Şimdi Ara

ASUS FONEPAD 2. (Telefon Özellikli tablet). [ANA KONU] (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
1.132
Cevap
9
Favori
62.274
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Ben bir hafta kadar önce hepsiburada'dan satın aldım. Aldığım gün her iki güncelleştirmeyi de yaptım. Aramada küçük bir sorun gördüğüm için daha önceden de araştırdığımda arkadaşların söylediği gibi fabrika ayarlarına geri döndüm ve tek bir sorun bile olmadan kullanmaya başladım. Bir haftadır herhangi bir sorun yok maşallah.
  • onurcan97 O kullanıcısına yanıt
    1. Real Racing 3, kendisi 1,51 GB olduğu halde sadece 33,53 MB taşınmasına izin veriyor. GT Racing 2 ise toplam 1GB ve 0,98 GB'ı SD karta taşıyabiliyorsunuz. Dead Triger 481 MB tutuyor ve 475 MB taşınmasına izin veriyor. Sygic son sürümü de kurdum. GPS biraz yavaş bağlanıyor ama çok kötü de değil. İyi yani. Mesela ben Sygic'in tüm dosyalarını Micro SD karta atmıştım. Oradan gördü ve sorunsuz çalışıyor. Muscle Run toplam 127 MB ve 122 MB SD karta taşıdı. Onun haricinde Bridge Constructor, Clash of Clans, Minecraft, İş bankası, MX Player ve Vine yüklü. Bu halde 2.2 GB bana ayrılan 4GB alandan kullanıyorum. Yani ilk başta root'a hiç gerek yok. Ben Class 10 32 GB aldım ve harika işimi gördü. İleride çıkacak oyun boyutlarına göre root gerekir mi bilemem. Belki ileride bende Android'i bile Micro SD'ye kurarım.
    2. Cihazın oyun performansını yukarıda söylediğim üç oyun ile test ettim. Xperia Z kullanmadım ama Note 2'yi biliyorum. Ayrıca bende Nexus 10 var. Gerçekten inanmayabilirsin ama oyun performansı çok çok iyi.
    3. Benim hattımda Turkcell ve 3G görüşme yapamıyorum diye veryansın edenler var ama hiç sorunsuz kullanıyorum. Sanıyorum 3G sorunsalı Avea'ya özgü. Bende bir yıl sonra Avea'ya geçecektim ama bunları okuduktan sonra asla geçmem.
    4. 4.3 ile beraber her şeyde artış var. Benim Nexus 10'a kitkat var da, bu sürümü de beğenmiştim zaten. Ama Kitkat daha iyi elbette. Birde, arada bir çalışan uygulamaları temizlemez isen, sadece menü kaydırmalarında ufak tefek kasmalar oluyor. Ekran yatay, dikey dönüşler de yine hafif takılmalar var. Arka flash'ının olmaması ise en büyük eksisi. Bir de anlamadığım, bu ücrete neden 1,5 GB RAM takmamışlar, kafam almıyor. Belki yeni sürüme saklıyorlardır. Umarım yanıt verebilmişimdir. Kolay gelsin.

• gogo_66 G kullanıcısına yanıt
    Forumun her yerinde Android - IOS karşılaştırması, çekişmeler vb. bulabilirsin ama burası uygun olmamış. Çünkü, bence Asus'un bu cihazı bile, kapalı kutu Apple'dan on kat daha iyi. Apple'a bir OTG veya başka bir dongle bile takamadıktan sonra yemişim Apple'ı. İnsanlar özgürlük ve hürriyet ister. Bir şirkete asla mahkum olmam, olamam.
  • Facebook Fonepad grubunda 4.4 sürümüyle alakalı bi yazı okumuştum güncelleme değil sanırım cmw yukleme. Güncelleme gelip gelmeyeceği ile ilgili bilginiz var mi arkadaşlar ya da yükleyen var mi?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu cihazda sonicmaster ses programı var, neden zil ve müzik dış sesleri cılız çıkıyor anlamadım, hala bu sorunu çözmeye çalışıyorum.!

