Şimdi Ara

Asus Eee PC 1015PEM Seashell (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
179
Cevap
1
Favori
28.316
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bence aletin win7 performansı gayet tatminkar.Muhakkak xp ile daha da performanslı olacaktır.Denemek lazım.

İk defa yeni aldığım bir bilgisayarda işletim sistemine yüklü ek yazılımlardan sorun yaşamıyorum.Şimdiye kadar hep aldığım bilgisayarlarda ilk hafta sistemdeki takılmalardan hatalardan bunalıp formatı basıp yeni baştan kurardım her şeyi.Ama bunda herşey gayet iyi gidiyor.

Ben ilk olarak asus web storage ve asus live update programlarını kaldırdım.Diğerlerini de zaman içinde deneyip ona göre kaldıracağım.Hibrit enerji programı gerekli gibi.Maksimum güce getirip bir de hibrit enerji programı super performans yapınca HD videolarda pek sorun olmuyor.Diğer modların hepsinde de HD videolarda takılma ve ses görüntü senkron bozulması oluyor.HD videolar yüksek performans modunda izlenecek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LokmanHekim -- 2 Mayıs 2011; 10:25:13 >

• quote:

Orijinalden alıntı: orki80

quote:

Orijinalden alıntı: erkahn

format atip yukseltme yapmiycaksin anlasilan
    ben hepsini kaldirdim prolarin
    zaten virus prosuda 30 gunluktu

hayır yükseltme yapmıcam recovery olayını öğrenmek ve uygulamak için recovery yaptım..... ve şu asusun üzerinde kurulu gelen programları silicemde hangisi işe yarar veya önemli bi bilgim yoktu.... demek sen hepsini sildin,bende öle yapim bari fazlalıklar gitsin...

Bu konuda "nonpasaran" güzel bir derleme yapmış. Aynı programlar sizin modelde de var mıdır bilemiyorum elbette (bir asus'a sahip değilm) fakat bir göz atmak yararlı olabilir. Derleme şu bağlantıda:
    http://non-pasaran.blogspot.com/2010/07/asus-yazlmlar-araclar-rehberi.html

• arkadaşlar bu netbook un 250 ve 320 gb versiyonları var. Ama 320 olan daha ucuza satılıyor? neden acaba?
    http://www.gold.com.tr/urunozelyeni.asp?ID=94010&ad=ASUS-EEEPC-1015PEM-N550-2GB-250GB-W7S-BEYAZ-Netbook(Mini-Bilgisayar)

http://www.gold.com.tr/urunozelyeni.asp?ID=97634&ad=ASUS-1015PEM-WHi104S-N550-2GB-320GB-W7S-Netbook(Mini-Bilgisayar)

model numaraları aynı...anlamadım açıkçası

• Bana ilk başta hepsiburada'dan 320 gb olan versiyonu geldi.Diğer masajlarımda da anlattım.Klavyesindeki tuşlar yerinden çıktığı için geri gönderdim.Değiştirmeden aynen geri yolladılar.Servis notuna kullanıcı hatası diye yazmışlar utanmadan.Ben de tüketici hakem heyetine sevkettim konuyu.Cihaz bana acele lazım olduğu için ve bu özellikte piyasada bulabileceğim en iyi ürün olduğu için o öfkeyle gittim vatan'dan aynısından bir tane daha aldım.O gün için indirim kampanyası vardı.Aslında fiyatı hepsiburada'da satılandan 80 lira daha fazla idi ama o hafta aynı fiyata denk geldi.600 liraya aldım geçtim.Diğer bozuk olan kutusunda ve orijinal ambalajı içinde evde bekliyor.Onu kullanmıyorum.Bilirkişi inceleyecek.
    Vatan'da dikkatimi çekmemişti.Hepsi aynı sanıyordum.Ama eve getirince farkettim.Vatandan aldığım 250gb idi ve ekranı mat ekran idi.Diğeri ise 320gb ve parlak ekran idi.Doğrusu mat ekran özellikle açık alanda daha avantajlı gibi.Ama bu aletin gerçekten çok harika parlak bir Led LCD ekranı var ve aydınlık ortamda bile batarya tasarruf modunda bile çok rahat okunuyor.Zaten karanlık ortamda iken ekran ışığını kısıyorum.
    Teknik olarak hiç fark yok iki model tamamen aynı.Malzeme,USB,ekran,kalvye herşey aynı.USB 2.0 kullanıyor her ikisi de.Webcam'i kapatan minik kapak 250 gb olanda biraz gevşek 320 olanda daha sıkı gibi ama çok önemsiz bir ayrıntı belki de elimdeki cihazlar böyle.
    Yanlız bu fiyat farkı beni de düşündürdü.Hele bir de sorun yaşayınca acaba sorunlu bir seri olabilir mi diye düşünmeden edemedim.Onun dışında dıştan bakışta ve yazılım-donanım anlamında hiç fark yok.

