Şimdi Ara

Asus EEE PC 1000H İncelemesi (Test, Sorunlar, Genel Başlık) (15. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3.853
Cevap
12
Favori
341.843
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: Lanethead

Siparisi verdim.. paramida gönderdim .. simdi sabirsizca bekleme süreci basliyor :) Bende bu süreyi kafama takilan bir soruyla gidereyim istedim arkadaslar :)

Özellikle üc cizgi hocam sana soruyorum ..

Bu harddiski degistirdim diyelim 320yle yada 500 le .. icindeki OEM Windows falan tamamen gidecek... kutunun icerigiden windows cdsi varmi ? varsa bunu yeni harddiske nasil yüklicem ? USB Flash bellegim var bununla yapabilirmiyim ? Birde bu netbookta Home profesyonel Xpler arasinda herhangi bir performans problemi varmi ?

Saygilar..

Hocam hayırlı olsun İnşallah güzel günlerde kullanırsın.

Bilgisayar windows kurulu olarak geliyor. Ayriyetten yanında bir XP Recovery dvd si mevcut. Bu dvd ile tekrar kurulum yapabiliyorsun. Fakat bu DVD'de XP'nin imajı var sadece. Bu imajı tekrar hard diske yedirdiğin zaman yeni hard diskinde orjinal xp yi tekrar kullanabiliyorsun. USB ile kurulum yapabiliyor am henüz nasıl kurulduğunu araştırmadım ihtiyacım olmadığı için. Forumda 320gb hard diske usb ile kuran arkadaşlar var O konuda bi sıkıntın olmaz yani merak etme. Performansı konusunda bi sıkıntımız yok çok şükür. SP3 ile gayet stabil çalışıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _-_ -- 7 Ekim 2008; 20:35:17 >

• yüksek kapasiteli harddisklerde yakıt sarfiyatı artarmı (şarj süresi)?
  • quote:

Orjinalden alıntı: boylum

yüksek kapasiteli harddisklerde yakıt sarfiyatı artarmı (şarj süresi)?

Hayır 80 neyse 320 de o. 500 lük denemedik ama %95 sonuç değişmez.
  • İyi akşamlar sevgiler.Evet 1000h elimde bu mesaj ilk mesaj foruma,ilk izlenimler oldukça iyi henüz ısınma turları sürüyor ama görünen oldukça tatmin edici.Sizlerin tavsiye ve önerilerini bekliyorum.Sağlıcakla.
  • quote:

Orjinalden alıntı: umcor81

İyi akşamlar sevgiler.Evet 1000h elimde bu mesaj ilk mesaj foruma,ilk izlenimler oldukça iyi henüz ısınma turları sürüyor ama görünen oldukça tatmin edici.Sizlerin tavsiye ve önerilerini bekliyorum.Sağlıcakla.

Hocam hayırlı olsun. Öncelikle BIOS sürümünü yükselt son versiyona. Daha sonra ise overclok programını çekerek 2 ghzde çalıştırmayı dene bilgisayarı. Sonra kafana göre sistemini ayarla Ve gerekli yazılımlarını kurduktan sonra imajını al. Kolay gelsin.
  • Arkadaşlar 1000H ile gelen Asus kurtarma dvdsini usb ye atıp oradan boot etmenin bir yolu var mı acaba?
  • quote:

Orjinalden alıntı: tenay

Arkadaşlar 1000H ile gelen Asus kurtarma dvdsini usb ye atıp oradan boot etmenin bir yolu var mı acaba?

Bende bunu merak ediyorum ya.. Bütün dvdyi usbye boot etmek mesela... DVD tam olarak dolumu arkadaslar ??? Driverlar icinde ayri olarakmi var ? yoksa bütünlesikmi Xpye ?

