Şimdi Ara

.::ASUS Eee PC 1201N (Review & Tests)::. (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
625
Cevap
2
Favori
51.783
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Boğaziçi Bilgisayar bana bizzat UL30VT modelinin getirilmeyeceğini söylemişti UL80VT'yi sorarken. Bilgin olsun. Dışarıdan getirebilirsen ne ala.
  • eBay'den 1201N almak ne kadar mantıklı?

Aşağıdaki adresten ürünlere bakabilirsiniz, satıcı %99.5 güvenilir gözüküyor.

eBay

Araştırdığıma göre, maliyeti:

Netbook ücreti: 488$
    Gönderi ücreti: 59$
    %10 Gümrük vergisi: 49$
    ----------------------------------
    Toplam: 596$ = 905 TL

Not: Sahibinden sitesinde, netbook'un fiyatı 950$.

• quote:

Orijinalden alıntı: menesc

eBay'den 1201N almak ne kadar mantıklı?

Aşağıdaki adresten ürünlere bakabilirsiniz, satıcı %99.5 güvenilir gözüküyor.

eBay

Araştırdığıma göre, maliyeti:

Netbook ücreti: 488$
    Gönderi ücreti: 59$
    %10 Gümrük vergisi: 49$
    ----------------------------------
    Toplam: 596$ = 905 TL

Not: Sahibinden sitesinde, netbook'un fiyatı 950$.

Bahsettiğin şey Ebay'dan satın alıp, onun da gümrükten geçmesini beklemekse hiç girişme derim. Ebay artık gelmeyen ürünlerde belli şartlar altında komple para iadesi sağlıyor olsa da, onca vakti boşa harcamamak gerekir diye düşünüyorum. Bu şekilde almak mümkün olsa zaten kimse bir dakika tereddüt etmezdi çünkü 1201HA modeli bile bu paraya satılmıyor burada.

Ha, birisi aracılığıyla getireceksen de kaçırma.

• valla ben artık başka 12" makinalara bakacağım. bekle bekle yalan oldu herşey
  • Asus Mayıs ayında ikinci nesil atom işlemcili ve Ion2 tabanlı 1215n modelini piyasaya sürecek. Biz hala 1201n modelinin Türkiye'ye gelmesini bekliyoruz. Gelince (ki gelmeyeceğe benziyor) zaten demode olmuş olacak.

Türkiye'ye donanım getiren firmalar artık "sadece daha fazla kar" mantığıyla hareket ediyorlar. Yeni çıkan ürünleri kesinlikle ülkeye sokmuyorlar. Tam bir kartelleşme var aralarında (zaten 5-10 firmanın tekelinde piyasa) ve vatandaşı enayi yerine koyuyorlar.

Şu andaki kartelci kan emici donanım tedarikçilerinin mantığı aşağıdaki gibi özetlenebilir:

* Yurtdışında demode olmuş (üst modeli çıkan, artık üretilmeyen, seri sonu, stok fazlası vs gibi..) ne kadar bilişim ürünü bulabilirsen, ucuz paraya kapat.
    * Bu ürünleri Türkiye'de son teknoloji ürünü, yeni geldi vs.. gibi dünyadan habersiz veya yurtdışından ürün alma şansı olmayanlara KAZIK olarak sat.
    * Birde getireceğin ürün elindeki mevcut ürünlerin satışını etkileyecekse, elindekilerini KAZIK olarak satıp bitirene kadar yeni ürünü piyasaya sokma.

Asus 1201n vampir mantığına uymadığından getirilmiyor. Belki mayıs ayından sonra üst modeli çıkınca vampirlere getirmek uygun görünebilir.

Sonuç olarak vampirlerin keyfine kalıyor piyasanın kaderi.

Tech-Man

• Çok güzel özetlemişsin Tech-Man ağzına sağlık...
  • quote:

Orijinalden alıntı: tech-man

Asus Mayıs ayında ikinci nesil atom işlemcili ve Ion2 tabanlı 1215n modelini piyasaya sürecek. Biz hala 1201n modelinin Türkiye'ye gelmesini bekliyoruz. Gelince (ki gelmeyeceğe benziyor) zaten demode olmuş olacak.

Türkiye'ye donanım getiren firmalar artık "sadece daha fazla kar" mantığıyla hareket ediyorlar. Yeni çıkan ürünleri kesinlikle ülkeye sokmuyorlar. Tam bir kartelleşme var aralarında (zaten 5-10 firmanın tekelinde piyasa) ve vatandaşı enayi yerine koyuyorlar.

Şu andaki kartelci kan emici donanım tedarikçilerinin mantığı aşağıdaki gibi özetlenebilir:

* Yurtdışında demode olmuş (üst modeli çıkan, artık üretilmeyen, seri sonu, stok fazlası vs gibi..) ne kadar bilişim ürünü bulabilirsen, ucuz paraya kapat.
    * Bu ürünleri Türkiye'de son teknoloji ürünü, yeni geldi vs.. gibi dünyadan habersiz veya yurtdışından ürün alma şansı olmayanlara KAZIK olarak sat.
    * Birde getireceğin ürün elindeki mevcut ürünlerin satışını etkileyecekse, elindekilerini KAZIK olarak satıp bitirene kadar yeni ürünü piyasaya sokma.

Asus 1201n vampir mantığına uymadığından getirilmiyor. Belki mayıs ayından sonra üst modeli çıkınca vampirlere getirmek uygun görünebilir.

