Şimdi Ara

Asus Fx503vd klavye arızası

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
289
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Asus Fx503vd-dm077 marka model notebook sahibiyim.
    Cihaz
    intel i5/7300hq + 4gb gtx1050
    8 gb ram + 256 gb ssd
    Özelliklerine sahip

Daha önceleri intel 8265 wlan modülü ile sorun yaşamıştım, daha sonra arada yinelenen sorumum kendiliğinden kalıcı olarak çözüldü.
    Yakın zamanda sadece 20 dk boyunca kullandığım cihazım bir anda kapandı (crash oldu diyim) ve tekrar açılmadı, şarj ledi de yanmıyordu prize takınca. Sonuç anakart değişimi.

Cihazı servisden alalı 2 hafta oldu, geçenlerde kullanırken cihazımın şarjı azaldığı için kapandı, uyandırdığımda klavyem çalışmıyordu (backlight da kapalı). Cihazı kapattım açtım düzeldi. Başka bir zaman açtığımda ise klavye ışıkları açıldı ama klavye çalışmıyordu. Başka bir sefer ikisi de çalışmadan açıldı. Klavye aydınlatması çalıştığında biosa girebiliyorum, orada çalışıyor ama windowsda çalışmıyor yine de. Cihazı kapatıyorum, klavye aydınlatma ve power tuşu aydınlatması ve power led açık kalıyor, powera basılı tutarak kapatıyorum. Basılı tutarken cihaz çalışmaya başlıyor ardından güç kesiyor zaten.

Bios sürümünü (308) eski anakartımdaki versiyona (307) düşürdüm. En güncel windows 10 ile formatladım, kurulumda yine çalışmıyordu. Sitesindeki driverları kurdum, windows güncellemelerini ve driver güncellemelerini yaptım. Formatdan sonra windowsda hiç çalışmadı, bir iki kez biosa girebildim orda çalışıyor hala. Biosdayken kaydet ve çık deyince cihaz tamamen kapanıyor ve öyle açılıyor bahsettiğim ledlerin açık kalması olmuyor iki saniyeliğine kapanıyorlar. Bios ayarlarını da defaulta alarak denedim sonra secure boot, fast boot kapalı csm açık denedim. Sonuç yok, arada çalışan klavye ile bazen başlangıçta biosa girebiliyorum o kadar. Bazen biosa bile girmiyor.

Tekrar servise götürmeye vaktim yok, yazılımsal olduğu bariz olan bu sorunu kendim çözmem gerek. Garantisi devam ettiği için açmıyorum, yoksa cmos reset yapardım. Shutdown sonrası sorunun başka marka modeller için yabancı forumlarda intel management engine interface ile alakalı olduğunu söylemişler ama ben sadece asus sitesindeki versiyon 11 indirebiliyorum.

Cevaplarınız/yardımlarınız için şimdiden çok teşekkür ederim, iyi forumlar diliyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Sıvı teması olmadıysa klavyede klavyenın anakarta baglantısını kontrol edin gevseme yapmıs olabılır.

Sorunun yazılımsal oldugunu dusunuyor iseniz linux live cd ile notebook açıp klavye çalısıyormu kontrol edin.
  • cuhuku C kullanıcısına yanıt
    yanıtınız için teşekkürler öncelikle,

linux ile maalesef test edemedim ubuntu 16.04 için medyayı test et dediğimde bu hataları aldım:
    unable to enumerate usb device
    nmi watchdog: watchdog detected hard lockup on cpu 1

Ama elimde yeni bir bilgi var:

Laptopu kapatıp ardından güç butonuna basarak bataryayı kestikten sonra prize takılı olmadan bir süre bekletip öyle cihazı çalıştırırsam bu sorun olmuyor
  • Konu güncel arkadaşlar,

laptoplarda bios haricinde cihaz kapalı olduğu halde güç bulundurabilecek ne var bilgisi olan var mı?
    güç kestikten sonra da baya bir süre beklemem gerekiyor bu süreye göre pasif devre elemanlarının boşalıp tekrar dolması çok kısa süreler.
    ramlerle mi alakalı sizce? windows için fast boot ile ilgili bilidiğim tüm özellikleri kapattım aklıma başka şey de gelmiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi the.crack.man -- 18 Ocak 2020; 23:6:5 >
  • the.crack.man kullanıcısına yanıt
    Tek akla gelen notebookunuz statik elektiriklenme yapıyor oda klavyeye vuruyor. prizinizin toprak hatttını kontrol edın. Mümkünse prizi sokup toprak hat baglanmıs mı bakın. Buyuk ıhtımal sorununuz budur gibime geliyor

En guncel driver kurduktan sonra .. aygıt yoneticisindekı klavye altındakı tum driverları kaldırıp daha sonra butun pencerelerı kapatıp . kapat diyip tekrar acın windows kendı kuracaktır drıverları. yeniden başlat demeyin.
  • batarya ve adaptor cıkarıldıktan sonra power tusuna 20 sn basmanız statik elektiriklenmeyi alıyor diye biliyorum
    Ben de statik elektrik olduğunu düşünmeye başladım, öncesinde anakartım neden bozuldu bilmiyorum ama şuan cihazın içinde ömrünü tamamlamaya yakın başka bir parça var sanırım. Çok teşekkür ediyorum, dediğiniz gibi power butonuna basarak idare etmeye çalışacağım servise verene kadar. Yazılımsal bir sıkıntı bulamadım.

quote:

I had this problem with a Ubuntu 12.04 64-bit Live CD. It prevented all USB devices from working, which in my case was a wireless mouse and a wifi router. The hardware worked fine on the same machine in windows7 and with the 32-bit Ubuntu 12.04.

The fix was to enable IOMMU in the BIOS of my Gigabyte GA-990A-D3 motherboard. Everything works fine after that change.

This is problem is similar to a common one that people have trouble installing 64-bit Ubuntu because the keyboard does not work. If the keyboard uses a USB port it will have the symptom that it is a keyboard-specific problem, when it is actually a general USB failure.

Hopefully, this fix works for others with perhaps other hardware.

Böyle bir yazı buldum, live ubuntu için aldığım hatayı aratınca

• the.crack.man kullanıcısına yanıt
    bıostan bır ayar yapılması gerekıyor dıyor sanırım..prizi kontrol edın statıkse sorun cozum priz
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.