USB ye OEM Windowsu Boot edebilirsek harddiski yenileyen arkadaslar fazla düsünmeden degistirebilirler sanirim ..
  • 901 ile 1000H arasında kaldım. Hangisini alıcağıma karar veremedim, bazı arkadaşlar 901'i tavsiye ediyor bazıları 1000H'ı Urunlerin birlerine olan ustunlukleri nedir acaba, bilen birisi cevaplarsa sevinirim
    Ayrıca konu icin teşekkürler ;)
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
  • quote:

Orjinalden alıntı: Lanethead

quote:

Orjinalden alıntı: tenay

Arkadaşlar 1000H ile gelen Asus kurtarma dvdsini usb ye atıp oradan boot etmenin bir yolu var mı acaba?

Bende bunu merak ediyorum ya.. Bütün dvdyi usbye boot etmek mesela... DVD tam olarak dolumu arkadaslar ??? Driverlar icinde ayri olarakmi var ? yoksa bütünlesikmi Xpye ?

USB ye OEM Windowsu Boot edebilirsek harddiski yenileyen arkadaslar fazla düsünmeden degistirebilirler sanirim ..

Arkadaşlar evet var. Daha öncede söyledim. DVD'nin içinde tek bir dosya var *.gho uzantılı bir dosya. Boyutu 2.41 GB. Bu dosya içinde tüm driverlar tanıtılı ve XP kurulu sıfır halde. Bu dosyayı biz çeşitli imaj programlarıyla C'ye gömüyoruz ve sıfır işletim sistmei kurulmuş gibi ilk haliyle açılıyor bilgisayar. GHO uzantısı Norton Ghost programının uzantısı zaten. Dosyayı USB ye atıp norton ghost ile boot edebiliriz ve bu dosyayı C ye yedirebiliriz. Bu kadar takılmayın buna.

quote:

Orjinalden alıntı: Ziw®o

901 ile 1000H arasında kaldım. Hangisini alıcağıma karar veremedim, bazı arkadaşlar 901'i tavsiye ediyor bazıları 1000H'ı Urunlerin birlerine olan ustunlukleri nedir acaba, bilen birisi cevaplarsa sevinirim
    Ayrıca konu icin teşekkürler ;)

Öncelikle saygılar, sevgiler
    901 Türkiye'de yok. Öncelikle bunu bilin. 901 ile 1000H arasındaki farklara gelince. 901 SSD disk kullanıyor dolayısıyla kapasitesi az 20 GB. Ve ağırlığı da 990 gram. 1000H normal hard disk kullandığı için ve kasası da 2 cm geniş olduğu için ağırlık 1.4 kg. Diğer tüm özellikleri aynı. 901 de ekran 8.9" 1000h de 10". 901 de tuşlar daha ufak ayrıca bunuda belirteyim yazma zorluğu çekebilirsiniz.

901 boyut bakımından üstün zira şu an en ufak ve en güçlü netbook piyasadaki. 1000H de ise bu tam tersi hard disk avantajlı. Ama bu seferde kasa azıcık büyümüş 2-3 cm kadar. Onun dışında da bu bilgisayarın da herhangi bir eksikliği yok. Pil süreleri de hemen hemen aynı. En az 5 saat

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _-_ -- 8 Ekim 2008; 12:34:22 >

• Valla alıcağım urunun parasının yarısı benden yarısı baba'dan cıkacak. Kendisinin bilgisayar ile arası pek iyi olmasada arada kafasına gore film vs izlemek istiyor. Bu yuzden o ufak modeli gozune kestirdi zira tasıması onun icin daha kolay olur. Benim tasıma sıkıntım olmayacağı icin buyuk ekran ve HDD olsun istiyorum. Biraz daha yorumlara bakıp karar vericem. Bunun dısında makinaya taktığın ram tek modul halinde 2GB mı ve Mhz kac ?

Ben eğer bu urunu alırsam, birde bundan alayım diyorum zira OC yapmayı severim almısken en iyisi olsun istiyorum ;

http://www.akortek.com/product_info.php?cPath=2_43&products_id=78

İlk mesajda da belirtiğim gibi incelemen gercekten cok guzel olmus, eğer tum incelemeyi ilk mesajına tasırsan, konuyu kullanıcı incelemeleri bolumune tasıcam

• quote:

Valla alıcağım urunun parasının yarısı benden yarısı baba'dan cıkacak. Kendisinin bilgisayar ile arası pek iyi olmasada arada kafasına gore film vs izlemek istiyor. Bu yuzden o ufak modeli gozune kestirdi zira tasıması onun icin daha kolay olur. Benim tasıma sıkıntım olmayacağı icin buyuk ekran ve HDD olsun istiyorum. Biraz daha yorumlara bakıp karar vericem. Bunun dısında makinaya taktığın ram tek modul halinde 2GB mı ve Mhz kac ?