• quote:

Orijinalden alıntı: hersitede

Forumun her yerinde Android - IOS karşılaştırması, çekişmeler vb. bulabilirsin ama burası uygun olmamış. Çünkü, bence Asus'un bu cihazı bile, kapalı kutu Apple'dan on kat daha iyi. Apple'a bir OTG veya başka bir dongle bile takamadıktan sonra yemişim Apple'ı. İnsanlar özgürlük ve hürriyet ister. Bir şirkete asla mahkum olmam, olamam.

ben yazılım, içerik veya donanımsal bir kıyas yapmadım yazımda dikkat edecek olursanız söz konusu markanın yani apple ın bi standardı olduğunu gözlemlediğimi diğer markalarda ise bu standardın yakalanamadığını söyledim ki araştırırsanız gerçekten öyle olacak. bence apple ürünleri dediğiniz gibi kapalı kutu ve kendi amacına bile hizmet edemeyen ürünleri mevcut ama aynı üründen 100 tane karıştırın bitane seçin sonra tekrar karıştırın bitane daha seçin ürünler apple da tamamen aynıdır. diğer markalarda ise tamamen aynı olmama ihtimali %5 tir bunu söylemeye çalışıyorum bak burda aynı ürünü kullananlar var biri diyoki çalışmıyo diğeri diyoki sıkıntılı başkası yazmışki süper öteki iyi demiş apple da ise tüm kullanıcılar aynı görüşlere sahipler şikayette aynı memnuniyette aynı .9

• Arkadaşlar tespit ettiğim bir olayı sıcağı sıcağına paylaşmak istedim. Cihaza simkarti takip açtım mobil ağa ulaşılamadı hatası verdi açık iken kartı sokup taktim, sokuldu takıldı hazır uyarısı verdi fakat bir türlü pin ekranı gelmedi, tam format atacakken giriş ekranı kısmından kilidi kayarak seklinde ayarladim ( kilit v.b yoktu) güç tuşunu basıp ekranı kapatıp actim kilit ekranında pin kodu sordu girdim şuan sorunsuz ağa bağlanıyor. Sizler de benzer şeyleri paylasirsaniz sorunları çözmede data oluşur. Saygilar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi realraven -- 16 Şubat 2014; 13:50:22 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: gogo_66

quote:

Orijinalden alıntı: hersitede

ben yazılım, içerik veya donanımsal bir kıyas yapmadım yazımda dikkat edecek olursanız söz konusu markanın yani apple ın bi standardı olduğunu gözlemlediğimi diğer markalarda ise bu standardın yakalanamadığını söyledim ki araştırırsanız gerçekten öyle olacak. bence apple ürünleri dediğiniz gibi kapalı kutu ve kendi amacına bile hizmet edemeyen ürünleri mevcut ama aynı üründen 100 tane karıştırın bitane seçin sonra tekrar karıştırın bitane daha seçin ürünler apple da tamamen aynıdır. diğer markalarda ise tamamen aynı olmama ihtimali %5 tir bunu söylemeye çalışıyorum bak burda aynı ürünü kullananlar var biri diyoki çalışmıyo diğeri diyoki sıkıntılı başkası yazmışki süper öteki iyi demiş apple da ise tüm kullanıcılar aynı görüşlere sahipler şikayette aynı memnuniyette aynı .9

arkadaş bu cihazın fiyatı da 1100 tl olsaydı o zaman aynı kaliteyi bekleyebilirdin. eski jenerasyon ipad mini cellular fiyatı halen 1100 tl civarında. fakat asus fonepad 7'nin fiyatı ne kadar? 700 tl. aradaki fiyat farkı da daha iyi kalteyi belirliyor. haklısın apple cihazları neredeyse piyasadaki en kaliteli cihazlar fakat fiyatları da çok yüksek. açık net olarak ortada, daha iyi kalite istiyorsan çok daha fazla para vermek zorundasın. kaldı ki bu fonepad'in telefon özelliği de var. ipadlerin hiçbirinde fabrika çıkışı olarak cihazlar bunu desteklemiyor. samsunglarda ise türkiye girişli cihazlarda resmi olarak telefon özelliği yok, olsaydı da fiyatları yüksek olurdu. özetle, asus fonepad 7'yi 650-700 seviyesinde almak(ben bu cihazı 520 tl'ye almıştım) fiyat/performans beklentisi olan kişilerin ihtiyacını karşılar. piyasada şu fiyat performans skalasında daha iyisini halen yok. ben kendi cihazımı ses yankısı nedeni ile iade ettim ve parasını aldım, fakat şimdi pişmanlık da duyuyorum. halen bu ayarda ve fiyatta cihaz bulamadım.

