Şimdi Ara

Asus EEE PC 1000H İncelemesi (Test, Sorunlar, Genel Başlık) (16. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3.853
Cevap
12
Favori
341.843
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: JurisHan

Sevmediğim tek yanı diyebileceğim şey pil sürecindeki performans, 2 tane firefox aç 3. nün açılması epey bir alıyor ama film izlemede bir problem olmadı...
    Fiyatı da biraz daha ucuz olabilirdi ben 700ytl ye almıştım. Birde ben aldığımın 1 hafta sonrası filan asus 160gblık modeli çıkardı yurtdışında.

Selamlar

öncelikle geçmiş olsun

dikkatimi çeken nokta 3. firefox açılması nın uzun sürmesi acaba cihazın sorunlu olmasından mı yoksa tüm cihazlarda da böylemi

çoklu işlem kabiliyeti kötümü

5 expolerer, winamp ve ofis belgesi açıkken (özellikle 10 mb lık EXCEL dosyasını açması ve kaydetmesi ne kadar sürüyor) durum nedir
  • quote:

Orjinalden alıntı: åziz

quote:

Orjinalden alıntı: JurisHan

Sevmediğim tek yanı diyebileceğim şey pil sürecindeki performans, 2 tane firefox aç 3. nün açılması epey bir alıyor ama film izlemede bir problem olmadı...
    Fiyatı da biraz daha ucuz olabilirdi ben 700ytl ye almıştım. Birde ben aldığımın 1 hafta sonrası filan asus 160gblık modeli çıkardı yurtdışında.

Selamlar

öncelikle geçmiş olsun

dikkatimi çeken nokta 3. firefox açılması nın uzun sürmesi acaba cihazın sorunlu olmasından mı yoksa tüm cihazlarda da böylemi

çoklu işlem kabiliyeti kötümü

5 expolerer, winamp ve ofis belgesi açıkken (özellikle 10 mb lık EXCEL dosyasını açması ve kaydetmesi ne kadar sürüyor) durum nedir

Bilgisayarı şimdi açıp denedim hocam. 2 ghz'e çektiğimde hızını firefox ile 15 adet sekmede dahi sorun çıkmıyor. Yani sekmeler arası geçişi hızlı ve stabil. Ama hızı 1 ghze düşürdüğümüzde 7. sekmeden sonra ağırlaşıyor. Bu da bana göre gayet normal DH çok ağırlaştırıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _-_ -- 8 Ekim 2008; 23:53:30 >

• quote:

Orjinalden alıntı: Lanethead

Cok güzel özetlemissin dostum.. Peki bir soru , 7200 rpmlik bi harddisk kullaniyosun ..artilari neler eksileri neler ? aynisindan siparis verdim seninkinin.. ama olumsuz yönleri varsa yaz lütfen..

Mesela sarj süresi cok önemli benim icin .. Sadece wireless , firefox ve winamp acik halde 7 saat kullanmak istiyorum aleti tabi 1 ghz de ve ekran kisik halde.. 7200 rpm sarj süresine etkisi nedir ? yada hiz bariz bir sekilde belli 5400 e göre ?

Saygilar ..

Hocam ben araştırmıştım. Tabi kullanmadığım için bilgilere kefil olamayacağım.

5400 RPM sabit diskler ortalama 1.5Watt gibi bir güç tüketimi varken, 7200 RPMler ortalama 3W. Yani harddisk biraz fazla güç çekiyor diğerine göre. Ama performansı bi hayli fazla.

Şu 1000H ile gelen harddisk test sonuçları. Seagate 5400 RPM, 80 GB

Asus EEE PC 1000H İncelemesi (Test, Sorunlar, Genel Başlık)

Bu da 7200 RPM Western Digital harddisk.

Neredeyse 2 katı bir performansı var.

Fakat güç tüketimi de 2 katı.

Ben de kararsız kaldım. 5400 mü yoksa 7200 mü? . Hoş daha 1000H de yok ama ön hazırlık yapıyorum.

Daha fazla harddisk testi burada.

http://forum.eeeuser.com/viewtopic.php?id=46405

Siz de yorumlarınızı paylaşırsanız çok sevinirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 241 -- 8 Ekim 2008; 23:59:06 >

• quote:

Orjinalden alıntı: 241

quote:

Cok güzel özetlemissin dostum.. Peki bir soru , 7200 rpmlik bi harddisk kullaniyosun ..artilari neler eksileri neler ? aynisindan siparis verdim seninkinin.. ama olumsuz yönleri varsa yaz lütfen..