Ben eğer bu urunu alırsam, birde bundan alayım diyorum zira OC yapmayı severim almısken en iyisi olsun istiyorum ;

http://www.akortek.com/product_info.php?cPath=2_43&products_id=78

İlk mesajda da belirtiğim gibi incelemen gercekten cok guzel olmus, eğer tum incelemeyi ilk mesajına tasırsan, konuyu kullanıcı incelemeleri bolumune tasıcam

Şu an için piyasada en ufak model eee 900 ve eee 701 var. Ama maalesef pil süreleri berbat. O yüzden bu modelleri zaten düşünmüyorsundur. Dolayısıyla 8.9" ekranlı bir netbook alma şansın ortadan kalkıyor tamamiyle (901 gelene kadar ki gelmeyecek büyük ihtimal) O yüzden 10" ekranlı modellerden bakacaksın mecbur. Bunlarda datron mobee ve asus eee 1000h 6 hücreli pile sahip olan modeller sadece bunlar. Acer, hp gibi üreticilerin netbookları hep 3 hücreli. Datron incelemesi de forumda mevcut. Onun artısı 200 gr hafif olması. Ama eksisi çok fazla. Pili alttan çıkıntı yapmış görüntü felç. Kasası sökülemiyor garanti dışı kalıyor güncelleme yapamıyorsun. İçinde vista starter geliyor ama bilgisayar kaldırmıyor tamamiyle bir pazarlama hilesi. Alanlar hep XP ye dönüyor. Kutu içeriğinde ne çanta var ne temizleme bezi var. Bilgisayarı saran bir jelatin koruyucu bile yok Bu modeli de silersek bir tek sana en uygun olan model 1000h kalıyor.

Verdiğin rami kullanabilirsin sorunsuzca çünkü kullanan kişiler var ocz yi. Makinende tek ram slotu var o yüzden tek modül 2 gb takmak şart. Benim ramim de veritech 2gb ddr 667 901 ile 1000h arasında çok büyük kasa farkı yok ama en az bi 2,5 cm lik büyüme var 1000h de. Ama klavyesiyle bunu avantaja dönüştürmüş. 901 de klavye ufak bu bir olumsuzluk sayılabilir. Ama bu ufaklığını da daha hafif olmasıyla kapatıyor 1000H'nin 160gblık modeli de çıktı zaten yakında yaygınlaşacağını düşünüyorum

Gördüğün gibi her iki modelin de birbirine üstün özellikleri var ve hepsi özellikleriyle birbirlerini eşitliyor. İster 901'i bekle, ister 1000h al karar senin ve babanın İncelemeyi foruma gömüp sana haber vereceğim ben o zaman taşırsın çok da memnun olurum teşekkürler.

Edit: Hocam konuyu taşırsan hitimiz düşer o bölüme fazla insan girmiyor çünkü

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _-_ -- 8 Ekim 2008; 13:36:13 >

• Verdiğin bilgiler icin teşekkürler.

Burada konu tasınmayacak, aynalanıcak. Yani iki bolumde birden gozukecek
  • quote:

Verdiğin bilgiler icin teşekkürler.

Burada konu tasınmayacak, aynalanıcak. Yani iki bolumde birden gozukecek

Hee tamam o zaman hemen ayarlamaya başlıyorum
  • Urunu aldığımı varsayalım, aldığım yerde herhangi birişlem yaptırmak zorunda mıyım ? İşletim sistemi vs kendi icerisinde kurulu geliyor mu bana ?

Konu Aynalandı
  • quote:

Urunu aldığımı varsayalım, aldığım yerde herhangi birişlem yaptırmak zorunda mıyım ? İşletim sistemi vs kendi icerisinde kurulu geliyor mu bana ?