Yanlız şöyle bir durum olabilir.250gb olanın stoklara girişi daha eski olduğundan o sırada fiyatı daha yüksektir tahmin ediyorum.Daha sonra gelen 320gb olanlar daha düşük fiyattan stoğa girdiğinden olabilir.Bu şekilde kurumlar stoklara giriş fiyatına göre satış yapıyor diye biliyorum.Aslında mantık olarak 320gb olanın daha pahalı olması lazım.

Yanlız orada verildiği gibi USB 3.0 değil tüm portlar USB2.0 şeklinde her iki modelde de.Bildiğim kadarıyla USB3.0 olan modeller Türkiyede yok.Ayrıca wireless 802.11 b/g yanında N desteği de var.Wireless çekimi çok iyi.

Ben sorun yaşadığım için yerinde görerek bakarak alınmasını tavsiye ediyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LokmanHekim -- 4 Haziran 2011; 15:44:54 >

• quote:

Orijinalden alıntı: runo84

arkadaşlar bu netbook un 250 ve 320 gb versiyonları var. Ama 320 olan daha ucuza satılıyor? neden acaba?
    http://www.gold.com.tr/urunozelyeni.asp?ID=94010&ad=ASUS-EEEPC-1015PEM-N550-2GB-250GB-W7S-BEYAZ-Netbook(Mini-Bilgisayar)

http://www.gold.com.tr/urunozelyeni.asp?ID=97634&ad=ASUS-1015PEM-WHi104S-N550-2GB-320GB-W7S-Netbook(Mini-Bilgisayar)

model numaraları aynı...anlamadım açıkçası

Dostum ben de şimdi gördüm ve bi tek Gold'un elinde var sanırım,alacağım ama bir bit yeniği olmasın?

• Beyler benimki atom n570 modeli ama bi konuya giriyim dolaşayım dedim sanırım çoğunuz wallpaper değiştirme programından habersiz, ilgisini çekenlere yardımcı olabilirim. win7 starter kullanıyorum, buda bi ekran görüntüsü :

Asus Eee PC 1015PEM Seashell
  • Evet Fîrzen yardımcı olursan seviniriz
  • bende sevinirim
    bir de bu mkv uzantili 720 lik olan filmleri takilmadan hangi program ile izliyorsunuz acaba
    tesekkurler
  • Beyler forumda temalar başlığı altında gayet güzel anlatılmış konu var program linkleri de var win7 starter ve basic ler için tema değiştirme amaçlı. Kontrol paneli programını indirin ve kurun, sonrası wallpaper değiştirmek sadece sağ tık a bakıyor. Olmazsa yardım için buralardayım. Konu linki;

http://forum.donanimhaber.com/m_47969847/tm.htm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fîrzen -- 12 Haziran 2011; 15:40:23 >
  • tesekkurler
  • Rica ederim takıldığınız bir kısım varsa burdan yardımcı olabilirim.

Bu arada 720p film denemedim hiç ama video klibi media player da takılmadan gösteriyordu. Olmazsa zune player'ı deneyin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fîrzen -- 14 Haziran 2011; 21:06:40 >
  • 720p ve 1080p videolar maalesef takılıyor.Özellikle h.264 mp4 ler daha belirgin takılıyor.wmv ler daha iyi gibi.Eğer super performance moduna alırsanız takılma çok daha az oluyor hatta 720p de hiç takılma olmuyor diyebilirim.Tabiatıyla bu modda batarya ömrü ciddi oranda azalıyor.Tasarruf modunda 6-8 saat görünen batarya super performance ile 2-3 saatlere düşüyor.
  • Beyler biri beni rahatlatsın, 1015px kullanıyorum ben fakat çok mu kafaya takıyorum fan sesini? Yani öyle abartılacak bir durum yok ama sessiz bir ortamda duyabiliyorum.Sizde de öyle mi? Yaz geldiğinden de olabilir mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fîrzen -- 27 Haziran 2011; 3:01:24 >
  • sessiz sesadiz bende ki :)
  • Helesi cevap yazan var, netbook bölümü ölmüş ağlayanı yok. Sağol hocam. Sence garantiye göndermeli miyim? Daha ilk aydan tornavida yemesini istemiyorum ama :(
  • Bendede var fan sesi ısındığında ortaya çıkıyor ama çok rahatsız edici değil ?
  • Evet, sanırım psikolojik olarak fazla takıyorum ama üstteki arkadaş sessiz sedasız demiş :S
  • Sessiz bir ortamda iken duyuluyor fan sesi.Bazı web sayfalarında iken,video izlerken falan işlemci fazla çalışırsa fan sesi artıyor ama çok fazla değil.Genel olarak sessiz bir alet.
  • cok sessiz bir ortamda elbet arada ses duyulmasi normal olsa gerek fazla takma :)
    birde super performansdami kullaniyorsun yoksa digerlerinde mi onunda farki olucaktir
  • Süper performansda kullanıyorum hocam.
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.