Şimdi Ara

asus formula v hata mesajı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
1.343
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • bilgisayarı açtığımda hata mesajı alıyorum. bios güncellemek içinhttp://forum.donanimhaber.com/m_49875272/tm.htm konuyu inceledim programı indirdim setupu tıkladığımda mavi ekran hatası alıyorum dün windows puan derecelendirmsini açtığımda yine mavi ekran hatası verdi . yardımlarınızı bekliyorum arkadaşlar

• sistemde overclock varsa kaldırın, eğer overclock yoksa anakartı farklı ramlerle denemenizi tavsiye ederim. (sistemin diğer bileşenleri nedir?)
  • quote:

Orijinalden alıntı: law1979

sistemde overclock varsa kaldırın, eğer overclock yoksa anakartı farklı ramlerle denemenizi tavsiye ederim. (sistemin diğer bileşenleri nedir?)
    o.c yok dün akşam remleri siyah slotlara taktım sistemi ilk kurduğumda anakart rem hızlarını 1600e almıştı biosa girip 1866 yapmıştım eski haline yani biosu default ayarlarına geri aldım. ayrıca unuttum ilk mesajda yazayım bazen pc donup kalıyor hoparlorden acayip ses geliyor
    rem gskill 2x4 1866 mhz
    ndivia gts 250
    wd 500gb 7200
    ocz 600w
  • quote:

Orijinalden alıntı: efsane_300

o.c yok dün akşam remleri siyah slotlara taktım sistemi ilk kurduğumda anakart rem hızlarını 1600e almıştı biosa girip 1866 yapmıştım eski haline yani biosu default ayarlarına geri aldım. ayrıca unuttum ilk mesajda yazayım bazen pc donup kalıyor hoparlorden acayip ses geliyor
    rem gskill 2x4 1866 mhz
    ndivia gts 250
    wd 500gb 7200
    ocz 600w

Alıntıları Göster
    ram voltajını manuel 1.6v yapıp dener misiniz?
  • quote:

rem gskill 2x4 1866 mhz
    ndivia gts 250
    wd 500gb 7200
    ocz 600w

Alıntıları Göster
    bir sitede bunları buldum dogrumu yalnışmı acaba

Stop 0x00000050 (Page Fault in Nonpaged Area)

Ana bellek arızası,
    L2 bellek arızası,
    Video RAM arızası.

• quote:

tamam deniyorum şimdi
  • quote:

quote:

tamam deniyorum şimdi

Alıntıları Göster
    birinci resimdeki siyah ekranı görmemek için ayarlar şu şekilde olmalı "Bios settings Advanced > Onboard Devices Configuration >Asm1061 Oprom = Disable"
  • quote:

quote:

tamam deniyorum şimdi

Alıntıları Göster
    rem 1.659 v peki ilk resimdeki hata nedir ne anlama geliyor
  • quote:

rem 1.659 v peki ilk resimdeki hata nedir ne anlama geliyor

Alıntıları Göster
    ram voltajı fazla olmuş biraz 1,6 yeterli. aslında hata mesajı değil aygıt bulunmadı türünden mesaj. işlemci nedir bu arada.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi law1979 -- 3 Nisan 2012; 22:32:14 >
  • quote:

ram voltajı fazla olmuş biraz 1,6 yeterli. aslında hata mesajı değil aygıt bulunmadı türünden mesaj. işlemci nedir bu arada.

Alıntıları Göster
    işlemci fx 8120
    biosda 1.659 yazıyor tıkladıgımda herhangi bir secenek gelmedi yani ne yükseltebiliyorum nede düşürebiliyorum ayrıca cpuzde 1.5 yazıyor remin gercek voltajımı o değer yoksa aldığı voltajmı

• quote:

işlemci fx 8120
    biosda 1.659 yazıyor tıkladıgımda herhangi bir secenek gelmedi yani ne yükseltebiliyorum nede düşürebiliyorum ayrıca cpuzde 1.5 yazıyor remin gercek voltajımı o değer yoksa aldığı voltajmı

Alıntıları Göster
    cpu-z zamanlamaları hangi voltajta çalıştırabildiği yazıyor, yani anakartın o anda kullandığı voltajı göstermez. bios girdiğinizde "dram voltaj" yazan sekmede normalde "auto" yazar. siz oraya 1,6 yazabilirsiniz auto yerine.

resimde gösterdiğim yer gerçek voltajı gösterir.

• quote:

cpu-z zamanlamaları hangi voltajta çalıştırabildiği yazıyor, yani anakartın o anda kullandığı voltajı göstermez. bios girdiğinizde "dram voltaj" yazan sekmede normalde "auto" yazar. siz oraya 1,6 yazabilirsiniz auto yerine.

resimde gösterdiğim yer gerçek voltajı gösterir.

Alıntıları Göster
    anakartın arkasında cmos tuşu var ona 3 saniye tut sonra ram leri 1600 mhz e al sorun kalmaz . 1866 çalıştramıyor ramlarin frekanslaeriyla oynarsan ancak 1866 mhz de çalışır. aynı hatayı bende gördüm ama deneme ile çözdüm

• quote:

birinci resimdeki siyah ekranı görmemek için ayarlar şu şekilde olmalı "Bios settings Advanced > Onboard Devices Configuration >Asm1061 Oprom = Disable"

Dün akşam sinirden bu mesajını görmemiştim eve gitiiğimde deniyecem
  • quote:

quote:

Dün akşam sinirden bu mesajını görmemiştim eve gitiiğimde deniyecem

Alıntıları Göster
    law1979
    AİDA64'te göstermiş olduğun DIMM V deger bende göstermedi programın son sürümünü akşam indirecem birde öyle bakacam voltaj degerine.