Konu Aynalandı

Ayna için teşekkürler

Herhangi bir işlem yaptırmayacaksın. Kutusunu alıp geleceksin Bilgisayarı ilk açtığından Windows XP'ye hoşgeldiniz ekranıyla karşılaşacaksın. Bu ekranda adını falan gireceksin. Hani windowsu ilk kurduğumuzda mavi ekran gelir bi kaç bilgi sorar ya. İşte o ekran gelecek. Bi kaç basit bilgiyi girdikten sonra windows XP açılacak ve tüm driverları kurulu bir şekilde kullanıma hazır halde olacak. İçerisinde skype vs gibi bir kaç program ve asusun kendi eee programları yüklü. Tek eksiği microsoft office. Onu da sen kuracaksın ve herşeyiyle hazır bir bilgisayar olacak SP3 yüklü halde geliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _-_ -- 8 Ekim 2008; 16:04:46 >

• O cok guzel işte. Yanında CD falan veriyorlar, kafam karısmıstı biraz . Dolar şu sıralar cok yuksek biraz düşşe yarın MaviBilgisayar'dan urunu aldırabilirim. Şuanki dolar kuru ile 808ytl civarına geliyor, biraz daha bekliyim diyorum.
  • Asus 1000H XP mi Memory ve HDD değişimi sonrası nasıl hazırladım...

- 2 GB 667 iyi bir marka (OCZ) memory aldım
    - WD320BEKT 320 GB 7200 RPM, 16 MB Cache bir HDD aldım
    - Alttaki kapağı sökerek kolay bir şekilde Memory ve HDD'yi yerlerine usulüne uygun takıp kapağı yine yerine 2 vidası ile vidaladım.
    - Açılışta F2 basarak BIOS'un default değerlerini yükledim ve memory'i görmesini sağladım... Yeni HDD'yi de zaten hemen gördü...
    - BIOS'tan CD'den boot etmesini ayarlayarak elimdeki slim LG DVD writer'ı USB'den bağladım ve içine Asus CD'sini koydum.
    - CD gayet güzel bir şekilde 7 dakikada diskimi ikiye böldü ve C'ye sistemi kurdu. D bölümünü storage olarak kullanıyorum.
    - Yükleme bitip windows arayüzünü görünce burada yapılacak işlemleri sırası çok önemli uyarıyorum...
    - Bir defa içinden çıkan rutin BT software iyi çalışmıyor, sitesinden update olmuş versiyonun çekip eskisini kaldırdıktan sonra bunu yüklemelisiniz ama uyarıyorum bu ilk işiniz değil... Çünkü eğer önce bu işlemi yaparsanız Microsoft Works'ü kaldıramıyorsunuz ve boş yere HDD'nzde 600 MB yer işgal ediyor...

Program kaldırma sırası:

Önce MS Works kaldırılır
    İsteyen Staroffice'i de kaldırır.
    Windows live logolu her şey kaldırılır sadece "Live Messsenger" bırakılır.
    Mozilla yüklenir ve default browser yapılır.
    Başlat menüsünden "program erişim ve varsayılanları" ndan hareketle IE kapatılır, eski messenger kapatılır, Outlook express kapatılır (Office içindeki Outlook kullanılacağı için)

Microsoft office 2007 full kurulur veya Openoffice 3.0 beta kurulur... Bu son Openoffice beta sürümü office 2007 ile uyumlu ve pdf çıktı ile ilgili geliştirmeler içeriyor...

İsterseniz "Paragon HDD manager" kullanarak iki ayrı partisyonunuzu dilediğiniz büyüklükte yapılandırabilirsiniz... Bunun için acele etmenize gerek yok; herhangi bir aşamada veya ilerde ihtiyaç duyduğunuzda yapabilirsiniz...

Gerisi keyfinize kalmış...

• quote:

Orjinalden alıntı: cenkog

Asus 1000H XP mi Memory ve HDD değişimi sonrası nasıl hazırladım...

