Sipariş Kodu : 125031506 Ekran Boyutu : 12,1" İşlemci : Intel Atom N550 İşlemci Hızı : 1,5 GHz Bellek : 2 GB Menşei : İthal Ethernet : 10/100 Mbps Bellek Tipi : DDR3 Ekran Çözünürlüğü : 1366 x 768 Pil Tipi : 6 Hücreli Garanti Süresi : 2 Yıl Dahili Sım Kart Girişi : Var (yok sitede yanlış yazılmış) Model : 1215p BLK032S Pil Ömrü : 48 84 W/h Sabit Disk : 320 GB HDD Usb Bağlantı Adedi : 3 Ağırlık : 1,48 kg Wireless : WiFi 802 11n Bluetooth : Var
İşlemci Teknolojisi Intel® Atom™ Islemci İşlemci Hızı 1.5 GHz İşlemci Numarası N550 İşlemci Bus Hızı 667 MHz İşlemci Ön Bellek 1 MB Hafıza (RAM) Kapasitesi 2 GB Hafıza (RAM) Tipi DDR3 Sabit Disk Kapasitesi 320 GB İşlemci Markası INTEL Ekran Kartı Hafızası 128 Mb VGA Chipset Markası INTEL Ekran Boyu(inch) 10.1'' Maksimum Çözünürlük 1024 x 600 Mobil Özellikler BlueTooth, Kart Okuyucu, Wireless, Kamera İşletim Sistemi Win 7 Starter Ağırlık 1.24 Kg Ekran Kartı Tipi Paylaşımlı Hafıza
ikisi arasında 2 fark var. 1.si ekran boyutları. asus 12.1 ekrana sahipken samsung 10.1 ekrana sahip 2.si ise asusta ekaran kartının kendi üzerinde 64mb ekran kartı varken samsungta 128 mb var. her ikiside paylaşımla yükseltilebiliyor.
samsun taşıma yönünden daha mantıklı görünüyor fakat asus un ekran çözünürlüğü gayet iyi. 12,1 ekrana sahip olmasıda netbok ile notebook arasında olması. sizce 5cm ekran farkı için 739-563= 176 tl (50 tl indirim çekinini de sayarsak 126 tl) fazla vermeye değermi?
kullanan varmı ne dersiniz?
Ben Samsung n150 almıştım. İyi bir netbook, hiçbir problemi yok. Ama 10,1" ekran hakikaten fazla küçük kalıyor. Yerinizde olsam Asus'u seçerim. Ekranın 12 inç olması bence ekran kartından daha mühim...
bende asus aldım bugun. ikisi arasında kaldım ve cok kararsız kaldım fakat asus galiba daha agır bastı tercih etmemde. ekranı samsunga göre daha parlak 1368*768 hd ekran çözünürlugu var. samsunglarda daha düşüktü. ihtiyacına göre degişir ama bence asus alırsan daha fazla memnun kalırsın gibime geliyor. teknosaya git 2 bilgisayarıda gör ve ondan sonra karar ver;);)
yanlış bilmiyorsam teknosada samsungun bu modeli yok. bana da asus mantıklı geliyor. samsung un tuşlarında problem yaşandığını okudum birkaç yerde. arada 170 tl gibi bir fark var ama 50 tl lik hediye cekiyle fare ve çanta bedevaya gelir.
galiba asus almalıyım. :)) yorumlarınız için teşekkürler...
kullanalar varsa ASUS 1215p BLK032S SYH NETBOOK modelını yardımıc olabılır mı?ben netbook kucuk gelecegını dusunerek kucuk kullanıslı bır alet ıstıyorum.ASUS EEEPC 1215N INTEL ATOM D525 1,83 GHZ-2B DDR3-250GB-512MB ION2-12.1"-CAM-BT-W7PRE var fakat dıdıkledıkce fıyat artıyor vatanda 834.sizce hangısı daha mantıklı?netbookların ekranları cok kucuk oldugundan ıyı bır goruntu elde edemeyecegımı dusunuyorum.bu konuda fıkrı olanlarlar varsa paylasırlarsa sevınırım.
dostum önce asusun 1015pem modelini almıştım ama ekran küçük geldiği için onu elden çıkarıp 1215n aldım. ekran olarak 12" ideal bence 10,1" çok ufak geldi. asustan memnunum gerçi bendeki 1215n. 10,1" alacak arkadaşıma inceleyip samsung aldık, mukayese ettiğimde malzeme kalitesi olarak samsun daha iyi.
quote:
ıyı bır goruntu elde edemeyecegımı dusunuyorum
Bence aldığın görüntü son derece net, eğer cleartype ayarını düzgünce, tüm seçeneklerde gerçekten tam istediğin gibi seçersen. Windows'a nasıl fontlaması gerektiğini öğrettikten, font boyutunu doğru seçersen, misal 10.1" ekranda 1024x600 çözünürlükte en iyi font büyüklüğü %122 veya 116-7 punto/inç mi ne öyle bişey çıkıyor internetten aradığımda. Netlikten ziyade maalesef renk kalitesi ve aydınlık&parlaklık ayarlarından eksik kalıyorlar masaüstü ekranlara göre.