Şimdi Ara

asus en8800gt yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
22
Cevap
0
Favori
781
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar asus 8800 aldım,uyması için bir de kasa aldım gigabyte rz-x3 ama bir türlü çalıştıramadım kasanın gücü 460w ama çalıştırmıyor bir türlü ilk açtığımda tiz bir ses çıktı daha sonra kartı çıkardım on board kartla açıldı ama ekran çizik çizik gösterdi nasıl düzeltebilirim yeni bir güç kaynağı mı şart 460 w yetmez mi 8800e(oc yapmıyorum)

• Anakartta da sorun olabilir, Ramlerde de, Kasada da. Üçünü de aynı yerden aldıysan geri götür ve gerekirse değiştirsinler. Değiştirmeyip servise gönderirlerse servis makbuzu ve faturanla birlikte kaymakamlık veya valiliklerdeki tüketici hakem heyetine başvur. 12 ytl kayıt ücretini öde ve bir dilekçe yaz. Dilekçede satın aldığın yeri, tarihi ve fatura tutarlarını belirt. Makbuz ve fatura fotokopisini de ekle. Paranı geri istiyorsan belirteceksin. Veya yeni ürünle değişim istiyorsan onu da belirteceksin. İkisinden birini dilekçede belirt. Başvurunu tamamla. 20 gün sonra paran veya yeni ürün teslimi yapılır. Yapmazlarsa hakem heyetine tekrar git ve onlar söylerler zaten; herhangi bir avukata başvur. Mahkeme masrafları dahil her kuruş o işyerinden alınır. Üstüne bir de ceza yazılır. İşyerine gidiş gelişte taksi tuttuysan taksi parasını da yaklaşık olarak belirt. Onu da tahsil ederler onlardan. Bu da onlara bir ders olur.

Tabi en kötü senaryoyu düşündüm. İnşallah bunlara gerek kalmaz. Kendi iyilikleri için tabi.

• quote:

Orijinalden alıntı: SavageWarrior

Anakartta da sorun olabilir, Ramlerde de, Kasada da. Üçünü de aynı yerden aldıysan geri götür ve gerekirse değiştirsinler. Değiştirmeyip servise gönderirlerse servis makbuzu ve faturanla birlikte kaymakamlık veya valiliklerdeki tüketici hakem heyetine başvur. 12 ytl kayıt ücretini öde ve bir dilekçe yaz. Dilekçede satın aldığın yeri, tarihi ve fatura tutarlarını belirt. Makbuz ve fatura fotokopisini de ekle. Paranı geri istiyorsan belirteceksin. Veya yeni ürünle değişim istiyorsan onu da belirteceksin. İkisinden birini dilekçede belirt. Başvurunu tamamla. 20 gün sonra paran veya yeni ürün teslimi yapılır. Yapmazlarsa hakem heyetine tekrar git ve onlar söylerler zaten; herhangi bir avukata başvur. Mahkeme masrafları dahil her kuruş o işyerinden alınır. Üstüne bir de ceza yazılır. İşyerine gidiş gelişte taksi tuttuysan taksi parasını da yaklaşık olarak belirt. Onu da tahsil ederler onlardan. Bu da onlara bir ders olur.

Tabi en kötü senaryoyu düşündüm. İnşallah bunlara gerek kalmaz. Kendi iyilikleri için tabi.
    ben daha makul bir cevap bekliyordum misal sorun şunda olabilir ona bak gibi daha teknik kendi çabalarımla halledebileceğim yani,parçaları exanın sitesinden aldım taaa oraya yollamakta büyük uğraş yine de son çare bu olursa kullanırım sağol

edit:şu an sorun kartımda olduğu kesin takttığım zaman görüntü vermiyor ses çıkartmaya başlıyor psu gücü yetmiyor mudur yoksa sorun başka mıdır*

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gazagelen -- 27 Aralık 2007; 20:55:47 >

• quote:

Orijinalden alıntı: gazagelen

ben daha makul bir cevap bekliyordum misal sorun şunda olabilir ona bak gibi daha teknik kendi çabalarımla halledebileceğim yani,parçaları exanın sitesinden aldım taaa oraya yollamakta büyük uğraş yine de son çare bu olursa kullanırım sağol

edit:şu an sorun kartımda olduğu kesin takttığım zaman görüntü vermiyor ses çıkartmaya başlıyor psu gücü yetmiyor mudur yoksa sorun başka mıdır*

Alıntıları Göster
    Sorun kesin şundadır diye kimse bir şey söyleyemez. Powersupply, anakart, ram üçlüsünden biri sorunlu. Tek tek başka sistemlerde deneyerek bulunur. İzmirde serkom teknik servisi kahramanlarda. Arıza tespitini 20 ytl ye yapıyorlar. İnternetten alışverişte bazı sorunlar çıkabiliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SavageWarrior -- 27 Aralık 2007; 20:55:54 >

• quote:

Sorun kesin şundadır diye kimse bir şey söyleyemez. Powersupply, anakart, ram üçlüsünden biri sorunlu. Tek tek başka sistemlerde deneyerek bulunur. İzmirde serkom teknik servisi kahramanlarda. Arıza tespitini 20 ytl ye yapıyorlar. İnternetten alışverişte bazı sorunlar çıkabiliyor.