• yahu arkadaşlar sizin anlayışınıza hayranım gerçekten ben asus un fonepadine kötü demiyorum ki apple ürünlerinede çok iyi demiyorum zaten ben diyorumki aynı asusu sen almışsın sorun yaşamışsın başka bi arkadaş hiç bi problem yaşamamış diyorum bunun nbi standardı olması lazım diyorum yoksa sen lmışsın almamışsın banane şayet biraz daha araştırma yaptıktan soınra bende alacam aynı ürünü ama şidmi bu markada şans işine geliyoruz birinde sorun yaşanmış diğer kişide yaşanmamış bende ne çıkacak belli değil onu söylemeye çalışıyorum. Apple a gelince diyorumki o markada böyle bişey yok iyimi çıkacak kötümü çıkacak diye bişey yok diyorum asus un mallarına da hiç bi zman kötü demem ama siz okuduğunuzu nasıl anlıyorsanız artık o sizin anlayışınızla ilgili bi durum yani biraz< kıtlık var benim söylediğimle sizin savunduğunuz tamamen farklı şeyler
  • Gogg kardeş, lütfen bu cihaz ile ilgilenmiyorsan, kıt yorumlarını başka yerde yapar mısın?
  • Sorun ve çözümler üzerinde kafa yorsak!

• Arkadaşım ben kalite güvence teknikeriyim kablo, beyaz eşya ve jant üretimi yapan fabrikada çalıştım. Kaliteyi belirleyen faktörler vardır çalışan işçinin psikolojisinden tut kullanılan yarı mamuller ortam şartları v.b birçok şey kaliteyi etkiler tabi bu demek değil ki her şeyi kaderine bırakalım firmaların kalite anlayışı ve yaklaşımida kaliteyi doğrudan etkiler. Elektronik işi şans derler hep hakkatende öyle, yeni cihaz ne kadar test edilsede piyasaya sürülünce problemler yaşanabilir. Koskoca otomobil firmaları bile sonradan farkettikleri hata icin araclarini geri çağırıyorlar. Önemli olan firma malına sahip çıkıyor mu çıkmıyor mu? Asus bu konuda gerekeni yapıyor görüşündeyim! Saygılar...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi realraven -- 16 Şubat 2014; 19:57:47 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: gogo_66

yahu arkadaşlar sizin anlayışınıza hayranım gerçekten ben asus un fonepadine kötü demiyorum ki apple ürünlerinede çok iyi demiyorum zaten ben diyorumki aynı asusu sen almışsın sorun yaşamışsın başka bi arkadaş hiç bi problem yaşamamış diyorum bunun nbi standardı olması lazım diyorum yoksa sen lmışsın almamışsın banane şayet biraz daha araştırma yaptıktan soınra bende alacam aynı ürünü ama şidmi bu markada şans işine geliyoruz birinde sorun yaşanmış diğer kişide yaşanmamış bende ne çıkacak belli değil onu söylemeye çalışıyorum. Apple a gelince diyorumki o markada böyle bişey yok iyimi çıkacak kötümü çıkacak diye bişey yok diyorum asus un mallarına da hiç bi zman kötü demem ama siz okuduğunuzu nasıl anlıyorsanız artık o sizin anlayışınızla ilgili bi durum yani biraz< kıtlık var benim söylediğimle sizin savunduğunuz tamamen farklı şeyler

arkadaşım biz de diyoruz ki, apple cihazlarındaki standartı istiyorsan 700 tl olan bu cihaza değil, üstüne 400 tl daha olan ipad mini cellular'a bakacaksın.
    apple o standartı nasıl oluşturuyor sanıyorsun? üretim sırasında da para konuşuyor. o cihazların fiyatları bu nedenle pahalı. kaliteli malzeme kullanıyor adamlar ve o nedenle cihazlar pahalı ve bir standartı var. daha açık ve net nasıl yazabilirim anlamıyorum. 700 tl fiyatlı bir cihazda böyle hatalı ürün payı da yükseliyor tabii ki.