- 2 GB 667 iyi bir marka (OCZ) memory aldım
    - WD320BEKT 320 GB 7200 RPM, 16 MB Cache bir HDD aldım
    - Alttaki kapağı sökerek kolay bir şekilde Memory ve HDD'yi yerlerine usulüne uygun takıp kapağı yine yerine 2 vidası ile vidaladım.
    - Açılışta F2 basarak BIOS'un default değerlerini yükledim ve memory'i görmesini sağladım... Yeni HDD'yi de zaten hemen gördü...
    - BIOS'tan CD'den boot etmesini ayarlayarak elimdeki slim LG DVD writer'ı USB'den bağladım ve içine Asus CD'sini koydum.
    - CD gayet güzel bir şekilde 7 dakikada diskimi ikiye böldü ve C'ye sistemi kurdu. D bölümünü storage olarak kullanıyorum.
    - Yükleme bitip windows arayüzünü görünce burada yapılacak işlemleri sırası çok önemli uyarıyorum...
    - Bir defa içinden çıkan rutin BT software iyi çalışmıyor, sitesinden update olmuş versiyonun çekip eskisini kaldırdıktan sonra bunu yüklemelisiniz ama uyarıyorum bu ilk işiniz değil... Çünkü eğer önce bu işlemi yaparsanız Microsoft Works'ü kaldıramıyorsunuz ve boş yere HDD'nzde 600 MB yer işgal ediyor...

Program kaldırma sırası:

Önce MS Works kaldırılır
    İsteyen Staroffice'i de kaldırır.
    Windows live logolu her şey kaldırılır sadece "Live Messsenger" bırakılır.
    Mozilla yüklenir ve default browser yapılır.
    Başlat menüsünden "program erişim ve varsayılanları" ndan hareketle IE kapatılır, eski messenger kapatılır, Outlook express kapatılır (Office içindeki Outlook kullanılacağı için)

Microsoft office 2007 full kurulur veya Openoffice 3.0 beta kurulur... Bu son Openoffice beta sürümü office 2007 ile uyumlu ve pdf çıktı ile ilgili geliştirmeler içeriyor...

İsterseniz "Paragon HDD manager" kullanarak iki ayrı partisyonunuzu dilediğiniz büyüklükte yapılandırabilirsiniz... Bunun için acele etmenize gerek yok; herhangi bir aşamada veya ilerde ihtiyaç duyduğunuzda yapabilirsiniz...

Gerisi keyfinize kalmış...

Cok güzel özetlemissin dostum.. Peki bir soru , 7200 rpmlik bi harddisk kullaniyosun ..artilari neler eksileri neler ? aynisindan siparis verdim seninkinin.. ama olumsuz yönleri varsa yaz lütfen..

Mesela sarj süresi cok önemli benim icin .. Sadece wireless , firefox ve winamp acik halde 7 saat kullanmak istiyorum aleti tabi 1 ghz de ve ekran kisik halde.. 7200 rpm sarj süresine etkisi nedir ? yada hiz bariz bir sekilde belli 5400 e göre ?

Saygilar ..

• Mavi Bilgisayar dan almıştım geçenlerde. Pek güzel pek işlevsel geldiydi, açar açmaz da hemen desktop gelmişti( tabii böyle olmaması gerektiğini garantiden gelen diğer bilgisayarda fark ettim normalde ufak bir xp kurulumu yapılıyor) kısaca kullanılmış alet kakalanmıştı ama bu açılış durumunu bilmediğimden o ara anlayamadım açıkçası.

Cihazın pilini doldurup biraz kullanmaya başladım pil süresini test edeyim diye... Biraz kullandım derken bir anda pat güç kesildi cihaz kapandı dedim heralde pil bitti ama pil gayet doluydu.
    Uzanmış bir vaziyette göbeğimin üstünde durduğundan dedim herhalde anlık bir temazsızlık oldu diye düşündüm.
    Bu arızayı 3-5 günde bir kafasına esince yapıyordu bir kez başladı mı da ard arda kesilmeler 6-7 defa oluyordu. Maviye götürdüm ordaki servis elemanı problem bulamadı. Arıza ara sıra olduğu için tespiti zor tabii

Asus un servisine götürdüm bıraktım. Birkaç gün sonra cihazınız hazır mesajı gelince gittim almaya ama korktuğum gibi teknik servis elemanı da herhangi bir arıza tespit edememiş , cihaz arızalı ama kanıtlayamıyordum. Arızaya bakan arkadaş gayet candan bir şekilde nasıl test ettiğini anlattı yine sorun olursa getirebileceğimi söyledi.