Sonuç olarak vampirlerin keyfine kalıyor piyasanın kaderi.

Tech-Man

İşte en baba piyasa satış analizi yorumu.Tech-Man Çok doğru söylemiş.Daha ne üçkağıtçılıklar dönüyorda bende açmak istemiyorum ağızımı.Sonra tüketiciyi ayıktırıyoruz diye adamlar bir ton küfür ederler. Türkiye gerçeğinde gelişen Asus Türkiye Distribütörlüğünün stratejileridir(üçkağıtçılığı) bunlar...Biri çıkıpta bu böyle değildir desinde görelim boyunu!

• Ben erken çıksaydı 1201 modelini alcaktım ama artık vazgeçtim.Ya yurtdışı yada farklı yollardan değişik modellere bakacağım.ION tabanlıyı göremedik test edemedik,Ion 2 çıksa kaç yazar.Seneye gelir o da kesin.
  • Arkadaşlar sonunda netbook gelmiş mediamarkt'a.Siyah ve mavi modeli vardı.İnceledim ama UL serisini gördükten sonra bu model çok yavaş kaldı.Netbook ve 1.6 cpu için çok düşük bir model.
    Bir ie'yi 10 sn gibi bir zamanda açıyor düşünün gerisini.Win7starter için yavaş bir makine.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Asonas
    Arkadaşlar sonunda netbook gelmiş mediamarkt'a.Siyah ve mavi modeli vardı.İnceledim ama UL serisini gördükten sonra bu model çok yavaş kaldı.Netbook ve 1.6 cpu için çok düşük bir model.
    Bir ie'yi 10 sn gibi bir zamanda açıyor düşünün gerisini.Win7starter için yavaş bir makine.

Fiyatı ne kadardı?
  • 1201n saturn e geldi. 899 lira.
    fiyat fena değil
  • quote:

Orijinalden alıntı: coolman7

quote:

Arkadaşlar sonunda netbook gelmiş mediamarkt'a.Siyah ve mavi modeli vardı.İnceledim ama UL serisini gördükten sonra bu model çok yavaş kaldı.Netbook ve 1.6 cpu için çok düşük bir model.

Fiyatı ne kadardı?

Pardon dostum ufak bir asabilikten unutmuşum fiyatı 899tl idi.Nakitte indirim varmı bilemiyorum.Bence bunu almaktansa ULserisnden UL20a almak daha mantıklı yada ul30vt.Ne kasıntı netbookmuş.

• quote:

Orijinalden alıntı: IRFUN4EVER
    1201n saturn e geldi. 899 lira.
    fiyat fena değil

899 liraya satılan 1201n'de kaç GB RAM var acaba?
  • ul20a nın 1400tl fiyatı var.1201n incelemeside yapıldı şuanki en iyi ve en kullanışlı netbook. ul20ayı netbookdan saymayalım bence.
  • quote:

Orijinalden alıntı: 0je

ul20a nın 1400tl fiyatı var.1201n incelemeside yapıldı şuanki en iyi ve en kullanışlı netbook. ul20ayı netbookdan saymayalım bence.

Evet dediğiniz doğru ama incelemelerde açıkcası tatmin edici farklar çıkarken geçenki incelememde gözle hissedilir bir yavaşlama söz konusu.Alet win7starter'da kasılıyor...İsterseniz bir teşhir netbookuna göz atın dediğimi anlayacaksınız.900tl bile netbook için pahalıki kasan bir sisteme para bayılmamak gerek yoksa kasa olarak şık bir netbook.
  • quote:

quote:

ul20a nın 1400tl fiyatı var.1201n incelemeside yapıldı şuanki en iyi ve en kullanışlı netbook. ul20ayı netbookdan saymayalım bence.

Evet dediğiniz doğru ama incelemelerde açıkcası tatmin edici farklar çıkarken geçenki incelememde gözle hissedilir bir yavaşlama söz konusu.Alet win7starter'da kasılıyor...İsterseniz bir teşhir netbookuna göz atın dediğimi anlayacaksınız.900tl bile netbook için pahalıki kasan bir sisteme para bayılmamak gerek yoksa kasa olarak şık bir netbook.

Kaç GB RAM vardı Win7 starter ile kasan 1201N'de?

• quote:

Orijinalden alıntı: coolman7

quote:

quote:

Kaç GB RAM vardı Win7 starter ile kasan 1201N'de?

Dostum 1gb ram vardı,en basiti başlat tuşuna bastığınızda 2-3 saniye geçikmeli bir açılışı var.Bu sürekli değil ara ara oluyor.İnternet sayfalarını geç açıyor.Bilgisayarıma tıkladığınızda bile lafın gelişi 2 saatte açıyor.Ion böyle ise hiç olmasın daha iyi...Nebileyim belki ul20 ile karşılaştırdım yan yana idiler belki ondan çok performans bekliyorumda bana yavaş geliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Asonas -- 20 Mayıs 2010; 11:49:22 >

• 1. sayfada arkadaşların yorumları doğruymuş.İşlemciden kaynaklanan yavaşlamlar söz konusu.Trde ise 2gb degil 1gb ram var.Tekrardan yazıları okuyunca çokta performanslı bir makine değil hayali hüsran bir modelmiş.Aralıkta çıktı birde ülkemize gelmesi kaç ay oldu...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Asonas -- 20 Mayıs 2010; 12:00:07 >
  • XP kurulsa performans artar mı acaba?
  • Belki olabilir.
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.