• Selamlar arkadaşlar, asus'un web sitesinde bir güncelleme gördüm emin olamadığım için yüklemedim "asus fonepad me372cg" modeli için, bilgili olan arkadaşlar bunun ne olduğunu belirtirlerse ve yüklenilmesinde sakınca olmadığını söylerler ise güncellemek istiyorum. - ASUS FonePad 7 Kernel Source Code for Android OS (V5.2.3)- ve 105 mb lık 6,01,2014 tarihli güncelleme. linki isehttp://www.asus.com/tr/Tablets_Mobile/ASUS_Fonepad_7_ME372CG/#support_Download ve bu linkte tam 102 sayfalık pdf formatında Türkçe kullanım kılavuzu var, malum kutu içinden detaylı bir kılavuz çıkmamıştı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi milliyan -- 16 Şubat 2014; 21:27:33 >

• arkadaşlar merhaba 1 ay kadar önce asus fonepad 7 almıştım fakat dışarıdan gelen aramaları görmeediği için servise gönderdim, servis değişim verdi. bugün yeni ürünü aldım. sistem android 4.3 olarak gelmiş. sim kartı taktım yine aynı sorun. dışarıdan gelen aramaları cevaplamıyor. ve arama yapabilmek için manuel olarak ağ bulmak gerekiyor. bu sorunu yaşayan var mı aranızda? varsa çözüm nedir.. yeniden servis yolları mı göründü
  • quote:

Orijinalden alıntı: realraven

Sorun ve çözümler üzerinde kafa yorsak!

bencede mesaj kirliliğine gerek yok sorunlar üzerine yoğunlaşalım arkadaşlar.

benim gibi birçok arkadaşın yaşadığı sorun olan mesela;
    telefon özelliği ile ilgili yaşadığımız sorun donanımsal olsa 4.2.2 yüklüyken niye sıkıntı yoktu çalışıyordu da
    4.3 güncellemesinden sonra sorun başladı. bilmiyorum yanlışmı düşünüyorum arkadaşlar
  • quote:

Orijinalden alıntı: inci-gunes

arkadaşlar merhaba 1 ay kadar önce asus fonepad 7 almıştım fakat dışarıdan gelen aramaları görmeediği için servise gönderdim, servis değişim verdi. bugün yeni ürünü aldım. sistem android 4.3 olarak gelmiş. sim kartı taktım yine aynı sorun. dışarıdan gelen aramaları cevaplamıyor. ve arama yapabilmek için manuel olarak ağ bulmak gerekiyor. bu sorunu yaşayan var mı aranızda? varsa çözüm nedir.. yeniden servis yolları mı göründü

Bende daha önce bu tarz bir sorunla karşılaşmıştım Samsung telefonda sorun sim kartta idi eski nesikl sim kart kullanıyorsanız ondan kaynaklanır. Yeni nesil sim kart ile problem çözülüyor.
  • Simkartlar 64kb 128kb seklinde degisiyor

• Bende dışarıdan gelen aramalara cevap verememe, 3G sorunları yeni SIM kart olmamasından kaynaklanıyor olabilir. Çünkü bende hiçbir sorun yok maşallah.
  • milliyan kullanıcısına yanıt
    Ben 103 MB olarak indirdim. Ayrıca cihazdaki Kernel sürümü 18.12.2013 tarihli 5.2.2 sürümü. Bende, bunun farkını merak ediyorum. Bilgi için teşekkürler. Ayrıca cihaz iki üç gündür Teknosa, hepsiburada, gold'ta tükenmiş durumda. Bugün öğlen saatlerinde n11'den ve netsiparis'ten baktığımızda vardı ve sepete ekledik. Bir saat sonra orada da tükenmişti. Diğer siteler var ama onlara da güvenemedim. Vatan'da ise 800 küsur lira.
  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.