Susqunface
    ayrıca kullandığım rem buhttp://www.gskill.com/products.php?index=378 yani 1866mhz remi çalıştıramıyor diyorsun ama o.c falan yapmadım normal degere getirmiştim standart 1866mhz'yi görmesi ve çalıştırması gerekiyor
    bahsettiğin cmos tuşu pc açıkmı yoksa kapalımı basmam gerekiyor dün akşam açıkken denedim herhangi birşey olmadı

law1979 . Susqunface sizinde başınızı ağrıtıyorum kusura bakmayın yardımlarınız için teşekkür ederim.

• quote:

law1979
    AİDA64'te göstermiş olduğun DIMM V deger bende göstermedi programın son sürümünü akşam indirecem birde öyle bakacam voltaj degerine.

Susqunface
    ayrıca kullandığım rem buhttp://www.gskill.com/products.php?index=378 yani 1866mhz remi çalıştıramıyor diyorsun ama o.c falan yapmadım normal degere getirmiştim standart 1866mhz'yi görmesi ve çalıştırması gerekiyor
    bahsettiğin cmos tuşu pc açıkmı yoksa kapalımı basmam gerekiyor dün akşam açıkken denedim herhangi birşey olmadı

law1979 . Susqunface sizinde başınızı ağrıtıyorum kusura bakmayın yardımlarınız için teşekkür ederim.

Alıntıları Göster
    bilgisayar açıkken bassanızda bilgisayarın kendini kapatıp bios ayarlarını sıfırlaması lazım. Eğer sıfırlamazsa anakrtta sıkıntı olabilir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi law1979 -- 4 Nisan 2012; 14:26:50 >

• quote:

bilgisayar açıkken bassanızda bilgisayarın kendini kapatıp bios ayarlarını sıfırlaması lazım. Eğer sıfırlamazsa anakrtta sıkıntı olabilir

hocam söylediğiniz herşeyi yaptım asm1061 kısmı disable yaptım artık hata mesajı gelmiyor peki bu şekilde bir sıkıntı olurmu
    rem voltajını ayarladım şimdi 1.535'te çalışıyor
    cmos tuşuna uzun basmama ragmen herhangi bir tepki vermedi acaba anakart arızalımı anlamanın başka bir yolu varmı
  • quote:

quote:

hocam söylediğiniz herşeyi yaptım asm1061 kısmı disable yaptım artık hata mesajı gelmiyor peki bu şekilde bir sıkıntı olurmu
    rem voltajını ayarladım şimdi 1.535'te çalışıyor
    cmos tuşuna uzun basmama ragmen herhangi bir tepki vermedi acaba anakart arızalımı anlamanın başka bir yolu varmı

Alıntıları Göster
    asus update programını yüklemeye çalıştığımda nedense o zaman oluyor setup'a bastığımda bir pencere açılıyor NEXT butonunu tıkladığımda mavi ekran hatası veriyor başka bir versiyonunu denedim oda yüklenmedi biri yardım etsin lütfen

• quote:

asus update programını yüklemeye çalıştığımda nedense o zaman oluyor setup'a bastığımda bir pencere açılıyor NEXT butonunu tıkladığımda mavi ekran hatası veriyor başka bir versiyonunu denedim oda yüklenmedi biri yardım etsin lütfen

Alıntıları Göster
    Bu tip hatayı ben genelde bütün parçaları imkan dahilinde deneyerek bulabiliyorum, siz en güzeli tüm sıkıntıları ayrıntılı bir şekilde yazıp Çizgi'ye gönderin hatta mümkünse kasayı komple gönderin ki tüm donanımlarınız test edilsin. 2-3 gün içinde sorunun kaynağını bulup size bilgi verirler.
    Saygılar

• quote:

Bu tip hatayı ben genelde bütün parçaları imkan dahilinde deneyerek bulabiliyorum, siz en güzeli tüm sıkıntıları ayrıntılı bir şekilde yazıp Çizgi'ye gönderin hatta mümkünse kasayı komple gönderin ki tüm donanımlarınız test edilsin. 2-3 gün içinde sorunun kaynağını bulup size bilgi verirler.
    Saygılar

Alıntıları Göster
    Dostum hiç uğraşma kimsenin birşey bildiği yok en iyisi vip.asus.com cihazını kaydettir ordan teknik yardım iste ordan senı herşekilde yönlendiryorlar ben kaç gün mavı ekran 124 hatası ıcın baktım araştırdım sonunda uretici firma sordum bu hata için RMA merkezine gitmeniz lazım dedi Asusun RMA merkezidewww.cizgi-rma.com hiç kafanı yorma kimsenin birşey bildiği yok

• quote:

Orijinalden alıntı: SuperACc

Dostum hiç uğraşma kimsenin birşey bildiği yok en iyisi vip.asus.com cihazını kaydettir ordan teknik yardım iste ordan senı herşekilde yönlendiryorlar ben kaç gün mavı ekran 124 hatası ıcın baktım araştırdım sonunda uretici firma sordum bu hata için RMA merkezine gitmeniz lazım dedi Asusun RMA merkezidewww.cizgi-rma.com hiç kafanı yorma kimsenin birşey bildiği yok

update programını nezaman kurmaya çalışsaydım mavi ekran hatası alıyordum iş yerindeki farklı bir bilgisayarda denedim yine aynı mavi ekran hatası veriyordu ama kodlar farklıydı pc HP'idi. bios güncellemeyi flash bellek ile yaptım şimdi hiç bir sıkıntı yok

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.