Merhaba arkadaşlar. ROG STRIX Z690 F Gaming dahili GPU'dan görüntü alabiliyorum. Kaç aydır bu şekilde kullanıyorum. Bugün STRIX RTX 3060 ekran karti taktim ama görüntü alamıyorum. BIOS ayarindan primary display pcie yaptim olmadı. pciex16 gen4 gen3 yaptim yine olmadı. Ax 5570 ekran kartını taktim hic bir ayar yapmadan görüntü verdi. Üstelik eski bir kart. Rtx3060 başka bilgisayarda denedim aynı şekilde görüntü verdi. Bios son sürüm yüklü. asus rog strix z690 f 12700k Kingston fury ddr5 32gb 6000mhz Seasonic 750w psu Kingspec120gb m2 ssd |
Asus Z690 anakartin asus rtx 3060 ekran kartını görmemesi
-
-
İlginç. kartın extra güç kablolarını bağladınızmı ? kart pcı-e yuvasına tam oturuyormu ?
-
Evet 6 pin extra güç kablosunu bağladım. Öncesinde rx 5700xt ekran karti kullanıyordum. (Anakart z370A)
Slota tamamen oturduğundan eminim.
Asus teknik servisi aradım durumu anlattım. Anakart voltaj ile alakalı olabileceğini söyledi. Anakart, ekran kartı destek formu gönderdi. Kontrol etmemi istedi. Aksi takdirde anakarti servise göndermemi söyledi.
Benim anlamadığım eski karti nasıl çalıştırıyor. Ekstra güç istememesi ne rağmen.
Biostan gpu voltaj ayarını bilen varsa lütfen yazsin..
-
anakartın ekran kartının girdiği pcı-e yuvasına basınçlı hava tutturabılırmısın kompresor ıle bisikletçilerde lastik şişirmek için olulur kompresör toz filan girmiş olabilir yavaya.
yada ekran kartının yuvaya oturacagı erkek baglantı yönünde kaliteli bir silgi''beyaz pekikan yada rotring'' ile yollara soldan sağa doğru silebilirmisin. arkasını ve önünü.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SaLVaToRe_V -- 7 Temmuz 2022; 13:28:35 > -
Tamam hocam. Akşam denerim ama basınçlı hava olarak sadece normal hava üflemeli kompresör var evde.
Asus yetkili servisin söylediği doğru olabilir. Voltaj ile ilgili galiba.
-
kartı başka bir bilgisayarda dene.
-
Karti ve psu yu başka bir anakarta taktim çalıştı.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X