilk önce size çok öenmli birşey söylemek istiyorum genelde bunu kimse farketmiyor cihazın şarj kablosunun ucu USB ve bu usb yi sarj unitesine takıp elektrik prizine o şekilde takıyorsunuz iphone ipad gibi düşünün. yani dock olmadan da cihazı usb girişi ile bilgisayarınıza baglayıp film-muzik-resim atabilir tabletinizdeki resimleride bilgisayara aktarabilirsiniz yani her türlü veri aktarımını yapabilirsiniz sırf bunun için dock almaya gerek yok,ayrıca mini sd kart girişi var sd kart dönüştürücü aparatla bu sorunuda halledebilirsiniz ama zaten dediğim gibi şarj kablosundaki usb ile buna bile gerek yok. şarj için alayım diyorsanız arkadaşların dediği gibi cidden şarjı güzel gidiyor. ama çok uzun bir yolculuğa çıkacak ve film izleyerek gidecekseniz bilmem :) 3G olayı ise kişiye göre değişir. ben extra bir hat alıp telefon faturama ilaveten de en az 30tl verip 3g kullanmam. zaten telefonlarınızı modem olarak kullanabiliyorsunuz artık yani çoğu telefonu diyeyim. ayrıca her mekanda internet var günümüzde. ve şuda var sınırsız almadıktan sonra film yada video izlerseniz zaten kotanızı doldurursunuz. yok sadece facebook bakarım webte gezerim dersenizde bunun için telefonunuzdaki internet gayet yeterli olacaktır. tabiki çok uygun fiyata satsalar olsa güzel olur ama illa olması gereken bir şey değil diye düşünüyorum. kullanımına gelince istediğiniz siteye girirp online film yada dizi kesintisiz çok net ve güzel görüntü ile izliyorsunuz benim en büyük amacım buydu ve kesinlikle başarılı takılma falan yok. facebooktaki oyunlarıda açıyor bilgisayardAKİ kadar hızlı oynanmasada en kapsamlı oyunu bile oynuyorsunuz. ben apple fanatiğiyim ve ilk çıktığı modelden beri sürekli güncelleyerek iphone kullnıyorum baskada tel kullanmam gerçekten muhtesem ama ipad icin bunu söyleyemem bu saydıklarımı ipad ile yapamıyorsunuz. sadece kendine özel app leri ile diziizle vs gibi bir-ıkı app indirip ordaki güncel olmayan sınırlı sayıdaki dizileri izliyorsunuz, öyle googleda ki onunuze cıkan ilk siteden yıklayıp online film izleyemiyorsunuz. hdmi kablo ile tv ye baglayamıyorsunuz extra ciddi paralarla apple tv gibi aparatlar almalısınız. ama ne parayla bile alamayacağınız şey ise bunları yapmanıza izin vermeyen java ve flash destegi. sunu da belirtmek istiyorum indirebileceginiz flash programları var ipad için de ama onlar bu film ve dizileri açmak iziç değil sizi yanıltmasın. biraz uzun yazdım ama genelde çogu kişinin merak ettiği konular oldugunu dusundugum için faydası olur diye biraz bahsetmek istedim :) tablet almadan çnce kullanım amacınızı belirleyin ve öyle karar verin derim. eğer internette özgürce film-dizi-video izlemek, hatta bunu tv ye bağlayıp direk hd görüntü ile yapmak ilk amaç ise tek seceneğiniz prime olsun derim. ama bunlar sizin için önemli değil hatta hiç ilginizi çekmiyorsa ipad alın derim. ipad inceleme şansınız olmadıysa mutlaka çevrenizde iphone kullanan vardır rica edip bir inceleyin internette gezin çünkü ipad sadece iphone'ın büyüğü. yani iphone ile neyi açabiliyor veya açamıyorsanız aynısı ipad ile de geçerli. iphone 4 bulurp inceleyin ve ipad ile ilgili fikir edinmiş olun. prime gerçekten çok başarılı ama benimde merak ettiğim 3-4 ay sonra yavaşlar ve kasmaya başlarmı birisi bu şekilde yorum yapmıştı bunuda zamanla görücez.
iki saat önce demirören saturnde inceledim. açıkçası hayal kırıklığına uğradım. 4+1 çekirdekli ama özellikle menülere falan girerken, resimlere falan bakarken tepkilerde gecikme hissettim ipad deki akıcılık yok. bir kaç kere hata verip zorla kapanma durumu oldu. ics yüklü değildi. bilmiyorum belki ics ile bu sorunlar kalmaz belik. benim laptopum 2.4 kilo heryere yanımda götüremiyorum. ona alternatif olarak düşündüm docklu olarak ama şimdilik vazgeçtim. sanırım ultrabooklara yönelicem.
Tegra 3 için optimize edilmiş bir kaç oyun dışında uygulama yok henüz.
Android gibi açık kaynaklı bir işletim sisteminin sürekli güncelleneceğinden ve dolayısıyla da bu dört çekirdekli cihaz için de optimize edileceğinden emin olarak bugün yaşadığınız bir kaç sıkıntının donanım değil yazılımsal olduğunu düşünüyorum ben.