Geldim eve açtım cihazı biraz nete bakarken pat gene gitti alet. Fırsat bu fırsat dedim aldım elime telefonu kameraya çekeyim dedim nasılsa aynı hatayı birkaç kez ard arda veriyor. Çektim kameraya olayı hemen servisin yolunu tuttum. Teknik servisteki arkadaş da şaşırdı izlerken bir daha test edeyim ama yine bişey bulmazsam ben size yinede değişim raporu vereceğim çünkü kayıt etmişsiniz dedi( Burdan Asus un laptop servisinin hakikaten müşteri odaklı çalıştığını görerek mutlu oldum açıkçası)

Birkaç gün sonra gittim arıza tespit edilememiş ama değişim raporunu vermişler aldım raporu gittim maviye ellerinde beyaz yokmuş "Denizli deki mağazamızdan getirticez" dediler. Üç dört gün sonra gittim gelmiş mi diye cihaz gelmiş teşekkür ederek aldım geldim eve açtım ki bi baktım ki Xp kurulumu vay anasını ! dedim içimden demek ilk cihaz kullanılmıştı...

Bende bir de Asus un meşhur çatlak serisi F3JP var yanyana koydum bunları ama sanki eee pc den acaip bi tiz ses geliyor fan sesi değilde böyle bi garip motor sesi gibi ama F3JP den çıt çıkmıyor.
    Ertesi sabah gene mavinin yolu gözüktü. Servisteki arkadaş "bakayım ama burası gürültülü zaten duyamam heralde" dedi. Neyse beklerken bi de cihaz orda mavi ekran vermesin mi ! Servis elemanı "daha önce mavi ekran verdi mi" dedi, "Yok dün aldım" dedim. İyice işkillendim cihazdan tabii iade edeyim bari dedim. O arada da önceki tecrübelerim geldi aklıma sinir stres seviyesi yükselmeye başladı. Bu mavinin huyu da "biz para iadesi yapmayız ama isterseniz size hediye çeki verebiliriz" demesidir.

Birgün evvel aldığım cihazı fatura tarihi daha eski diye(yaklaşık 20 gün servisde kaldığı süre dahil) iade almayız dedi müşteri temsilcisi bayan -beni yani müşteriyi pek temsil etmedğini de ayrıca belirteyim- bende sinirlendim haklı olarak "servise verelim ona göre değiştiririz ama iade alamayız dediler" Daha bir delirdim normalde pamuk gibi adamım.
    2003 de bir apartman dairesinde candan satış elemanlarıyla ilk sistemimi topladığım o günden sonra da birçok alışveriş yaptığım mavi bilgisayar malesef kırmıştı beni.
    Müşteri temsilcisi bayana da aynısını söyledim "Yok efendim biz hala aynıyız" dedi ama "sen nereden bileceksin sen o zaman o dairede çalışmıyordun ki" diyesim geldi sinirden diyemedim aldım cihazı doğru Asus a

Asus un müşteri temsilcisi süper arkadaşın yorumu da beni benden aldı " Sen de hiç birşeyi beğenmiyorsun bak benim bilgisayardan da bin türlü ses geliyor"

Neyse bıraktığımın ertesi günü cihaz hazır mesajı geldi gittim almaya yine rapor verdiler. Bu raporla iade alıp alamayacağımı sordum istersem iade istersem değişim alabileceğimi söylediler.

