Şimdi Ara

Asus F3SC Ekran 6ya Bölündü

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
944
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    onlıne oyun oynarken bı anda oyun kastı ve pckendısını resetledı. acıldıqında ekran 6ya bölunmus bı sekılde karsıma cıktı. wındows loadıng bolumunden sonra tekrardan reset atıyor. sadece guvenlık modunda acılıyo ve ekran kartının drıverını gormuyo. bu olay olmadan once hıc bır drıver guncelleme vs yapmadım!

bazı arastırmalarım sonucu bır takım bılgıler edındım fakat yeterlı gelmedı.

kımılerı bunun bıos pılınden olduqunu sölemıs. pılı cıkarıp takın duzelır demıs.
    kımılerı ıse ekran kartının yazılımından kaynaklandıqını veya donanımsal olarak kaynaklandıqını sölemıs.

bazı kısıler garantısı olduqundan servıse gondererek sorunlarını para ıadesı alarak veya yenı bır pc ıle deısım yaparak cozmusler.
    bende bır cozum yolu arıyorum. garantım bıttıqı ıcınde kendıme bı cozum yolu bulamıyorum ıste yardım ıstememdekı amacta burdan doguyor.

bu tarz durumlarda teknık servısler ya anakartı deqıstırıyolarmıs yada chipseti. laptoplarda ekran kartları entegre olduqundan dolayı chipset degısımı %100 bır cozum saglamadıgınıda duydum.

bu aslında asustek aıt bır fabrıka sorunu gıbıme gelıyo cunku F serılerın neredeyse tamamında 2-4 yıl olduktan sonra %84 oranında bu sorun meydana gelıyomus bunuda kendı resmı sıtesıyle ılgılı yapılan acıklamada okudum. yabancı bır sıte cevırebıldıqım kadar anladım ..

sımdı ben pc mı asustek servısıne garantım olmadıqı halde gonderırsem halıyle yaparlar ama para alarak. ben bu ısın maalıyetını az tutma pesındeyım ve kısa bı surede olmasını ıstıyorum ne yapmam lazım? servıse gondersem 30gunde bır sonuca ulasabıleceqımıde sanmıyorum cunku adamlar dırek boardu deqıstırıolar.s

napmam lazım bılmıyorum kafamda 1mılyon tane sey. pc benım ıcın cok onemlı. umarım en kısa surede yardımcı olursunuz :S

• Bunun bios pili ile ne alakası var bir bağlantı kuramadım. ekran 6 ya bölünmüş şekilde iken görüntü nasıl dı normalmi bozuk mu? peki sadece masaüstünde mi ekran 6 parça? bence emin olmak için temiz bir format atman lazımki o zaman anlaşılır ekran kartı chip'den olup olmadığı..
  • quote:

Orijinalden alıntı: YasinAltunoglu

Bunun bios pili ile ne alakası var bir bağlantı kuramadım. ekran 6 ya bölünmüş şekilde iken görüntü nasıl dı normalmi bozuk mu? peki sadece masaüstünde mi ekran 6 parça? bence emin olmak için temiz bir format atman lazımki o zaman anlaşılır ekran kartı chip'den olup olmadığı..

ben bıos pılınden kaynaklanıyo demedım yazıyı tekrar okursan sevınırım ;)
    bu yazılımsal bı sorun olsaydı format atmak 1 cozum olurdu + pc ye her bısı olduqunda format atacak kadar cahılde deılım.

sorun donanımsal o kadar. benım oqrenmek ıstedıqım olaysa garantı surem dolmasına rağmen servıse gonderdıqımde 30gun sonra bı hak sahıbı olabılıyomuyum.

bu arada wındows baslatılırken reset atıyo + ekran pc acılmasıyla beraber 6ya bölunmus 1 sekılde karsıma gelıyo. yanı sadece masaustundeyken olmuyo sureklı olan bı durum. keske yazdıklarımı daha dıkkatlı okuyabılseydın ..

Ek bilgi: AsusTek teknık servısıne bu arızayı bıldırdım ve 400$ + KDV odemeyı kabul edersenız ekran kartının chipini deqıstırmek yerıne boardu deqıstırırız dedıler. cunku teknık servıs chipsetleri deqıstırmıyomus ..

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.