Alıntıları Göster
    Onboard kartla çizik çizik gösterdiyse sorun anakartta olabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: hserdark

Onboard kartla çizik çizik gösterdiyse sorun anakartta olabilir.

Alıntıları Göster
    Sorun ramlerde veya PSU da da olabilir. Önce başka bir psu ile dene. Sonra Başka bir ram tak, veya 2 tane ram varsa teker teker takıp dene.

Netten alınan bir ürün sanırım 1 hafta içerisinde geri iade edilebiliyordu. Bunu da araştırın. Veya fark verip başka bir ürün de alınabilir. Onboard ekran kartlı anakartlar performans düşünülerek alınan sistemlerde sırıtırlar biraz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SavageWarrior -- 27 Aralık 2007; 21:41:10 >

• quote:

Sorun ramlerde veya PSU da da olabilir. Önce başka bir psu ile dene. Sonra Başka bir ram tak, veya 2 tane ram varsa teker teker takıp dene.

Netten alınan bir ürün sanırım 1 hafta içerisinde geri iade edilebiliyordu. Bunu da araştırın. Veya fark verip başka bir ürün de alınabilir. Onboard ekran kartlı anakartlar performans düşünülerek alınan sistemlerde sırıtırlar biraz.

Alıntıları Göster
    ekranın çizik çizikliği gitti sadece ekran kartımı takınca sorun oluyor artık,sorun ekran kartında olamaz mı,arkadaşımın bilgisayarına da taktım o da sorun çıkardı aynı sesi çıkarmaya başladı,bir de şu ram işini deneyeyim bakalım olacak mı?

• quote:

ekranın çizik çizikliği gitti sadece ekran kartımı takınca sorun oluyor artık,sorun ekran kartında olamaz mı,arkadaşımın bilgisayarına da taktım o da sorun çıkardı aynı sesi çıkarmaya başladı,bir de şu ram işini deneyeyim bakalım olacak mı?

Alıntıları Göster
    Arkadaşının PSU su ne marka ve kaç wat?
  • quote:

Arkadaşının PSU su ne marka ve kaç wat?

Alıntıları Göster
    arkadaşımın kasa ta-951, 350w ama onun ki;500w lık bir kasada bulamam herhalde,450w yetmesi gerekmez miydi

edit:ayrıca ram işine de baktım da ondan da bir sonuç çıkmadı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gazagelen -- 27 Aralık 2007; 22:46:08 >
  • quote:

arkadaşımın kasa ta-951, 350w ama onun ki;500w lık bir kasada bulamam herhalde,450w yetmesi gerekmez miydi

edit:ayrıca ram işine de baktım da ondan da bir sonuç çıkmadı

Alıntıları Göster
    Bence anakartını iade et ve onboard vga olmayan modelinden al. 1 hafta süren var. Ekran kartı uyumsuz veya bozuk olabilir. PSU gerçek 460 watt vermiyor olabilir.
  • quote:

Bence anakartını iade et ve onboard vga olmayan modelinden al. 1 hafta süren var. Ekran kartı uyumsuz veya bozuk olabilir. PSU gerçek 460 watt vermiyor olabilir.

Alıntıları Göster
    internetten aldığıma pişman olmam için bi sürü sebep çıktı yani,hangisi halleder bilemiyorum,herşey olabilir
  • quote:

internetten aldığıma pişman olmam için bi sürü sebep çıktı yani,hangisi halleder bilemiyorum,herşey olabilir

Alıntıları Göster
    Sorun test edilmeden ortaya cıkmaz psu, anakart, ekran kartı vb. bence bunu ya aldığın yere güveniyorsan test ettir yada kendin özel bir yerde test ettir.
  • quote:

Alıntıları Göster
    en basitten başla.
    ekran kartının tam pci a tam oturduğuna ve karta güç kablosunu taktığına emin ol.

tiz ses çıkması bilgisayarında donanimsal bir hata olduğunu ifade eder. anakart bileşenlerini yerine oturtamazsan, yada bileşenlerde bi problem varsa, hdd bozuksa tiz bi ses çıkarır pc.

ilk kontrolünü yaptıktan sonra imkanın varsa ekran kartını başka bir pc de arkdaşında dene bozuk olup olmadığını bi check et ondan sonra ana kartına başka bi kart tak pci fx5200 bile olur. çalışıp çalışmadığını dene. ona göre neyin arızalı olup olmadığını anlarsın. tabi bunu yaparken onboard gpu yu disable etmeyi unutma.