Bastım gaza doğru maviye. Neyseki başka bir müşteri temsilcisi bayan vardı durumu anlattım çek istemediğimi sadece iade istediğimi söyledim. Rapora bakıp "burda değişim yazıyor iade ile ilgili bişey yok" dedi. Bende Asus daki temsilcinin bununla iade de alabileceğimi söylediğini anlattım( tabii bu süreçte geçen zaman-benzin kaybına mı üzüleyim sinir strese mi )
    Bilgisayarda geçen yazışmalardan sonra-msn muhtemelen- iade alabileceğini söyledi( lütfediyor )
    Ekstreyi bekliyorum şimdi bakalım iade oldumu diye...

Cihazı kullandığım süre boyunca gözlemlediklerim;
    Cihaz süper hafif at sırt çantasına her yere götürebilirsin,
    Divx, .mkv oynattı ama 720p de takıldı malesef(gom playerla),
    Pil süresi 4,5 saati görüyor, internet arada film, dizi izlerken,

Sevmediğim tek yanı diyebileceğim şey pil sürecindeki performans, 2 tane firefox aç 3. nün açılması epey bir alıyor ama film izlemede bir problem olmadı...
    Fiyatı da biraz daha ucuz olabilirdi ben 700ytl ye almıştım. Birde ben aldığımın 1 hafta sonrası filan asus 160gblık modeli çıkardı yurtdışında.

İşlemcisi güçlendirilmiş bir model gelince yeni bir model almayı düşünüyorum ama daha bi güvendiğim ufak bir bilgisayarcı tercihim olacak bundan sonra...

• quote:

Orjinalden alıntı: JurisHan

Mavi Bilgisayar dan almıştım geçenlerde. Pek güzel pek işlevsel geldiydi, açar açmaz da hemen desktop gelmişti( tabii böyle olmaması gerektiğini garantiden gelen diğer bilgisayarda fark ettim normalde ufak bir xp kurulumu yapılıyor) kısaca kullanılmış alet kakalanmıştı ama bu açılış durumunu bilmediğimden o ara anlayamadım açıkçası.

Cihazın pilini doldurup biraz kullanmaya başladım pil süresini test edeyim diye... Biraz kullandım derken bir anda pat güç kesildi cihaz kapandı dedim heralde pil bitti ama pil gayet doluydu.
    Uzanmış bir vaziyette göbeğimin üstünde durduğundan dedim herhalde anlık bir temazsızlık oldu diye düşündüm.
    Bu arızayı 3-5 günde bir kafasına esince yapıyordu bir kez başladı mı da ard arda kesilmeler 6-7 defa oluyordu. Maviye götürdüm ordaki servis elemanı problem bulamadı. Arıza ara sıra olduğu için tespiti zor tabii

Asus un servisine götürdüm bıraktım. Birkaç gün sonra cihazınız hazır mesajı gelince gittim almaya ama korktuğum gibi teknik servis elemanı da herhangi bir arıza tespit edememiş , cihaz arızalı ama kanıtlayamıyordum. Arızaya bakan arkadaş gayet candan bir şekilde nasıl test ettiğini anlattı yine sorun olursa getirebileceğimi söyledi.

Geldim eve açtım cihazı biraz nete bakarken pat gene gitti alet. Fırsat bu fırsat dedim aldım elime telefonu kameraya çekeyim dedim nasılsa aynı hatayı birkaç kez ard arda veriyor. Çektim kameraya olayı hemen servisin yolunu tuttum. Teknik servisteki arkadaş da şaşırdı izlerken bir daha test edeyim ama yine bişey bulmazsam ben size yinede değişim raporu vereceğim çünkü kayıt etmişsiniz dedi( Burdan Asus un laptop servisinin hakikaten müşteri odaklı çalıştığını görerek mutlu oldum açıkçası)

Birkaç gün sonra gittim arıza tespit edilememiş ama değişim raporunu vermişler aldım raporu gittim maviye ellerinde beyaz yokmuş "Denizli deki mağazamızdan getirticez" dediler. Üç dört gün sonra gittim gelmiş mi diye cihaz gelmiş teşekkür ederek aldım geldim eve açtım ki bi baktım ki Xp kurulumu vay anasını ! dedim içimden demek ilk cihaz kullanılmıştı...

