Şimdi Ara

ASUS FX505DD-BQ114 KULLANICILARI KULÜBÜ (14. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
431
Cevap
14
Favori
22.367
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Windows , sessiz , performans, turbo
    Bu şekilde 4 seçenek var bende

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • KüfürbazHaydoo kullanıcısına yanıt
    Bende uygulama windows store üzerinden güncellenmişti. Dengeli profili hala mevcut
  • quote:

Orijinalden alıntı: tunc@y

Bende uygulama windows store üzerinden güncellenmişti. Dengeli profili hala mevcut
    Benim de en güncel sürüm olması lazım güncelleme göstermiyor MS.
    İlginç bir iş, bolca kullandığım bir profildi şimdi Windows profilindeyim.
  • Ben ram takviye etmeyi dusunuyorum hangi ozellikte olmasi gerekir

• KaderDemir7 kullanıcısına yanıt
    Ben aşağıda ki rami taktım hocam. Konuda uygun olduğu belirtilmişti. Teknik bilgim bu konu için yeterli değil ama CPU-Z uygulaması ile bakınca dual görünüyor. Bilgili arkadaşlar cevap verirse ona göre değerlendirir siniz ...
    akakce.com
    Crucial Basics 8 GB 2400 MHz DDR4 SODIMM CB8GS2400 Bellek Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe
    https://www.akakce.com/ram/en-ucuz-crucial-basics-8-gb-2400-mhz-ddr4-sodimm-cb8gs2400-bellek-fiyati,450101297.html

• Arkadaşlar bu laptopun pili sadece bende mi hızlı tükeniyor, yoksa herkeste benzer sıkıntı var mı merak ediyorum?

Daha önce Asus TP500L kullandım pili canavar gibiydi. Her iki laptopun da pili aynı Mah değerine sahip olsa da, 505DD'nin pili su gibi akıp gidiyor.

Diğer kullanıcılarda durum nedir acaba?
  • quote:

Orijinalden alıntı: akenatons

Arkadaşlar bu laptopun pili sadece bende mi hızlı tükeniyor, yoksa herkeste benzer sıkıntı var mı merak ediyorum?

Daha önce Asus TP500L kullandım pili canavar gibiydi. Her iki laptopun da pili aynı Mah değerine sahip olsa da, 505DD'nin pili su gibi akıp gidiyor.

Diğer kullanıcılarda durum nedir acaba?
    Ortalama kullanımda 3-5 saat arası değişken pil alıyorum 48whr pil ve 12nm x86 işlemci için güzel değerler.
  • Asus Support sitesinde 314 sürüm koduyla yeni bios yayınlandı arkadaşlar. Bizim model için.
  • Dün neredeyse tüm driverlere güncelleme gelmiş. Fakat Asus'un kontrol edip yayınladığı driverler, generic driverlere nazaran çok eski versiyonda kalmış. Acaba generic ile Asus driverleri arasında ne gibi farklar mevcut?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: omen1710

Dün neredeyse tüm driverlere güncelleme gelmiş. Fakat Asus'un kontrol edip yayınladığı driverler, generic driverlere nazaran çok eski versiyonda kalmış. Acaba generic ile Asus driverleri arasında ne gibi farklar mevcut?
    Asus'un sitesindeki driverlar genelde WHQL milyonlarca cihazda denenmiş stabilliği kanıtlanmış sürücülerdir. Yeni çıkan sürücüler de tabii ki stabildir ve daha günceldir, yeni fonksiyonlar barındırabilir. Windows Update'nin kararına bırakmanızı öneririm.
  • Harici monitör almayı düşünüyorum ekranı uzun kullanımda çok küçük geliyor gözüme. 21.5" veya 24" düşünüyorum. 1080p Full HD bir monitör alsam hz değerinin çok önemi var mı? Yani 144hz alsam bu makine onu destekler mi yoksa 60-70hz bir monitörde aşağı yukarı aynı işimi yapıyor? 1ms ile 5ms arasında benim için önemli bir fark olur mu? Çok üst seviye oyunlar oynamıyorum World of Warcraft,Civilization,Total War,Mount&Blade Bannerlord falan oynuyorum.
    www.n11.com
    Samsung LS24F350FHMXUF 23.5" 4ms Full HD Freesync Analog+ HDMI Oyuncu Monitör Fiyatları ve Özellikleri
    https://www.n11.com/urun/samsung-ls24f350fhmxuf-235-4ms-full-hd-freesync-analog-hdmi-oyuncu-monitor-77345?magaza=samsungturkiye

Şöyle bir monitör ile 1500-2000 liralık bir monitör benim kullanımım için fark eder mi?