Mesela sarj süresi cok önemli benim icin .. Sadece wireless , firefox ve winamp acik halde 7 saat kullanmak istiyorum aleti tabi 1 ghz de ve ekran kisik halde.. 7200 rpm sarj süresine etkisi nedir ? yada hiz bariz bir sekilde belli 5400 e göre ?

Saygilar ..

Hocam ben araştırmıştım. Tabi kullanmadığım için bilgilere kefil olamayacağım.

5400 RPM sabit diskler ortalama 1.5Watt gibi bir güç tüketimi varken, 7200 RPMler ortalama 3W. Yani harddisk biraz fazla güç çekiyor diğerine göre. Ama performansı bi hayli fazla.

Şu 1000H ile gelen harddisk test sonuçları. Seagate 5400 RPM, 80 GB

Bu da 7200 RPM Western Digital harddisk.

Neredeyse 2 katı bir performansı var.

Fakat güç tüketimi de 2 katı.

Ben de kararsız kaldım. 5400 mü yoksa 7200 mü? . Hoş daha 1000H de yok ama ön hazırlık yapıyorum.

Daha fazla harddisk testi burada.

http://forum.eeeuser.com/viewtopic.php?id=46405

Siz de yorumlarınızı paylaşırsanız çok sevinirim.

Bu pil süresinde bi kısalma olacağını düşünmüyorum. Çünkü biz hard diski her dakika takır takır çalıştırmayacağız yüklenmeyeceğiz ki Bir program açışısında ancak yüksek enerji çeker bekleme konumunda minumuma iner bu. Bekleme konumundada enerji çekme süreleri aynı bunların. Dosya kopyalarken de hard disk yoğun çalışacağından enerji fazla tüketecektir.

• quote:

Orjinalden alıntı: _-_

Bu pil süresinde bi kısalma olacağını düşünmüyorum. Çünkü biz hard diski her dakika takır takır çalıştırmayacağız yüklenmeyeceğiz ki Bir program açışısında ancak yüksek enerji çeker bekleme konumunda minumuma iner bu. Bekleme konumundada enerji çekme süreleri aynı bunların. Dosya kopyalarken de hard disk yoğun çalışacağından enerji fazla tüketecektir.

Aslında haklısınız. Güç tüketim değerlerine tekrar baktım.

Seagate Momentus 7200.3 serisi

Seek Avg : 2.3 Watt
    Read/Write Avg : 2.1 Watt
    Idle : 0.75 Watt
    Standby : 0.21 Watt

Seagate Momentus 5400.5 serisi

Seek Avg : 1.3 Watt
    Read/Write Avg : 1.6 Watt
    Idle : 0.685 Watt
    Standby : 0.205 Watt

Western Digital WD3200BEKT

Read/Write : 2.50 Watts
    Idle : 0.85 Watts
    Standby : 0.25 Watts
    Sleep : 0.15 Watts

http://www.seagate.com/docs/pdf/datasheet/disc/ds_momentus_7200_3.pdf
    http://www.seagate.com/docs/pdf/datasheet/disc/ds_momentus_5400-5.pdf
    http://www.wdc.com/en/products/Products.asp?DriveID=482#jump1414

Değerler çok yakın. Dediğiniz gibi sürekli sabit diske veri yazılmayacağı için pek sorun teşkil etmez gibi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 241 -- 9 Ekim 2008; 0:35:07 >