Bende bir de Asus un meşhur çatlak serisi F3JP var yanyana koydum bunları ama sanki eee pc den acaip bi tiz ses geliyor fan sesi değilde böyle bi garip motor sesi gibi ama F3JP den çıt çıkmıyor.
    Ertesi sabah gene mavinin yolu gözüktü. Servisteki arkadaş "bakayım ama burası gürültülü zaten duyamam heralde" dedi. Neyse beklerken bi de cihaz orda mavi ekran vermesin mi ! Servis elemanı "daha önce mavi ekran verdi mi" dedi, "Yok dün aldım" dedim. İyice işkillendim cihazdan tabii iade edeyim bari dedim. O arada da önceki tecrübelerim geldi aklıma sinir stres seviyesi yükselmeye başladı. Bu mavinin huyu da "biz para iadesi yapmayız ama isterseniz size hediye çeki verebiliriz" demesidir.

Birgün evvel aldığım cihazı fatura tarihi daha eski diye(yaklaşık 20 gün servisde kaldığı süre dahil) iade almayız dedi müşteri temsilcisi bayan -beni yani müşteriyi pek temsil etmedğini de ayrıca belirteyim- bende sinirlendim haklı olarak "servise verelim ona göre değiştiririz ama iade alamayız dediler" Daha bir delirdim normalde pamuk gibi adamım.
    2003 de bir apartman dairesinde candan satış elemanlarıyla ilk sistemimi topladığım o günden sonra da birçok alışveriş yaptığım mavi bilgisayar malesef kırmıştı beni.
    Müşteri temsilcisi bayana da aynısını söyledim "Yok efendim biz hala aynıyız" dedi ama "sen nereden bileceksin sen o zaman o dairede çalışmıyordun ki" diyesim geldi sinirden diyemedim aldım cihazı doğru Asus a

Asus un müşteri temsilcisi süper arkadaşın yorumu da beni benden aldı " Sen de hiç birşeyi beğenmiyorsun bak benim bilgisayardan da bin türlü ses geliyor"

Neyse bıraktığımın ertesi günü cihaz hazır mesajı geldi gittim almaya yine rapor verdiler. Bu raporla iade alıp alamayacağımı sordum istersem iade istersem değişim alabileceğimi söylediler.

Bastım gaza doğru maviye. Neyseki başka bir müşteri temsilcisi bayan vardı durumu anlattım çek istemediğimi sadece iade istediğimi söyledim. Rapora bakıp "burda değişim yazıyor iade ile ilgili bişey yok" dedi. Bende Asus daki temsilcinin bununla iade de alabileceğimi söylediğini anlattım( tabii bu süreçte geçen zaman-benzin kaybına mı üzüleyim sinir strese mi )
    Bilgisayarda geçen yazışmalardan sonra-msn muhtemelen- iade alabileceğini söyledi( lütfediyor )
    Ekstreyi bekliyorum şimdi bakalım iade oldumu diye...

Cihazı kullandığım süre boyunca gözlemlediklerim;
    Cihaz süper hafif at sırt çantasına her yere götürebilirsin,
    Divx, .mkv oynattı ama 720p de takıldı malesef(gom playerla),
    Pil süresi 4,5 saati görüyor, internet arada film, dizi izlerken,

Sevmediğim tek yanı diyebileceğim şey pil sürecindeki performans, 2 tane firefox aç 3. nün açılması epey bir alıyor ama film izlemede bir problem olmadı...
    Fiyatı da biraz daha ucuz olabilirdi ben 700ytl ye almıştım. Birde ben aldığımın 1 hafta sonrası filan asus 160gblık modeli çıkardı yurtdışında.

İşlemcisi güçlendirilmiş bir model gelince yeni bir model almayı düşünüyorum ama daha bi güvendiğim ufak bir bilgisayarcı tercihim olacak bundan sonra...

Hocam sendeki sabır takdire şayan doğrusu Geçmiş olsun aksilik üstüne aksilik olmuş hep adeta sen anlatırken ben deliye döndüm oturduğum yerde. Keşke hiç olmasaydı diyorum ama ilk aldığında anlayabilseydin keşke. Üzüldüm

• 
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.