DH Yönetici
Tarihinde Katıldı
Toplam: 523 (Bu ay: 0)
Dostlar slmlar herkese...
Elimde,
asus Z77 PRO anakart
İntel 2500K işlemci
8GB Kingston 1600MHZ ram
Samsung 256GB SSD
Samsung 1TB mekanik disk
Cooler Master HAF 912 Plus RC-912P-KKN1 Kasa
GX 750W PSU
Şu an 2500k nın sunduğu dahili ekran kartıyla gündelik çalışıyor ama ben yine eskisi gibi Asus GTX 970 ya da bu sisteme uygun bir tık daha iyi bir kart arıyorum . Yani daha doğrusu, bu bileşenlerin
max nasıl bir ekran kartı desteklediğini merak ediyorum . Asus GTX 970 GDR5 256bit dx12 bir kart...
Bana bu sisteme yakışan, sistemin desteklediği, bütçe sorun değil, teknik konularda tecrübesi olan arkadaşlar kart önerirse çok sevinirim. Almışken yine gtx970 yerine daha iyi bir kart yanına da ram takviyesi yapacağım. Ram konusunda sorun yok anakartın desteklediği özellikleri biliyorum ama ekran kartı konusunda tereddütte kaldım ..
şimdiden tşkler...
satın aldığım oyuna ulaşamıyorum
Dostlar traffic racer oyununu çoçuk için oyun içi satın aldım.Reklamsız sürüm, iki kat bonus para vs. ayrıca ücretli bir araç
Şimdi telefonumu değiştirdim.Yeni telefona uygulalamalırımı, eski telefonumda kullandığım aynı googleplay hesabıyla bağlanarak indirdim.Haliyle traffic racer ıda tekrardan ındırmem gerekliydi.ama oyun bana defult olarak ücretsiz sürüm olarak geldi.
Ücretli sürüme nasıl erişebilirim ? boşuna 60-70 tl ödemiş oldum şimdi diger telefonum yok çünkü artık. Parası bir yana çoçuk başımın etini yiyecek şimdi
Bilgisi olanlar yardımcı olursa sevinirim.
Not : oyun yapımcısına mail attım fakat dönüş olur mu bilmiyorum
Ram slot arızası
PC donanımcı Dostlar... yardıma ihtiyacım var... Asus P8 Z77 1155 SOKET Anakartım var.. 4x4 g.skill 1333mhz ramlarım mevcut
bir kaç gün önce görüntü gelmedi
ramleri söktüm bip sesini aldım
sonra tek tek takarak denedim
4 ram slotunun birisi sogutucunun altında kaldıgı için kullanamıyorum
kalan 3 slotun 2 si mavi birisi siyah .... bu renk farkı nedir bilginiz var mı ? 2. durum ise mavileri kullanıyordum, şu an mavilerde pc ye görüntü gelmiyor
ama siyah slota taktıgımda ( siyahların birisini kullanabiliyorum ) goruntuyu aldım
4gb olarak şimdilik pc çalışır durumda.
bu duruma direkt anakart slot arızası diyebilir miyiz ? yoksa powerı falan soksem enerjiyi komple keserek tekrar takarak yada ne biliyim
acaba bir şansım var mıdır durumu kurtarmaya ?
bir fikri olan, yada net arızalı slot diyebilen yorumlara ihtiyacım var ... yardımcı olursanız sevinirim ..
malum yeni anakart demek diger bileşenlerinde değişmesi demek ..
mevcut anakart eski nesil bulmak zor ..buldugumun ne halde olacagı bilinmez... baya saçma bir çıkmazdayım şu an ..
aklıma gelen yapabılecegım tek şey komple bileşenleri dagıtıp temizleyip ( turk usulu yöntem ) ... tekrar toparlamak .. enerjiyi kesip statigi boşaltmak.. ram slotlarının yanında küçük bir buton var ne işe yaradıgına bakıyorum ama daha bulamadım ..belki resetleme yada yine statik elektritği atma ile ilgilidir diye tahmin ediyorum ...
kafamda deli sorular... 4 gb ramle kaldım .. zaten artık pc yetmez olmaya başlamıştı ... ama yanlış zamanlama ... şu an için aklım almıyor elektroniğe masraf yapmaya ... durumu kurtarmaya bakıyorum anlayacağınız.