• quote:

Orijinalden alıntı: kaeln

en basitten başla.
    ekran kartının tam pci a tam oturduğuna ve karta güç kablosunu taktığına emin ol.

tiz ses çıkması bilgisayarında donanimsal bir hata olduğunu ifade eder. anakart bileşenlerini yerine oturtamazsan, yada bileşenlerde bi problem varsa, hdd bozuksa tiz bi ses çıkarır pc.

ilk kontrolünü yaptıktan sonra imkanın varsa ekran kartını başka bir pc de arkdaşında dene bozuk olup olmadığını bi check et ondan sonra ana kartına başka bi kart tak pci fx5200 bile olur. çalışıp çalışmadığını dene. ona göre neyin arızalı olup olmadığını anlarsın. tabi bunu yaparken onboard gpu yu disable etmeyi unutma.

Alıntıları Göster
    on board ekran kartını iptal ettikten sonra mı takmam gerekirdi yeni ekran kartını,eğer öyleyse ben öyle bişey yapmadım da,biostan mı ediliyor o

• quote:

on board ekran kartını iptal ettikten sonra mı takmam gerekirdi yeni ekran kartını,eğer öyleyse ben öyle bişey yapmadım da,biostan mı ediliyor o

Alıntıları Göster
    arkadaşlar deneyecek bir bilgisayar buldum ve ekran kartımın çalıştığını anladım zannedersem sorun anakartta m2v-mx in bu kartı desteklemesi gerekmez miydi? bunun yerine on board olmayan bir anakartla mı değişmeliyim?
  • quote:

arkadaşlar deneyecek bir bilgisayar buldum ve ekran kartımın çalıştığını anladım zannedersem sorun anakartta m2v-mx in bu kartı desteklemesi gerekmez miydi? bunun yerine on board olmayan bir anakartla mı değişmeliyim?

Alıntıları Göster
    via çipli anakartta 8800 çalışmıyor benede asrock vista vardı sparkle 8800gt çalışmadı bende mecburen değiştirdim haberin olsun
    not: pcı ex 1,1 ve 2,0 da çalışıyor 8800gt 1,0 da malesef

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi (((TeAcHeR))) -- 28 Aralık 2007; 13:23:17 >

• quote:

Orijinalden alıntı: (((TeAcHeR)))

via çipli anakartta 8800 çalışmıyor benede asrock vista vardı sparkle 8800gt çalışmadı bende mecburen değiştirdim haberin olsun
    not: pcı ex 1,1 ve 2,0 da çalışıyor 8800gt 1,0 da malesef

Alıntıları Göster
    yani bu anakartı değişmem gerekiyor öyle mi bir önerin var mı hocam peki anakart konusunda
  • quote:

yani bu anakartı değişmem gerekiyor öyle mi bir önerin var mı hocam peki anakart konusunda

Alıntıları Göster
    ben imzandakini aldım mükemmel sonuç verdi asrockta 2,60geçmeyen işlemci 3,75 oluyor şimdi.yanlız hdd yavaş çalışıyordu biosu güncelledim (f5 yeni bios)şimdi canavar maşallah .ben 135$+kdv ye aldım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi (((TeAcHeR))) -- 28 Aralık 2007; 14:02:21 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: (((TeAcHeR)))

ben imzandakini aldım mükemmel sonuç verdi asrockta 2,60geçmeyen işlemci 3,75 oluyor şimdi.yanlız hdd yavaş çalışıyordu biosu güncelledim (f5 yeni bios)şimdi canavar maşallah .ben 135$+kdv ye aldım

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: mahmut_cinar

yaw adam amd kullanıyor hacı

hocam tavsiyem asus m2n sli deluxe yada msi k9gm3- fıh öyle bişeydi harfleri karıştrmış olabilirim

• quote:

Orijinalden alıntı: RoyalForce

quote:

Orjinalden alıntı: mahmut_cinar

yaw adam amd kullanıyor hacı

hocam tavsiyem asus m2n sli deluxe yada msi k9gm3- fıh öyle bişeydi harfleri karıştrmış olabilirim

Alıntıları Göster
    hocam o kadar uçmayın ben bu bilgisayarı toplayana kadar göbeğim çatladı zaten değiştirecem bir de buna para, 230 lira bir anakarta veremem,oc falan yapmayacam benim 8800ü görsün yeter

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.