Dostlar slmlar herkese... Elimde, asus Z77 PRO anakart İntel 2500K işlemci 8GB Kingston 1600MHZ ram Samsung 256GB SSD Samsung 1TB mekanik disk Cooler Master HAF 912 Plus RC-912P-KKN1 Kasa GX 750W PSU Şu an 2500k nın sunduğu dahili ekran kartıyla gündelik çalışıyor ama ben yine eskisi gibi Asus GTX 970 ya da bu sisteme uygun bir tık daha iyi bir kart arıyorum . Yani daha doğrusu, bu bileşenlerin max nasıl bir ekran kartı desteklediğini merak ediyorum . Asus GTX 970 GDR5 256bit dx12 bir kart... Bana bu sisteme yakışan, sistemin desteklediği, bütçe sorun değil, teknik konularda tecrübesi olan arkadaşlar kart önerirse çok sevinirim. Almışken yine gtx970 yerine daha iyi bir kart yanına da ram takviyesi yapacağım. Ram konusunda sorun yok anakartın desteklediği özellikleri biliyorum ama ekran kartı konusunda tereddütte kaldım .. şimdiden tşkler... |
Eski bir sistemi tekrardan aktif etmek için ekran kartı önerisine ihtiyacım var.

-
-
İşlemci değiştirmeden GTX 1060 veya dengi bir ekran kartı alınabilir. Hangi çözünürlükte kullanıyorsunuz?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Develerium -- 16 Eylül 2024; 21:35:40 > -
Hocam 1080P den 4k ya kadar imkanım var...
970 ile 1060 ise kriter, yani daha ötesi olmayacaksa hangisinden temiz bulursam pek farkı yok... Ben aslında bu sistemin işlemcisinide eski nesil 2600-2700k intel i7 lerle upgrade etmek istiyorum ama malum 10 yılı devirmiş bir sistem ...ikilemde kalmalarım ondandır. Artık o kadar çok şey değişti ki, şimdi 5 - 10 bin ram işlemci ekran kartı masrafı yapıp birinden birisi uyuşmasa sorun çıkarsa, kendi kendime, ne macera aradın tecrübe ettiğin bildiin modeli alsaydın diyeceğim. Belki dedim hatırlamadığım, bilmediğim o dönemin GTX 970 ki asus oc kartıydı. 1060 sonradan çıktı ama fiyat farkına değecek fp durumu yoktu. daha iyi bir destekleyen kart önerisi olur ya da vardır düşüncesiyle konuyu açtım .Ama anladığım yine benzer 970 1060 gibi bir kart sistemi o dönemlerdeki performansında çalıştıracak.. 8gb ddr3 ramı 16 yapabılırsem ötesi yok gibi artık bu saatten sonra ... Bu 2. bir sistem olarak, hatıra mı olur anı mı olur sağlam çalışır dursun istiyorum içinde steam hesabı, origin hesabı o dönem satın aldıgım BF1, F1, Thı division, fifa pes serileri vs...
cevabın için çok tşk ederim iyi forumlar
-
Selamlar, aynı Sandybridge platformundan 2600K kullanıyorum. Hobi amaçlı kurmuştum başta ama ana sistemimi 1 yıldan beri kullandırmaz oldu. 4.3 Ghz voltaj vermeden stabil bir şekilde kullanıyorum. RAM boyutum 32 GB ama. 8 gb bellek sizi ağır üzer. Min 16 yapın.
Benim işlemci için GTX 1070-GTX 1660 Super- RTX 3050 gibi kartları tam darboğaz olmadan beslemekte.
Eğer Multi değil de single oynuyorum dersen hiç o kadar eski nesile düşmeden GTX 1660 veya GTX 1060 6GB kovalayıp alın derim.
-
Hocam sonradan sistemi yenileyecekseniz, güçlü bir kart takmanız sorun olmaz sanki. Çıkarıp diğerine takarsınız. Kasada yer varsa ve güç kaynağı destekliyorsa tabi. Çok eski güç kaynağı yeni kartı yakabilir mi acaba?
İkinci el 4060ti falan çok güç de çekmez ve hızlıdır. Ama 8GB.
Sistemde RAM yetersizse önce RAM alın. Yoksa kart 5 fps ile soğuk soğuk çalışır. Bunu deneyimlemiştim 4GB RAM ile.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tugrul_512bit -- 17 Eylül 2024; 11:46:27 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X