Asus servis point rezaleti /
Arkadaşlar. Rog strix 3060v2 ekran karti alıp anakarta taktim fakat görüntü alamadım. 18 temmuzda RMA oluşturup anakartı servise gönderdim.
Anakart i kargodan aldim kurulum yapacağım sırada işlemci pinlerinin 2ad kırık olduğunu fark ettim. Asusu hemen aradım durumu izah ettim. Fotoğraf istedi gönderdim. Ertesi gün asus aradı onarım için karti göndermemi istedi.
(Yaptıkları işlem biosu güncelleyip gönderdiler)
Bende haklı olarak onarım yapılmasını değil bire bir değişim yapilmasini istediğimi söyledim. Karti gönderin değerlendirme yapıldıktan sonra karar verilir dedi. Bende karti gönderdim bugün sitede sorgulama yaptığımda şu şekilde bir yazı gördüm.
ONARIM DURUMU
Onarıma devam edebilmek için tamir ücretini onaylamanız gerekiyor. Konu hakkında bilgi vermek için telefon veya e-posta üzerinden sizinle iletişime geçilecektir.
Bu arada bios güncellemesini kendim yapmıştım. Ve anakartı dahili gpu dan 2 ay kadar kullandım.
Resimde görüldüğü gibi static poşeti de yırtmış lar. Pinleride kırmışlar. Asus hala aramadı. Bu durumda ne yapmam gerekiyor.
Anakart modeli rog strix z690 f gaming
Konuyu öne çıkaran ve yorum yapan herkese teşekkür ediyorum.
.
GÜNCELLEME..
23/082022 saat 12.07 de 0216 524 30 30 Numaralı asus müşteri hizmetlerinden arandim.
250 tl karşılığında soketin değişeceğini söyledi. Bende kabul etmedim ve itiraz hakkımı kullandım. Tekrar dönüş yapacağını söyledi.
GÜNCELLEME
25/08/2022
Sabah tekrar arandim. Garanti kapsamında onarım yapılacağını söyledi.
Değişim yapılmayacak galiba.
Asus Z690 anakartin asus rtx 3060 ekran kartını görmemesi
Merhaba arkadaşlar. ROG STRIX Z690 F Gaming dahili GPU'dan görüntü alabiliyorum. Kaç aydır bu şekilde kullanıyorum. Bugün STRIX RTX 3060 ekran karti taktim ama görüntü alamıyorum. BIOS ayarindan primary display pcie yaptim olmadı. pciex16 gen4 gen3 yaptim yine olmadı.
Ax 5570 ekran kartını taktim hic bir ayar yapmadan görüntü verdi. Üstelik eski bir kart. Rtx3060 başka bilgisayarda denedim aynı şekilde görüntü verdi.
Bios son sürüm yüklü.
asus rog strix z690 f
12700k
Kingston fury ddr5 32gb 6000mhz
Seasonic 750w psu
Kingspec120gb m2 ssd
IN WIN 303 ÖZEL SIVI SOĞUTMA
Oyuncu monitörunde kararsızlık..
|
|
Asus z170 pro gaming
|
Philips tv servisi mağduriyeti
|
Kasa boyama
|
Turbine fan
asus formula v hata mesajı
|
Meslek: Elektrik Teknikeri
Son Giriş: 6 ay önce
Son Mesaj Zamanı: 2 yıl
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 371
İkinci El Bölümü Mesajları: 43
Konularının görüntülenme sayısı: 5.756 (Bu ay: 80)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 171 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Android Telefonlar