• Haklisiniz tabide , ya bide düserse :) yani herkeste ortalama 6 saat olan pil ömrü sirf 7200 rpm kullanicam diye 5 saat olursa cok üzülürüm ..sonucta 7200 rpm harddisk bence performans yapmak icin kullanilir bir laptopta .. Ama bu performans laptopu degil.Ben killandim hocam ne yalan söylimm :) en iyisi 5400e devam etmek .. sonucta winampta müzik dinliycem 22000 parca var.. devamli shuffleda atliycak parca secicek , ee bu bile harddiski bos birakmicak..ayni sekilde belgeler acilacak biseyler yüklenip silinicek ..yani harddisk aktif olarak kullanilacak.Bu yüzden hep calisicak...
  • Evet W.D. 7200 lükten vazgectim.. Simdi Seagate Momentus 5400 320 gb aldim .. Okudugm yorumlara göre , isinmasi ve sesi 4200 rpm gibiymis , hizida 7200 rpmlere yaklasikmis.. Testlerden tam not almis .. Zaten 5 yil garanti veriyolar.. Umarim hakkimda hayirlisi olur .. Bu arada üc cizgi hocam basligi degistirsende söyle Kocaman ASUS EEE PC 1000H klübü falan yapsan...sadece bir öneri tabi :D
  • Ben iki gün önce asus 1000h'ı aldım gayet memnunum fakat alan arkadaşlara bir sorum olacak, bilgisayardan hafif tiz bir ses geliyo, gündüzleri pek belli olmuyor ama akşamları baya fark ediliyor, sizde de böyle bir durum var mı? Örneğin ben de hp laptop da var ama ondan ses hiç gelmiyor gibi bişey. Çok fazla rahatsız edici değil ama herkez de aynı durum var mı onu merak ediyorum.
  • Arkadaşlar merhaba. Asus 1000H mi nokia E60 telefonumla Pc Suite programına bağlayamıyorum. Bluetooth ile cihaz ve telefon eşleşmiyor. Sitesinden yeni versiyon bluetooth driver'ı da kurdum ama değişen birşey olmadı. Sizde bunun gibi bir sorun yaşayan var mı? Saygılar.
  • quote:

Evet W.D. 7200 lükten vazgectim.. Simdi Seagate Momentus 5400 320 gb aldim .. Okudugm yorumlara göre , isinmasi ve sesi 4200 rpm gibiymis , hizida 7200 rpmlere yaklasikmis.. Testlerden tam not almis .. Zaten 5 yil garanti veriyolar.. Umarim hakkimda hayirlisi olur .. Bu arada üc cizgi hocam basligi degistirsende söyle Kocaman ASUS EEE PC 1000H klübü falan yapsan...sadece bir öneri tabi :D

Evet 5400 iyi bir seçim olacaktır. Bilgisayarda performansı en çok etkileyen şey işlemci ve ramdir. Diğerleri gözle görülür bir fark yaratmaz fazla. Ufacık bilgisayara da 7200'lük HDD takmak abes olur. Ne canı var ki zaten Hayırlı olsun Darısı benim başıma Önce çanta olayını halletmem lazım ama ya bir de bu sıkıntımız var. Yurtdışında olanlara seçenek çok ebayde ben de ordan almayı düşünüyorum gerçi

quote:

Orjinalden alıntı: taskma

Ben iki gün önce asus 1000h'ı aldım gayet memnunum fakat alan arkadaşlara bir sorum olacak, bilgisayardan hafif tiz bir ses geliyo, gündüzleri pek belli olmuyor ama akşamları baya fark ediliyor, sizde de böyle bir durum var mı? Örneğin ben de hp laptop da var ama ondan ses hiç gelmiyor gibi bişey. Çok fazla rahatsız edici değil ama herkez de aynı durum var mı onu merak ediyorum.

Hocam o tiz sesi fandan geliyordur. Fanı sonuna kadar kısıp denedin mi hiç? Denemediysen aşağıdaki yazılımı indir ve çalıştır. Görev çubuğuna düşecek. Sağ tıklayıp Fan'ı %20'ye çek. Ses kesilecek mi bi dinle bakalım Ayrıca 2 ghzde de çalıştırmayı denermisin bir sorun olacak mı

http://rapidshare.com/files/138713742/Eeepc.1000H_-_2Ghz.Overclocker.rar

quote:

Orjinalden alıntı: pazarcik

Arkadaşlar merhaba. Asus 1000H mi nokia E60 telefonumla Pc Suite programına bağlayamıyorum. Bluetooth ile cihaz ve telefon eşleşmiyor. Sitesinden yeni versiyon bluetooth driver'ı da kurdum ama değişen birşey olmadı. Sizde bunun gibi bir sorun yaşayan var mı? Saygılar.