• hetşat kullanıcısına yanıt
    hz değerinin önemi var hocam. pc yi monitöre bağlayıp sadece 2.ekranı açarsanız monitör kaç hz ise o hz akıcılıkta kullanırsınız. Önceki laptobumun ekranı 90hz idi. windows kullanmak bile ayrı keyif oluyor. Fakat şöyle bir nüans var burada. Oynayacağınız oyunu yüksek 144hz de oynatamıyorsanız 144hznin bir anlamı yok. kaldı ki cihazda gtx1050 var ekran kartı olarak. WoW ya da total war tarzı oyunları 144 açar belki ama bannerlordu oynatmasının imkanı yok 144te. O yüzden ne kadar gerekli tartışılır. 1ms-5ms farklı tabii ki var ama oynadığınız oyunlarda çok hayati değil bence. civilization oynarken 1 ve 5ms farkının hiçbir önemi yok diye düşünüyorum. Ben çok fazla f1 ve sim yarış oynarım mesela. O tarz oyunlarda hayati bir önemi var. Ama bence sonrasında kasa toplamak gibi bir niyetiniz yoksa bu monitör sadece bu cihazda kullanılacaksa bence 144hz ya da 1ms gibi yüksek performans monitörlere gerek yok diye düşünüyorum. Tam olarak faydalanamazsınız bu donanımla çünkü

• quote:

Orijinalden alıntı: zaomss

hz değerinin önemi var hocam. pc yi monitöre bağlayıp sadece 2.ekranı açarsanız monitör kaç hz ise o hz akıcılıkta kullanırsınız. Önceki laptobumun ekranı 90hz idi. windows kullanmak bile ayrı keyif oluyor. Fakat şöyle bir nüans var burada. Oynayacağınız oyunu yüksek 144hz de oynatamıyorsanız 144hznin bir anlamı yok. kaldı ki cihazda gtx1050 var ekran kartı olarak. WoW ya da total war tarzı oyunları 144 açar belki ama bannerlordu oynatmasının imkanı yok 144te. O yüzden ne kadar gerekli tartışılır. 1ms-5ms farklı tabii ki var ama oynadığınız oyunlarda çok hayati değil bence. civilization oynarken 1 ve 5ms farkının hiçbir önemi yok diye düşünüyorum. Ben çok fazla f1 ve sim yarış oynarım mesela. O tarz oyunlarda hayati bir önemi var. Ama bence sonrasında kasa toplamak gibi bir niyetiniz yoksa bu monitör sadece bu cihazda kullanılacaksa bence 144hz ya da 1ms gibi yüksek performans monitörlere gerek yok diye düşünüyorum. Tam olarak faydalanamazsınız bu donanımla çünkü
    Hocam bizim laptop özelliklerinde 60hz yazıyor, ben kullanırken rahatsız olmadım 75hz monitör alsam 1ms gecikmeli benim için problem olmaz o zaman. Laptop ekranı kadar performans verse yeter benim için. Benim sıkıntım laptop ekranının küçük gelmesi bana. Birde çok alçakta boynumu ağrıtıyor. Daha büyük ve ayarlanabilir bir ekran olması için istiyorum.

• hetşat kullanıcısına yanıt
    hocam 60hz zaten rahatsız etmez. Ama 90a gözünüz alışınca da 60a dönmek istemezsiniz. Fark inanılmaz. 144hz fazla ama 75hz ideal bence hocam. Hatta mümkünse 90 alın derim. 60-75hz farkıyla 60-90 arası farkta çok bariz.
  • Bios güncellemesini yapan var mı arkadaşlar nasıl ?

• quote:

Orijinalden alıntı: apolyonn

Bios güncellemesini yapan var mı arkadaşlar nasıl ?
    Ben çok stabil buldum hocam, fanlar uçak gibi kalkmıyor, kasma donma yok. Isınma sanki aynı gibi geldi bana. Henüz oyun deneyimlemedim, batarya azıcık kısalmış gibi hissettim.
  • Hocam dosyayı flasha kopyalayıp biosa girip kurdunuz di mi güncellemeyi

• quote:

Orijinalden alıntı: apolyonn

Hocam dosyayı flasha kopyalayıp biosa girip kurdunuz di mi güncellemeyi
    Evet öyle yapılıyor fakat yeni sürümden mucize beklememenizi öneririm çünkü yeni test ettim windows moduna alıp 2-3 programı bir arada çalıştırınca 4800-5000 RPM'den aşağı kurtarmıyor cihaz(genelde sessiz modda kullanırım). 80-85 derecelere çıkıyor (oyunda değilim), tabii sıcaklarında etkisi var ve kaliteli bir termal macun kullanmak çok önemli. Ayrıca şu gerekmediğinde GPU fanı kapatma özelliği ne zaman eklenecek merak ediyorum doğrusu. Çoğu oyun bilgisayarında var, Browser'da geziyorum GPU fanı 2500-3000rpm altına düşmüyor,uykuda olmasına rağmen .

Düzeltme: Bu fan sesi bilinen üzere hep böyleydi zaten. Yeni Bios'a özgü bir şey değil. Sessiz modda kullanıyorum ses gelmiyor, Windows modunda ses geliyor genellikle.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KüfürbazHaydoo -- 3 Eylül 2020; 15:27:58 >

• Hocam ben de denedim Windows modunda fanlar baya sesli çalışıyor yuksek devirde o yuzden silent mode kullaniyorum onun dışında çok fark eden birsey göremedim

• Yeni Bios güncellemesi sadece ez flash programının stabilitesini arttırıyormuş. Yeni Bios'la herhangi bir stabilite artışı yok.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.