İşe başladığım gibi ABD'den canavar bir laptop getirtinceye dek işimi görmek üzere ben bu tablette karar kıldım bile. İşbaşı yapıp, ICS (Android 4.0) güncellenmiş Asus TF201'imi edindiğimde sizlerle izlenimlerimi bizzat paylaşırım.
quote:
Orijinalden alıntı: river123
iki saat önce demirören saturnde inceledim. açıkçası hayal kırıklığına uğradım. 4+1 çekirdekli ama özellikle menülere falan girerken, resimlere falan bakarken tepkilerde gecikme hissettim ipad deki akıcılık yok. bir kaç kere hata verip zorla kapanma durumu oldu. ics yüklü değildi. bilmiyorum belki ics ile bu sorunlar kalmaz belik. benim laptopum 2.4 kilo heryere yanımda götüremiyorum. ona alternatif olarak düşündüm docklu olarak ama şimdilik vazgeçtim. sanırım ultrabooklara yönelicem.
dediğiniz problemlerin hiçbirini yaşamadım ben ne zorla kapanma ne tepkide gecikme belkide incelediğiniz cihazda bir problem vardır
Cihazı alan arkadaşlardan içinde yüklü gelen office programı hakkındaki görüşlerini bekliyorum
Asus TF201'i ilk geldiği gün alanlardanım. Şu ana kadar konuyu sessizce takip ediyordum, ancak belki birkaç arkadaş düşüncelerimden faydalanır diye katılımda bulunmak istedim. Tegra3 işlemci, sofistike tasarım, ICS'yi ilk alacak tablet olması vb. özellikler sebebiyle teknoloji merakımdan ve yanımda gezdirdiğim netbookun kalınlığından TF201'i almaya karar verdim. GPS meselesini alırken bilmiyordum, aldıktan sonra bir gün bile gps'i açmadığımdan hala bu konuda nötr'üm. Bunun yanında 3G'nin olmaması da beni zorlamıyor, telefonumdan hotspotu açıp gayet rahat bir şekilde işimi görüyorum.
Öncelikle, bugün Asus tayvan, amerika, almanya vb. ülkeler için ics'nin ikinci güncellemesini sundu. Ancak hala bizde tık yok, honeycombla devam ediyoruz. Bu konuda ne kadar ikinci planda olduğumuzu bilmek beni üzüyor.
İkincisi androide cep telefonumdan oldukça yetkin olduğumu düşünüyorum. Cep telefonunda android hayat kurtarırken, tablet için aynı şeyi söylemek biraz zor. Marketteki çoğu app, cep telefonları için optimize edilmiş, dolphin hd, opera, firefox ve türevleri.. hiçbiri belirli bir standartta değil. Birinin açabildiğini, diğeri açamıyor, birinin yapabildiğini diğeri yapamıyor. Chrome için bookmark senkronizasyonunu bir türlü beceremedim, hoş ICS ile bu destek geliyor deniyor, iyi hoş ama bahsettiğim ilk konu burada da geçerli, ics nerede?
Konu sadece browser meselesi de değil, 70 kadar apk yüklü varsayalım, bunların en azından yarısını tableti yan çevirerek düşük çözünürlükte kullanmaktan bahsediyorum.
Tam bu noktada, TF201'i bu kadar kötülememin sebebini size açıklamak isterim. Bu makineyi bilgisayarınıza alternatif olarak düşünüyorsanız, düşünmeyin. Zira bir linux yahut windows yüklü bilgisayar değil. Android cep telefonunuzda ne yapıyorsanız, bunu daha rahat daha şık ve daha keyifli yapıyorsunuz hepsi bu. Umarım zaman geçtikçe bu söylediklerim de değişir.
Bir örnek daha, ofis uygulamaları.. Çokça kişi soruyor, kingsoft mu, yüklü ofis programımı mı, başka bir program mı? hepsini teker teker denedim. Formatları kaydırmadan açanını, istediğim gibi editleyebildiğimi bulamadım.
Bu şartlar altında, şu gün için, tegra2, tegra3 çok fazla fark etmiyor. İşlemci optimizasyonu olmadıkça, programların skalası genişlemedikçe, a tablet, b tablet hiç fark etmez. Çok tatlı bir şekilde mail alır, kısa ve hızlı cevaplar atar, bir iki web sitesi gezersiniz, arada belki biraz film biraz müzik. işte bu kadar.
Pil ömrü çok iyi bir de onu soyleyeyim. İyi akşamlar.
alpersoylu, rüzgar gibi geçtin, hele bir otur, soluklan yeğenim.
Sözlerinden "piyasadaki hiç bir tablet, henüz bilgisayarımsı dahi değil" gibi bir yorum algılayarak yanlış mı yaptım ?
Yani "bunun Tegra 3'üne kanacağına Apple iPad2 al, birşeye benzesin" diyor musun yani ?
quote:
Orijinalden alıntı: LeftEyeNine
alpersoylu, rüzgar gibi geçtin, hele bir otur, soluklan yeğenim.
Sözlerinden "piyasadaki hiç bir tablet, henüz bilgisayarımsı dahi değil" gibi bir yorum algılayarak yanlış mı yaptım ?
Yani "bunun Tegra 3'üne kanacağına Apple iPad2 al, birşeye benzesin" diyor musun yani ?
Uzun süredir, buna karar veremedim. Özgürlük ama aynı zamanda ipad gibi akıcı bir tablet istiyorum
Her türlü filmi usb, sd kart ile tabletime atmak ve sorunsuzca seyretmek istiyorum. Problemsiz ve rahat bir şekilde internette gezmek, excel,word ve pdf dosylarını rahatça kullanmak istiyorum. Kısacası netbook'umun yerini alacak bir tablet istiyorum. Bu tablet Prime mı henüz emin değilim.