Hocam hiç denemedim bilmiyorum :(

• şu alette 2ghzda sorun gören tek benim galiba deli olcam ya arada çokta fark oluyo ne yapsak
  • quote:

Orjinalden alıntı: uguroz89

şu alette 2ghzda sorun gören tek benim galiba deli olcam ya arada çokta fark oluyo ne yapsak

Süper performans modunda bir sorun çıkarıyor mu peki?
  • quote:

quote:

şu alette 2ghzda sorun gören tek benim galiba deli olcam ya arada çokta fark oluyo ne yapsak

yok hocam onda bi sorun yok
  • quote:

quote:

quote:

yok hocam onda bi sorun yok

Zaten süper performance ile 2 ghz arasında çok belirgin bir fark olmuyor Sorun etme yani boşuna.

• Merhaba! Yaklaşık bir ay önce buradaki yorumları okuyarak ben de Sanalmarketim'den 1000h modelini aldım. Siparişi verdiğimin 2. günü elimdeydi bilgisayar. Daha önce 15" bilgisayarımı hergün yanımda taşımaktan omuzlarım çökmüştü neredeyse. Ama şimdi öyle rahatım ki anlatamam. Kitaplarımla beraber taşıyabiliyorum. Hem boyut hem de ağırlık olarak diğer eşyaların yanında taşırken neredeyse varlığını unutturuyor. Ekran boyutu olarak da gayet iyi olduğunu düşünüyorum. Sonuçta daha küçük ekranda yazılar da küçük olacak ve gözler yorulacak. Ha bu arada Sanalmarketim'de 160 GB şu an stoklarda görünüyor bilginize.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eeepc1000h -- 9 Ekim 2008; 16:47:13 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: eeepc1000h

Merhaba! Yaklaşık bir ay önce buradaki yorumları okuyarak ben de Sanalmarketim'den 1000h modelini aldım. Siparişi verdiğimin 2. günü elimdeydi bilgisayar. Daha önce 15" bilgisayarımı hergün yanımda taşımaktan omuzlarım çökmüştü neredeyse. Ama şimdi öyle rahatım ki anlatamam. Kitaplarımla beraber taşıyabiliyorum. Hem boyut hem de ağırlık olarak diğer eşyaların yanında taşırken neredeyse varlığını unutturuyor. Ekran boyutu olarak da gayet iyi olduğunu düşünüyorum. Sonuçta daha küçük ekranda yazılar da küçük olacak ve gözler yorulacak. Ha bu arada Sanalmarketim'de 160 GB şu an stoklarda görünüyor bilginize.

Hocam hayırlı olsun Taşıma konusunda aynen katılıyorum bende

• quote:

Evet 5400 iyi bir seçim olacaktır. Bilgisayarda performansı en çok etkileyen şey işlemci ve ramdir. Diğerleri gözle görülür bir fark yaratmaz fazla. Ufacık bilgisayara da 7200'lük HDD takmak abes olur. Ne canı var ki zaten Hayırlı olsun Darısı benim başıma Önce çanta olayını halletmem lazım ama ya bir de bu sıkıntımız var. Yurtdışında olanlara seçenek çok ebayde ben de ordan almayı düşünüyorum gerçi

Ayip ediyosun hocam yaaa.. araliga kadar beklerim dersen getiririm sana güzel bisey :D

Bu arada su anda odamin dip kösesinde bir Asus EEE PC 1000H yatiyor.. Sarjda bebegim su anda... gürültü yapmayin fazla heee... :D sabah 10 da taktim.. 3-4 saat sonra alicam.. 12 saat yeter sanirim ..

Üc cizgi hocam dedigin kadar varmis gercekten ...cok sagolasin :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi XoXquick -- 9 Ekim 2008; 18:36:43 >

• quote:

quote:

Ayip ediyosun hocam yaaa.. araliga kadar beklerim dersen getiririm sana güzel bisey :D

Bu arada su anda odamin dip kösesinde bir Asus EEE PC 1000H yatiyor.. Sarjda bebegim su anda... gürültü yapmayin fazla heee... :D sabah 10 da taktim.. 3-4 saat sonra alicam.. 12 saat yeter sanirim ..

Benim bebeğim de yanımda yatıyor kılıfında Her gün silmeden rahat edemiyorum gıcır gıcır

• quote:

quote:

quote:

Benim bebeğim de yanımda yatıyor kılıfında Her gün silmeden rahat edemiyorum gıcır gıcır

Hehehehe ..ohhh ne güzel... aman hocam bu kadar anlatiyoz nazar degcek ya... yok yok igrenc bi alet.. hic güzel yapmamislar.. Forever acer msi dell Hp Ibm S1 :)

• 
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.