Şimdi Ara

ASUS G614JV - N3110W RTX4060 laptop kronik sorunu var mı ve almaya değer mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
13
Cevap
0
Favori
288
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

ASUS G614JV-N3110W

Intel® Core™ i7-13650HX

NVIDIA GeForce RTX 4060

Bu özelliklere sahip bilgisayarı almayı düşünüyorum. Kronik bir sorunu var mı,

almaya değer mi yaklaşık 54 bin lira gibi bir fiyatı var çünkü,

bu fiyata başka daha iyi bilgisayar alınır mıydı?

Bu bilgisayar konularından anlayan biri veya bu bilgisayarı alan kullanan biri beni aydınlatabilir mi?

https://www.vatanbilgisayar.com/asus-rog-strix-g16-13-nesil-core-i7-13650hx-16gb-512gb-16inc-rtx4060-8gb-w11.html

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Ben ayın 16’sı gibi MediaMarkt’dan Asus Rog Strix G16 G614JV-315 modelini satın aldım. Gerçi ben aldığımda 49.000TL’ydi-Hemen zammı çaktılar… Alma olayımda MSİ’nin Pulse 17 modelini alacaktım 17” olduğu için ve 53.000 TL civarında vatan bilgidayardan. fakat elimizde yok kalmadı çektiler. Bende Asus cihazını araştırdım görsel olarak ve donanım + fiyat olarak beni cezbetti. Şu anlık bir sorunum yok şükür. Memnunum gayet + 4 TB 990 Pro Samsung SSD aldım ve montajladım. Ocak şubat gibi de 32 + 32 DDR 5 Ram alıp takacağım.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • emrec6 kullanıcısına yanıt

Peki kurulum falan nasıl olmalı, çünkü siparişi verdim mağazadan da teslim aldım. Kılavuzunda şarjda 3 saat bekletmemi söylüyor ama başka kurulumla ilgili bilgi yok. Kurulumu nasıl yapmıştın anlatır mısın çünkü bu konularda bir fikrim yok

• Dora_a D kullanıcısına yanıt
    Kutuyu açtıktan sonra, Cihazı şarja takın ve bir süre dursun. Ben 15 20 dk beklettim sonra ssd’leri taktım ardından kurulum aşamasına geçtim.

Windows kurulu geliyor fakat Windows Home Single olarak gelmekte. Ben ssd’leri taktım Windows 11 Pro sürümünü kurmak için denediğimde, format aşamasında ssd’yi görmedi.

Bios’a girip “ VMD “ yi kapattım, pasif konuma getirdim sonrasında format bölümünde disk bölümünde gördü.

+ Olarak cihazı açtıktan sonra “ BİOS “ güncellemesi mevcut. Bunun güncellemesini yapın kesinlikle ki zaten çok basit herşeyi kendi hallediyor.

Başka aklınıza takılan bir şey varsa sorabilirsiniz.

+ Bilgi ; SSD ve RAM Eklemek isterseniz, makinenin arka kapağını söktüğünüzde garanti dışı kapsamında kalmıyor. Asus müşteri hizmetlerini aradım ve söylenen buydu. Sizde arayıp teyit edebilirsiniz bu tarz bir işlem yaparsanız eğer.

BIOS güncellemesini nasıl yapacağım ve ne işe yarıyor bu?

Ayrıca bilgisayarda sıkıntı var mı testler oluyordu öyle okumuştum, ölü piksel ghostig şeyler görmüştüm bunları nerden ve nasıl yapıcam ve nasıl bir sonuç almalıyım ki düzgün çalışıyor anlamına gelmekte?

Ayrıca başta yapılması gereken testler var mı kontrol edilmesi gereken?

11 proyu nasıl yüklemiştiniz? Sistem bilgilerinden baktığımda windows 11 home single language yazmakta. Ben ürünün windows pro yüklü halde geleceğini sanıyordum.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
    Kendi sitesinde bios güncellemesi olduğunu göreceksin zaten. Pc indir kuruluma geç sonra yeniden başlıyor. Bios’a giriyor kendi. Biosta seni yönlendiriyor basit halledersin. Ölü pixel yok, fanda ses ve aşırı ısınma yok şükür. Şans işi biraz teknoloji…

Hayır pro ile gelmiyor. Vatan pro yazıyor ama gelmez. Dediğim sürümle gelir. Windows’un sitesinden pc indirip, rufus ile flash disk’e yazdıracaksın. Sonra usb den başlatıp formatı atacaksın. Youtube de örnekler ve videolar mevcut. İzleyip yapabilirsin. Yada hiç dokunmayıp direk o şekilde kullanacaksın veyahut para verip dışarıda format çektireceksin.

Dediğiniz gibi kurulumu basitmiş aslında biosta kendi yönlendirdi.

Başka sorum daha olacaktı. Pc içine winrar pdf office media oynatıcı gibi (başka temel hangi programlar yüklenir?) programları virüssüz güvenilir olarak nasıl yükleyebilirim? Hepsi ayrı ayrı çok para, mecbur kalmazsam ödemeden kurmak istiyorum ama işte virüsten endişeleniyorum. Yolu var mı sıkıntısız şekilde?

Daha önceleri eski pcme format atılmıştı ve olası her şeyi ssd + programlar tamirci kendi halletmişti şimdide güvenilir tamirci yok olsaydı aynı kişiye giderdim yok ama. Şimdi kendim yapmam gerekiyor.

• Bu arada turbo modundayken işlemci 4.9a çıkıyor mu sizde?

Evet basit. Haricinde program olarak sizin kullanımınıza göre değişir o konuda yorum yapamayacağım. Ama genelde ben full versiyonları ****larindir.net adresinden indiriyorum. Kendiniz de halledebilirsiniz birisine gebe kalmanızın anlamı ve manası yok. Bios güncelemesini yaptıysanız gerisi en kolayı merak etmeyin :) ayrıca turbo modda denemedim hızı.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.