Şimdi Ara

asus f3sv açılırken kapanıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
902
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • asus f3sv laptop un power düğmesine basınca 3 - 4 sn açılır gibi olup ekrana hiç bişey gelmeden geri kapanıyor... 3 - 5 gün bekletiyorum sonra tekrar power a basınca açılıyor ve sorunsuz olarak kullanıyorum ama tekrar kapatıp açmaya çalıştığında tekrar çalışmama sorunu ortaya çıkıyor. Yine 3- 5 gün(bazen 10 gün) bekletip düğmesine bastığmda çalışıyor. Özetle çalışınca sorunsuz çalışıyor. Kapatıp anında açmaya çalışınca açılıyor ama kapatıp 10 dk sonra denediğim de açılmıyor. Bios u farklı bir sürümle değiştirdim wim7 ultimate kurdum formatladım sorun çözülmedi. asus f3sv240dr t7700 2 gb ram 256 mb 8600m gs
    ekran kartı

• anakartta statik elektrik kalıyor olabilir.bu durumda açılmaz beklettiğinizde açılması bu durumda normal olabilir.birde ekran kartını güncellermisin 8600m serisi baya sorunlu bir seriydi,çok kişi bu kartı yakmış işletim sisteminizi 32 bit kabul ediyorum yazmamışsınız 64 bitse linkten değiştirebilirsinizhttp://www.nvidia.com/object/notebook-win7-winvista-295.73-whql-driver.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cengaver53 -- 8 Mart 2012; 9:50:10 >
  • ilginiz için teşekkürler ekran kartını verdiğiniz bilgi doğrultusunda güncellicegim birde statik elektrik varsa ne yapmak gerekir işletim sistemim 64 bit
  • statik elektriği boşaltmak için batarya ve fişi çıkarın 5dk bekleyin
  • sorununn ekran kartından 8600 lerde kLasik sorunlardan birisi Bga işlemi ile Çözülüceğini düsünüyorum..
  • Söylediklerinizi uyguladım verdiğiniz adres doğrultusunda ekran kartını güncelledim birz zor oldu önce uygun donanım bulunamadı dedi tekrar denedim bu sefer kurdu kurrken tekrar bir ufk bir yüklenemedi tekrar deniyor falan dedi sonundbaşrılı bir kurum gerçekleşti. şuan bilgisayar çık ama kapatmaya korkuyorum sonra denicem sonucu burdan bildirecem
  • pc yı bataryasını cıkarıp dırek adaptorle acmayı denedınız mı ? ..
  • evet bataryayı çıkarıp sadece adptörle de denediğimde aynı sorun devam ediyor çözüm olmadı.hatta güç düğmesini basılı 3-5 saniye basılı tuttumda denedim yine olmadı. birde 3 gün boyunca hiç çlıştırmayı denemeyip 4.gün çalıştırdığımda çalışıyor. ama 3.gün boyunca(ki ben 10 gün boyunca denedim) hergün çalıştırmaya çalışsm çalışmıyor ilaaki hiç güç düğmesine basmadan 3- 4 gün bazen 1 hafta bekleyip öyle deneyince çalışıyor. bir kaç tamirciye götürdüm onlard temizleyelim dediler temizlediler çözüm olmadı. ilgilenen tüm arkadşlara teşekkürler...
  • evet tüm yazılanları uyguladım. Ekran kartını güncelledim fişi ve bataryayı çekip varsa statik elektrik nötrlensin diye 15 dk bekledim çalıştırmayı denedim olmadı bir arkadaşım bga demişti ama sanmıyorum çünkü makine bekleyince çalışıyor bugün kapattıktan sonra açmayı çok denediğim için artık makine 1hafta falan çalışmaz herhalde. Acaba bios ile ilgili bişey olabilirmi onuda eski bir sürüme güncelledim ama başka bir işlem yapılabilirmi? Birde bu asus larda servise özel açılış memuru varmı mesela esc+enter+power basınca falanca menü gibisinden belki ordan bişeler yapılabilir hani şimdiden yardımlarınıza teşekkürler
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.