2021 ASGARİ ÜCRET DETAYLARI ( ANA KONU )
Ekim ayının son günlerine geldiğimiz şu zamanlarda asgari ücrete yapılacak zam oranı merak konusu oluyor. Milyonlarca çalışan 2021 yılı için geri sayıma başladı. Aralık ayında asgari ücret görüşmeleri yapılacak ve milyonları ilgilendiren yeni zam oranı belli olacak. Yapılacak zam oranını merak edenler "Asgari ücrete 397 TL ek zam yapılacak mı?" sorusuna yanıt arıyor. Bilindiği üzere 1 Ocak 2020'den itibaren asgari ücretin brüt 2 bin 943 lira, net 2 bin 324 lira 70 kuruş olarak belirlenmişti. Peki, 2021 yılında asgari ücret ne kadar olacak?
2005-2019 ARASI ASGARİ ÜCRET RAKAMLARI
Asgari Ücret ile İlgili Güncel Haber Başlıkları
https://www.haberturk.com/2021de-asgari-ucret-ne-olacak-haberler-2864121-ekonomi
Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, "Bu yıl asgari ücretin tüm tarafların uzlaşısı ile tespit edilmesini diliyorum" dedi.
NELER DEĞİŞECEK?
Asgari ücretin yeniden belirlenmesiyle olacak bazı değişiklikler şunlar:
1- İşsizlerin aldığı maaş aynı oranda artacak.
2- Çalışanların aldığı asgari geçim indirimi de yükselecek.
3- Emeklilik için doğum ve askerlik borçlanması yapanların ödeyecekleri miktarlarda artış olacak.
4- İş görmezlik ödeneğinde artış yaşanacak.
5- Yaşlılık, evde bakım, engelli maaşları da Ocak ayı ile birlikte zamlanacak.
6- Kendi primini ödeyen Bağ-Kur'lular ve isteğe bağlı ödeme yapanların verdikleri paralar yükselecek. Gündelikçiler için ödenecek primler artacak.
Görüşmeler 4 aralıkta başlayacaktır.
Asgari Ücret Tespit Komisyonu, 2021 yılı asgari ücretini belirlemek için 1 Aralık’tan itibaren çalışmaya başlayacak. 2021 yılında memur maaşlarında ve kamu işçilerinin ücretlerinde artış oranı yüzde 3+3 olarak belirlendi.Peki 2021 yılında asgari ücret artışı ne olacak? Asgari ücrette artış senaryoları neler,Asgari ücret her yıl bir önceki yılın aralık ayında belirleniyor. Asgari Ücret Tespit Komisyonu, 2021 yılı asgari ücretini belirlemek üzere 1 Aralık’tan itibaren çalışmaya başlayacak. Komisyonda işçi, işveren ve devlet 5’er üye ile temsil ediliyor. İşçiler adına en fazla üyeye sahip konfederasyon olarak TÜRK-İŞ, işverenler adına da Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu’ndan (TİSK) üyeler görev yapıyor.
Asgari ücret ödemelerinde ek zam formülü de konuşulan konulardan. Uzmanların açıklamasına göre, asgari ücretli vatandaşların her ay ödemiş oldukları 375 TL gelir vergisi ve 22 TL damga vergisinin maaşlara eklenmesi ve böylelikle asgari ücrette artış yapma durumu düşünülebilir. Bu konuda resmi bir açıklama henüz yok. 2021 asgari ücret görüşmelerinde konunun gündeme gelmesi bekleniyor.
Aralık ayında başlayacak görüşmeler bu yıl daha çekişmeli geçeceği kesin. Malum döviz ve altın kurları, enflasyon, ekonomi parasal her konuda bir önceki yılı arar durumdayız. Ayrıca yanlış hatırlamıyorsam geçen yıl beklenenden daha az bir yenileme olmuştu ve bunun telafisini 2021 yılında yapılacağı konuşulmuştu...
Agari ücret ile ilgili yorumları, tahminleri bu konu altında paylaşabilirz.
6S gmail den mail alamıyorum
|
Dosya uzantılarının sonuna ''luceg'' eklendi
|
Yurt Dışından Workstation Almak Hakkında
|
Okuma Avenger B65 + Shımano Alivio Dx
|
Bina girişindeki telefon kutusu
|
Sisteme uygun ekran kartı tavsiyesi
|
No love lost..No love found.. |
Son Giriş: 10 sa. önce
Son Mesaj Zamanı: 3 hafta
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 15.479
İkinci El Bölümü Mesajları: 19
Konularının görüntülenme sayısı: 34.202 (Bu ay: 450)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 443 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Donanım / Hardware